Şimdi Ara

Kredili Mevduat Hesabı(Maaş Arkası Hesap) Faizleri Arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merkez Bankası'nın faizleri arttırmasıyla beraber bankacılık sektöründeki ürünlerde de faiz artışları başladı. İlk etapta kredi faiz oranları ve mevduat faiz artışıyla başlayan dalga, son olarak KHM(Kredili Mevduat Hesabı) faiz artışıyla devam etti. Peki halk arasında maaş arkası hesap denilen KHM faiz artışı en çok kimleri ve nasıl etkileyecek, inceleyelim.


    KMH(Kredili Mevduat Hesabı) Nedir? Neye Yarar?

    Başta maaş çalışanları ve emekliler olmak üzere birçoğumuzun kredili mevduat hesabı mevcut. Peki halk arasında maaş arkası hesap olarak bilinen KMH nedir, neye yarar? Kısaca açıklamak gerekirse banka tarafından bireylere tanımlanan nakit avans hesabına Kredili Mevduat Hesabı denir. Şöyle ki banka tarafından maaş, gelir vb. durumlarınız dikkate alınarak tarafınıza bir kredi açılır. Bu krediyi istediğiniz zaman anında kullanabilirsiniz. Maaşınızın yetersiz kaldığı veya anlık küçük/orta çaplı nakit ihtiyacınız olduğu durumlarda, bankadan kredi çekmeyle uğraşmadan nakit avans limitinizi(KMH) kullanabilirsiniz.


    Kredili Mevduat Hesabı Faizleri Arttırıldı!

    Kredili mevduat hesabı olanlara 2018 temmuz ayının başından itibaren bankalarca sms gönderilmeye başlandı. Banka müşterilerine gönderilen mesajda, 1 Ağustos 2018'den itibaren geçerli olmak üzere Kredili Mevduat Hesabı faiz oranlarının arttırıldığı belirtiliyor. Şimdilik Vakıfbank başta olmak üzere bir kaç banka tarafından yapılan faiz artışı güncellemesinin diğer bankalar tarafından da devam ettirilmesi bekleniyor.

    Vakıfbank'ın KMH faiz artışı bilgilendirme mesajına bakıldığında; aylık Kredili Mevduat Hesabı faizi %1,84 seviyesindeyken %2,02'ye yükseltilmiştir. Örnek bir kredili mevduat hesabı üzerinden faiz artışlarını inceleyelim;

    Örnek; Ahmet bey 1000 TL'lik kredi mevduat hesabındaki 1000 liranın tamamını kullanmıştır. Bu tutarı da 1 ay(30 gün) sonra tekrar KMH hesabına yatırmıştır. Bahse konu 1 aylık kullanım için ne kadar faiz ödeyecektir?

    → Şu an itibariyle; 30 gün için yaklaşık(vergi vb. giderler dahil) 22 TL faiz ödeyecektir.

    → 01 Ağustos 2018 itibariyle; 30 gün için yaklaşık(vergi vb. giderler dahil) 24,2 TL faiz ödeyecektir.

    Rakamlardan da görüleceği üzere 1000 liralık kredili mevduat kullanımına 30 gün için uygulanan faiz toplamı 2 ile 2,5 lira arasında artacaktır. Kredili mevduat hesabı her ne kadar ani nakit ihtiyaçlarımızı karşılama konusunda çok iyi olsa da en kısa sürede çekilen tutarı hesaba yatırmamız gerekir. Aksi takdirde ödenecek faiz tutarı ek masraf olarak karşımıza çıkacak ve bütçemizi bozacaktır.

    Kaynak: http://www.krediverenbankalar.net/kredili-mevduat-hesabi-faizleri/







  • KMH deyip geçmeyin. Maaşlı çalışanlar olarak birçoğumuzun Maaş Arkası Hesabı köküne kadar dolu... 5000 lira KMH'ı olup limiti dolu olan bu hesaba ay sonunda en az 120 TL KMH faizi işliyor ve bu para tamamen çöp.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.