Şimdi Ara

Kredi kartıyla taksitli alışveriş sonrası iade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, n11'den kredi kartıyla taksitli laptop aldım, laptop dün geldi ama yüksek hdd sesi, TouchPad'in gevşek ve dokundukça ses çıkması vs gibi bir kaç sebeple daha iade etmek için süreci başlattım. Yarın kargoya vereceğim laptop'ı.

    Tutarın her ay ekstrede çekilmiş ve geri yatırılmış şeklinde iade olacağını biliyorum.Yani herhangi bir ödeme yapmamış olacağım. Asıl sormak istediğim ise:

    Üç taksit, toplam 3899 TL'ye aldım ürünü. İlk taksit olan 1299 tl'nin son ödeme tarihi 16 Ekim. Ben bu taksiti ödersem ücret iadesini nasıl alacağım? Sonuçta bir ödeme yapmış olacağım.



  • Kartta başka borcunuz var ise ona sayabilirler başka bir borcunuz yok ise axesste fazla yatırdığını geri çekebiliyorsun internet bankacılığından ama her kartta bu olay yok o yüzden müşteri hizmetlerini arayarak halledebilirsin. Ya da karttan yaparsınız tüm harcamaları banka kartı gibi kullanmış olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilengineer23 -- 7 Ekim 2018; 20:39:1 >
  • Teşekkürler. Büyük ihtimalle satıcı zora sürecek işi, iade süreci uzayacak ve son ödeme tarihine yetişmeyecek işlemler.
    Akbank müşteri hizmetlerini aradım, sonraki ay borcuna sayarlar ilk ödediğiniz taksiti diyor, satış iptal olacak ve borç ödemeyeceğim ki ben :) kısacası anlatamadım telefonda.
    Kartım Akbank Axes Gold. Genelde kredi kartı kullanmam, çok borcum olmaz. İlk ödediğim taksiti internet bankacılığından vadesiz hesabıma aktarabiliyorsam super olur.


    6 ay sonra düzenleme : Hocam tam olarak nasıl yapıyoruz bu parayı aktarma işlemini? Laptop iade ettim tüketici hakem heyeti kararıyla ve para kredi kartıma iade edildi ama parayı vadesiz hesabıma nasıl aktaracağımı bulamadım. Akbank Axess kredi kartı kullanıyorum.

    son düzenleme : Bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve para vadesiz hesabıma aktarıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 4 Nisan 2019; 11:22:51 >
  • paxal kullanıcısına yanıt
    Akbank Direkt web üzerinden kartlarım-borç öde-fazla bakiyeyi aktar ile de kredi kartındaki fazla bakiyeyi hesabınıza aktarabilirsiniz. Geçmiş olsun bu arada.
  • Eski mesajıma bakıyorum da bu kadar bekleyeceğimi düşünememiştim Teşekkürler.@civilengineer23
  • Şöyle olabiliyor atıyorum

    Ödeme : Mart-Nisan-Mayıs

    Banka iadesi : Nisan-Mayıs-haziran.


    Yani son ay ödeme olmasına rağmen artı para düşüyor hesaba. Kredi kartını kapatsan dahi, bankadaki diğer kart, hesap vsye geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.