Şimdi Ara

Kredi kartımda. Yapılan işlemler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba kredi kartımdan iznim dışında bir çok alışveriş yapışmış . Ben güç bela hepsini iptal ettirip paramı aldım . Daha şikayette bulundum neyse en son morhipodan alırken telefon numarası veren kişiye ulaşılmış çoçuk başka bir ilde ben yapmadım etmedim diyor . İp adresi bulunmuş benim haberim yok benden habersiz değiştirilebilir diyor . Beni aradı abi yapma etme ben çalmadım ama beni davayla uğraştırırlar işimden olacam davanı Çek diyor . Bu ip adresi dediği gibi başkası yapmış olabilir mi değişmesi mümkün mü bu çocuk bana yaşan mu söylüyor bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Suçlu elbet bulunur kesin konuşmuyorum bazen olay çok farklı çıkabiliyor (mesela bir teyzemiz çocuklar vs geldiğinde girsin diye internet alıyor ancak şifre vs bilmediğinden açık ağ yapıyor girenlerden biri sosyal medyada hakaretler vs halkı kin ve düşmanlığa düşürecek paylaşımlar yapıyor teyzeye soruşturma açılıyor vs olay sonra anlaşılıyor)

    Şuda var bu bilgisayar aleminde gerçekleşen suçlarda klasik savunmalar ben yapmadım o ben değilim hesap çalınmış vs ancak hepsininde doğruluğu anlaşılıyor. Yukarıdaki ekstrem örnek haricinde genelde kişi bişey olmaz diye bişeyler yapar. İfadeye çağrılınca tutuşur inkara başlar.

    Kredi kartı olayında şunu diyeyim birkaç forum var isim verip yönlendirmeyeyim sadece üye olunca açılan özel bölümler var. Kişiler ücretsiz çalıntı kart paylaşıyor aynı zamanda isteyene herkese açık olmayacak şekilde satıyor bilgileri bu kartlarıda güvenlik sistemleri zayıf olan kitap siteleri gibi yerlere saldırarak alıp pazarlıyorlar. Hareketler çok ayrı ise 3 tane Ankaradan , 2 tane los angelestan , 1 tane arabistandan bir mağazadan alışveriş gibiyse genelde kartın bu şekilde ele geçirilmiş diyebilirim. 3d secure olmayan sitelerden limitleri boşaltana kadar alışveriş yapar genelde kişiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Art niyetli olanlara rehber olmaması için açık olarak yazmayacağım fakat IP adresi dışında farklı tanımlayıcı veriler var. IP adresi kişinin iddia ettiği gibi değiştirilemez ancak bilgisayar veya modeme sızarak farklı bir kişinin IP'si üzerinden bağlantı yapılabilir bu durumda da bahsettiğim veriler sayesinde bağlantıyı yapanın hat sahibi olup olmadığı anlaşılabilir.
  • 2işlem yurtdısından yapışmış yada oraya yönlendirip alınmış morhipo adresine telefon verilmiş sms onayı varmı acaba morhipoda yoksa herhangi biri telefon numarasını verebilir . İp adresinden takipsizlik çıkmıs. Telefon numrasını için soruşturma sürüyor ben yakalansın istiyorum yapan ama delil gerekiyor .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.