Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 25 yaşındayım doğduğumdan beri büyükşehir hayatı yaşıyorum. 18 Yıl Ümraniye'de, 1 Yıl Balıkesir'de ve 6 yıldır da Tekirdağ'da yaşadım ve hala da Tekirdağ'da yaşamaya devam ediyorum. Sonuç olarak artık şehir hayatından çok midem bulanmaya başladı. İnsanların hala da Büyük Şehirlerde yaşama isteğine şaşıp kalıyorum hele ki İstanbul'da.


    Büyük bir çoğunluk asgari ücret alıyor. Gerçekten yaşanılacak bir ev tutmak 2000-3000 TL geri kalan para ile nasıl geçiniyorsunuz abi ? Bırakın eğlenmeyi falan karnınızı nasıl doyuruyorsunuz ? 1 evde 5 kişinin çalışması lazım geçinebilmek için. 5 kişi çalışıyor desek o evde en az 7 kişi yaşıyor olacak. Gerçekten değer mi bu şekilde yaşamaya ?


    Size soruyorum bu soruları kendime de sordum ve bir karar aldım. Şu an bir fabrika da Bilgisayar Mühendisi olarak çalışıyorum. 3 - 4 ay sonra istifa edeceğim. 2 ay önce arabamı sattım, 50.000 TL kredi çekip üstüne katıp 300.000 TL ye Giresun Keşap'dan 1+1 ev dahil fındık bahçesi satın aldım. 23.000 TL Ye de Tofaş satın aldım 1 ay sonra köye göndereceğim bu arabayı da. Satın aldığım fındık bahçesinden 700 Kilo fındık çıkıyormuş bakımsız hali ile bakımını yapsam 1 ton fındık çıkartsam her yıl 30 tl den yılda 30.000 TL yapar. Zaten internet üzerinden az buçuk kendimi geçindirecek kadar para kazanıyorum bu 30.000 TL benim için beleş para gibi gelecek. 30.000 TL altına da razıyım sıkıntı yok.


    Benim bu kadar masraf yaptığıma bakmayın. Çevremde o kadar insan var ki köylerinde bir sürü arazileri var gidip bakmıyorlar bile yüzüne. Benim arazim olmadığı için bu kadar masraf yaptım. Arazim olsa 20 yaşında taşınmıştım köye. Havası bile insana huzur veriyor yemin ediyorum. İnsan kalabalığı yok sessiz sakin bir ortam. Büyükşehirlerde gençlerin 10/8 i zaten sessiz sakin bir ortamın hayalini kurarak yaşıyor. İmkansız abi imkansız. Büyükşehirde bir insan nasıl sessiz sakin yaşayabilir illaki kanser edecek sebepler çıkacaktır ortaya.


    Babanızın, Anneniniz köyde arazisi varsa ne duruyorsunuz ? Bırakın godamanlar birbirlerini yesin büyükşehirlerde. Çevremde 10 kişiden 11 i bana saçmalama ne yapacaksın köyde dedi. Annem babam şiddetle karşı çıktı olmaz yapma diye. Hiç birini dinlemedim çok kararlıyım. Şu hayatta yılda 1 eğlenmeye vakit buluyorum zaten. Eğlenmeye gittiğimde de köydeki gibi yerlere gidiyoruz insanlardan uzak ancak öyle eğlenebiliyoruz. Şimdi sürekli insanlardan uzak olacağım her gün eğleneceğim.




  • Yolun açık olsun saygıdeğer dostum. Ben 35 yaşımdayım ve hayalini kurduğum ve imkansızlıktan yapamayacağım şeyi sen 25 yaşında yapma şansı bulmuşsun. Bu yüzden geçmişe ve olanlara dönüp kendini yorma. Güzel bir plan yapmış ve karar almışsın. Önünde çok uzun bir yol var. Bırak şehirdekiler birbirlerini yiyip dursunlar. Sen doğal bir ortamda huzur içinde yaşadığın sürece bazı kısıtlı olanakların hiçbir önemi yok.

    Çünkü az çok gördün ki şu devirde artık huzurdan daha değerli bir şey yok.

    Yolun bahtın açık olsun. Kendi iradesiyle karar veren bir insan genelde doğru olanı bulur.

    Bak bu yorumu yaptın ya bu konularla ilgili bilgin 0 Birde biliyorum diyorsun.


    Gerçekten SIFIR BİLGİN var.



    Şuan üreticiden toplanan süt Litre fiyatı 3 tlyi hiçbir yerde geçmez.

    Birde bilmiş bilmiş yorum yapıyorsun.



    Balıkesir En çok büyükbaş hayvancılık yapılan illerden birisi şuan alınan süt fiyatı lt bazında 2.7 Tl civarı.


    Böyle insanların lafına gazına gelip bu işlere girmeyin elinizideki para boş yere gider benden size bir tavsiye.


    Ailem hayvancılık yapıyor aylık 4 ton civarı süt üretiyoruz.

    4000*8=32.000 Tl yapar senin hesaba göre

    4000*2,7=10-11.000 TL bu paranın nerdeyse tamamı yeme gidiyor şuan.



    Geçen yıl yem 80 tl iken dana kesim fiyat 40 tl

    Bu yıl yem 160 dana kesim 42-43 max 45 TL

    Ya abicim bana boşa masal anlatma önceden kaç ağaç buduyordun sen elle ? kaç dönüm tarla işliyordunuz ?

    Kaç inek sağıyordun elle ?



    Şuan büyükbaştan bir aileyi geçindirecek para kazanman için en az 30 büyükbaş min 20de sağılır ineğin olması lazım.

    Bunların yanında en az 30-40 dönüm sulanabilen tarlan olması lazım çift ekim yapman lazım hem saman hem slaj için


    30 büyükbaş içinde 7/24 Çiftlikte olman lazım her sabah 6da kalkıp bakman lazım dışarıda kar yağsa -50 derece bile olsa kalkıp bakacaksın.



    Uzaktan gördüğünle duyduğunla yok öylede yok böylede yok biz eskiden onu yapıyodukta geçicen bu işleri sana işin içindeyim diyorum sen hala bana masal anlatıyorsun.



    Geçen sene 1 çuval 50 kg süt yemi 80 tl iken bu yıl 160 TL 1 yılda %100 zam

    Geçen sene 1 çuval üre gübre 100 tl civarı iken bu sezon 250 tlye kadar dayandı.

    @reodentreomantik


    Hocam gerçekten yazık kafanıza. Yazdıklarımı hala çarpıtmaya devam ediyorsunuz üstelik bir de konuyu sonlandırmaya çalışmama rağmen.


    Ben diyorum ki Türkiye'de yazılım şirketinde maaşlı çalışmak kölelik. Ne kadar maaş verirlerse versinler. Ben şu an yazılım alanında ayda 0 tl para kazanıyorum hiç bir proje almıyorum kendi projelerime odaklandım. Siz hala diyorsunuz ki arkadaşlarım şu kadar para kazanıyor bu kadar refah seviyeleri iyi cart curt diyorsunuz.


    Kopyala yapıştır yapıyorlar demem de neden bu kadar zorunuza gitti ? Kimseyi aşağıladığım yok sizin gibi düşünmeye çalıştığım için böyle yazdım. Siz maaş karşılaştırması yapıyorsunuz ya hani. Ben de dedim ki yazılım şirketlerinde max 2 hafta çalıştım çünkü benimle aynı maaşı alan adamların işini bile ben yapıyorum. Bilgilerimiz aynı değil ama maaşlarımız aynı ?


    Tamam en iyi yazılımcı sen ve arkadaşların hocam. Kusura bakmayın görüşmek üzere.

    sanki biz uzayda kapsülde büyüdük. köy hayatı eskiden zordu şimdi parası olana köy hayatı gayet kolay. çünkü her şeyin bir makinesi aleti var.

    biz eskiden otları tırpanla biçerdik,kışın ineklere sepette ot tepik önlerine götürürdük. şimdi çayırlar makineyle biçiliyor,otlar bayla yapılıyor. inekler süt makinesiyle sağılıyor. tarlalar traktör ile sürülüyor.

    bu saydıklarımı biz eskiden elle manuel olarak yapardık. yahu budama işini bile eskiden el testeresi ile yapardık şimdi stajlı budama testereleri ile 1-2 saniyeye dalları buduyorsun.

    @reodentreomantik


    hocam ne 10 bin tl si gözünüzü seveyim aynı ülke de mi yaşıyoruz ? Şu an 6 bin tl maaş alıyorum. 2 bin tl si zaten yol masrafına gidiyor. Tekirdağdan Silivriye gidiyorum her gün. Bu işi de bulmak için yıllarca bekledim evimden iş yaptım bu süre zarfında. Bilgisayar Mühendisliği okuyup zerre bilgisi olmayanlar var ve bu insanları sırf diploması var diye işe alıyorlar. Araya dayılarını sokuyor olan gene bize oluyor. Ben bu yaşıma kadar kendi imkanlarım ile yazılım öğrendim ve hayatımı da yazılım ile çok rahat idame ettirebiliyorum. Ben bu saatten sonra kariyer peşinde falan değilim. Kafamın rahat olmasını istiyorum. Kendi projelerimi çıkartıp düzenli bir gelir elde etmek istiyorum. Çok güzel projeler var kafamda ama geçim derdinden ve köşeye para koymak için bu yaşıma kadar sürekli freelance proje aldım.

    İşte aradığım arkadaş !!!
    Bir inşaat mühendisi olarak seni kutluyorum. Buraya yazan AVM bağımlısı tiplere aldırma. Onlara göre hayat sadece avm den ibarettir. Sen en doğrusunu yapıyorsun. Köy hayatını herkes ister ama sadece çok az insan istediğini gerçekleştirir. Çünkü köye yerleşmek demek sosyal hayatı bitirip doğa hayatına başlamak demektir. Bu yüzden bunu yapacak göt kimsede yok.

    Edit: Matematiksel hesaplama yapan tiplere de aldırma. Yok süt 3 tl yok gübre şu kadar falan. 3 sene evvel süt ürünleri üretimi tesisim vardı. Üzerine kâr koyup devretmiştim. Evet kolay değil ama kendi işin. Sana kimse sabah 8 de iş vermez. Gece yarısı işe başlar işçilerini beklersin. Çok az uykuyla üretim yaparsın. Köy hayatı da böyledir. Sabah büyükbaş hayvanları kovarsın dağlara sonra küçükbaşların kümesini açar tarlaya inersin. Derken bakmışsın öğlen olmuş. Sonra yemeğini yer dinlenir kitabı okur akşam da hayvanlarını almaya gidersin. Kümesini kapatır, akşam serinliğinde bahçeni sularsın ve mis gibi toprak kokusunu içine çekersin. Ahıra gidip hayvanlarınla sohbet edersin. Zaman da akıp gider. Sonra yeni işler öğrenirsin. Mesela kasaplık gibi. Mesela kaz yetiştiriciliği gibi. Mesela mantar işine girersin. Ya da hayvan gübresini satarsın. Mutlaka yeni işler öğrenirsin. Köy hayatı insanı adam eder. Ve her şey de parayla ölçülmez. Gözün yükseklerde değilse hayvanların ve tarlan sana yeter. Ama önemli olan disiplinli çalışmak.
  • Sen yalnızlığı seviyormuşsun senin için sorun yok ama çoğu insan sıkılır orda.

  • bence güzel hareket. çevrende sana çok negatif yorumlar yapanlar olacaktır ama onlara aldırış etme.

    köyde 3-5 tavuk da beslersin.

    solucan gübresi üret hem fındıkların dibine dökersin organik gübre verimi artırır hem de fazlasını da parayla satarsın.

    fındıkta verimi artırmak için budamayı doğru ve bilinçli yapmak gerek. bunun için kurslar falan vardır onlara katılırsın.

    zaten interneti kullanmasını biliyorsun e ticareti de biliyorsundur. köy de ne bulursan ne yetiştirirsen internette sat.

    ben bir ara gittigidiyorda ufak çaplı şeyler satıyordum. orman toprağı sattım,çam kozalağı sattım,meşe palamudu meyvesini bile sattım. yani bunu kim alır ki neden şeyler bile satılıyor.

    hatta dur ben sana çok ilginç bir örnek gösterelim

    adam sahilden topladığı çakıl taşlarını bile satıyor

    alan da olmuş

  • IT sektörü genelde 10 bin üzerinde maaş alıyor yurtdışına göç ediyor yada remote olarak dolar kazanıyor.

    Yani IT sektörünün maddi sıkıntısı pek yok ki şuan her yer remote iş ilanı dolu. Sizin komple mesleği bırakıp köye gitmek demeniz garip geldi açıkcası

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    bence güzel hareket. çevrende sana çok negatif yorumlar yapanlar olacaktır ama onlara aldırış etme.

    köyde 3-5 tavuk da beslersin.

    solucan gübresi üret hem fındıkların dibine dökersin organik gübre verimi artırır hem de fazlasını da parayla satarsın.

    fındıkta verimi artırmak için budamayı doğru ve bilinçli yapmak gerek. bunun için kurslar falan vardır onlara katılırsın.

    zaten interneti kullanmasını biliyorsun e ticareti de biliyorsundur. köy de ne bulursan ne yetiştirirsen internette sat.

    ben bir ara gittigidiyorda ufak çaplı şeyler satıyordum. orman toprağı sattım,çam kozalağı sattım,meşe palamudu meyvesini bile sattım. yani bunu kim alır ki neden şeyler bile satılıyor.

    hatta dur ben sana çok ilginç bir örnek gösterelim

    adam sahilden topladığı çakıl taşlarını bile satıyor

    alan da olmuş

    20 yıl köyde yaşayıp büyüyen biri olarak karşıdan göründüğü gibi kolay değil bu işler öyle 5 tavukla karın falan doymaz.


    Hele köy hayatı klimalı odada oturduğun yerden köy vloğu izlemeye hiç benzemez.

  • @ozbey08


    Çok doğru hocam. Artık kimsenin söylediklerine kulak asmıyorum zaten. Para illaki lazım ama bana bu saatten sonra huzur lazım gerçekten. Bu yaşıma kadar kendimi hep 70 yaşında gibi hissettim. Borçlar, geçim sıkıntısı, faturalar, taksitler türlü türlü şeyleri hep dert ettim içimde. Bu sebepten de kendime ayıracak zamanım olamadı maalesef. 15 yaşımdan beri çalışıyorum artık huzur bulmak istiyorum. Bu sebepten de köy hayatını tercih ettim. Bana kalsa bugün istifa edeceğim işimden de 4 - 5 ay daha köşeye para koyup köye yatırım yapmak için para biriktirmem lazım. Güneş panelleri vs alacağım. Masrafsız ve huzurlu bir hayat yaşamak istiyorum.


    Dediğiniz gibi köyde o kadar çok imkanlar var ki Büyükşehirlerde gerçekten sürünüyor millet. Dedelerimiz belki Büyükşehirlerde bir şeyler buldu ki taşındılar buraya ama torunları olarak bize artık bir şey kalmadı Büyükşehirlerde. Godamanlar, fırsatçılar yesinler birbirlerini. Midem bulandı artık hepsinden.

  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

    sanki biz uzayda kapsülde büyüdük. köy hayatı eskiden zordu şimdi parası olana köy hayatı gayet kolay. çünkü her şeyin bir makinesi aleti var.

    biz eskiden otları tırpanla biçerdik,kışın ineklere sepette ot tepik önlerine götürürdük. şimdi çayırlar makineyle biçiliyor,otlar bayla yapılıyor. inekler süt makinesiyle sağılıyor. tarlalar traktör ile sürülüyor.

    bu saydıklarımı biz eskiden elle manuel olarak yapardık. yahu budama işini bile eskiden el testeresi ile yapardık şimdi stajlı budama testereleri ile 1-2 saniyeye dalları buduyorsun.

  • @reodentreomantik


    hocam ne 10 bin tl si gözünüzü seveyim aynı ülke de mi yaşıyoruz ? Şu an 6 bin tl maaş alıyorum. 2 bin tl si zaten yol masrafına gidiyor. Tekirdağdan Silivriye gidiyorum her gün. Bu işi de bulmak için yıllarca bekledim evimden iş yaptım bu süre zarfında. Bilgisayar Mühendisliği okuyup zerre bilgisi olmayanlar var ve bu insanları sırf diploması var diye işe alıyorlar. Araya dayılarını sokuyor olan gene bize oluyor. Ben bu yaşıma kadar kendi imkanlarım ile yazılım öğrendim ve hayatımı da yazılım ile çok rahat idame ettirebiliyorum. Ben bu saatten sonra kariyer peşinde falan değilim. Kafamın rahat olmasını istiyorum. Kendi projelerimi çıkartıp düzenli bir gelir elde etmek istiyorum. Çok güzel projeler var kafamda ama geçim derdinden ve köşeye para koymak için bu yaşıma kadar sürekli freelance proje aldım.

  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

    yazılım konusunda iyiyseniz zaten köyde rahat geçinirsiniz.

    armut.com veya daha küresel çaplı işler için fiverr.com da hesap açıp uzaktan işler alıp yapabilirsiniz. mobil oyunlar yapılabilir.


    yazılım veya tarımla ilgili şirket hisse senetlerine yatırım yapıp para kazanılabilir.

    e ticaret yapılıp köyde para kazanılabilir.


    yani köyde amele gibi çalışmadan da para kazanılabilir günümüz dünyasında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    sanki biz uzayda kapsülde büyüdük. köy hayatı eskiden zordu şimdi parası olana köy hayatı gayet kolay. çünkü her şeyin bir makinesi aleti var.

    biz eskiden otları tırpanla biçerdik,kışın ineklere sepette ot tepik önlerine götürürdük. şimdi çayırlar makineyle biçiliyor,otlar bayla yapılıyor. inekler süt makinesiyle sağılıyor. tarlalar traktör ile sürülüyor.

    bu saydıklarımı biz eskiden elle manuel olarak yapardık. yahu budama işini bile eskiden el testeresi ile yapardık şimdi stajlı budama testereleri ile 1-2 saniyeye dalları buduyorsun.

    Ya abicim bana boşa masal anlatma önceden kaç ağaç buduyordun sen elle ? kaç dönüm tarla işliyordunuz ?

    Kaç inek sağıyordun elle ?



    Şuan büyükbaştan bir aileyi geçindirecek para kazanman için en az 30 büyükbaş min 20de sağılır ineğin olması lazım.

    Bunların yanında en az 30-40 dönüm sulanabilen tarlan olması lazım çift ekim yapman lazım hem saman hem slaj için


    30 büyükbaş içinde 7/24 Çiftlikte olman lazım her sabah 6da kalkıp bakman lazım dışarıda kar yağsa -50 derece bile olsa kalkıp bakacaksın.



    Uzaktan gördüğünle duyduğunla yok öylede yok böylede yok biz eskiden onu yapıyodukta geçicen bu işleri sana işin içindeyim diyorum sen hala bana masal anlatıyorsun.



    Geçen sene 1 çuval 50 kg süt yemi 80 tl iken bu yıl 160 TL 1 yılda %100 zam

    Geçen sene 1 çuval üre gübre 100 tl civarı iken bu sezon 250 tlye kadar dayandı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 27 Eylül 2021; 20:43:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

    @reodentreomantik


    hocam ne 10 bin tl si gözünüzü seveyim aynı ülke de mi yaşıyoruz ? Şu an 6 bin tl maaş alıyorum. 2 bin tl si zaten yol masrafına gidiyor. Tekirdağdan Silivriye gidiyorum her gün. Bu işi de bulmak için yıllarca bekledim evimden iş yaptım bu süre zarfında. Bilgisayar Mühendisliği okuyup zerre bilgisi olmayanlar var ve bu insanları sırf diploması var diye işe alıyorlar. Araya dayılarını sokuyor olan gene bize oluyor. Ben bu yaşıma kadar kendi imkanlarım ile yazılım öğrendim ve hayatımı da yazılım ile çok rahat idame ettirebiliyorum. Ben bu saatten sonra kariyer peşinde falan değilim. Kafamın rahat olmasını istiyorum. Kendi projelerimi çıkartıp düzenli bir gelir elde etmek istiyorum. Çok güzel projeler var kafamda ama geçim derdinden ve köşeye para koymak için bu yaşıma kadar sürekli freelance proje aldım.

    Kusura bakmayın ama mesleki olarak bir öz eleştri yapmanız lazım.


    Şuan web mobil development alanında juniorlar ort 5 bine başlıyor. 3 sene içinde 10 bin üstüne çıkıyor maaşlar.



    Yazılım sektöründe araya dayı sokmak kesinlikle bir işe yaramıyor kurumsal yerler 3-4 farklı sınava tabi tutuyorlar adayı.

  • Valla işte bu ayın 16. günü emekli oldum. Kırklareli de 14 yıl önce aldığım çiftlik arazim var. Benimde orası ile ilgili planlarım var. Bir diğer seçeneğim de Yalova Armutlu da bir dağın hemen kıyısında bir köy görmüştüm sahile yakın.


    O köye gidicem bakıcam uygun bir ev bulabilirsem oradan bir ev almayı düşünüyorum. Ya o köye yerleşicem ya da Kırklareli ne yerleşicem.


    Epeydir planlıyordum zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Ya abicim bana boşa masal anlatma önceden kaç ağaç buduyordun sen elle ? kaç dönüm tarla işliyordunuz ?

    Kaç inek sağıyordun elle ?



    Şuan büyükbaştan bir aileyi geçindirecek para kazanman için en az 30 büyükbaş min 20de sağılır ineğin olması lazım.

    Bunların yanında en az 30-40 dönüm sulanabilen tarlan olması lazım çift ekim yapman lazım hem saman hem slaj için


    30 büyükbaş içinde 7/24 Çiftlikte olman lazım her sabah 6da kalkıp bakman lazım dışarıda kar yağsa -50 derece bile olsa kalkıp bakacaksın.



    Uzaktan gördüğünle duyduğunla yok öylede yok böylede yok biz eskiden onu yapıyodukta geçicen bu işleri sana işin içindeyim diyorum sen hala bana masal anlatıyorsun.



    Geçen sene 1 çuval 50 kg süt yemi 80 tl iken bu yıl 160 TL 1 yılda %100 zam

    Geçen sene 1 çuval üre gübre 100 tl civarı iken bu sezon 250 tlye kadar dayandı.



    Alıntıları Göster

    sen nerede büyükbaş hayvancılığı yapıyorsun? sütün kilosu olmuş 7-8tl hala bu işten para kazanamıyorum diyorsanız bu işi bırakın zaten.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Bak bu yorumu yaptın ya bu konularla ilgili bilgin 0 Birde biliyorum diyorsun.


    Gerçekten SIFIR BİLGİN var.



    Şuan üreticiden toplanan süt Litre fiyatı 3 tlyi hiçbir yerde geçmez.

    Birde bilmiş bilmiş yorum yapıyorsun.



    Balıkesir En çok büyükbaş hayvancılık yapılan illerden birisi şuan alınan süt fiyatı lt bazında 2.7 Tl civarı.


    Böyle insanların lafına gazına gelip bu işlere girmeyin elinizideki para boş yere gider benden size bir tavsiye.


    Ailem hayvancılık yapıyor aylık 4 ton civarı süt üretiyoruz.

    4000*8=32.000 Tl yapar senin hesaba göre

    4000*2,7=10-11.000 TL bu paranın nerdeyse tamamı yeme gidiyor şuan.



    Geçen yıl yem 80 tl iken dana kesim fiyat 40 tl

    Bu yıl yem 160 dana kesim 42-43 max 45 TL




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 27 Eylül 2021; 20:53:40 >
  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

    ben de Artvinliyim ve bizim burada mera hayvancılığı yapılıyor. 6-8 ay boyunca inekler dışarıda otluyor. hatta biz inekleri başı boş bırakıp eve de gidebiliyoruz. inekler akşam olunca kendileri geliyor ahıra, ha gelmeyen olursa çıkıp aramaya gidiyoruz. bizim köydeki çiftçiler ona nadiren para verir,ot az olursa çevre köylerden veya komşu il Ardahan dan parayla satın alınır.

    bizim burada sütü 7tl den satıyorlar. peyniri ve tereyağı da marketteki fiyatlar neyse aynısına satıyorlar.

    alıcısı da var. yani köyden süt,peynir yağ getirip de satamadan geri dönen yok.


    yani siz zararına çalışıyorsunuz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 27 Eylül 2021; 21:2:50 >
  • @reodentreomantik


    Hocam yazdıklarımdan ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama fabrikada çalışıyorum dedim. Benim zaten ana kazancım mühendislik değil yazılım. Olaya maaş gözü ile bakmıyorum. Siz bakıyor olabilirsiniz o yüzden benim hakkımda yanlış düşünüyorsunuz. Türkiye'de yazılım sektöründe çalışmayı hiç düşünmedim açıkcası. Sebebi ise çok saçma iş tekliflerinin gelmesi. Bir yazılımcının tüm alanlara hakim olması bana saçma geliyor. Türkiye'de de yazılımcılardan tüm alanlara hakim olunması isteniyor. E bu isteklerde gelince tüm dillerde 3 5 kod satırı öğrenip ben yazılımcıyım diye geçinen insanlar türüyor.


    Artı olarak gene söylediğiniz şeylere inanmıyorum. Bir yazılım şirketinde benim max çalışma sürem 2 hafta oldu. Yazılımın zerresinden anlamayan çalışma arkadaşlarım oldu. Onların işleri de bana yüklendi. Proje Müdürüne ve Şirket Sahibine bu konuyu açtığımda ise. "Onlar burada kaç yıldır çalışıyor bugüne kadar da bir sıkıntımız olmadı." cümlesi idi. Hepsinin yaptığı yazılımlarda sağdan soldan kopyala yapıştır ile yapılan yazılımlar. O sizin dediğiniz 10 bin tl maaş alan insanların orada isteyerek çalışmadığından adım gibi eminim. Gidip saçma sapan iş teklifleri sunan firmalarda kölelik yapacağıma freelance çalışırım. Veya bir süre sadece diplomam ile kazanç sağlayacağım bir yere girip kendi projelerime bakarım.


    Bende mesleki açıdan değil de karakter olarak bir öz eleştiri yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zira gözünüzün önünde yaşanan şeyleri göremeyip atıp tutarak bana mesleki öz eleştiri yapmamı tavsiye etmeniz açıkçası garibime gitti. Siz yazılım ile mi ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama aynı ülkede yaşamadığımız kesin.

  • @ozbey08


    hocam hayvancılık falan yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Şu an yaşadığım şehirde her ay 5 bin tl giderim oluyor. Köye taşındığımda ise hesaplamalarıma göre bu rakam min. 1500 TL ye kadar inecek. Yani 3500 TL gibi bir karım olacak. Artı olarak şu an da kendimi geçindirebiliyorum bu kadar giderim olmasına rağmen. Yani Allah izin verirse çok rahat bir yaşam sürmek istiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    ben de Artvinliyim ve bizim burada mera hayvancılığı yapılıyor. 6-8 ay boyunca inekler dışarıda otluyor. hatta biz inekleri başı boş bırakıp eve de gidebiliyoruz. inekler akşam olunca kendileri geliyor ahıra, ha gelmeyen olursa çıkıp aramaya gidiyoruz. bizim köydeki çiftçiler ona nadiren para verir,ot az olursa çevre köylerden veya komşu il Ardahan dan parayla satın alınır.

    bizim burada sütü 7tl den satıyorlar. peyniri ve tereyağı da marketteki fiyatlar neyse aynısına satıyorlar.

    alıcısı da var. yani köyden süt,peynir yağ getirip de satamadan geri dönen yok.


    yani siz zararına çalışıyorsunuz  

    2 inek bakıp onun sütünü peynir tereyağ yapanı anlatmayın bana ya gerçekten boş yazıyorsunuz.


    6 ay otlattığın inekten günlük 10 kg süt alabiliyor musun ? Biz 25 litrenin altına düşen ineği sistemden çıkarıyoruz devir verimlilik devri ama sen bana sağdan soldan duyduklarını anlatıyorsun.


    İnekler yeni doğduğu zaman günlük 200 lt civarı süt üretiyorum ben her gün bunun peyniri tereyağı ne kadar iş yükü biliyor musun ? + bunun pazarlaması

    Kusura bakma ama gerçekten çok boş yorum yapıyorsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

    @reodentreomantik


    Hocam yazdıklarımdan ne anlıyorsunuz bilmiyorum ama fabrikada çalışıyorum dedim. Benim zaten ana kazancım mühendislik değil yazılım. Olaya maaş gözü ile bakmıyorum. Siz bakıyor olabilirsiniz o yüzden benim hakkımda yanlış düşünüyorsunuz. Türkiye'de yazılım sektöründe çalışmayı hiç düşünmedim açıkcası. Sebebi ise çok saçma iş tekliflerinin gelmesi. Bir yazılımcının tüm alanlara hakim olması bana saçma geliyor. Türkiye'de de yazılımcılardan tüm alanlara hakim olunması isteniyor. E bu isteklerde gelince tüm dillerde 3 5 kod satırı öğrenip ben yazılımcıyım diye geçinen insanlar türüyor.


    Artı olarak gene söylediğiniz şeylere inanmıyorum. Bir yazılım şirketinde benim max çalışma sürem 2 hafta oldu. Yazılımın zerresinden anlamayan çalışma arkadaşlarım oldu. Onların işleri de bana yüklendi. Proje Müdürüne ve Şirket Sahibine bu konuyu açtığımda ise. "Onlar burada kaç yıldır çalışıyor bugüne kadar da bir sıkıntımız olmadı." cümlesi idi. Hepsinin yaptığı yazılımlarda sağdan soldan kopyala yapıştır ile yapılan yazılımlar. O sizin dediğiniz 10 bin tl maaş alan insanların orada isteyerek çalışmadığından adım gibi eminim. Gidip saçma sapan iş teklifleri sunan firmalarda kölelik yapacağıma freelance çalışırım. Veya bir süre sadece diplomam ile kazanç sağlayacağım bir yere girip kendi projelerime bakarım.


    Bende mesleki açıdan değil de karakter olarak bir öz eleştiri yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Zira gözünüzün önünde yaşanan şeyleri göremeyip atıp tutarak bana mesleki öz eleştiri yapmamı tavsiye etmeniz açıkçası garibime gitti. Siz yazılım ile mi ilgileniyorsunuz bilmiyorum ama aynı ülkede yaşamadığımız kesin.

    Yazılım üzerine eğitim alıyorum bir önceki arkadaş gibi sağdan soldan duyduklarımı yazmıyorum.


    Siz hangi alanda gelişim yapıyorsunuz ?


    Frontend backend fullstack mobile developement bu alanlarda mühendislik diploması isteyen yok not ortalaması bakan yok iyi bir lınkedın ve github profilin varsa tamam.



    Front end alanında kendimi geliştiriyorum mesela ben kaç kişi ile Lınkedın uzerinden iletişime geçtim şirketlerin yaptığı testi geçiyorsan işe alıyorlar maaşlarda dediğim gibi İstanbul'da juniorlar 5 bin civarına başlıyor.


    Hepsinin yaptığı yazılımlarda sağdan soldan kopyala yapıştır ile yapılan yazılımlar. Ya kusura bakmayın ama çok iyi bir yerde yazılımcı olarak çalışıp bu yorumu yapsanız tamam derdimde şuan saygısızlık yapıyorsunuz.



    Her alana hakim olması derken ne kastettiniz anlamadım hocam açıkcası en fazla full stack developer arıyorlar ki kurumsal yerler backend front end şeklinde alım yapıyor.



    Üst dönem mezunlarından bir arkadaşım kendini part time çalışarak yetiştirdi front end developer olarak mezun olur olmaz 8 bin Tl maaş ile başladı İstanbul'da.


    Şuan işi bilen 3 yıl ve üzeri tecrübeli backend frontend full stack developer 10 binden aşağı çalışmaz burası çok net




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 27 Eylül 2021; 21:28:0 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.