Şimdi Ara

Kötü Düşünceler Geliyor Aklıma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 32 şuan işsizim ve iş başvurusu bile yapamayacak halde korkum var.


    Ailemle ve arkadaşlarımla konuşamıyorum bu özel meseleleri ve iyi gözükmeye çalışıyorum ama bu beni daha da yıpratıyor.

    Çalışma kaygısı, parasızlık, erteleme, yurt dışı hayalleri, kalıcı hastalıklar vs daha bir sürü sayamadığım sorunlar var.

    Konuya nasıl başlayacağımı bile bilemiyorum. Ben YouTube üzerinden para kazanıyordum yıllardır ayriyetten bir kaç işte çalıştım bugüne kadar. Yarım yıl önce YouTube para kazanmamı kapattı çok absürd bir sebep üzerine , çok çabaladım ama maalesef açmıyorlar. Yüzümü göstermediğim için ve düzenli yapmadığım için büyük ihtimal. Bende son videomu yapıp bıraktım ama sonrasında kafam çok kötü oldu. 10 yıldan fazla YouTube a video yapıyordum bir anda parasız kalmam çok yıprattı. İntihar düşünceleri geliyor arada... Bisiklet aldım son birikmiş paramla belki iyi gelir değişiklik diye ama sürmeyi bıraktım nerdeyse.


    Psikoloğa verecek param yok şuan bir tedavi görmek istesem. Param bitmeye yakın resim çizmiştim insanlara komisyon ile. Sağolsun tanıdık artist arkadaşlarım twitter dan retweet atınca müşteri geldi biraz. Ordan beni idare edecek kadar kazandım. Ama sorun şu ki benim bir sevdiğim var Amerika'da... Oraya gitme hayallerim suya düştü. Para biriktirmekte yetmez artık bu ekonomide. 7 yıl geçti ama şuan elimde hiç bir şey kalmadı.


    Bazı becerilerim var ama bir işte çok iyi değilim beni yıpratan bu diye düşünüyorum.

    Bugüne kadar ki en büyük başarım YouTube du o da gidince çok çaresiz kaldım. Suç bende bu yaşıma kadar bir kariyer çizgisi çizmemem... Ama geçiştirdim hep.

    İstediğim işlere bakıyorum hep bilmediğim programları vs istiyorlar.


    Hala ailemle yaşadığım için parasızlık şimdilik bir sorun yapmayacaktır ama zaten evi geçindiren bendim. Babamın emekli maaşı kesinlikle yetmez bu devirde.


    İş sorununu geçtim ben nasıl ayrılacağım eğer bir gün gitmek istersem... Ana Baba yaşlı şuan bakıma ihtiyaçları var ama ben ne kadar daha durursam o kadar geç kalacağım.


    Daha bir sürü problem var ama onlar çok özele giriyor buraya yazamam. Ne yapacağımı bilmiyorum şuan çok boşluktayım. Kendimi oyuna verdim paso oyun oynuyorum vakit geçsin diye. Öğrenmek istediğim şeyler var ama erteliyorum sürekli...


    Biraz abuk subuk bir yazı oldu ama bilmem belki birileri anlar halimi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • youtube nasıl para kazanmanı kapattım kural ihlali felan mı yaptın .içerik üretebiliyorsan tekrar bir youtube kanalı açmayı denedin mi ?

  • Yüzümü ve sesimi kullanmadığım için ve shitpost tarzı şeyler yaptığım için genelde kapattılar benim tahminim. Copyright falan değil problem. YouTube bunu hergün veya düzenli içerik üretmeyenlere yapıyor.

    Yeni kanal açtım ama inanılmaz demoralize olduğum için geri dönmek istemiyorum. 2007 den beri YouTube a video yapıyorum. 2013 de kazanmaya başladım. O kadar sene sonra bir anda kıçıma tekmeyi basmak yıprattı beni.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun diyerek söze başlayalım.


    Bulunduğunuz ilde var mı bilmiyorum, ruh sağlığı hastaneleri var buralarda psikiyatri hekimlerine randevu alıp derdinizi anlatırsanız eğer sizi psikoterapi sürecine yönlendiriyorlar. SGK nız yok ise, muayene ücretinizi yatırarak tedavi olabiliyorsunuz. Güncell ücreti bilmiyorum.


    32 yaşında olduğunuzu beyan etmişsiniz ancak eğitiminizden söz etmemişsiniz hiç. Eğitim seviyeniz nedir? İlinizde ve ilçenizde bulunan İşkur şubelerine hiç gittiniz mi? Oralarda kariyer danışmanları oluyor ve sizi doğru şekilde yönlendiriyorlar.


    32 yaşında olup aile olmanın zorluğu bir yana dursun, onların yaşlı ve bakıma muhtaç olmaları sebebiyle yanlarından ayrılamama ikilemi yaşamanız da son derece üzücü esasen. Gerçekten çok zor bir problem o ikilemi yaşamak. Tahmin edebiliyorum.


    Ancak unutmayalım ki, ailemiz gibi bizlerin de sadece bir tane hayatı var. Örneğin üç - beş çocuğu olan çiftler bile bir şekilde kendilerine zaman ayırıp kişisel yaşamlarını da sürdürmeye çalışıyorlar.


    Bazı insanların ise hayatta tek odağı oluyor. Örneğin kariyer, para, aile, sevgili, gezip dolaşma vb. Her zaman doğru olanın tek bir şeye odaklanmak yerine birden fazla şeye odaklanmak olduğunu söylerler bu tarz durumlarda. Bu sayede dengeyi kurabiliriz.


    Örneğin yaşıtlarınızın çoğunun evli olduğunu tahmin ediyorum, arkadaşlarınız da evlidir belki. Evli olan arkadaşlarla buluşmak çok zor oluyor çünkü eşlerine, ailelerine vakit ayırmayı tercih ediyorlar ve buna saygı duyuyoruz tabiki ama bir çoğu kendi hayatı olduğunu unutarak, sadece ve sadece eşine ve ailesine odaklanıyor. Yitip giden arkadaşlıklara çok üzülürüm doğrusu. Evlenene kadar en iyi kanka ama evlendikten sonra bir daha görüşmeme durumu çok var. Bu işin cinsiyeti de yok, herkes yapıyor bunu. Belirli bir seviyede yine de sürdürülebilir o arkadaşlıklar diye düşünüyorum hep ama toplumun geneli öyle düşünmüyor maalesef. İstisnaların oranı da son derece düşük, hayatın içerisinde gördüklerimize göre. Bunun sebebi biraz da toplumsal elbette.


    Hayatta herkesin bir amacı vardır, dünyaya gelmesinin bir sebebi vardır. O amacı bulmalıyız, keşfetmeliyiz. Bunu keşfetmek için hiçbir zaman geç kalmayız, her yeni yaşımızda bunu farklı şekillerde keşfedebiliriz.


    Hayatta tek bir şeye odaklanmayı doğru bulmayan kesimdenim. Mesela Profesör Doktor olabilirsiniz bir alanda ama tek işiniz gücünüz, hobiniz ve hayatınız o olmamalı yine de. Yanına bir şeyler katmalıyız. Bu bazen balık tutmak olur, bazen gezip dolaşmak olur bazen ise bambaşka şeyler olur, kişinin kendi beğeni ve zevkleri ile ilgili bir husustur.


    Sizin hayattaki tek odağınız Youtube imiş ve onu elinizden aldıkları için boşluğua düşmüşsünüz, benim hissettiğim bu oldu açıkcası. Bu da son derece üzücü bir durum. Aslında belki de ana kariyeriniz olsaydı ve Youtube sadece sizin bir yan uğraşınız olsa idi belki de bu kadar etkilenmeyecektiniz. Bunun hakkında biraz düşünebilirsiniz. Elbette maddi çerçeve açısından söylüyorum bunu.


    Manevi açıdan ise şunu söyleyebilirim, mesela diyelim ki İnstagram veya başka bir platform ilk açıldığında bir hesap aldınız ve seneler içerisinde hesabınızı doldurdunuz, anılarınızı yüklediniz, yüzlerce hesabı takip ettiniz ve bir sabah baktınız ki hesabınız silinmiş. Bunun verdiği üzüntü şüphesiz ki tahmin edilemez. Bildiğiniz gibi çoğu durumda hesabınızı kurtarmanıza da izin verilmiyor çeşitli platformlarda. İşte bu üzüntü tarif edilemez çünkü ortada bir maneviyat oluyor, neredeyse her gün kontrol ettiğiniz bir şey artık elinizde olmamış oluyor. Ben bu durumun getirdiği üzüntüyü çok iyi anlayabilirim, empati kurabilirim. Bazıları için ise "amaaan ne olacak sanki" durumudur mesela.


    Yani aslında vurgulamak istediğim şey, insanın hayatında neyi önceliğine koyduğu sanırım. Buna göre psikolojik halimiz şekillenir olabiliyor.


    Ancak üzülmeyin, emek verdiğiniz videolar orada duruyor anladığım kadarıyla, yani ortadan kaldırılmamış. Bu durumda emeğiniz durduğu için bunu bir pozitif durum olarak değerlendirebilirsiniz.


    Tüm bu yazımın en sonunda belirtmek isterim ki, insanın hemen her durum için adalet arayışı hiçbir zaman bitmez, bu bazen içimizdeki hukuk sistemi, bazen de dünyadaki hukuk sistemi, bazen de inancımızla ilgili bir adalet ve hukuk sistemi olabilir. İnsan hayatı boyunca bunu arıyor ve takip ediyor.


    Son günlerde bir konu açmayı düşünüyordum aslında bu yazdığım konularla ilgili ama eğer farklı bir konu açarsam da buraya linkini eklerim.



    https://forum.donanimhaber.com/sosyal-medya-platformlarinin-kullanicilarin-hesaplarini-kapamasi-ve-devaminda-gelisen-surecler--154446583




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Kasım 2022; 0:51:11 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Birazda olsa aydınlandım.


    Aslında birden fazla hedefim var ama aile , maddi sıkıntı ve herşeyi ertelemem bu hale getirdi beni.

    Bir ara yayında yapıyordum ama bıraktım komşular yüzünden. Tekrar başlamak istiyorum bir ara ama yaparsam bile 2. planda olacak kesinlikle.


    Psikolojik rahatsızlık için dediğinizi yapacağım umarım bir faydası dokunur.


    Sıra kaydı ama üniversite mezunuyum bu arada Gazi pc programcılığı önlisans ve açık öğretim işletme yatay geçiş lisans ama malesef sadece kağıtta mezunum öğrendiğim herşeyi unuttum.


    Bu boşluğumu birşeyler öğrenmek için çabalamam gerekiyor yoksa bir yere varamayacağım.

    Teşekkürler tekrardan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bowser Zeki kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah rica ederim, ne zaman isterseniz dertleşebiliriz. Üst mesajımdaki bıraktığım linki de mutlaka okuyun hatta görüşlerinizi de duymak isterim. Sizin kendinizle bağl kuracağınız çok şey olduğuna eminim.

  • Bowser Zeki kullanıcısına yanıt

    Icinde bulundugun psikolojik durum dolayisiyla aklina bu tür düsünceler geliyor. Iyi haber sen hasta degilsin, sadece icinde bulundugun duruma göre duygu ve düsünce üretiyorsun. Kötü haber ise bu düsüncelerin aklina gelmesi senin elinde degil diye sansanda aslinda bunu yapan yine sensin, sadece farkinda degilsin. Ilaclar seni iyilestirmez bunu bil. Seni iyilestirecek olan sey icinde bulundugun durumdan cikman. Yetenekleri olan birisin ama sen basarili oldugun onca sey var iken basarili olmadigin tek bir seye odaklanip kendini üzüyorsun. Hayallerinin pesine düs pes etme, erteleme. Bakimina muhtac yasli büyüklerinin olmasi elini kolunu bagliyor, baska kardeslerin varsa onlarda bakabilir onlara. Senin durumunda olupta bu tür düsüncelerle bogusmak inan sans degildir, her insan bunyesi ayni tepkiyi verirdi. Yapabilecegin seylere odaklan, ne yapabilirim simdi diye sor kendine. Karsina cok iyi is firsatlari cikacaktir Linkedinde kendine hesap ac, ordan bircok isyeri seninle iletisime gececektir. Kisaca dostum psikolojik rahatsizligin yok, insan beyni böyledir strese ve dara gelemez. Birseyler yaparsan gunden gune duzeleceksin ve o dusunceler yerini iyi dusuncelerle degisecektir. Aklina gelen dusuncelere tepki verme ne iyi ne kötü, sadece uzaktan izler gibi yorumsuz bir sekilde izle. Sanki gökyüzünde gecen bulutlar gibi. Böyle yaparak o dusunceleri kendinden ayirmis olup o dusuncelerin kendin olmadiginin farkina variyorsun. Zaman alacak ama duzeleceksin, sen elindekilere ve yapabildiklerine odaklandikca, elinde olayan dis etkenler ve dusunceler sana pek ugramayacak ve daha mutlu olmaya baslayacaksin, icinde bulundugun durum degismese bile.





  • vasıfsız eleman olarak işe gir ilk maaşınla psikiyatriste git gerekli görürse ilaçlarını al

  • İlaç kesinlikle kullanmak istemiyorum tekrardan. Komisyon açıp para biriktirebilirim ama psikoloğa gitmeyi tercih ederim psikiyatristten bir fayda bulamadım zamanında.

  • O boşluğu atlatıyorum yavaştan şuan yeni birşeyler öğrenmeye başladım ilerde iyi olacağını düşünüyorum inşallah. Ayrıca yazamadığım sebeplerde var buraya asıl strese sokanlar onlar beni. Para kaynağımın kesilmesi dünyanın sonu değil onun bilincindeyim artık.


    Teşekkürler yorumunuz için.

  • selam hocam. iş bulamama durumunun kurtarıcısı çağrı merkezinde çalışmaktır. izmir'de isen bir şeyler ayarlarım.

  • Bowser Zeki kullanıcısına yanıt

    Yeni bişeyler dediğin neler mesela ? Seni en iyi ben anlarim cunku kariyerini kaybetmissin yerine koyamazsin. Bende 30 yasindayim aileme muhtacim onlarla yasiyorum. 60 yaslarinda psikolojik sorunlu insanlar. Tek cocugum ne sosyal hayatim ne arkadasim ne kimsem var. Bende gazi bilgi belge yonetimi mezunuyum aciktan halkla iliskiler ve reklamcilik tamamladim. Sen youtube dan gene iyi bir gelir kaldirmissin saglik sigortan bagkur muydu ?

    Bende tsk personeliydim gel zaman git zaman cikip geldim ailemin yanina dunyam basima yikildi. Asgari ucretli bir iste calistim durust oldugumdan cikardilar kpss ye giriyorum olmuyor her seyim ters gitti. Ozel sektor tecrubeye bakiyor is bulamiyorsun adam akilli ne yapacagim bilmiyorum. Agir derece anksiyete kaygi bozuklugu yasiyorum. Ozel guvenlik olayim bari sigortam,cep harcligim ciksin dedim saglik raporunu alamadim.


    Soruyorum sana Asker adam ne yapabilir disarida ? Kafama sikmayi dusundum aldim tabancayi elime karanliktan korktum. Agir ilaclar kullandim zaman kaybi hayatim durdu noksan kendime inancim guvenim kalmadi o kadar zorluktan sonra her seye yeniden baslamak kolay mi ? Bok gibi bir hayatim var oglene kadar uyuyorum duzenim yok umudum yok ne yapacagim bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Baya benzermiş durumlar. İnşallah bir yerden tutunup başlayabiliriz ikimiz de.

  • Bowser Zeki kullanıcısına yanıt

    Çok zor başlaması sıfırdan bir hayat çizmek ilkokula sıfırdan her şeye tekrar başlamak gibi düşün. Geleceği olan bir iş bulmak lazim muhasebe, elektrik vb. lakin ne yapacaksın ? Özel sektör tecrübeye bakıyor hayat akıyor geçiyor sen camdan dışarı bakıyorsun yoruldum valla ne yapacağını nereye kürek çekeceğini bilmemek yoruyor insanı. Çizim üzerine yoğunlaştım demiştin grafik tasarım mı düşünüyorsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=4U-2XoqF96Y&feature=youtu.be

    Konuyu yeşillendiriyorum şu video çok iyi geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.