Şimdi Ara

Kotlin Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Java'da oop kısımlarını bitirdim. Amacım android bir uygulama yazmak ama bunun için kotlin'e yönelmeyi seçtim. Şimdi hızlı hızlı kotlin öğreniyorum. Birkaç sorum var.

    1-Kotlinde build alırken java'ya göre biraz yavaş kalıyor bunun sebebi nedir ? (örneğin java'da çıktı verirken 1 sn ise kotlinde 2.5 sn)
    2-Sizce Java Se'yi tamamen bitirmeden kotlin'e yönelmem yanlış bir tercih mi ?
    3-Kotlin'in gerçekten geleceği var mı ? Yani 5 sene sonra kotlin bitmez değil mi ?
    4-Kotlin hemen hemen neredeyse java ile aynı. Peki kotlin'i java'dan ayıran en önemli özellik nedir ? Neden Kotlin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axlrose. -- 26 Mayıs 2019; 12:37:3 >



  • up Kotlin bilen birisi yok mu ?
  • 
    1- build işleminde kotlin-runtime gibi ek binary'ler bağlanıyor, o yüzden uzun sürebilir. Scala'da da build işlemi uzundur.

    2- Kotlin Java Collections Framework gibi Java SE nin bazı özelliklerini olduğu gibi kullanır, yani Java SE'yi bitirmesen de sonuçta Java SE kullanmış olacaksın.

    3- Kotlin 'in geleceği var. Birşey iş ilanlarında görünüyorsa onun geleceği var demektir.

    4- Scala dururken Kotlin gibi yeni birşey geliştirmek şart değildi. Scala ve SBT kullanarak Android app yapan geliştiriciler var.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yalnız "Scala dururken Kotlin gibi yeni birşey geliştirmek şart değildi" cümleniz bende bir endişe yaratmalı mıdır ?
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    Scala Android'de yaygınlaşsaydı Kotlin ölü doğmuş bir proje olurdu. Scala yaygınlaşmadığı için endişelenecek bir durum yok. Fakat Kotlin'in asıl rakibi Java SE. iOS'taki Swift onca destege ragmen Objective-C'ten hala daha cok kullanılmıyor. Belki onun gibi bir durum olabilir.
  • Teşekkür ederim. O zaman bir yandan Java Se'yi bırakmayıp, diğer yandan android uygulama yazmak için kotlini kullanayım
  • Kotlin i sen secmissin sen söyle neden kotlin. İkincisi 5 sene sonra hiç bir dil kalmayabilir. Bir şey öğreneyim on yillarca kullanayim diye bit şey yok. İki sene de bir neredeyse bersey değişiyor. Adı ayni kalsa da teknolojiler ayni kalmıyor. O yüzden bu meslektendaima öğrenmek zorundayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Bunun cevabını bilmiyorum
    2. Temel yapıları: bazı data yapıları(array,stack,arraylist), obje kavramını, thread kullanımını ve bazı design pattern'leri(bunun Java SE ile alakası yok ama bilmekte fayda var) bildiğiniz takdirde direk kotline geçebilirsiniz bence, zaten yazarak öğrenmiş olacaksınız.
    3. Bunu google'a sormak lazım . Kotlin şu anda android'in yetkili olarak desteklediği bir dil. Ama söylentiler Google'ın yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ve bu sistemin Java,C ve C++ temelinde olmadığı söyleniyor. Fakat ne zaman gelir, nasıl yaygınlaşır bilinmez
    4. Bildiğim kadarıyla Google ve Oracle arasında bir patent kavgası oldu. Sonrasında ise Google, Kotlin dilini destekleme kararı aldı. Peki neden kotlin dersen:
    - Daha az kodla daha çok şey anlatabiliyorsun, kod kalabalığı olmuyor.
    - Java ile 100 uyumlu
    - Kotlin'in null pointer exception'lara karşı bir güvenli çözümü var yani daha güvenilir, daha az hata alıyorsun
    - Java'ya göre öğrenmesi daha kolaymış


    Daha fazla bilgiye şu siteden erişebilirsinhttps://dzone.com/articles/java-vs-kotlin-which-one-will-be-the-best-in-2019




  • monarch25 M kullanıcısına yanıt
    Foruma bir anda baskın gibi dalıp 2 haftalık konuları hortlatmanın ve toplu 5-10 post atmanın amacı/dürtüsü nedir? Bir hafta - 10 gün uzak kalıyorsunuz, sonra foruma bir uğradığınızda "ben yokken ne çok mesaj atılmış, dur bi en az 5-10 posta da ben atayım" mı diyorsunuz? Niye? Neyi sağlamış oluyorsun?
    Bilgili birine benziyorsun ama çok kalitesiz ve 2 haftalık konulara cevap yazmışsın. Elini aklına mantığına koy, o verdiğin ingilizce linki okuyup anlama şansı var mı sence bunun? Soruyu soranın kullandığı kelimelere, hafif yavşak saygılı üsluba bakacaksın, "build alırken..." , "html ve css yazılım dilleri...", bak bunlar hep red flag. Belli ki tek satır okumamış, kod yazmamış, laf olsun konu olsun troll olsun hesabı uğruyor foruma, bunlardan zevk alıyor çünkü, böyle arıza tip çok... Bunlara hiiiç yüz vermeyeceksin, forumun daimi cevapçısı revivo var zaten, o yalap-şap yazıyor birşeyler, onu gördün mü hiiiç dalma zaten bırak kalsın.

    Bunları niye söylüyorum? Çünkü seçici olmazsan buraya her türlü insan dadanır; ödev yaptırtmak isteyen tembel tenekeler, işsiz evde oturan depresifler, yalnız kaldığı için sırf ilgi alaka için seni meşgul eden çocuklar/çocuk kalmış yetişkinler, trollük müptelaları... ve burası çöp olur, sen kaybedersin, biz kayberiz. Bırak, günde 2 konu olsun ama kaliteli olsun, ötekilere yüz verme, girdiğimize okuduğumuza değsin, yoksa çöp eşelemekten enerjimiz tükenir, kendini böyle kullandırtma.
    Akla mantığa hitap etmeye çalışıyorum, lütfen duygusal dürtülerinize hakim olun.
    Internette başlamak için bunca bilgi varken basit bir Google araması dahi yapmadan tek satır kitap okumadan foruma gelip konu açanlar, bilgili insanlar tarafından habire pış pışlanma talep edenler çok saygısız ve küstah kişiler, bunlara şefkatle falan yaklaşmayın, yüz vermeyin, duygusal dürtülerinize hakim olun. İyi çalışmalar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Hocam anca dün boş vaktim oldu. Ve bende elimden geldiğince sorulara cevap vermeye çalıştım.
    Amacım post kasmak değildi.
    Yardım etmenin neresi kötü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle rumuzum Vonderplanitz. Herkes kafasına göre hitap edecekse, ben de yeni rumuzlar bulabilirim ona göre.

    Benim yorumlar son dönemde kalitesiz olabilir; fakat geçtiğimiz Ağustos dolar krizinden bu yana forumda da ciddi bir düşüş var. Forumun bu bölümüne 2 yıldır giriyorum ben de. 2 yıl önceye göre forum kötü durumda. Fakat bu durumun sorumlusu benmişim gibi niye benden bahsettin ki? 2 yıl önceki konulardan birine yazdığım yorumu alıntıladım aşağıda; şehirler arası en kısa mesafe / seyahat eden tüccar problemine yazdığım prototip çözüm. Bunun gibi 20+ problem çözümüm var. İlginç olduğu sürece problemleri çözüyorum, şimdi problem çözmeyip sadece yorum yapıyorum diye kötü mü oluyorum yani?
    Kotlin Hakkında




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.