Şimdi Ara

Koşu bantları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
4
Favori
110.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eve bi tane koşu bantı almak istiyorum.Hangi markayı önerirsiniz ? Hangi siteden alabilirim ? Bilgisi olan bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim..



  • OLYMPİA YI ÖNERİRİM..
    FİYATI BİRAZ PAHALI AMA..
    SANIRIM 1500 YTL NİN ÜZERİNDEYDİ.
    BEN DE BİSİJKLETİ VAR GAYET MEMNUNUM
  • http://www.interspor.com/html/detay.php?id=156&secim=p


    evin içine çok güzel uyuyo uzay mekiği gibi :D
  • Arkadaşım buradakilerde de olduğu gibi şekline, havasına bakıp da model önerenlere uyup da anlamsız pahallı ürünlere para verme.
    Koşu bandında gerçekten önemli birkaç husus var,gerisi para tuzağı. Bilmeyenler de sağda solda görüp havalı buldukları şeyleri,neye dayandığı anlaşılmaz bir şekilde bilirmiş gibi öneriyorlar.
    Koşu bandı alırken nelere dikkat edilmeli?

    1.Motorun "sürekli olarak" üretebildiği güce bakacaksın,bu güç en az 1.5HP olmalı

    2.Koşu alanının genişliği önemli, en az 40cm. olmalı, daha dar bantlarda kenarlara basmamak için çaba sarfedersin (ama bu 55-60cm.lik salon tiplerini almanı gerektirmiyor)

    3.Taşıma kapasitesine dikkat edeceksin, örneğin 100 kiloysan ve 90 kilo kapasiteli bir koşu bandı alırsan tez zamanda bandın canına okursun.

    4.İndirme mekanizmasının amortisörlü olması, bir kazaya sebebiyet vermemesi açısından önemli

    Bunların dışında büyük havalarla broşürlerde yazan ya da satıcıların pohpohladığı bazı özellikler zaten hemen hemen her bantda var:
    Elden nabız ölçme, tartan zemin, dik olarak katlı durması, çalışma programları, mesafe-hız-kalori gösterme, acil durdurma anahtarı v.b v.b.

    Yok efendim bir düğmeyle otomatik eğim değişiyormuş (sanki otomatik olmayınca krikoyla değişiyor, çok basit bir şekilde eğim değiştirilebilir!!!), yok önünde lcd tv varmış (aleti düzgün kullanırsan önündeki lcdyi falan gözün görmez!!!), yok 16km. hızındaymış (o aletle düzenli 16km. koşabiliyorsan zaten hayatın sporla geçmiştir,bandı boşver eski usule devam et!!!), yok fanı varmış (terli terli direkt hava çarpsın vücuduna da hastalanıp yataklara düş!!!)
    Bunlar tamamen pazarlama taktikleri, para tuzakları....

    Sonuç olarak fiyat/performans olarak uygun Adler-T3950, Dunlop Atlantic, Dynamic 500 önerebilirim.

    Internetten koşu bandına en iyi fiyat alabileceğin sitewww.hepsiburada.com , bazı ürünlerde kazıktır ama koşu bandında tüm sitelere ve Ankara'da benim bildiğim mağazalara nal toplatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 5 Temmuz 2006; 23:04:01 >




  • bende gecen ay aldım kosu bandı..

    arastırdım bende almadan önce biraz..

    önemli olan gücü ve kac kiloya kadar cektiği.. bide apartmanda oturuyosan eger aksamları kullanırken alt kattaki komsuya ses gitmemesi icin absorve edici özelliği olan kosu bantlarına bak derim. ama onlarda 1bucuktan baslıyoo fiyatları..

    ben en sonunda izmir kipadan dunlop E6 serisi bir kosu bandı aldım 600 ytl ve temel ihtiyaclareı görüyor.
    1,5 hp 100 kiloya kadar tasıma 40 cm genislik. o paraya alınabilkecek en iyisi bence buydu.

    ses sorununa gelince yalıtım icin altına kaucuk koydum simdi ses biraz daha az..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: apollo79

    bende gecen ay aldım kosu bandı..

    arastırdım bende almadan önce biraz..

    önemli olan gücü ve kac kiloya kadar cektiği.. bide apartmanda oturuyosan eger aksamları kullanırken alt kattaki komsuya ses gitmemesi icin absorve edici özelliği olan kosu bantlarına bak derim. ama onlarda 1bucuktan baslıyoo fiyatları..

    ben en sonunda izmir kipadan dunlop E6 serisi bir kosu bandı aldım 600 ytl ve temel ihtiyaclareı görüyor.
    1,5 hp 100 kiloya kadar tasıma 40 cm genislik. o paraya alınabilkecek en iyisi bence buydu.

    ses sorununa gelince yalıtım icin altına kaucuk koydum simdi ses biraz daha az..

    apollo bu ürünü bir incele istersen,ben denemedim ama ses ve titreşimi emmek için diyor.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=358357&ProductID=sporyork17




  • Bobita bilgi icin sağol..
    siparisi verdim bugün yarın gelir heralde. umarım ise yarar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: apollo79

    Bobita bilgi icin sağol..
    siparisi verdim bugün yarın gelir heralde. umarım ise yarar...

    Rica ederim, maksat bir faydamız dokunsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 19 Temmuz 2006; 13:59:22 >
  • eve koşu bandı almak istiyorum ancal elektrik faturasını bayağı bir kabarık getirdiğini duydum saatte 3 milyon vs.. diyenler var ..koşu bantları faturaya nasıl yansıyor bilgisi olan var mı acaba?
  • FiNLANDIYA MALI TUNTURI marka kaliteli. Bir bakın derim.
  • DUNLOP Nerenin malı , lütfen yardım
  • Activa AC 8020 Kullanıyorum. Gayet memnunum. Ucuz alıp Başına iş alma derim :) Koşu bandında Servis olayı çok önemli Activa nın Türkiyenin her ilinde ilçesinde servisi var. Kurulum kargoda ücretsiz. Gerisi sana kalmış :)
  • voit in en baz versiyonunu kullanıyorum öncelikle şunu söylim ilk aldığında hevesle bikaçgün kullanıyosun sonra kullanım sıklığın azalıyor onu unutma
    bendeki modelde koşu bandı çalışırken evdeki projeksiyonumu etkiliyor görüntüsünü bozuyor onun dışında bi şikayetim yok.. güzel cihaz tavsiye ederim
  • Ben hergün 1 saat 4kmh hızda yürüyorum. 30ar dakikalık 2 set halinde. Çok Faydasını gördüm.
  • ya arkadaşlar bu cihazlardan hiç anlamıyorum.ama bişey sormak istiyorumm.alacağım yerdekii adam kaç kg kadar taşıdığını bilmiyodu.sadece 1.5 hp oluduğunu sölediii.kaç kiloya kadar çeker.kullanıcak kişi 140 kg .siz ne önerirsiniz????
  • Birde şunuda unutmayın:Koşu bandında veya önünde tv falan olursa daha uzun koşarsınız.Yoksa insan ne yapacagını şaşırıyor ve sıkılıyor.Ben sıkıntıdan bitse insem diyorum:)
  • Bakın arkadaşlar bende koşu bandına niyet edip uzun araştırmalar sonrası ELİPTİK BİSİKLET ALDIM...Önce yeni fiyatlarını araştırıp sorup sonra sahibinden com dan arayıp bakıp aldım...Ne aldın derseniz...DUNLOP 1626 Finsporda 1200 Lira... Kalmadı daha elimizde yok dediler....Sahibinden Com dan 2 yaşında olan tertemiz bisikleti 450 L. ya buldum aldım....yENİ ALACAGIM DİYE SOYULMAYIN....Saygılarımla..
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=19249&productid=sporaltisma400

    Ben bu modelin sürekli gücü 1,75HP olanını, Sirkeci'den 10 taksit 1.000 YTL'ye almıştım.

    Birkaç ay oldu alalı, hafta 3-4 kere kullanıyorum cardio yapmak için (antreman öncesi tempolu yürüyüş ve koşu karışımı). Genel olarak bir şikayetim yok, malzeme kalitesi de çok kötü değil.

    Ben bu modeli seçerken birçok markaya baktım. Bence Voit için biraz isme para istiyorlar, yakından incelediğim bazı modellerde istenen fiyatı hakedecek kalite farkı göremedim. Bir de Sirkeci'de Powertech gibi kendi ithalatı olan markaları satmaya çalışıyorlar ama (herhalde kar payları yüksek), malzeme kaliteleri pek iyi değil gibi geldi bana.

    Eğer imkanınız varsa yakından görmekte fayda var. Mesela ben internetten baktığım bilgiler ile Altis almazdım. Ancak yakından bakınca içime sindi. Altis alın demiyorum tabi, genel olarak yakından bakmak fikirlerinizi değiştirebilir.

    Bazı bilgiler (kişisel gözlemlerim)
    - Sürekli gücü 1,5 HP'den aşağı olmasın. Daha yüksek motor güçleri kilosu fazla olanlar için. 80 kg. iseniz abartmaya gerek yok. 2 HP bile fazla fazla yeter.
    - Tartan zemin dedikleri, bandın altında 4-6-8 tane kauçuk ara parça. Siz banda sert bastıkça hesapta darbe emici gibi, dizinize yük binmesini önleyecek. Bu özellik olmayan model yok neredeyse. Yani özel bir yapı, zemin vb. görmedim ben.
    - Eğim bazı modellerde mekanik olarak yapılıyor. Bu tabi tercih meselesi, ancak eğer bütçeniz varsa motorlu eğim olsun. Çünkü mekanik eğim derecesi çok yüksek olamıyor ve koşu yaparken eğim değiştirmek çok faydalı oluyor.
    - Son hıza pek bakmayın. Böyle bir bant alanlardan 10 km.de bile sürekli (birkaç dakika bile) koşacak az kişi vardır.
    - Koşu bandında nabız ölçme, yağ ölçme özelliğini, spor salonlarındaki profesyonel koşu bantlarında bile doğru çalışırken görmedim.
    - İthalatçı firmaya dikkat edin. Servisleri olması ve düzgün bir firma olması önemli.
    - Çok ucuz modellerde malzeme kalitesi, fiyat ile doğru orantılı. Eğer "işimi görsün, az kullanırım zaten" diyorsanız düşünebilirsiniz. Çalışmama ve kolay arızalanma gibi bir sorun olacağını sanmıyorum.
    - 5 sene motor garantisi veriyorlar. Motor arızalansa bile düşük ücretle tamir olur zaten. Bence 5 yıl garanti biraz göz boyama.

    Aklıma gelenler bunlardı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ogzcnylN

    DUNLOP Nerenin malı , lütfen yardım


    yanlış bilmiyorsam italyan olması lazım. bi ara gözlüğünü kullandım. made in italy yazıyordu.
  • valla lastikleride japon malı

    eğer aynı kişi değilse sahibi

    universal bi marka sanırım herkes kullanmış
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.