Şimdi Ara

Koskoca Schafer markası tarafından azarlandım tehtit edildim ürkütüldüm çok yalnızım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün schafer markası yetkilisi ile inanılmaz bir tartışma yaşamış durumdayım bundan iyisini ömrümde görmedim duymadım. duyduklarıma inanamadım forumda ilk şikayet başlıklı konum. gerçekten marka diye bir şey yok. artık marka ve markalaşma kavramına nefret ile yaklaşıyorum. böyle marka böyle firma mı olur. böyle bir insan bu firmada nasıl çalışabilir inanamıyorum.

    yaklaşık 2 ay önce schafer marka çaydanlık takımı aldım. nikel kaplamasında çok kısa sürede hiç bir şekilde çıkmayan karartılar bulutlanmalar oluştu. bu sebepten garantiye gönderdim. arıza değişim onayı ile tarafıma ciddi oranda daha ufak bir çaydanlık takımı gönderildi. ve demlik kapağı eksikti. arayıp kesinlikle kabul etmiyorum bunu dediğimde yetkili a. hanım. bana size iyilik yaramıyor her halde elimizde kalmamış olamazmı. zaten doğru düzgün temizlememişsiniz bile çaydanlığı gönderin size gelen çaydanlığı sizin çaydanlığınızı kullanıcı hatası olarak geri göndericem dedi. kulaklarıma inanamıyorum koskoca markanın yetkilisinin kurduğu cümlelere inanmak mümkün değil.







  • Yabancı marka algısı oluşturan fakan yerli firmalara ait markalardandan birisi Schafer. Çin'de v.b. ülkelerde fason üretim yaptıran, yurtiçinde kendi fabrikası ve üretimi olmayan markalardan bazıları

    1) Schafer ASLAN TİCARET DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI
    2) Heider el feneri, dürbün v.b. Metem Teknoloji


    Gelin-kaynana yarışmalarına, ağlak dizilere bol reklam veren ama fason üretim yaptıran, ürünlerinin arkasında durmadığını Sikayetvar.com sitesindeki şikayetlerden okuyabileceğiniz bacı tencere tabakcı firmalardan bazıları.

    1)Schafer
    2)Emsan
    3)Karaca
    3)Bernardo


    Ülkemizde fabrikası olan. Üretimi kendi yapan, ürettiği malın hatasına giderebilen çünkü elinde parçası olan bazı tencere tabakçı firmalar.

    1) Kormaz
    2) Aryıldız
    3) Jumbo (Karaca satın aldı bu firmayı)
    4) Nehir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    Bugün schafer markası yetkilisi ile inanılmaz bir tartışma yaşamış durumdayım bundan iyisini ömrümde görmedim duymadım. duyduklarıma inanamadım forumda ilk şikayet başlıklı konum. gerçekten marka diye bir şey yok. artık marka ve markalaşma kavramına nefret ile yaklaşıyorum. böyle marka böyle firma mı olur. böyle bir insan bu firmada nasıl çalışabilir inanamıyorum.

    yaklaşık 2 ay önce schafer marka çaydanlık takımı aldım. nikel kaplamasında çok kısa sürede hiç bir şekilde çıkmayan karartılar bulutlanmalar oluştu. bu sebepten garantiye gönderdim. arıza değişim onayı ile tarafıma ciddi oranda daha ufak bir çaydanlık takımı gönderildi. ve demlik kapağı eksikti. arayıp kesinlikle kabul etmiyorum bunu dediğimde yetkili a. hanım. bana size iyilik yaramıyor her halde elimizde kalmamış olamazmı. zaten doğru düzgün temizlememişsiniz bile çaydanlığı gönderin size gelen çaydanlığı sizin çaydanlığınızı kullanıcı hatası olarak geri göndericem dedi. kulaklarıma inanamıyorum koskoca markanın yetkilisinin kurduğu cümlelere inanmak mümkün değil.

    schaffer diyince neden koskoca marka olsun ki ? daha 3-4 sene öncesine kadar schaffer felan mı vardı? ne zamanki sevdiğiniz dizilerin reklamlarına çıkmaya başladılar ondan sonra gözünüze ilişir oldu. Bu markaların hepsi karacada dahil çinde alt kalite üretim yapıp ülkemizde üst kalite reklamlarla satış yakalıyor. Sonrada vatandaş isyan ediyor. Hiç gerek yok uğraşmanıza faturası ve ürünün aslının fotoğrafı ve gelen ürünün fotoğraflarının çıktısını alarak tüketici hakem heyetine gidin ve bunu firmaya bildirin gerisi sizinle heyet arasında diyip geçin.




  • kalfatt kullanıcısına yanıt
    aynn krdş.
  • schaffer pişmanlıktır.
  • Geçen gün ankara ankamall de northface mağazasına girdim.Ürünleri incelerken satıcı arkadaş geldi.Bende muhabbet olsun diye kardeşim bunlar amazonda 40$ burda 280 lira nasıl oluyor dedim.Adam elinde tesbihi sallayarak yokya nasıl oluyor en az 150$ diye dalga geçmeye başladı, aynı gün kuzenimi hastenede ziyarete giderken güvenlik görevlisi ziyaret saati olmadığı için kulubeden üzerime atlayacaktı, akşamına kuaföre ufak bir şaka yapayım dedim çocuk tersledi.
    Yani burası TR kardeş kendi ülkemi tanıyamıyorum son zamanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi bu şikayeti okuyan binlerce kişinin aklına "schafer milleti azarlıyor, satış sonrası yetersiz destek sunuyor" diye yerleşsin de a. hanım o zaman görsün iyiliği.
  • Bizim tencerelerimiz ve porselenlerimiz de schaffer. marka veya kaliteyle uzaktan yakından alakası yok. tencereler karardı. çaydanlık 6. ayı dolmadan demlik ağzının dibinden akıttı. cezvelerden bardak dışında her yere dökülüyor. taşınırken bir kısmı kayboldu da tefal aldık bayram ettik. insan eşyası kayboldu diye sevinir mi?
  • Biz de karaca ile aymı şeyleri yaşadık al birini vur ötekine

    Bu işlerde hanımlarında milyarlık mal alma heveslerinin payı da büyük
  • Direkt şikayetvar'a yazın hocam, acımayın boyle durzulere.
  • 2 gün önce finansbankı aradım.

    Sorunum vardı yaptığım hatadan dolayı çözülmesini beklemiyordum ama bir ihtimal işte.

    Salak karı başladı bıt bıt üste çıkacak aklı sıra bir açtım ağzımı

    Özür dilemesiyle muhabbeti sonlandırdık. Özür dileyeceksin benden o kabarık egon inecek diye zorla dilettim

    Müşteri her zaman haklıdır politikasını unutmuş firmalar. Biraz alttan aldın mı, birazda kabahatin varsa tamam susturamıyorsun.

    Yeri geldimi çaydanlıklarınıda bankalarınıda münasip bir taraflarına monte etmeyi bileceğiz müşteri olarak.

    Hükümet karşısında ki şakşakçı seçmen gibi önümüzü ilikleyerek kekeleye kekeleye konuştuk mu bize giren kazık bitmez.




  • marka sahibi Aslan Ticaret - Tuncay Aslan:

     Koskoca Schafer markası tarafından azarlandım tehtit edildim ürkütüldüm çok yalnızım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endero -- 23 Ekim 2016; 15:06:06 >
  • karacanın bizzat kendi mağazalarından çok alışverişimiz oldu, özellikle tencere kapaklarında uyumsuz yada kırık olma sorunu yaşadık, mağaza personeli uyuzun uyuzu, bir kapağı alıp değiştirmeleri onlara göre 1 ayı geçecekti ama her seferinde çekerim emaneti çizerim adaleti mottosunu düstur edinerek burunlarından getirdim, götürdüm kapağı gittim satılan malın kapağını aldım falan filan. satarken söyledikleri taahhüt ettikleri hiçbir şeyi sözde bırakmam, malı satana kadar prensibi bana işlemez kardeşim. benim uyuz olduğum şey kraldan çok kralcı olan denyo satış elemanları, sanki parası senin cebinden çıkıyor p...k, değişim diyorsa değişim, iade diyorsa iade, kanundan kuraldan bi haberler. gerçi hoş sorsan yüz kişiden 99 u kendi haklarını bilmez, evde karıya kıza erkeklenir mağazada çarşıda pazarda süt dökmüş kedi olurlar. ezdirmeyin kendinizi, siz üzüleceğinize onlar üzülsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aslında aklıma bi fikir geldi. alacaksın bi çaydanlık içine sıçıp göndereceksin bu a hanıma.
  • https://forum.donanimhaber.com/m_116011616/tm.htm

    Buradan yaşadığım rezilliği ve bu itlere haddini bildirmemi okuyabilirsiniz.
  • Aradaş hiç schafer alınır mı ! alınmaz elbet.

    Adamlar yılların Alman firması schafer in isim haklarını satın alıp alaturkalaştırmışlar.

    Artık o bir esnaf markası schafer. Arkasında kurumsal bir firma değil esnaf var.

    e esnafla haşır neşir olanlar az çok başlarına ne geleceğini bilir.
    Yurdum Türkiye de kurumsal firmalar bile kazık atmaya başladı, esnaf kafalıdan asla mal alınmaz.

    o yüzden ben riske değecek bir indirim olmadığı sürece asla esnafla işim olmaz. ( örnek 100Tl alt limitsiz kuponu 50TL ye n11.com dan aldım, riske değer , n11 in esnaflarından bir ekreye mahsus alışveriş yaparım, o da sahte olmayacağını bildiğim net ürünlerde )

    Bu arada çaydanlık denilince bizim Jumbo dan yıllar önce ( abartısız bir 6-8 yıllık var) çaydanlık aldık.

    https://www.jumbo.com.tr/mutfak/pisirme-grubu/caydanliklar-ve-demlikler/6500-%C3%A7aydanlik-b%C3%BCy%C3%BCk-detay

    tipi aynı fakat eski model olduğundan alt kaynatma haznesi kapağı yok ,

    Bir sorun olduğundan hoooopp jumbo mağazasına götürüyorum, adamlar fabrikada tair ediyor yenisini veriyor anlamıyorum ama gıcır gıcır çaydanlık geri geliyor.

    Çaydanlığa iyi para verdik ama çok samimi söylüyorum helali hoş olsun.

    Bu çaydanlık 5. kattan yere felan düşmedikten sonra bir 20-30 yıl kullanılır. Tabanı çok kalın ve en düşük gazlı ocak seviyesinde bile kaynatmaya devam ediyor. tam istediğim gibi.

    birde 2 yıl önce şu n11 in fiyat garantisi ile çeke boğulduğumuz dönemde
    Korkmaz çaydanlık aldık

    http://akakce.cubecdn.net/korkmaz/korkmaz-a081-vertex-caydanlik-z.jpg

    çaydanlık iğrenç, halen atıl durumda köşede yatıyor.

    Yani ucuz etin yahnisi iyi olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 23 Ekim 2016; 17:02:33 >




  • Demek ki neymiş Schafer dan uzak duruyormuşuz
  • geçmiş olsun arkadaşım. benzer bir olay arnika elektrikli süpürgede başıma geldi. garanti bitmesine 2 ay kala motoru bozuldu, servis kullanıcı hatası deyip tamir etmedi. genel merkezi aradık, servis ne derse o olur dedi. valla babam beni sakinleştirmese, o servisin geçmiş bayramını kutlayacaktım. arnika da müşteriyi hiçe sayan bir marka, ona da dikkat edin

    bilindik kaliteli markalardan şaşmamak lazım. 3 kuruş daha az verelim diye 3 kuruş etmez adamların ağız kokusunu çekiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blekwolf -- 24 Ekim 2016; 9:40:25 >
  • Schafer markası kesinlikle Türk işi bir ucuzluk markasıdır. İsmine kanıp Almanya'nın ileri gelen markası falan sanmayın. Ben öyle sanmıştım zamanında
  • şebnem schaferden dolayı aklımda iyi olarak kalmış bir markaydı ama şimdi kara kaplı deftere eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk_o -- 24 Ekim 2016; 10:06:58 >
  • Furkantopcu F kullanıcısına yanıt
    Güzel saçmalamışsın.

    Mağazaya git satıcıya 280TL lik ürün 40USD de ve Adamı durduk yere taciz et.

    Yani olsa olsa kafası çalımayan birisi yapar.

    ABD de vergi yok, rekabet çok, aynı zamanda hangi ürünü seçtin outlet mi indirimli! ABD ye git Northface imağazadan al bakalım.

    Burada adamın vergisi var, kirası var vs. Adam başına tabanca dayayıp zorla satış yapmıyorya.

    Gelelim güvenlikçiye, Ziyaret saati değilse sende şayet adam gibi sorduysan neden adam senin üzerine atlasın ? Hikayende birşeyler eksik


    Yani anlattığın 3 olayın 3. de ofsayt

    Yorum yazacaksan bari mantıklı yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 24 Ekim 2016; 10:31:39 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.