Şimdi Ara

Koronavirüs Hint varyantı ''endişe varyantı'' olarak nitelendirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koronavirüs Hint varyantı ''endişe varyantı'' olarak nitelendirildi



    Bütün Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken Hindistan varyantı sebebiyle artan koronavirüs vakaları da çeşitli çevreler için endişe uyandırıyor. İngiltere’deki sağlık yetkilileri ise Hindistan varyasyonunu ‘’endişe varyantı’’ olarak nitelendirdi.



    İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve İngiltere’ye de yayılan 3 Hindistan varyantından birisi olan B.1.617.2 varyantı için İngiltere’de bulunan Public Health England yani İngiliz Halk Sağlığı Kurumu ; en az Kent varyantı kadar bulaşıcı ifadelerini kullandı yani başka bir deyişle yeni varyant bulaşıcılık konusunda daha önce de haberlerimizde size aktardığımız Kent varyantına benzer düzeyde.



    Vakalar



    Koronavirüs Hint varyantı ''endişe varyantı'' olarak nitelendirildi



    Londra ve Bolton kentleri ağırlıklı olmak üzere ilgili varyanta ilişkin vaka sayıları geçen haftadan bu yana 202’den 520’ye çıkmış durumda bulunuyor. ,



    Durumun son derece titiz bir biçimde ele alındığını söyleyen Başkan Boris Johnson ise varyantla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı. Johnson, Hindistan varyantı sebebiyle yapılan testlerin artırıldığını belirtti ve virüsün takibi konusunda ‘’son derece katı’’ olacaklarını açıkladı.



    3 varyant



    Koronavirüs Hint varyantı ''endişe varyantı'' olarak nitelendirildi



    Söz konusu varyant bilim insanları tarafından incelenirken PHE tarafından yapılan açıklamalarda "Hindistan'da tespit edilen varyantlardan herhangi birinin, hastalığın daha ağır geçmesine neden olduğuna ya da uygulanan aşıların etkinliğini düşürdüğüne dair henüz yeterli bilgi bulunmamaktadır" ifadeleri kulanıldı.



    Bilim isanları benzer genetik suşlarda bulunan B.1.617.1 ve B.1.617.3 ( iki varyanta da E484Q mutasyonu mevcut ancak B.1.617.2’de söz konusu mutasyon mevcut değil ) suşlarının ise şu an için ‘’endişe varyantı’’ olarak nitelendirmiyor ancak ilgili varyantlar halen daha inceleme altında bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den açıklama : 6 ay boyunca muhafaza edilebilen aşı geliştiriliyor



    Son olarak bahsi geçen B.1.617.2 adlı varyant daha bulaşıcı olmasına karşın bilim insanları şu an için virüsün daha ölümcül olmadığı görüşünde. AstraZeneca ve Pfizer aşılarının ise söz konusu varyanta karşı etkili olduğuna yönelik erken araştırmaların bulguları ise yayımlanmış durumda ancak bu durumların doğrusunu gelecekte yapılacak olan ek çalışmalar ortaya koyacak.





     




    Kaynak:https://www.dailymail.co.uk/news/article-9553691/Indian-Covid-strain-officially-concern-cases-DOUBLE-week.html
    Kaynak:https://www.dw.com/tr/ingiltere-hint-varyant%C4%B1na-endi%C5%9Fe-varyant%C4%B1-dedi/a-57466263



  • İngiltere’de kent virüsünün kalbinde yayılmayı başarırsa İngilizler aynı şeyi bir daha Yaşar, ardından da biz aynı şeyi bir daha yaşarız.
  • Süreci çok iyi yöneten sağlık bakanının açıkladığı en büyük kozumuz olan "yakalanmamak" 'ı her gün kullanıyorum varyant falan uğraşmıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordexa -- 8 Mayıs 2021; 13:3:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virüs tam guclenecegi memleketi bulmus..
  • Giriş çıkışlar tamamen kapansa da, ölmesek..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.