Şimdi Ara

Koronavirüs, Çin seyahat pazarını ne kadar süre etkileyecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Koronavirüs salgınının 2021 yılına kadar Çin seyahat pazarını etkilemesi ve küresel ekonomide milyarlarca dolarlık kayıp yaratması bekleniyor.

    TurizmGüncel – Dış Haberler

    Koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 1868 kişinin öldüğü, 72 bin 400 kişinin ise salgına yakalandığı Çin'de, seyahat pazarı da alarm veriyor.

    Küresel ekonomide 80 milyar dolarlık kayıp yaşanacak

    Koronavirüsün global ekonomide 80 milyar dolar kayba neden olacağı ve Çin seyahat pazarının bir yıldan fazla süre salgından etkileneceği belirtiliyor. Söz konusu veriler, The Economist Intelligence Unit tarafından 2002-2003 yılları arasında yaşanan Sars virüsünden yola çıkarak oluşturuldu.

    En çok Güney Asya ülkeleri etkilenecek

    Sars virüsünden bu yana Çin seyahat pazarının birkaç kat büyüdüğü belirtilen raporda, Çin'deki mevcut durum nedeniyle turizmi en çok etkilenecek ülkelerin Güney Asya ülkeleri olduğu vurgulandı.

    Tayland'ın yılda 10 milyon Çinli turist aldığı, Kamboçya'ya giden ziyaretçilerin ise yüzde 40'ının Çinli turistlerden oluştuğu belirtilen raporda, Avrupa ve Güney Amerika'nın ise tek haneli ziyaretçi kayıpları yaşayacağı ifade edildi.

    Seyahat endüstrisi analiz şirketi ForwardKeys ise, an itibariyle mart ve nisan ayına dönük rezervasyonların yarı yarıya düştüğüne dikkat çekti. ForwardKeys Başkan Yardımcısı Oliver Ponti, ''Çinlilerin Çin yeni yılı yeni yılı için plan yapmıyor. Bu turizm endüstrisi için büyük bir risk.'' değerlendirmesinde bulundu.


    https://www.turizmguncel.com/haber/koronavirus-cin-seyahat-pazarini-ne-kadar-sure-etkileyecek







  • aşı bulunana kadar devam eder hatta hasta kalmayana kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.