Şimdi Ara

Korona virüs böyle mi olur ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Martta normalleşmeye başlayacağız deniliyor. Bence Nisan ayında başlatırlar. Nisandan Hazirana kadar millet rahat hareket eder. Bu seferde 3. dalga başlar yazın sonuna kadar sürer. Sizin fikriniz de böyle mi ?




  • Martta normalleşme başlayacak yavaşça normalleşmeyi arttıracaklar ve kalıcı olarak eski normale ağustos gibi döneceğiz. Maske sosyal mesafe vb. şeyler de kasım-aralık gibi hayattan çıkacak.


    Vaka sayıları istediği kadar artsın, isterse günlük 100 bin olsun. Risk grubu aşılandıktan sonra neredeyse kimse ölmeyecek bu virüsten.

  • 1 Mart en alt seviyede, sonraki her ay kademeli şekilde normalleşiriz
    1 Haziran maske harici tüm kısıtlamalar kalkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    Mutasyonlar oldukça eski aşıların bir etkisi kalmaz bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4BBA52C16

    Mutasyonlar oldukça eski aşıların bir etkisi kalmaz bence.

    'bence'


    Aşılar geliştirilirken bu virüsün zaten ne kadar mutasyona uğradığı biliniyordu. Ona göre geliştirildiler, medyanın size sunduğu gibi bu virüs geçtiğimiz ayda mutasyona uğramaya başlamadı. Geçen şubattan beri kim bilir kaç yüz yada bin kere mutasyona uğradı.

  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum hocam dediğiniz gibi olmasını isterim de bilim kurulu üyesi geçenlerde çıkıp bu virüs belki 4 5 sene daha sürebilir diyordu. Virüsün ne olacağını bir tek Allah biliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle biteceğine inanmıyorum
  • Korona virüs böyle mi olur ?
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    Senin dediklerin kulağa güzel geliyor ama, bir çok profesör bile bu virüs önümüzdeki yıllarda hala hayatımızda olacak kurtulmamız zor diyorken forumdan bir insanın adından daha emin bir şekilde kesin kasım-aralık gibi hayattan çıkacağını söylemesi çok komik.


    Sen şimdi bana git profesör dinle hehehe falan diye dalga geçersin.


    Ayrıca dediğin gibi risk grubu aşılandıktan sonra neredeyse kime ölmeyecek diyorsun yasaklar kalkacak diyorsun, ee büyük yaş grupları zaten aşılandı ama hala yasakları devam ediyor buna ne dersin ?

  • Herkeste ne çok bilgi sahibiymiş arkadaş
  • Kendi fikrimi diyorum: 2021 kesin hayatımızdan çıkmıycak. Eğer 2021 içinde güzel aşılar çıkarsa ve mevcut aşılar işe yarar kalıp firmalar üretmeye devam ederse nufusun nerdeyse hepsi aşılanırsa 2022 de biter. Çünkü aşı ölmeyi önlüykr ama bulaşı engellemiyor. Ozmn nasıl bitebilir sayın forumdaşlar? Ölmeyiz ama devam eder. Aşı herkese yeticek seviyeye gelirse, bitmese bile ölmeyiz normalleşiriz. İyi bir aşı çıkarsa bulaş engelleyen falan. Ozmn biter eğer türkiye dedikşerimi beceremezse 2023 de bitmez 2024 te de bitmez. Çinden 30 milyon aşı alıp olurux 6 ayda bir en fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş gruplarının ilk doz aşıları alındıktan sonra 42 gün geçmesi gerekiyor antikor oluşması için. Yani 65 yaş üstü grubunun 1.doz aşılanma ortalamasını 20 şubat alırsak 3 nisan civarında bu hastalıktan tamamen korunacaklar. Bugün açıkladı zaten Fahrettin koca, önümüzdeki günlerde 65 yaş üstünün yasakları gevşetilecek diye :)))


    Üstelik kronik hastalıklı olanların da aşılanması falan derken benim dediğim yere geliyor, yazın bu iş bitecek. Gene fahrettin koca bugünkü açıklamasında haziran ayına kadar 20 yaş üstü herkesi 2.dozlar dahil aşılayacağız dedi. Korona virüs böyle mi olur ? 


    Ben insanlar aşı olunca sars-cov2 yeryüzünden silinecek demedim. Zaten kimse bu kadar bulaşıcı hastalıkları aşıyla yeryüzünden tamamen sileceğiz diyemez. Aşıyla amaçlanan virüsün öldürücülüğünün azaltılması.

    Bu virüs kimleri öldürüyor? Yaşlıları-kronik hastalık sahibi olanları. Bu kişiler aşılandığında ölüm oranları düşecek mi evet. Hatta bizim şu anda yaptığımız coronavac'ın ölümleri %100 engelliyor gibi bir iddiası var, tabi ki bu oranı tutturamaz fakat ölümleri büyük oranda engelleyeceği belli. Virüsün normalde öldürdüğü kişiler ölmeyince ne olacak? Bu virüs yüzünden neredeyse kimse ölmeyecek demek olacak. Virüse grip muamelesi yapılacak. Grip yüzünden sosyal mesafe-maske-sokağa çıkma yasakları-online eğitim zart zurt yapılıyor mu? Hayır.


    Risk grubundaki insanların aşılanması bittikten sonra yapılması gereken tek şey bu insanların zamanı gelince tekrar aşılarını olması. Ve bundan böyle geçtiğimiz sene içinde yapılanların hiçbirisine ihtiyaç duyulmayacak. Neymiş online üniversiteymiş, kapalı restorantlar, kafeler, eğlence mekanları vb. ymiş, zorunlu maskeymiş falan filan. Haberlerde her gün kafamızı patlatıncaya kadar covid covid covidmiş. Hayatın her alanına sokulan korona kelimesi, hepsi uçup buhar olacak.


    Profesörleri dinlemek var, şarlatansörleri dinlemek var. Ayrıma dikkat etmek lazım. Sonra elinin altındaki uçsuz bucaksız interneti kullanmak var Korona virüs böyle mi olur ? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 25 Şubat 2021; 22:6:27 >
  • cheers darlin kullanıcısına yanıt

    Sen bütün insanların bu kadar erken sürede aşılanacağını mı düşünüyorsun ?


    Virüs bitti maske takmıyoruz yasaklar kalktı ve aşı vurulduk diyebilmek için tüm insanların aşılanması gerek. Tüm insanları 2 doz aşılaman bile 1-2 sene sürer. Ama sen diyorsun ki maske mesafe ve yasaklar tamamen bu sene yok olacak filan. Neyse göreceğiz bu sene nasıl geçecek, bakalım.

  • Ne olup ne biteceğini kestirmek çok güç ama hiçbir zaman bitecek gibi gelmiyor cidden bana. Yani aşıların bile 8 ay anca koruduğu söyleniyor ki tüm vatandaş ve yaş grupları da bu aşıyı olmayacak. İmkanlar bu yönde. Cidden gram umudum kalmadı, ölene kadar böyle yaşarız gibime geliyor çünkü bitecek gibi değil. Normalleşme sürecine geçtikten sonra üçüncü dalganın geleceği de apaçık ortada. Umarım tamamen bitmesi için bir şeyler yapılabilir ama ülkemiz için konuşacak olursam üçüncü dalganın geleceğini düşünüyorum ve ocak ayına kadar bu böyle sürecek gibi görünüyor. Zaten dinlediğim bilim insanları da 2022 kışına kadar sürebilir diye devam ediyordu. Bitse bile bu maskelerin hiçbir zaman çıkmayacağı düşüncesindeyim. Sonu iyi olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.