Şimdi Ara

Korona mi yoksa Soguk Alginligi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar denizde yandiktan sonra gece uyurken ustumu ortmedim ve aksam cam acik uyudum. Gece kalktigimda usuyordum bayagi ve ustume yorgan aldim. Ertesi gun bogaz agrim basladi. Diger gun ise oksurmeye ve burnum akmaya basladi. Oksurugum kuru degil cok da oksurmuyorum. Nefes almakta zorluk cekmiyorum ama oksurdukten 1dk sonra civari biraz zorluk cekiyorum nefes almakta. 1 dakika sonra geciyor ama. Dedigim gibi burnum da akiyor ve tikali. Atesim yok ama kokulari ve tadlari alamiyorum sanki saman yiyorum. İshal de degilim. 2 gundur bu semptomlar var. Sizce korona miyim yoksa sadece usuttugum icin mi boyle oldum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Üşütmüş olabilirsiniz. Semptomlarınızı dikkatlice izleyin. Maske takın mutlaka.

    Eğer durumunuzda bir düzelme yoluna girmezse 1-2 gün, hastaneye başvurun.
  • geçmiş olsun
    paranoyak üşütmenız
    takib edın semtomları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de geçen hafta soğuk bir Ankara akşamında camı açık bıraktım :D
    3 gün boyunca boğazım ağrıdı 3 haftadır zaten burnum tıkalıydı. Ben de şüphelendim, izole ettim kendimi boğaz ağrım geçinceye kadar. Moralim bozuldu bu birkaç gün, ancak sonra düzelmeye başladım. Şu an iyiyim. Senin öksürüğün de varmış tabi biraz daha ağır gözüküyor.

    Sana önerim mümkün olduğunca izole kal, hiç olmadığı kadar maske takmaya(doğru takmaya) özen göster. Moralini bozma. Yaşın kaç bilmiyorum ama 20 li yaşlardaysan ve bağışıklığın kötü değilse kendini izole et gerisi halolluyor. Korona bile olsan geçiyor yeter ki moralini bozma. Sağlam dur, dinlen.

    En kritik belirtiler ateş , solunum yetmezliği ve aşırı ishal. Umuyorum ki en kısa zamanda düzelirsin. Bir ihtimal Ankara'daysan bir şeye ihtiyacın olursa haber et
  • muhtemelen üşüttün ama git test yaptır. maske ve izolasyonda önemli.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam tesekkur ediyorum cevabiniz icin.

    İnternetten grip-nezle-corona farklarina baktigimda semptomlarima gore sadece nezle oldugunu gorebiliyorum ama bu tat ve koku alamama korkuttu. Diger taraftan da atesimin olmamasi icime su serpiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bossdarkkiller B kullanıcısına yanıt
    23 yasindayim hocam ama kendim icin degil ailem icin endiseleniyorum. Ayni ortamda bulundugumuz yaslilar var onlar riskli gruptalar. İstanbuldayim hocam teklifiniz icin tesekkur ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben semptomda olmasa ailemle uzak oturuyoruz.hiç temas yok aramızda herkes ayrı yatıyor odalar da zaten.bence en mantıklısı da bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mélih_1905 kullanıcısına yanıt
    Dogru hocam en iyisi bu da iste eger zaten korona var ise vucudumda, coktan onlara da bulasmis olacagindan korkuyorum. Bakalim insallah sadece soguk alginligidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim halsizsen iştahsızsan bulantı varsa test yaptır ama akciğer filmi de çektir,test negatıf cıkabiliyor.
  • Mocho M kullanıcısına yanıt
    Halsizlik biraz var oyle cok yok. istahsiz da degilim ama sadece yedigim hersey saman gibi geldiginden zevk alamiyorum yerken . Bulantim da yok hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma yazacağına doktora gitsene te Allahım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • birebir aynı şeyi yaşadım ve aynı şekilde 1 hafta önce , üşütmüşsün 4-5 gün kadar sürecek sonra geçecektir üşütmüşsün
  • Hastanelerin durumu malum zorunda olmadıkça gitmek doğru değil.

    Hocam evde kalın, sakin kalın, izole olun. Üşütmüş olabilirsiniz evde bitki çaylarıyla bir istirahat edin. Öksürük nöbet gibi gelir ve sizi hissedilir derecede rahatsız eder. Çok kötü olursanız gidersiniz ama bence gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avengement -- 25 Ağustos 2020; 12:28:18 >
  • Avengement kullanıcısına yanıt
    Tenha hastaneye gidebilirsin birşey olmaz korkmayın, kaburgamı incittim gittim acile polikiliniğe ama, antalya tabi temiz memleket vahşiler geldi burasıda beter oldu.grçmiş olsun kardeşim inan bende isteyerek gitmedim 2büklüm olunca kaburga agrısı birşey benzemiyor eğleniyorum, doğrulamıyorum sıkıntı ama senin suan söylediklerin üşütmeden kaynaklı asıl korona olsan zaten anlarsın beter belirtileri.
    İsal ateş kas agrısı tat koku kaybı halsizlik, bitkinlik, bulanık görme yada görme kaybı Allah korusun beter.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deniz suyu sinüslerini harekete geçirmiş olabilir bir iltahap söz konusu olabilir, koku-tat almakta zorluk, balgamlı öksürük, koyu renk burun akıntısı, boğaz ağrısı , kulaklarda işitme kaybı gibi etkiler yapabilir. Kas ağrısı, zatürre, ateş, halsizlik ortaya çıkmazsa korona paniği yapmaya gerek yok ama yinede sinüs akıntın varsa kısa zamanda tedavi edilmesi lazımdır kronikleşmemesi için . Sana yinede kendini biraz izle duruma göre bir sağlık kuruluşuna başvurmanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jigsaw007 -- 25 Ağustos 2020; 13:2:27 >
  • Sagolun hocam bilgilendirmeniz icin. Gecmezse dediginiz gibi yaparim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de soğuk algınlığı diye antibiyotik theraflu filan kullandım 3-4 gün, sonra covid olduğum ve tüm ciğerlerime yayıldığı ortaya çıktı. Şimdi hastanede solunum cihazı olmadan nefes bile alamıyorum.

    Direk git test yaptır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam coronada billdiğim kadarıyla burun akıntısı olmuyor zaten.
  • Yeni dönemde belirtiler boğaz ağrısı eklem ağrısı halsizlik şeklinde değişmeye başladı. Özellikle gençlerde belirtiler hafif olabiliyor. Tat ve koku almama coronada da gözüküyor malum. Siz kendiniz hafif atlatabilirsiniz ama aile de kronik hastalığı olanlar varsa kendinizi izole etmeniz en mantıklısı şu dönemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.