Şimdi Ara

Körlük - Vadideki Zambak - Fahrenhai - Fahrenheit 451

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kitapları okuyacağım ilk olarak Körlükden başlayacağım daha önce okumuş olanlar varmı.




  • Vadideki Zambak ve Fahrenheit 451'i okudum.
    -Genel olarak Fransız edebiyatını okumak zor geliyor bana. Çok yoğun mekan tasvirleri var. Vadideki Zambak da böyleydi, yanlış hatırlamıyorsam kitabın 1/4ü vadi tasviriyle geçiyodu.
    -Fahrenheit451'in ise konusunu çok beğenip anlatımına bu ne demiştim. Çok kopuk bir anlatımı vardı. Bej kapaklı çevirisini okumuştum ben. Yeni çevirisi iyidir belki ama çeviriyle ilgili olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus626emre -- 18 Ekim 2020; 11:22:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Körlük'ü de, Fahrenheit451'i de okudum. İkisini de tavsiye ederim. "En son hangi kitabı okudunuz?" konusunda aratırsan iki kitap hakkında da yorumlarım var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 18 Ekim 2020; 20:10:3 >
  • Vadideki Zambak'ı okudum. Ortadan bir tık daha iyisi edebiyat dünyasında. Söz konusu kitaba gelene kadar birçok başyapıt var yani.

  • Vadideki zambak ilk elime aldığımda tasvirlerden çok sıkılmış ve bırakmıştım. İkincisinde de aynı şekilde. Ancak bu sefer okuyacağım diye kararlı bir şekilde başladım ve çok çok beğendiğim etkilendiğim bir kitaptı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt

    Aslında balzac çok fazla betimleme yapar. victor hugo betimlemeyi dar bir çerçevede değil geniş çerçevede ele alır. bir oda değil de bir şehir misali. emile zola da ise betimleme alt orta seviyesinde diyebiliriz. dumas ise yine zola ayarındadır. yani fransız edebiyatı betimleme değil de dilin yapısı (insan ve yer isimleri ) yönünden zordur.


    soruya gelince. saramago nun yazım tarzı zordur. fahrenheit modern klasik ve vadideki zambak ise klasiktir. yeni kitap okuyamaya başlayanların en büyük hatası klasikler gibi ağdalı ve ağır bir dili bulunan, edebi yönü yüksek kitaplar ile başlamaları. bir süre sonra yorucu gelir. yeni okuyucu bu duruma alışamaz ve daha olay başlamadan biter.


    yeni okuyucu kesinlikle akıcı, edebi yönü pek bulunmayan, diyalogların görece fazla olduğu, heyecan dozu yüksek, deyim yerindeyse senaryo gibi kitapları okumalıdır. polisiye, kısmen bilim kurgu, macera tarzı kitaplar ile okuma serüvenine başlamalıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szmania -- 14 Ocak 2021; 9:49:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.