Şimdi Ara

Kopruden once son cikis : spacestar aliyorum gibi // swift aldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Itiraz olan ya simdi konussun ya da sonsuza kadar sussun :)


    Uzun bir suredir 2. aracimizi degistirmek icin arayis icindeydim. 2009 model hyundai i10 sahibiyiz, hanim kullaniyor. Boyut itibariyle isimizi goruyor ancak artik yenilemek gerekiyor. Yenilemisken biraz daha buyuk, kullanisli bir arac alayim dusuncesi vardi. Ancak ulkede durumlar kotuye gittikce ihtiyaclar disina cikmama karari aldim. I10 nun uzerine tahmini 130-140bin tl eklemem gerekecek. Takasta istedigim rakami alirsam satmayla ugrasmayacagim


    300bin tl ye kadar dusuk km, sorun cikarmayacak, dusuk yurutme maliyetli, otomatik alternatif bulamadim. Clio falan ucmus gitmis. Bir aksilik olmazsa haftaya alimi gerceklestirecegim.


    Kopruden once son cikis : spacestar aliyorum gibi // swift aldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 16 Nisan 2022; 18:3:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Son duzlukte suzuki swift daha agir basti. Yeni kasasi ile eski kasasi arasinda cok fiyat farki yoktu, almisken yenisini alalim diye dusundum. 2020 model 1.2 gl cvt 19bin kmde. 50km kadar kullandim motor sanziman cok guzel. Yakit degerleri zaten iyi uzun vadede asil rakamlari gorurum. Yorum yapan, yardimci olan herkese cok tesekkurler


    "Düşük hacim sakin kullanımda turbo devrede değilken ekonomik bir sürüş sağlar. Ancak güç gerektiren veya performans istendiğinde turbonun yedekte bulunduğunu bilmek bu araçların tercih edilirliğini arttırır. Fakat bu performans öyle ekonomik olmaz. Turbo devredeyken deyim yerindeyse benzini içer."


    Sayın Hocam, Turbolu bir araçta, Turbo belirli bir devirde devreye girmez, Turbo hep devrededir zaten. Sadece verdiği torku belirli bir devirde hissetmeye başlarsınız. Ayrıca "Torkun hissedildiği nokta da benzini içmeye başlar" demişsiniz de, tam tersine Turbo lu araçların en az yakıt tüketimi, Torku'nu verdiği devir aralığındadır.

  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    50bin tl fark var hocam arada. Serit takip cok muhim degil de fren olayi disinda donanim olarak spacestar ustun duruyor. Apple car play, alasim jant falan olsun istiyorum aracta


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre kullanacaksınız mantıklı araç. Donanım, yürütme maliyeti ve yeni olması avantaj, boyutları kullanırken yeterli ise sorun değil fakat satarken dezavantaj. Her malın alıcısı var fakat bu araçların biraz kısıtlı.

    Bir süre sonra satma ihtimali var ise 4-5 yaşında 1.4 tam otomatik corsa değerlendirilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kotu vavacarsa satariz hocam :) corsalar da baktim ama hem eski kasa kaldi hem de yakit tuketimi performansina kiyasla cok yuksek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 13 Nisan 2022; 0:44:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Bende bu araçtan almayı düşünüyorum ; şu an için en mantıklı otomatik araç sınıfında en az yakan hybrid Toyota yaris ten sonra bu araç 5 yıl garantili vergi olarak en alt dilimde donanım olarak tatmin edici cvt vites tek dezavantajı bagaj hacmi ve ikinci eli bunların haricinde çok avantajlı bir araç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modele kafa kafaya alternatif olarak 1.2 atmosferik motorlu CVT otomatik şanzımanlı Suzuki Swift'te bakılabilir. fiyat aralığı model yılına göre - km durumuna göre 170'ten başlayıp 350'lere kadar gidiyor. Swift'in motor performansı bi tık daha iyi sanırım spacestar'a göre (95bg civarı), kasası benzer şekilde hafif 1 tonun altında bu nedenle yakıtı çok az hatta LPG olursa bedavaya gezilir. belki aklınıza gelmemiştir diye yazdım bu modeli ama bi kiyaslayin spacestar ile, belki daha cazip gelebilir size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 14 Nisan 2022; 17:6:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt

    Swiftin yeni kasasini begeniyorum ancak fiyatlar yuksek kaliyor. Eski kasasini da almak istemiyorum. Km de ust limitimi 20bin km olarak belirledim o sebeple filtreme girmiyor swiftler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spacestar icin 2019 model bakiyorum, fotolardan anladigim kadariyla 2020 de makyaj gormus. Degisen sadece far ve tamponlar mi ? 2021de de motordan kismislar. Hatta pandizotu da calmislar gibi :) Ayrintilarda boguldum yine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    anladım hocam, hayırlısı o zaman. bu iki model spacestar ve Swift fiyatları abartilan jazz ve yaris ikilisine alternatif olarak benim aklımda olan modeller. hakeza bunlar bu fiyatlara çıkmışsa jazz ve yaris'lere dünyaları isterler artık :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autindustry A kullanıcısına yanıt

    Euroncap'tan 4 yildi almis o da aktif guvenlik onlemleri az diye yoksa yolcu guvenligi yuzde 90. Şasisi RISE govde yapisini kullaniyor ayni teknoloji lancer'da da kullanildi ve small overlap testinde doneminde bircok premium arabadan daha guvenli secildi. Sen neye dayanarak bu arabaya guvenli degil dedin ya da ceyrek asirlik yaris ile bir tuttun acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18.5 snlik 0-100 hızlanması olan i10 sonrası roket hissiyatı verebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacestar çanta boyutuyla nasıl daha büyük oluyorki🤔

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pek karışmayı sevmem alım meselelerine ama bu sefer ki karışılmayacak gibi değil, bence büyük bir hata olur Spacestar almak. Fiyatının üçte birini hak etmeyen bir araba bence.

  • Ne kadar düşmanı varmış bu arabanın.


    Kızıma pandemi döneminde okula gidip gelirken binmesi için araba arayışındayken bulduğum araçtır.


    İstisnasız uzun yolda Hybrit'ler dahil en az yakan benzinli arabadır. Yukarıda belirtilen fabrika yakıt değerlerini hiç zorlanmadan tutturabilirsiniz. Oysaki Hyundai'nin verilerine en sakin kullanımda bile en az 1 litre eklemeniz gerekir.


    Aldığımız araba 2015 model. İntense donanım. Çelik jantı, yağmur sensörü, far sensörü mevcut. Yanılmıyorsam 6 hava yastığı var. O yılın Fiesta hatta Focuslarına bir bakın, VW Polo'ya bir bakın. Güvenlik paketi alınmamışsa kaç hava yastığı var.


    Benzin fiyatları malum. O önerilen Rio ile arasındaki yakıt farkı 5 sene 50.000 km. binildi diyelim kaç TL kar bırakacak. İkinci eli yokmuş!!! Satılamaz denen arabayı bayan şoförler kapışıyor şu anda.


    Arabanın eleştirilecek yanı olarak ise; Şehir içi düşünülerek yalıtıma önem verilmemesi ve arka frenlerinin kampana olması.





  • Kia Rio veya Suziki Swift derim..

  • 2020 ve uzeri i10 ya da 2021 Picanto Cool alın.
    Bu segmentte piyasa neyi arz ediyorsa ona yönelin macera aramayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 13 Nisan 2022; 10:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    18.5 sn yi gorduk mu acaba hocam, 13 senelik + lpg var. 20sn ise opup alnima koyarim :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.