Şimdi Ara

Köpeklere nasıl karşı koyabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toplatılsınlar, barınağa götürsünler vs. demiyorum o farklı bir konu. Bu köpeklerin ne toplatılacağı var ne de uyutulacağı. Sabah işe giderken her yer pislik içinde, bir günde 30dk'lık yürüme mesafesinde 7-8 tane dışkı sayıyorum. Ayrıca bu köpeklerin toplatılacağı da yok milyonlar dönüyor mama vs. konularında. Kimse rant kapısını kapattırmaz (maalesef). Merak ettiğim şey şu, köpekler başladılar havlamaya, üzerimize doğru geliyorlar, hep 1-2 tanesine tekme atarsam (lütfen onlar da can vs. diyecekler buradan sonra konuyu okumadan gitsin, benim canım köpekten daha değerli) paçayı sıyırırım diye düşünürdüm. Fakat görüyoruz ki bu köpeklerin zayıf, güçlü, savunmasız vs. ayrımı yok. Cüsse gözetmeden saldırıyorlar. Elbette çocuklar kendi yaşlarının verdiği akıl ve o an ki korku ile kaçıyorlar ama yetişkinler olarak kendimizi böyle bir durumda nasıl koruyabiliriz? Tekme atmak gibi şeyler durumdan kurtulmamızı sağlar mı?








  • Köpekleri korkutan, tiz ses çıkaran bir alet işe yarayabilir. Veya zırh giyerek çık.

    Olmadı kokarca besle ve ace ventura gibi suratlarına doğru sık. Ya da kangal besle ve onsuz dışarı çıkma. Çivi çiviyi söker.

    Sana saldırırlarsa ve yemeye başlarlarsa da keşke yanımda zehirli kıyma olsaydı dersin.
  • Biber gazı, başıboş köpeklere de başıboş kudurmuş insanlara karşı da etkili.

    Yine de başıboş insanları asıl tehlike olarak görüyorum.

  • Köpeklerle dolu bir ortamda geçtiğiniz zaman korktuğunuzu belli etmeyin yavaş yavaş hızlanmayın bu hayvanlar korktuğunuzu hissediyor o zaman saldırıya geçiyorlar. Ama çoğu insan ister istemez korkuyor.

    En iyisi arada mesafe varken köpeğe taş veya birşeyler fırlatarak onu korkutup uzaklaştırma dibine kadar geldiyse geçmiş olsun çakı biber gazı fayda etmez atik olduğu için dek getiremessin belki sopa tarzı bir şey varsa işe yarar.

  • hayvan hakları aktivisti mode on

    yanınızda köpek maması taşıyın. biraz mama biraz sevgi ile yumuşarlar. onlar aslında sevgi pıtırcığı. candır onlar can. insanın can yoldaşı.

    hayvan hakları aktivisti mode off

    yüksek bir ağaç bulup tırman. kediler öyle kaçıyor bu cani hayvanlardan
  • Umuttepe
  • business ınsider
    A Navy SEAL explains what to do if you're attacked by a dog
    https://www.businessinsider.com/navy-seal-explains-tips-attacked-by-dog-2017-6

    Çoğu durumda saldırmayacakları ve zaten geneli hiç saldırmayacağı için ama ihtiyaç duymayacaksınız. Yıllar evvel yanıma gelip bana havlayan bir tanesini kollarımı havaya kaldırıp yüksek sesle bağırarak kovalamıştım.  Yine de bu saldırmayacakları ya da saldırı olayları olmadığı anlamına gelmiyor, bu yöntemleri dolayısıyla bilmekte fayda var. Peki köpekler nasıl sokaklardan alınabilir?


    Sahipsiz köpek popülasyonunu ve jenerasyonlarını itlaf etmeden bir programla dönüşüme tabi tutmak ve sokak köpeği sorununu çözmek akıllıca bir fikir. Her ne kadar köpekleri birer öcü gibi lanse eden ve özneden saymayıp bot addeden, devamlı ileri geri konuşup insanları damgalayıp hakaret ve linç eden itlafçılar bunu kabul etmek istemese de ve insanlığa sığmaz bir düşünce içerisinde olsalar da.





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Kaç tane hayvan hakları aktivisti var Türkiye'de? birisi bana biz çoğunluktayız demişti. Yani 40-50 miyon civarında hayvan hakları aktivisti olması lazım eğer bu doğruysa her 4 hayvan hakları aktivistinden bir tanesi bir tane sokak köpeği sahiplenip evinde beslese sokakta başı boş köpek kalmaz.

    Diyelim arkadaş abarttı. 40-50 milyon değil sayı 10 milyon olsun. bu durumda azınlıkta kalıyorsunuz ama neyse her bir hayvan hakları aktivisti 1 tane sokak köpeğine evinde baksa sokakta başı boş köpek kalmaz.

    Diyelim ki 10 milyon da abartı olsun, sayınız diyelim ki 1 milyon. her biriniz 10'ar adet sokak köpeğini sahiplense ve evlerinde baksa bu 10'ar köpeğe sokakta köpek falan kalmaz.

    Sayınız kaç sizin? Eğer 10 milyondan azsanız, 75 milyon sokakta köpek istemiyor demektir. çoğunluk ne derse o. eğer sayınız 10 milyonsa birer tane alın evinize olay bitsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 1 Nisan 2022; 11:33:57 >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    ''Çoğu durumda saldırmayacakları ve zaten geneli hiç saldırmayacağı için''

    Sanırım köpekten kaçarken kamyon çarpıp ölen çocuk, köpeklerin saldırısına uğrayıp kulağı parçalanan adam köpek değil de farklı bir tür hayvandan kaçıyordu değil mi?

    Bu arada evet, sokak köpekleri, özellikle sürü halindekiler öcüdür maalesef. İnsanlığa sığmaz düşünce dediğiniz düşünceyi o çok özendiğimiz Avrupa senelerdir uyguluyor. Afganistan, Hindistan (belirli bölgeleri) gibi geri kalmış ülkeler ise köpek sorunu karşısında bir şey yapmıyor. Ben sokaklara çıkılsın, köpek katliamı yapılsın demiyorum. Barınaklara koyulsun,1 hafta veya ay içinde sahiplenilmezse uyutulsun. Sokakta besleyen, kime havladığını kimi ısırdığını umursamayan arkadaşlar da çok istiyorlarsa gidip sahiplensinler.

  • Çay Kaşığıyoutube
    Köpek Saldırılarında Ne Yapmalıyız , Nasıl kurtuluruz ?
    https://www.youtube.com/watch?v=yasECgcr8dI
  • quote:

    Çoğu durumda saldırmayacakları ve zaten geneli hiç saldırmayacağı için''

    Sanırım köpekten kaçarken kamyon çarpıp ölen çocuk, köpeklerin saldırısına uğrayıp kulağı parçalanan adam köpek değil de farklı bir tür hayvandan kaçıyordu değil mi?



    Türkiye'de yüzbinlerce sokak köpeğinin var olduğu bir gerçek. İşi matematiksel olasılığa vurursanız böyle olaylar gerçekleşebilir. Sizin tahayyül ettiğiniz derece şeytani ve saldırgan olsalar her gün binlerce olay yaşanırdı. Basit matematik.

    quote:

    İnsanlığa sığmaz düşünce dediğiniz düşünceyi o çok özendiğimiz Avrupa senelerdir uyguluyor. Afganistan, Hindistan (belirli bölgeleri) gibi geri kalmış ülkeler ise köpek sorunu karşısında bir şey yapmıyor. Ben sokaklara çıkılsın, köpek katliamı yapılsın demiyorum. Barınaklara koyulsun,1 hafta veya ay içinde sahiplenilmezse uyutulsun. Sokakta besleyen, kime havladığını kimi ısırdığını umursamayan arkadaşlar da çok istiyorlarsa gidip sahiplensinler.


    Avrupa'da sokak hayvanı yok evet. Tarihlerinde itlaf vukuatları da var. Ancak şu an tüm Avrupa ülkeleri itlaf etmiyor. Bazısında bu uygulama var; bazısında yok. Bir yandan medeniyet pekala eşittir medeni bir ülkenin uygulaması olmak zorunda değil. Sözünü ettiğiniz barınaklarda sahiplendirilememiş hayvanların bir süre içerisinde uyutulması Anglo-Sakson modeli ve bence medeni değil. Amerika'da bireysel silahlanma pratiği var mesela. Sizce bu medeni mi? Bence değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Yerden taş alıp atıyormuş gibi yap, işe yarıyor.
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Medeni devlet her şeyi doğru yapıyor gibi bir argüman sunmadım ben zaten. Ama bu konuda doğru olan budur. Bu hayvanlar umarsızca ürüyor, sokakta (eğer insanlar beslemezse) zaten onlar için yiyecek bulma fırsatı gayet az, sayılarının fazla olması açlık düzeylerini daha da arttırıyor. Aç hayvan hayatta kalma içgüdüsüyle insanlara saldırıyor. Tamam biz besleriz sokakta kalsınlar derseniz, bunlar yırtıcı hayvan. Karınları tok olsa sürü içgüdüsüyle saldırıyorlar. Saldırmamaları için bir sebep yok yani. Tabii besleyen derneklerin de hayvan sever olmayıp aslında hangi niyetle tonlarca mama alıp beslediğini anlamak çok da zor değil.

  • Elektro şok cihazının cızırtısından çoğu kaçıyor

  • isirmalari icin bir sey uzat zaten tutunca birakmiyorlar boylece sana zarar vermemis olurlar
  • Sabahları işe 5 civarında gidiyorum.2-3 kere sürü halinde köpekler kovaladığı için artık sokak köpeklerinden korkar oldum.İnternette biraz araştırma yapıp Dazzer 2 diye bir cihaz aldım.2 sene önce 300 tl ye almıştım şimdi 700-800 tl civarında sanırım.Köpeklerin duyacağı rahatsız edici bir sinyal yayarak köpeklerin uzaklaşmasını sağlıyor.Başarı oranı %80 diyebilirim. Her köpekte işe yaramıyor çünkü köpeğin karakterine , işitmesine yaşına falan bağlı.

    Akşam sürü halinde yatan 6-7 tane köpeğe uyguladım hepsi çok hızlı şekilde kaçmaya başladı.İnsana güven veriyor orası kesin.Bu cihazdan satın alabilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.