Şimdi Ara

köpek maması tavsiyesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
83.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mama konusunda Acana 'dan aşağısını tavsiye etmem. Evet biliyorum hayvan gibi pahalı; dolarla yarışıyor. Ama en azından vicdanım rahat. İleride yaşlandığında veterinerin bana "Falan hastalığı/bozukluğu olmuş. Kötü beslemişsin" deme ihtimali çok düşüyor. Neden Acana. Mama içeriklerini baya bir araştırdım. Hayvanın et ve kemiği alındıktan sonra geriye kalan katkıları okudukça (tırnak, boynuz, vb) midem kalktı. Öte yandan, tavuk, pirinç ve tahılların tüy ve cilde zararlarını veya kilo kontrolüne olumsuz etkilerini öğrendim. Çok mu param var asla. Başka şeylerden kısıyorum, yine Acana alıyorum.

    Yemek artığı ben de veriyorum. Arada kasaptan kemik kaynatıp veriyorum. Veya sakatat veriyorum. Bunlar hep ekonomik sebepler. Yani Acana daha uzun sürede bitsin diye.

    Ben sokaktan sahiplendiğim için kemik konusunda içim rahat. Ancak her köpek kemik yiyemez. Vet. Fak. bir ziyaretimde, 2-3 yaşlarında Alman Çoban Köpeğinin nasıl acı içinde, tavuk kemiklerini kanlı kanlı çıkardığını gözümle gördüm.

    Dışardan yemek artığı verilecekse, aşılamanın düzenli olması ve iki ayda bir iç parazit uygulaması, köpek kadar sahibinin de sağlığını korumak için, şarttır diye düşünüyorum. Özellikle sıcak havalarda parazitler, soğuk havalarda ise Bordatella gibi bakteriler coşuyor.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurolmez -- 9 Haziran 2018; 14:56:38 >
  • cagkan90 kullanıcısına yanıt
    xnoname yukarıda gayet güzel açıklamış, gümrük vergisi vs bir etken olmadığını. İki tane de link vermiş, Royal Canin mamanın hem yurt dışında hem de yurtiçinde satışını yapan iki farklı sitede, fiyat aynı.

    Ayrıca, bonacibo hakkında şu incelemeye de bakılabilir.
    https://dikkatkopekvar.org/bonacibo-kopek-mamasi-incelemesi/

    Ben de xnoname 'e katılıyorum. Kısaca, ne kadar ekmek o kadar köfte.
  • merhaba ben de iki aylık yavru bir pug sahiplendim çeşitli mamalar denedik ama alerjiye sebep oldu dolayısıyla hipoalerjenik mama arayışına girdim fakat öğrenci olduğum için uygun fiyatlı bir mama olması gerekiyodu. Veterinerimiz Pro Choice markasını önerdi deneme numunesiyle başladık daha sonra 15 kglık büyük paketlerden almaya başladım, vakumlu kaplarda saklıyorum böylece taze kalıyo ve maliyet açısından beni de zorlamıyo, yaklaşık iki senedir bu şekilde alıyorum mamasını,herhangi bir sağlık problemi de kalmadı size de tavsiye ederim
  • merhabalar, daha önceden iki köpeğim için yüksek kaliteli diye bilinen markaları alıyordum.Fakat fiyatların çok yükselmesinden dolayı yaklaşık 6 aydır Kargomama.com'dan Pronova kuzulu alıyorum ve köpeklerimin çok sevdiğini ve işe yaradığını söyleyebilirim.Goldenımda ender kaşıntı ve alerji yapmayan mamalardan, üstelik içerik olarak da muadillerden oldukça ekonomik.Tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.