Şimdi Ara

köpek maması tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
83.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam, 3 yaşında bir samoyed kırması sahipleneceğiz. 30-45 gün arasında 15 kglık kuru mama yiyormuş. ancak malesef her ay 15 kglık üst seviye mama almamız mümkün değil. bu nedenle daha uygun fiyatlı ve iyi bir mama arayışındayız. ne önerirsiniz? kimi temizmamadan alın demiş çok övmüş, kimi de çok yermiş. kafam karıştı açıkçası. temizmamanın hangi maması ayrıca onu da bilemedim.
    yardımcı olabilir misiniz?



  • Hocam benim benim köpeğim 20 kg ben vermiyorum aylık 150-200 TL. Yavru iken daha çok yer ilerde çok daha az yiyecek. Mama işine fayda/zarar olarak bakmalısın. Her mama her köpeğe yaramıyor zaten. Beslenmesi ne kadar düzgün olursa uzun yıllar sağlıklı yaşar. Şimdi hesabını yaptığın 3-5 tl yi daha sonra kat ve kat sağlık sorunlarına harcayabilirsin.
  • Temiz mama en iyi fiyat performans mamasını satıyor diyebilirim. Toplam 45 kilo aldık memnunuz biz
  • Hocam ben çok mama denedim. 3 yaşındaki terrier-labrador kırması kızımda baya tüy dökmesi ve kaşıntı oldu bu bonacibo mudur nedir onla. Brit premium diye bir mamaya geçmiştik ama 15 kg'si 150 lira falandı. En son yeter dedim, baya bildiğin lokantalardan yemek artığı alıyorum. Yani tabi çok yağlı-salçalı yemekleri değil de ızgara tarzı etleri veya karbonhidrat ağırlıklı gıdaları. Bir de kemik alıyorum, kaynatıp suyuna ekmek banıp veriyorum. Hem cildi çok düzeldi hem de cebimden 5 kuruş para çıkmıyor. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben huskyim için çok mama denedim ne alacaksan degerlerine bakıp almani tavsiye ederim.Su an golosi fish kullaniyoruz 2 köpeğime bir buçuk ay gidiyor degerleride fiyatına göre uygun.Yaklasik 130 TL ödüyorum 15 kgsi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bir mamanın kaliteli olması için, %50 üstü kaliteli et kullanılmalıdır, ette bulunmayan ve köpekler için gerekli vitamin, mineral ve besin takviyelerini meyve, sebze ve botanik gıdalar ile tamamlanmalıdır, tahılsız ya da tahıl oranı düşük ve glisemik indeksi düşük, zararsız tahıllar içermelidir ayrıca karbonhidrat değerinin düşük olması gerekir.

    Aşağıdaki sitede önerilen köpek maması markalarını bulabilirsin hemen altına da onerılmeyen kopek maması markaları lınkını koyuyorum. Ben kendi köpeğime Orijen ve Acana marka mama alıyorum ve çok memnunum. Genelde 5-6 ay kuru 6-7 ay ise barf uyguluyorum.

    https://dikkatkopekvar.org/onerilen-kopek-mamasi-markalari/

    https://dikkatkopekvar.org/onerilmeyen-kopek-mamasi-markalari/




  • Temizmama ucuz olmasını şöyle açıklıyor

    köpek maması tavsiyesi

    yani yurtdışından gelen profesyonel mamalar gibi gümrük maliyeti nakliye vergi vs maliyeti yok güzel de denedik mamalar çöp 1 kg veriyorsun 1 kg dışkı temizliyorsun tavsiye eden bir tane veteriner de yok

    daha sonra şöyle bir araştırma yaptım köpeğim royal canin markasını seviyor ben buna kaç lira vergi nakliye vs ödüyorum diye menşei olan fransada bir online satış sitesine girdim her zaman aldığım mini adult mamaya baktım 37 euro yani güncel kurla 168 tl gibi
    http://www.zooplus.com/shop/dogs/dry_dog_food/royal_canin_size/mini/128322

    sonra Türkiyedeki fiyata baktım o da aynı hatta daha ucuzlarını bile buldum
    https://urun.n11.com/kuru-mama/s-o-k-royal-canin-mini-adult-8kg-kucuk-irk-kopek-mamasi-8-P12164179

    kısacası nakliye yok aracı yok olayı yalandan ibaret temizmamanın ürünleri fiyatı kadar kaliteli bu ucuz ama aynı kalite olayı yalan ne kadar ekmek o kadar köfte kardeşim bütçene göre bir şey al geç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnoname -- 10 Ocak 2018; 18:21:26 >




  • Mısır unu biraz kepekli un bir kapta su koyup karıştır çorba kıvamı da olsun içine yağ biraz tuz at iyice karıştır dibine tutmasın ocakta 15 dakika kaynatıp soğmaya bırak hazır olur klasik yal tarifi,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikkatkopekvar

    Merhaba,

    Bir mamanın kaliteli olması için, %50 üstü kaliteli et kullanılmalıdır, ette bulunmayan ve köpekler için gerekli vitamin, mineral ve besin takviyelerini meyve, sebze ve botanik gıdalar ile tamamlanmalıdır, tahılsız ya da tahıl oranı düşük ve glisemik indeksi düşük, zararsız tahıllar içermelidir ayrıca karbonhidrat değerinin düşük olması gerekir.

    Aşağıdaki sitede önerilen köpek maması markalarını bulabilirsin hemen altına da onerılmeyen kopek maması markaları lınkını koyuyorum. Ben kendi köpeğime Orijen ve Acana marka mama alıyorum ve çok memnunum. Genelde 5-6 ay kuru 6-7 ay ise barf uyguluyorum.

    https://dikkatkopekvar.org/onerilen-kopek-mamasi-markalari/

    https://dikkatkopekvar.org/onerilmeyen-kopek-mamasi-markalari/



    Ya hocam çok güzel yazmışsınızda kilosu 40-50 liraya mama almaya kaç kişinin bütçesi yeter , acana yada n&d naturals içeriğine bakınca zaten şampiyonlar ligi gibi yok yok mamalarda elbette parasını hak ediyorda nasıl para yetiştircez ayın sonu gelmiyor ... Diğer taraftan goody , trendline , refleks gibi ucuz , içine mısır ,buğday , küspe basılmış et aromalı çöp mamalar var ..

    Peki bu işin bi orta kalitesi yok mu ? Bu konuda öneriniz nedir benim minyatür pincher köpeğim için..




  • serty23 kullanıcısına yanıt
    Az tahıllı mama kullanabilirsin eğer fiyat uygunluğu istiyorsan. Nd 'nin az tahıllı serisi ile Acana'nın classic serisi fiyat olarak biraz daha uygun.
    Aslında kaliteli mamalar daha uzun süre gidiyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Mesela tahılsız içerikli kaliteli bir mamada benim köpeğim günlük 200 gr tüketirken bol tahıllı denilen ucuz mamalarda 300 gr yemesi gerekiyor aynı kg için bu da ucuz mamanın daha çabuk bitmesi demek. Fiyat/performans göz önünden bulundurulurken bunu da görmek lazım. Ayrıca minyatür pincher ne kadar yiyebilir ki küçük bir ırk sonuçta. Ben olsam yerinizde en iyisini kullanmaya bakardım. Kg 40-50 tl değil ayrıca büyük paket alabilirseniz 25-30 tl arası uygun bir çok tahılsız mama var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvanda86 -- 6 Şubat 2018; 13:2:15 >
  • Marka konusuna bir şey diyemem ama içerik konusunda şunlara dikkat etmenizi öneririm :)
    https://patipuf.net/pati-blog/kopek-mamasi-alirken-dikkat/
  • Evet hocam haklısın hayvan şuan 6 aylık zaten çok yemiyor , köpeği bonacibo mama ile beslemiş önceki sahibi ben Golosi mama aldım yakında ona geçicez şuan çuvalla alamıyorum skt si gelir mama bitmeden ...Acana yada orijen alırım şuan ama ilerde köpek büyüyünce masrafı 150-200 i bulacaktır aylık bu fazla geliyor bize golosi ile beslemeyi düşünüyorum...
  • Arkadaşlar bonacibo köpek maması için kullanan arkadaşlardan güncel yorum alabilir miyim ? Bu mamayı öneriyor musunuz acaba yan etkileri vs varmı bir problem yaşadınız mı ?
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim benim köpeğim 20 kg ben vermiyorum aylık 150-200 TL. Yavru iken daha çok yer ilerde çok daha az yiyecek. Mama işine fayda/zarar olarak bakmalısın. Her mama her köpeğe yaramıyor zaten. Beslenmesi ne kadar düzgün olursa uzun yıllar sağlıklı yaşar. Şimdi hesabını yaptığın 3-5 tl yi daha sonra kat ve kat sağlık sorunlarına harcayabilirsin.
  • Şuanda yavru bir tane erkek teriyer köpeğim var yaklaşık 8 aylık falan 1 yaşına doğru gidiyor ve bonacibo kuzu etli ve pirinçli yavru köpek maması veriyorum yaklaşık 1 ay kadar oldu kullanalı ve çok iştahla yiyor, açıkası fiyat olarak da uygun olduğu için tercih sebebim oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maxi99

    Şuanda yavru bir tane erkek teriyer köpeğim var yaklaşık 8 aylık falan 1 yaşına doğru gidiyor ve bonacibo kuzu etli ve pirinçli yavru köpek maması veriyorum yaklaşık 1 ay kadar oldu kullanalı ve çok iştahla yiyor, açıkası fiyat olarak da uygun olduğu için tercih sebebim oldu.

    Bonacibo kötü bir mama değil içinde %18 prinç , mısır ve seker pancarı olması kalitesini tabiki bir miktar düşürmekte , bizim yavruyuda 6 aya kadar bunla beslemişler tosun gibi maşşalah ama golosi daha kaliteli olduğu için , içinde mısır olmadığı ve sadece %4 prinç içerdiğinden tercih ettim...
  • hocam alacağınız mamanın ilk önce dostunuzun özelliklerine göre bakın hareketli köpekler için farklı yaşlı köpekler için farklı.
  • kurumama kullanıcısına yanıt
    acana mama gerçekten kaliteli bir mama kullanmanızı tavsiye edebilirim.
  • Eğer uygun fiyatlı mamalara bakıyorsanız ithal mamalardan uzak durmanızı tavsiye ederim çünkü zaten üzerine gümrük bindirlmiş haliyle aldığınız mama temiz mama ya gody gibi yerli markalardan daha iyi değiller. Temiz mama konusu da şöyle ki her mama her köpekte aynı etkiyi yaratmaz. Bazı köpeklerin sindirim sistemi bazı mamaları daha iyi sindirirken bazılarınıda sindiremiyor. Bu sadece temiz mama için geçerli bir olay değil ben bunu orijen kullanan köpeklerde de gördüm bu noktada deneme yanılmaya giriyor. Verdiğiniz mama ile köpeğinizi gözlemlemeniz gerekiyor; ağız kokusu oluşup oluşmadığını, tüylerinin canlılığını, dışkılamasının miktarı gibi. Ben kendi köpeğimde çeşitli nedenlerden dolayı advance kullanmaktayım ama beslenme olarak en yüksek verimi adlığım mama kesinlikle acana idi. Genel olarak temiz mama gerçekten temiz bir tesise sahip
    bizzat gidip fabrikayı eşim gezdi ''kendisi veteriner sağlık teknikeri''. Ama araştırmalarımız gösterdi ki hige premium class dediğimiz mamalar ile yarışamaz. Acana gibi firmalarda ekstra gümrük vergisi fiyata biniyor olsa da klasman olarak üstünler.




  • Ben alman kurdum icin happy dog kullaniyorum alman markasi oldukca kaliteli ve fiyati uygun gerci biz toptancisindan aliyoruz marketden yada petshopdan degil ama o adam diger markalarida satiyor yinede bu marka her turlu daha uygun. Bu arada yurtdisinda yasiyorum o yuzden turkiyede varmi bilmiyorum ama varsa tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.