Şimdi Ara

Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Konya Umran Oto Ekspertiz'de kısa süre önce araç satışımdan önce başımdan geçenleri anlatacağım size. Anlatma sebebim de Umran Konya'da bilindik bir ekspertiz firması ve ilerde yolunuz düşerse yardımcı olacağını düşünüyorum. Araç 2015 Model WV JETTA 1.2 TSI Comfortline DSG. Aracın ilk sahibiyiz ve araç 28.000 KM'de daha. Araç piyasada bu yaşına göre bulunabilecek en iyi Jetta olabilir çünkü fabrika çıkış tarihinden itibaren sadece benim tarafımdan Meguiers ve Gyon ekipmanlarıyla temizlendi. Son aracımız olacağını düşündüğüm için rodajı filan hassaslıkla yapıldı. Aracın başına tek gelen şey arka kapıda ufak bir düzeltme zaten tüm resimleri koyacağım buraya. Tanıdık arıcılığıyla arabaya alıcı çıktı her şeyde anlaştık. Arada tanıdık olacağı için kişi ekspertiz filan gerek duymadı ama ben yinede götürün dedim içinizde şüphe kalmasın. Daha önceden bir kere 8 yaşında Kia Sorento aracım vardı onu götürmüştük Umran'a, ondan onuda buraya götüreyim dedim. Neyse ölçümler filan yapıldı arka kapı zaten dediğim gibi çıktı. Firma yetkilisi ilave olarak " Kaput, sol arka kapı, sağ ön çamurluk sök tak yapılmış.Herhangi bir boya, düzeltme, değişme yok ama sök tak yapılmış." dedi. Tabi alıcıya böyle bir şey bahsetmediğim için başımdan aşağı kaynak sular döküldü ister istemez çünkü yalancı konumuna düşüyor insan. Bende yetkiliye " Siz de söylüyorsunuz değişme, boya düzeltme vs  yok. Aracın ben ilk sahibiyim gece bu aracı biri alıp kapıyı söküp takacak hali yok. Kaldı ki kapıda bir işlem yok zevkine ben niye söküp taktırayım bu kapıyı." dedim. İş istenmeyen noktalara gidecek diye alıcıya " Bir de benim yıllardır çalıştığım bir kaporta ustası ve ona götürelim içiniz rahat etsin." dedim. Neyse ustaya gittik usta da araçta bir şey yok saçmalamışlar dedi. Sonra notere geçtik derken alıcı paranın neredeyse hepsini hesabıma geçmiş işlemleri tamamlayacağız derken alıcının içine bir daha kurt düştü dedi ki Konya'nın yetkili WV satıcısı Gökmen'e gidelim dedi. Evrakları noterde bıraktık derken bir de Gökmen'e gittik. Orada da böyle bir ekspertiz için 450 Tl istediklerini belirttiler ama minnet rica hallettik. Orada'ki usta da " Bu araçta bir şey yok abi sadece araba son satışa çıkmadan önce bir kaç ufak son ayarlamalar yaparlar bu da gayet normal. Somun dişlisine bakarsan tam anlamıyla bile yataktan oynatılmamış. Buna sök tak dersek diğer araçlara ne diyelim" dedi. Oradan ayrıldık ve noterde işlemleri hallettik. Sağ olsun Umran sayesinde 1 saatte bitecek iş 5 saatte bitti. Sinir harbinden hiç bahsetmiyorum bile. Esas sinir bozan alıcı karşısında yalancı durumuna düşmeniz. Aracın ilk sahibi olmasam neyse anlarım bilmediğim bir şey olabilir ama aracın ilk sahibiyim. Siz siz olun tam olarak güvenmedikten sonra bir ekspertizin lafına bakarak iş yapmayın.

    Araç artık benim olmadığı için plakayı kapattım.

    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım


    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım
    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım


    Bahsettiğim işlem.

    Konya Umran Ekspertiz ve Yaşadıklarım





  • Tarcanlar ve kısmen Yeşil oto expertiz seviye atlattı bu konuda. Sanayi/servis ustaları çoğu expertiz yapan yerdeki ustalardan çok daha iyi bakıyor.
  • Bi özet geçiverin nolmuş nolmuşş ekspertiz faciası mı yine
  • Aynı durum benim 2015 jettamda da yaşandı. Arabayı ilanda sahibinden buldum anlaştık expertiz için ümran oto maltepeye gittik hemen bitişiğinde otorapor da vardı paket fiyatı daha uygun gelince otoraporu tercih ettim.

    Expertiz sonunda sürpriz bir şekilde sağ çamurlukta işlem boya yok ama sök-tak yapılmış diye iddia ettiler. Araç sahibi de kesinlikle öyle bi şey yok diye diretti. Ortam gerildi. Ben de araçtan soğudum haliyle.. Expertiz ücretini yarı yarıya bölüşüp ayrıldık. Araç sahibi ben bu işin peşini bırakmam dedi. Ertesi gün aracı doğuş oto kartala götürüp expertiz yaptırmış ve ayrıca çamurlukta kesinlikle işlem/değişen/boya/sök-tak olmadığına dair antetli kağıda kaşeli ve ıslak imzalı resmi yazı vermişler. (Yazı bende duruyor) Ve yetkili servis bu kadar iddialı şekilde aracın arkasında durduğu için satıcının dürüst olduğuna kanaat getirdim.
    Ayrıca kurumsal firmada araç alım satımı da yapan kardeşim; "varsayalım ki aracın çamurluğunda değişen ve boyanan olsa bile fiyatı çok uygun sakın kaçırma" deyince arabaya yeniden ısındım. Varsın olsun en fazla çamurluk değişmiş kabul ederim dedim. Satıcı da bu yaşananlar üzerine son pazarlığımızdaki kalan küsüratı da silince bir de üstüne 4 tane sıfıra yakın kış lastiğini hediye edince el sıkıştık ertesi gün notere geçtik işi bitirdik... Arabamdan çok memnunum. İlerde satmak istediğimde de müstakbel alıcıya bu durumu açıklarım hatta isterse çamurluk değişmiş gibi düşünmesini buna göre yorumlamasını açıkça söylerim.

    Sonuçta binip gidiyorum arabanın maşşallahı var derdi tasası yok. Bu konuyu görmesem çamurluk mevzusu yeniden aklıma bile gelmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 18 Kasım 2019; 18:16:32 >
  • Ankaradaki ümran ile aynı firmami bilmiyorum fakat bende araç alırken götürdüm oraya. Motor Kaporta kusursuz dediler. Motor daha 100bin de yağ yakıyor çıktı aldıktan sonra. Expertiz falan hikaye bence.
  • sök tak olunca ne oluyor. orjinali ile değişmiş anlamımı mı çıkıyor.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Exper sök tak yazınca tüm sorumluluğu üzerinden atıyor, satıştan sonra alıcı herhangi bir problemde expere dava açamıyor.
  • Değişen, boyadan sonra geldiğimiz noktaya bak, sök tak. Exper firmalarıda kafa bulandırma peşindeler, boya yok, değişen yok ama söküp takılmış, ne yani araç sahibi zevk olsun diye çamurlukları kapıları söküp takıyor boş zamanlarında.
  • Sami TARCAN'ın bir sözü vardır ; Mikron da boya gözükmüyor yada gözüküyor diye araç boyalı/boyasız şeklinde sınıflandırılmaz. Aynı zamanda gözle görerek elleyerek bunları tespit etmeniz gerekir der.

    Özetle çamurluk civatasında oynama var diye direkt sök tak yada değişen demek amatörlüktür. Sök tak varsa bile neden var bunun açıklamasının yapılması gerekir.
  • Yıl 2020 olmuş malesef uğraştığımız şeylere bak. Piyasa nasıl şekil almış. Bir civatanın sıkılıp gevşetilmiş olması bile nasıl etki yaratıyor. Yurt dışında belki gülerler bu duruma.
  • As ali hocam inanın bi çok expertize göre yinde iyi ümran bende daha önce onlara bi jetta götürdüm baya ayrılı bakıyorlar ama şimdi Oto Raporu keşfettim onlar bundanda iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.