Şimdi Ara

KONYA'DA KONUT(EV) NEREDEN ALINMALI(Ghetto KARATAY- Garip MERAM-SELÇUKLU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam.


    33 yıldır Konya'da yaşıyorum, bugün sizlere Konya'da tecrübe ettiğim konut alım tavsiyelerimi söyleyeceğim.


    KONYA MERKEZ


    3 ilçeden oluşur, elitten varoşa Selçuklu-Meram-Karatay diye gider.



    Selçuklu:


    Selçuk Üniversitesi buradadır, 96 bin öğrenci ve 7 bin personele sahiptir, küçük bir şehir gibidir. Üniversiteden dolayı konut ve kira fiyatları uçmuştur, 1-3 yaş arası konutlar 650 bin liradan başlar 1,5 milyon liralara kadar gider. Villalar 2-3 milyon TL bandındadır. Alt yapı, üst yapı çok muhteşemdir yollarda bir tane göçük, tümsek göremezsiniz. Öğrenci evlerinde kiralar 1500-2000 arasıdır, elit sitelerde kiralar 2500-4000 arasıdır.



    Türkiye'nin alan olarak en büyük 5. AVM'si Novaland AVM, M1 AVM, Kule Site AVM ve sosyal etkinlikler içi olimpik yüzme havuzları, bisiklet yolları, meşhur Kelebek Bahçesi, müzeler vs. buradadır. Üniversitenin akademik ve idari personeli, Tıp fakültesinin ve diğer fakültelerin, hastanelerin personeli burayı tercih eder. Elit ve nezih bir semttir. Konya'ya olan kötü algı burada kesinlikle yoktur, içkili içkisiz çok sayıda restaurantta vardır.



    Türkiye standartlarına göre fazlasıyla medeni bir semttir. Bir değil bin tane kadınla yürürüm yolda hiç bir şekilde rahatsızlık duymazsınız. Plansız semtler gibi değildir yeşil alanları, spor alanları, alışveriş merkezleri planlı ve yeterlidir. arabanızı park edecek yer bulursun, daracık yollarda sıkışmazsın. Çok katlı ve müstakil dubleks konutlar vardır.


    Keşfetmesini bilirsen çok kaliteli mekanları da vardır Selçuklu'nun... İstanbul-İzmir-Ankara ile aynı kalitede mekanlarda evinizin yakınında da eğlenebilirsiniz.


    Her evin otoparkı ve yeşil alanı olmasını yadırgayanların görmesi gereken semttir. Halı kadar da olsa bahçeniz elinizle diktiğiniz çiçeklerin büyümesini seyreder, çayınızı, kahvenizi yudumlarsınız şehir kargaşasından uzakta. Güzel semttir Selçuklu, huzur verir.



    Meram:


    Halkın emekçi bölümü burada oturur, sanayisi vardır, fabrikaları vardır, konutlar eskidir, arsalar para etmez, yıllardır arsalarımız var ama 1 tanesi bile değerlenmedi Meram'da. Meram'dan arsa-ev almayın çünkü siz yaşlanıp ölmeden değerlenmez.  Konya'da Meram'ı öven ve halk arasında yobaz olarak tabir edilen gereksiz bir güruh vardır onları da ciddiye almayın, onları dinlemeseydim şimdi bir fabrika parası kazanmıştım. Meram değerlenmez ama Karatay'a göre iyidir. İnsan kalitesi daha insan gibidir. Ev-kira fiyatları Selçuklu'nun yarısıdır ama yeni ev yoktur konutların %80'i 1970-1990 arası yapılaşma olmuştur çoğunun en ufak sarsıntıda duvarları çatlamaktadır.




    Karatay:


    Gecekondulardan bozma yapılaşmaya sahip, nüfusun çoğunun gelir seviyesi oldukça düşük olan varoş bir ilçedir.


    Tepelerinde meydan savaşları gerçekleştirildiği söylenir , yapılan bir baskında çoğu evde küçük bir cephanelik bulunan ilçedir. Tarikatları ve Ramazan-Oruç kavgaları meşhurdur. Karatay'da övülecek bir şey yoktur, üst yapısı sorunludur yolları iç savaştan çıkmış gibidir. Her köşe başı bir gecekondu, bir yaygara, kavga, hırsızlıkla dolar taşar. Tramvay hattı olan yer biraz nezih olabilir ama orası da net ölü yatırımdır. 33 yıldır Konya'da yaşıyorum, Bozkırlıyım ve şunu diyebilirim Bozkır'ın köyleri Karatay'dan daha huzurlu ve refah seviyesinin yüksek olduğu yerler. Özellikle komşularınız çok kötü olur, silah atanı, araba çizeni, karısını döveni, küfürbazı vs. insanlarla uğraşmaktan bıktıysanız kesinlikle Karatay'a yaklaşmayın.



    Özetle gelir seviyeniz iyiyse Selçuklu en iyisi buranın, bugün 700 bin verirsiniz yarın 1,4 milyon olur, potansiyeli fazla bir ilçedir.








  • Vergiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bende Konya Selçuklu bölgesinde ev arayışındayım. özellikle mahalle olarak nereler önerirsiniz? Şu ana kadar Parsana, Yazir, Beyhekim, Selahattin Eyyübi mahallelerine baktım. Nezih bir yer arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

  • Meram da doğdum büyüdüm, gereksiz gömmüşsün meramı. Selçuklu da daha fazla imkan olsa da meram daha huzurlu bir yer. Tabi bu huzur senin bütçen ile doğru orantılıdır. Yeniyol yaka havzan tarafında gayet güzel bir yaşam sürebilirsin. Fakir mahallelerine gittikçe tabi insan kalitesi düşüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • konya merkezin en pahalı ilçelerinden evleri ultra lüks meram yaşanan bir ilçe şu anda en pahalı daire kiraları en düşük kira 6000 tl meram ilçesinde spor salonları lüks semtleri kafeler çok pahalı kafeleri en çok elitlerin ilçesi lüks villaları yenişehir mahallesi gazze caddesi yeni lüks bir cadde dairelerin fiyatları en düşük 5.000.000 milyon en düşük fiyat kiralar desen en düşük 6000 lira çok güzel bir sakin huzurlu bir ilçe ultra lüks ilçe oluyor bizim evde yıkılacak nasıl diyim 2 daire artı üstüne para verecek 1 tane daire 3.000.000 milyon 3 kişilik arsa elitlerin ilçesi zenginlerin ilçesi meram arsalar çok değerlendi daire fiyatları çok yüksek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi begh246 -- 31 Aralık 2022; 14:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.