Şimdi Ara

Konus vs Olympus vs Bushnell 10x50 dürbün (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
3.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bha41

    Simdi gectim abi siparisi olympus 8x40 S olarak :)

    Hayırlı olsun, güzel gözlemler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Bilgisi olan arkadaşlardan yol göstermesini rica ediyorum: Amazon Türkiye üzerinden Nikon Dürbün Aculon A211 16x50 aldım. Bugün DHL' den kısa mesaj geldi. Dürbün gümrüğe takılmış ve benden gümrükten çekimi için emniyetten izin evrak düzenlemesini istiyorlar. İnternette çok açıklayıcı bilgi bulamadım. Bu izinin alınış prosedürünü, neler yapılması gerektiğini bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum. DHL in bu konuda bilgisi yok ilçe emniyet müdürlüğüne gidin diyorlar.


    Sağlıcakla

  • ring R kullanıcısına yanıt

    Hocam geçmiş olsun... Bu konuda doğru kişiye geldiniz. Size elimden geldiğince destek olmaya çalışayım.



    Eğer bu dürbünü yazdıklarımdan sonra halen almaya niyetliyseniz öncelikle bu ürüne ait elinizde bulunan belgelerle (fatura, teknik detay içeren broşür veya tanıtıcı bilgilerle) bulunduğunuz ildeki Emniyet Genel Müdürlüğüne gidin ve konuyu anlatarak izin talep edin. Size bu dürbünü ne için aldın, nerede kullanacaksın gibi sorular yönelteceklerdir. Doğa gözlemi, kuşları ve gökyüzü (gezegen, yıldız vs) gözlemleri için aldım dersiniz. İzin almanızda pek bir problem yaşayacağınızı tahmin etmiyorum. İzninizi aldınız diyerek yazmaya devam edeyim.


    Dürbün gümrüğe takıldığı için bu ürüne muhakkak bir gümrük giriş beyannamesi düzenlenecek ve bu işleri yapmak için ya yetkili bir gümrükçü bulmanız ya da DHL'e vekalet verip gümrük işlemlerinin onların tamamlanmasını isteyebilirsiniz.


    Bu konuyu en başta DHL'e danışarak yapmanız hayırlı olur. "ben gerekli izni aldım, bundan sonra yola nasıl devam edeceğiz" diye sorun bakalım. Bize vekalet verin biz hallederiz derlerse sıkıntı yok. Yok bu şekilde size yardımcı olamazlarsa yetkili bir gümrük müşaviri bulmanız ve gümrük işlemlerine onunla devam etmeniz gerekecektir. Yine o gümrükçüye de vekalet vermeniz gerecek.


    Bunlar gümrükle ilgili konular. Gelelim dürbünle ilgili konuya. Bu ürünü özellikle bilinçli olarak mı 16x büyütmeli seçtiniz yoksa en büyük büyütme en iyisidir diyerek mi? $unun için yazıyorum; büyütme oranı yükselince elde gözlem yapmak zorlaşabilir ancak tripod yardımıyla daha konforlü gözlem sağlanır. Yoksa dürbün gerçekten çok iyi ve kaliteli bir dürbün. Bizim gibi orta seviye kullanıcılar için genelde 12x50 dürbün tavsiye edilir. 12x50'den daha yüksek büyütmeli dürbünlerin elde kullanımı biraz daha zorlaşır. Hem bir parça daha ağır olurlar hem de dürbünü titretmeden kullanmak gerekir. Tripodla kullanım tavsiye edilir.



    Konus vs Olympus vs Bushnell 10x50 dürbün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 25 Kasım 2021; 9:46:14 >




  • Merhaba,


    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dürbün için DHL izin belgesini alıp bize gönderin gümrükten çekeriz dediler. Sanırım işlemlerin tümünü onlar yapacak. İnternetten ulaşabildiğim bilgilerde hiç ilçe emniyet müdürlüğü ile uğraşmayın doğrudan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı, Ankara ' ya evraklarınızı

    gönderin ya da e-mail ile iletin deniliyor. Ben de evraklar , dilekçe vs. konusunda net bir bilgi edinemedim. Ve tabi ilçe emniyet müdürlüğü ile sorun çözülebilir mi bunu da bilemedim.

    Ama sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda İzmir ilçe Emniyet müdürlüğüne gidip soracağım. Bir kaç sorum olacak.

    Hangi bölüm ilgileniyor

    Hangi evrakları götürmeliyim.( Dijital faturası var)

    Dürbünün broşürleri yok sadece internet sitesindeki bilgiler var, yeterli olur mu?

    Sürecin süresi konusunda bilginiz var mı, çözemezsem 17 gün içerisinde dürbünü Amazon'a iade etmem gerekecek.


    Elimde Olympus 10x25 dürbün var, biraz daha uzağı gösterebilen bir dürbün istedim. Evimden İzmir körfezi gözüküyor, Balçova ormanına oldukça yakınım, ayrıca gökyüzü izlemeyi de severim. Elimde bir tripodum var, almadan önce yorumları okumuştum, ama yine de meark ediyorum sonuç nasıl olacak diye, tabi gümrükten alabilirsem. Amazon Türkiye sitesinde yerli alıcıların yorumlarında hiç gümrükten bahsedilmemiş, dürbünlerini sorunsuz almışlar. Ben de sorun çıktı işte.


    Yardımlarınız ve ilginiz için yeniden teşekkür ederim. Umarım gümrükten çekebilirim, kullanımda size danışacağım konular olacaktır, yine yardımlarınızı rica ederim.


    Sağlıcakla





  • ring R kullanıcısına yanıt

    Hocam görevim gereiği gümrük işleriyle çok iç içeyim ancak bugüne kadar hiç dürbün için izin alma ihtiyacım olmadı. İzni tam olarak nereden alınması gerektiğini öğrenip direkt oraya müracaat edin. gerekirse Ank. Em. Gn. Md'lüğünü bu konu için arayın.


    Hangi evraklar? Dijital faturası varsa print edin ve ürünün tanıtım bilgilerini içeren tanıtım sayfalarını print edin.


    Elinizde tripod varsa çok güzel gözlemler yaparsınız. Güzel gözlemler dileğiyle.

  • Merhaba,


    Dün Ankara emniyet müdürlüğünü arayarak bana verilen bilgiler doğrultusunda hazırladığım evrakları kargo ile gönderdim. Bakalım sonuç nasıl gelişecek. Sonucu aldığımda burada detayları ile birlikte paylaşacağım.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim


    Sağlıcakla

  • Evet, sonuçları paylaşırsanız ileride bu sayfaları okuyanlara ışık tutacaktır.

  • Yıllar önce açtığım öneri konusunun bu tarz bir yere evrilmesi çok hoşuma gitti, sanıyorum halen bir “dürbün anakonusu” yok, zaman bulabilirsem ilk mesajı editleyip dürbünler hakkında bilgi veren siteleri vb koyacağım, öneriniz olursa buradan yazabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

    Şu iki model arasından hangisi daha iyidir.

    Konus sporty 10x50

    Celeron 16x32




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defnen -- 10 Mart 2023; 19:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.