Şimdi Ara

Konu silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Haziran 2021; 22:51:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eder

  • Ciddiye al motor yavaştan dizden kucağa doğru geliyo .Böyle biners3n yani mudahele etmezsen yakındır .Yağ yakıyor mu mesala 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın yağ değişimi yeni olsa fazla yağ koymuşlardır derdim ama 10bin km olmuş mavi duman her zaman sorun olur hocam ...
    Mavi duman - yağ yakmayı
    Beyaz duman - soğuk çalışmayı(yoğun ve makina ısınınca geçmiyorsa yakıt sistemi veya valf ayarlarında sıkıntı olabilir)
    Siyah duman - turbo veya bazı durumlarda yine yakıt sistemi
    Arızalarını işaret eder. Bu duman rengi ne kadar belirginse arıza o kadar iler seviyededir. Bunlar geneldir spesifik durumlar söz konusu olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 bin km sonra yağ seviyesinin max da olması garip geldi bana. Benim audide (1.4 tfsi motor) yağ değişimi sonrası bile bu kadar yüksek olmuyor gösterge. Sorduğumda biz en üst sınırına kadar doldurmuyoruz dediler. Haliyle 15 bin km sonunda ortalara geliyor seviye. Acaba sizin araca fazla mı yağ koymuşlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ Bakımını nerde yaptırdınız?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 8 Haziran 2021; 9:10:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek sıkıntı olmaz turbodan kaynaklı da olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanmaya devam et. bir laf var calisna seyi kurcalama diye. eger mavi duman gaza basinca geliyosa hep artmışsa o zamnan yag yakiodur mudahale gerekir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    10 bin km sonra yağ seviyesinin max da olması garip geldi bana. Benim audide (1.4 tfsi motor) yağ değişimi sonrası bile bu kadar yüksek olmuyor gösterge. Sorduğumda biz en üst sınırına kadar doldurmuyoruz dediler. Haliyle 15 bin km sonunda ortalara geliyor seviye. Acaba sizin araca fazla mı yağ koymuşlar?
    Filtre değişimiyle 4.7 litre alıyor. 5 litrelik alıyorum evde 0.3 litrelik kısmını kaba koyuyorum kalan 4.7 yi ağzını kapatıp ustaya götürüyorum. Yağ fazla konunca "lütfen motor yağını boşaltın" uyarısı veriyor (bi keresinde 5 litre düz konmuştu çünkü). Yani fazla yağ koyma söz konusu değil.

    Bu arada konu kapanabilir turbodan şüpheleniyorum + olarak
    16 adet sübap contası(lastiği)
    16 adet piyano tuşu
    16 adet hidrolik tapet alıp değiştiricem.

    Turbonun milinden ufak bi yağ kaçırması emme manifolduna yağın gitmesine sebep olur buda yanma odasında yağla yakıma sebep olur.

    Turbo revizyondan sonra gene devam ederse bakıcam. Turbo revizyon zaten kafamda olan bişeydi şuan arızası olmasa bile çıkma turbo güvenemiyorum. (Sabah soğuk çalıştırmada mavi duman yok olsaydı sübap contalarından şüphelenicektim ama km yüksek durumum olursa onlarıda değiştiricem maksat üzerindeki 210 bin kmlik yıpranma kondisyonu gitsin)

    Marşında sorun yok kompresyonunda sorun yok çekişinde sorun yok. Kendim araştırıp kafamda bi çözüm planı oluşturdum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Haziran 2021; 22:51:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Genel halim takıntılı evet. Araba konusunda titiz olduğun içinde biraz yansıyor. Ha ama günlük rutinimi uykularımı mahvedek bi sorun değil zaten pek takmadım sadece tanık olunca konu açtım ve sebebi nedir diye sormak istedim başkalarıda belki bunu merak edip çözüm isteyebilir o yüzden.

    Çünkü yağ eksiltme yok. Ama ben uzun dönem kullanıcıyım yani araba bi kere 5 sene kesinlikle kullanılacak kredi ödemesinden dolayı. 5 sene sonunda kredi ödemesi bitince ülkenin durumu ne olur ona göre gidişat belirlenir ama 10 seneyi görmek isterim arabayla. Ne kadar çok sene geçerse o kadar iyi anlıyosun arabanın osunu busunu arızasını parçasını satmayı düşünmüyorum. Önceki aracımdan buna geçiş, kavimler göçünden fransız ihtilaline geçiş gibi aşırı yüksekten oldu bu yüzden Arabadan çok memnunum ve böylesini bulacağımı düşünmüyorum. Bu devirde en iyi araba kapının önünde yatan araba

    Bu arada konu kapanabilir turbodan şüpheleniyorum + olarak
    16 adet sübap contası(lastiği)
    16 adet piyano tuşu
    16 adet hidrolik tapet alıp değiştiricem.

    Turbonun milinden ufak bi yağ kaçırması emme manifolduna yağın gitmesine sebep olur buda yanma odasında yağla yakıma sebep olur. (Sabah soğuk çalıştırmada mavi duman yok olsaydı sübap contalarından şüphelenicektim ama km yüksek, durumum olursa onlarıda değiştiricem)

    Marşında sorun yok kompresyonunda sorun yok çekişinde sorun yok. Yağ eksiltme yok (bilgisayarın yalancısıyım keşke yağ çubuğu olsaydı arabamda). Ya turbo milinden dolayı, yada sübap lastiklerinden kaynaklı.

    Kendim araştırıp kafamda bi çözüm planı oluşturdum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.