Şimdi Ara

(Konu Güncellendi) Türk Telekom: İnternet hayati bir ihtiyaç değildir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
4
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Bu bir şikayet konusudur)


    Aylar önce Türk Telekom müdürlüğüne, yeni binamıza fiber altyapı talebini, bina sakinlerinin imzasını eklediğimiz bir dilekçe ile bizzat elden iletmiş ve takip nosu almıştık.


    Aradan geçen sürede hiçbir çalışma yapılmadı. Zaten öyle hızlı bir şekilde çalışmaların yapılmasını beklemiyorduk ancak biliyoruz ki bu işi takip etmeyip sorgulamalarımıza devam etmezsek bu işin olmayacaktı.


    Bu ayın başında dilekçe ile başvurduğumuz müdürlüğe tekrar gittim. Orada Çözüm Masası diye bir bölüm olduğunu öğrenip o kısma geçtim, durumu anlattım. Cevaben "Bizim bilgimiz yok, ne yapıldığını bilmiyoruz, siz bu durumu Erişim ve Planlama birimine sorun, onlar daha iyi bilir. Ne zaman altyapı yapılır sorusunun cevabı ise yok, herhangi bir zaman olabilir." denildi. Adı çözüm masası ama bir şey çözdükleri yok.


    Erişim ve planlama birimi, benim dilekçeyi verip takip nosu aldığım yer zaten. Oraya geçtim. Fiber talebini ve neden geciktiğini sordum. Aldığım cevabı aşağıya yazıyorum:


    "Türk Telekom, özel bir firma. Özel firmalar kâr amacı güderler, kâr getirmeyen iş yapmazlar. Biz devlete bağlı değiliz ve yüksek kâr getiren yerlere istersek altyapı çalışması yapıyoruz. Sizin adresinizde iki adet başvuru görünüyor. Bu bizim için yüksek kâr sağlamıyor. Bu şekilde size fiber getiremeyiz. Ancak ilerleyen dönemlerde talepler artarsa, kâr edeceğimiz inanırsak, bu taleplerin değerlendiridiği dönemde fiber altyapı çalışması zaten istemesenizde yapılır.


    İnternet için çok acele ediyorsunuz. Bir kere internet hayati bir ihtiyaç değildir. Israrınızı anlamlandıramıyorum. Ancak madem bu kadar ısrarcısınız, tek özel firma biz değiliz. Rakip firmalar da var kazık yapan. Gidin Vodafone'a, Superonline'a, onlara başvurun. Bizden bu dönemde bir şey beklemeyin."


    Bu sözleri Türk Telekom müdürlüğünde, altyapıdan sorumlu kişi söyledi, düşünün. Bende boş durmadım tabii. "Sizin söyleminize göre internet 5-10 yıl sonra o da isteseniz gelecek. Cumhurbaşkanımız, bakanlar ve hatta sizin başkanınız (Ümit Önal beyi kastettim) fiberi yaygınlaştıracağız derken yalan mı söylüyorlardı, siz nasıl böyle konuşabiliyorsunuz, resmen mağdur kalacaksın diyorsunuz!" şeklinde cevap versemde muhatabım yukarıda yazdıklarımı tekrar etmeye devam etti.


    Bu durumu nasıl, kime, nereye şikayet edebilirim?


    CİMER, BTK, İç işleri bakanlığı açık kapı, Şikayetvar.com'dan şikayetlerimi ilettim. Ancak sonuç alabileceğim başka bir yer var mı acaba?


    ---------------------------------------------------------------------------------------


    Güncelleme (27.09.2021)


    Bu konuyu açtıktan sonra bulabildiğim tüm yetkili kişilere ulaşmaya çalıştım. En sonunda Sakarya Türk Telekom Müdürlüğünde Ticari Faaliyetler Yöneticisi Zafer Önal bey bana telefon aracılığıyla ulaşıp özür diledi ve proje işlemlerimi başlattığının haberini verdi. Bu dediğim görüşme 29 Temmuz'da gerçekleşti. O günden bugüne yine hiçbir şey yapılmadı. Bugün ise olaya nokta koyuldu.


    Sonuç: SİZE İNTERNET VEREMİYORUZ!


    Bahane şu: Zafer bey aynen şöyle dedi: "Size yakın saha dolabı yok. Kabloya uzak saha dolabından internet vermek istesek bile alamazsınız. Size yakın saha dolabı planlıyoruz. Ancak malesef süreç uzun ve ne zaman biteceği belli değil. Sakarya'ya Telekom Magnet gelince size ondan vericez. En azından yaraya pansuman olsun."


    Yani havada bulut, sen interneti unut demek istedi. Geri giden, zavallı ülkemde bu tür gelişmelerin olması normal. Milletvekili tanıdığım olmayınca işler yürümüyor. Torpil devletinde, ya dayın olacak ya da öleceksin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 27 Eylül 2021; 19:51:55 >







  • İstediğiniz yere şikayet etin hiçbir çözüm olmayacak. Baştan savma salak bir cevap ile git başımızdan diyecekler.


    Vizyonsuz badem hepsi tek amaçları vatandaşı sağmak o kadar. Vatandaşı anlayan çözüm bulan kişilerin gelmesi elzem artık.

  • Bana özelden yazın bakalım. Müdürlük sizi arayıp özür dilesin 🙂.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_Bilal

    Bana özelden yazın bakalım. Müdürlük sizi arayıp özür dilesin 🙂.

    Bir tek bu vatandaş mı sorun yaşıyor sanıyorsunuz. Kurumsal bir hesap ile buradan destek verin binlerce mağdur var. Gizli bir hesaptan zahmet edip özür dilettirmek neyin kafası ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 24 Temmuz 2021; 13:26:1 >
  • alt yapı sunacak fiber vs verecek imkan olmayınca hayati ihtiyaç olmuyor taqbi... avrupa da felan neden zorunlu ihityaç listelerine alınıyomuş ?

  • The_Bilal T kullanıcısına yanıt

    İlgili birimler de çalışan mısınız?

  • Günümüz adına konuşursak, internet hayati bir ihtiyaçtır.

  • Bu çalışanlara Telekom hiç eğitim falan vermiyor mu ben anlamadım.

    Gidiyorsunuz Havalimanı'na hava yolu şirketlerinin kendilerine ait bilet satan ofislerinden, check in kontuarina, boarding sırasında bilet kontrolü yapan yere kadar her tarafta masaların üstünde ses kayıt cihazı var. Adamlar çalışanların yolcular ile ne konuştuğunu an ve an takip ediyor.

    Koca teknoloji şirketi bu tarz destek masalarına ses kayıt cihazı koyamıyor mu?

    Türk Telekom un da acilen müdürlükte çalışan kişilerin masalarına bu tarz ses kayıt cihazı koyması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba hocam iyi günler, bende başta twitter olmak üzere BTK, Cimer, Açık Kapı ve TTKOM Ceo'larına mail gönderdim. 1 yıl uğraşın sonunda yazlık siteye fiber internet getirdiler. bu kanallardan başvurmadığınız varsa yazmanızı öneririm. özellikle twitter dan genel müdür ve genel müdür yardımcılarına, TTKOM Destek hesabına özel mesaj yoluyla problemi iletin. umarın en yakın zamanda size de kablolu internet tahsisinde bulunurlar. teşekkürler.

  • kardeşim hiç bir şey olmayacak şikayetleriniz sonucu.

    ben 6-7 yıldır ısrar ediyorum burdaki yetkililere ama yok yani..


    internet altyapım iyileştirilmiyor. belli şehir merkezine iyileştirme yapıyorlar hemen çevresini yine boşluyorlar.

    sanki bedava internet istiyoruz!


    artık telekom'dan umudu kestim, bunlar yatırım falan yapmazlar.. alternatif de yok, tek alternatif de çok pahalı.

  • "Sıradan bir Ortadoğu ülkesinde sıradan bir gün, sıradan bir sorun, sıradan bir cevap" diyeceğim, ama Dubai gibi zengin Ortadoğu ülkelerinin internet bağlantı hızları ve kalitesi bizden kat be kat fazladır.

  • Konu güncellendi. Telekom, zavallı ve geri giden ülkemin, gerilemesine katkıda bulunduğunu kanıtladı. Tebrik ediyorum. Torpil devletinde, devletin işlerine etki edecek gücümüz olmadığı için Allah'a havale etmekten başka çarem kalmadı.


    Bu süreci böyle baltalayan her kim ise, Allah onun tüm işlerini aynı şekilde sekteye uğratsın, hayattan zevk alamasınlar.

  • https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3203909-turkiye-varlik-fonunun-tvf-turk-telekomu-satin-almasi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler


    anca insanla böyle dalga geçen haberler yaparlar yandaşın nirvanası oldu bunlar

    https://t24.com.tr/haber/cumhurbaskani-erdogan-saad-hariri-yi-kabul-etti,961890


    türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz ama başarısızlık ödüllendiriliyor  





  • @denn.zent Farklı bir konuda yazdıklarımdan gocunup, açıklarımı arayıp, buraya gelip böyle yazmanız seviyenizi gösteriyor. Size cevap vermek gibi bir zorunluluğum yok. Ancak şu iddianızı kanıtlamak zorundasınız:


    Alıntı

    metni:
    Kılıçdaroğlu "temel kamu hizmetlerini özelleştirmeyin" dediği zaman geri kalmış, komünist falan diyordunuz


    Ben nerede, ne zaman, hangi platformda böyle bir söylem kullanmışım? Madem buraya kadar yoruldunuz, devamını getirip hakkını verin. Yok eğer öyle bir şey dememişsem; derhal özür dileyin.


    @yukleniyor Yapılan tüm yanlışların, hataların karşısındayım. Bu durumdan hiç hoşnut değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 21 Mart 2022; 15:58:23 >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    Forumda hiç tanıdığım, arkadaşım vs.yok. Sadece profil resminden (İlgi çekenlerden) bildiklerim var. Ha bir konuda AKP seçmeni yazıyorsa girer bakarım ne yumurtluyor diye. Çoğunun profili kapalıdır zaten.


    Diğer taraftan kartalları izleyen adam seviyesizlik mi yapıyor? Aslanları anlamak için çaba gösteren adam ayıp bir şey mi yapıyor? Mesela ben merak ediyorum. Yüzlerce kişiye sana sorduğun devletin itibarı sorusunu sordum. Kimse cevap veremedi. Bir insan adı gibi bildiği soruya niye cevap veremez? Utanıyor, hatasından dönecek desen o da yok. Bu adamlar ne düşünür, nasıl düşünür? İnsan merak ediyor tabi ki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.