Şimdi Ara

Konteyner Taşımacılığı ile İlgili Sorularınızı Yanıtlıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varsa veya çalışmak için düşünen varsa elimden geldiği kadarınca sorularınıza cevap olmak isterim



  • Merhaba öncelikle benim karayolu lojistiğinden deniz lojistiğine geçme durumum var şu an için.Fakat bu sektörde ki bilgim kitaplarda yazılanlar.Bana konteynerın limana varmasından ulaşacağı noktaya gitmesi için gerekli bilgi ve belgeleri özetlemeniz mümkün müdür?
  • _kej_ _ kullanıcısına yanıt
    İhracatta konteyner dolumu ikiye ayrılır öncelikle, fabrika veya liman dolum. Buna göre fiyatlandırması değişir.

    Varsayalım ki liman dolum olacak, müşteriye malı limanda armatörün belirlediği yere bırakmasını belirtirsin. Mal konteynera dolum yapar, konteyner solas kuralından ötürü tarttırılır, beyanname açılır, armatöre konşimento talimatını verirsin. Müşterine ara konşimento yazarsın.

    armatöre parasını ödeyip konşimentonu alırsın yükün teslim şekline göre senin işin orada biter veya devam eder (kapı teslim ise)

    fabrika dolumda ara nakliye kullanmak zorundasın yani konteynerı konteyner deposundan aldırıp fabrikada doldurup limana götürmek.


    ----

    ithalatta ise genelde acenta kullanılır, onlar organize ederler. gemi varışına yakın tescili yapılır (aktarmada gemi değiştikten sonra diyelim ) gemi vardığında liman masraflarını veya taşıma şekline göre navlun + liman masraflarını ödeyip ordino alırsın, kendi ordinonu hazırlayıp müşterinin malı almasını sağlarsın.
  • güncel
  • Selamlar,

    Konunuz hala güncel mi? Bir soru sormak istiyorum.

  • self_control kullanıcısına yanıt
    buyrun
  • Estağfurullah, bir konuda kafam karışık, biraz titiz biri olduğum için adım atmadan önce detaylı araştırma gereği duyuyorum, cevabınız için şimdiden teşekkürler.


    ABD'ye bir ihracat fikrim var ve ilk olarak konteyner ile birkaç kez parsiyel palet yüklemesi ardından da full konteyner yüklemesi ile ihracat yapmak istiyorum. Bu iş uzun soluklu olacağı için ABD' de firma kuracağım. Türkiye'deki firma malın ihracatçısı olacak, ABD'deki benim firmamla da malı ithal edip, anlaşacağım bir ara depoya çektirilmesini sağlayacağım ve bu ara depodan malın parça parça sevkiyatını gerçekleştireceğim.

    Türkiye'de yaşıyorum, ABD'deki ara depo ile anlaştım malı getirebilirsin diyor. Bu aşamada Türkiye'deki firma ile anlaşacağım fob, cif, exw yada ddp teslim şekillerine göre ABD'de ödeyeceğim gümrük bedeli farklılık gösterecek midir?

    En önemlisi de Türkiye'deki bu işlemler bir gümrükçü yardımıyla problemsiz halledilebilir fakat ABD' deki firmam ile ABD limanından malın çekilmesi, ABD içi ara nakliye vb. işleri için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu işler için de Türkiye'deki firmalar bana yardımcı olacaklar mıdır?

  • Siz forwarder firmasında mı çalışıyorsunuz? Liman veya dökmecilerde olabilir mi?

  • self_control kullanıcısına yanıt
    Mesajı yeni görüyorum. Ben forwarderım bu arada, yanlış bildiğim bazı konular olabilir vergilerle alakalı baştan söyleyeyim.
    Parsiyelleri konsolcularla, FCL ise armatörle yaparsınız ancak bu aralar konteyner yok ve navlunlar tavan seviyede ayrıca ABD'de son taşımalarda sıkıntılı.
    Taşıma şekliyle vergiler alakalı. DDP'de vergiler ihracatçıya ait, FOB, CIF ve EXW ithalatçıya aittir. Alıcı ve satıcı aynı firma olduğu için ne kadar etkiler emin değilim.

    Abdde yerleşik forwarderlar var mutlaka yardımcı olurlar.
    Quickload var son taşımalar için ideal olabilir abd içi Türk forwarderıdır.
    Bu aralar ABD yapmadığım için aklıma pek acente ismi geliyor maalesef :(

    PM atarsanız işe bağlı olarak size fiyat veya imkan sağlamaya çalışırım. Olmazsa başkalarından yardım isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 17 Mart 2021; 14:39:49 >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ben forwarder çalışanı ve sahibiyim, arkadaşın talepleri konteyner işiyle alakalı. Dökme çok ayrı bir alan ve karmaşık geliyor bana bilgim yok o yüzden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    Ben forwarder çalışanı ve sahibiyim, arkadaşın talepleri konteyner işiyle alakalı. Dökme çok ayrı bir alan ve karmaşık geliyor bana bilgim yok o yüzden.

    Yok hocam ben sadece alanınızı sordum. Bende bu meslekten sayılırım dokuz eylülde 4 sene denizcilik işletmeleri okudum.

    Meslekte çalışmadığım için merak ettim. Konteyner neden yok? Liner servisler bile türkiyeye konteyner vermiyor mu? Belli bir güzergahta gidip gelen gemilerin gelişi gidişi belli nasıl oluyor da bunlarda konteyner olmuyor?

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Gemiler dolu geliyor, boş slot olmadığı için gemilerde yer yok. Türkiye'de şu an müthiş bir ihracat talebi var fakat ithalat o kadar fazla değil. Bu da dengesizlik yaratıyor arz talepte.

    Konteyner kıtlığı da Çin denen illet ülkenin stoklarında konteyner tutması.
  • Merhaba,

    Istanbuldan NY/NJ limanına gemi yolu ile 1 palet parsiyel göndermek kaç dolar civarıdır, bilen var mı acaba? Navlungo'ya sordum ama hep uçak fiyatı veriyor.

    Teşekkürler

  • ferruhhak F kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    1 m3 navlun fiyatı 150-200 usd bandından başlıyordur diye tahmin ediyorum ABD Fcl navlunlar çok yüksek, parsiyeli de mutlaka etkiliyordur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkurler hızlı yanıt için. Değeri $800 altındaki yüklerde hava kargo için ABD'de gümrüğe girmiyormuş. Elimdeki kargo (80kg) havayolu ile $500'a gidiyor (daha da ucuza gönderenler varmış). İki taraftaki gümrükleme maliyetlerini de katarsak sanırım uçak ile göndermek daha hesaplı olabilir.

  • hocam merhabalar. özel mesaj atamadım. Türkiye'de küçük ama çok küçük bir firmam var. Geleceğimi biraz çin'den ürün getirme üzerine oturmak istiyorum. Daha detaylı anlatacak olursam; doğal bir sarmaşık türünü çin'den çok ucuza buldum ve kilo ile alım yapılıyor. Ortalama 1ton herhalde 4m3 falan yer kaplar. Her şeyi ayarladım diyelim bunun bana getirilme yolu nasıl olur. Yani o kadar cahilim ki hiçbir şey bilmiyorum. Koca bir konteyner kiralamak durumunda değilimdir herhalde di mi? Ne yapmam lazım nereye başvurmam gerekir? ortalama ne kadar tutar acaba beni bir aydınlatmanız mümkün mü?

  • amashe kullanıcısına yanıt
    LCL olarak getirirsin. 4 m3 malın ortalama ithalat maliyeti 500 usd civarı olabilir vergilendirme kısmı haricinde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bunun için önerebileceğiniz bir firma var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: amashe

    bunun için önerebileceğiniz bir firma var mı?

    piyasada co-load yapan forwarder firmalardan destek alabilirsiniz. google'da liste halinde görebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://ekblojistik.com/

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.