Şimdi Ara

Kontak lens takamıyorum yardım edin yoksa çıldırıcam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağ gözüm 2, sol gözüm 2.75 derece miyoplu. Gözlük kullanmayı sevmediğim için kontak lens aldım. Fakat lanet şeyi bir türlü takamıyorum. İnternetten yüzlerce video izledim her türlü taktiği denedim yine olmuyor. Göze temas eder etmez düşüyor yapışmıyor Allahın belası şey. Alalı 5 gün oldu ve bir kere olsun takabilmiş değilim. Gözlerim küçük olduğu için mi bilmiyorum fakat sanırım benim gözler uyumlu değil kontak lense. İade de edemiyorum boşuna 134 liram gitti moralim çok bozuk bir bilgisi varsa yardım etsin lütfen.



  • Takması zor, çıkarması daha zor. Bende aldım ilk optikci kız taktı. Kendim çıkardım. Şimdi ikinci kez takmaya çekiniyorum. Bir de gözlerin kuruysa çok batma yapabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

    Takması zor, çıkarması daha zor. Bende aldım ilk optikci kız taktı. Kendim çıkardım. Şimdi ikinci kez takmaya çekiniyorum. Bir de gözlerin kuruysa çok batma yapabilir.

    Batmasına razıyım takabilsem bir de. Optikçi kız benimkini de takmaya çalıştı fakat yapamadı. Bayağı da uğraşmıştı. Gözbebeğine temas ediyor sonra çıkıp düşüyor oradan.
  • Ellerin kuru lens solüsyonlu olsun.Gözünü iki parmağınla açtır yukarı bak beyaz kısmına koy.Tam oturmasa bile sıkıntı değil göz bebeğini oynatarak otutturursun.Çıkarması bence daha kolay.Yine yukarı bak lensi işaret parmağınla aşağı çek iki parmağınla çimdir al.Göz tak çıkar alışıyor bir süre sonra.
  • Bende 1 aydır kullanıyorum ilk günlerde takamıyordum simdi 10 saniyemi alıyor. Direk gozun siyahina oturttur ayna karsisina gec siyaha deyene kadar tamami ittir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizin gozunuzde sorun yok korkmayin gozunuz ilk baslarda lense aliskin olmadii icin sanki yabanci bi madde girmis gibi davraniyor hemen yasariyor takarken istem disi goz kirpiyorsunuz.

    Ben ilk aldigimda tam 15 dkde anca takabiliyordur 1 kez takin gerisi geliyor.Ben ilk gun en basta gozume 1er damla solüsyon damlattim nemlensin diye.İlk once ellerinizi guzelce yikayin sabun ile sonra kurutun lensi sag bas parmaginiza alin tam en uc kismin biraz altina sonra sag orta parmaginiz ile goz alt kapaginizi iyice asagiya dogru bastirin sol orta parmaginiz ile ust goz kapagini yukari kaldirin (bursa dikkat etmenkz gereken kisim parmaklariniz ve yuzunuz kuru olmasi yas olursa kayar takamazsiniz) gozlerinizi dum duz yspin aynada kendinize bakin yukari ve asagiya degil lensi tan gozun renkli kisminin biraz altina gelecek şekilde yerlestirin veya goz alt kapaginiz ile yukariya dogru ittirin.


    Bir kac denemeden sonra basarirsiniz hocam yolun sonunda cok rahat bir hayat var alistiktan sonra gozluk kullanan herkese lensin ne kadar rahat oldugunu anlatacaginizdan eminim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 14 Ekim 2015; 20:48:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lensi nerden aldın? Almadan önce zaten doktora gitmen gerekiyor, doktor senin gözünün çapını ölçüyor ve ona göre lens veriyor.

    Ben de ilk aldığım da saatlerce uğraşmıştım. Videolara bakarak halletmeye çalış. 1 hafta içerisinde saniyelik bir iş olacak zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

    Takması zor, çıkarması daha zor. Bende aldım ilk optikci kız taktı. Kendim çıkardım. Şimdi ikinci kez takmaya çekiniyorum. Bir de gözlerin kuruysa çok batma yapabilir.

    Ben de takamamistim gozlukcu kiz taktiktan sonra. Sonraki gun tekrar gidip taktirmistim.

    Ondan sonra da takmadim zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru tarafını denediğinize emin misiniz? Lensin gözünüze gelecek kısmını ışığa tutun saydam bir şekilde 1 2 3 rakamları yazacaktır, kontrol edip tekrar deneyin. Yine aynı problemi yaşarsanız lensi avucunuzun içine koyun (gözünüze gelecek kısmı yukarıda kalsın) içine solüsyon damlatın ve birbiri üstünde sürtün (tarif etmesi zorda çitileyin kısaca göze gelecek kısmını) sert yapmayın ama bu hareketi çok hafif yapın. Sonra parmağınıza lensi koyun ve içine 1 damla solüsyon damlatıp gözünüze takmayı deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OHOHO

    Ellerin kuru lens solüsyonlu olsun.Gözünü iki parmağınla açtır yukarı bak beyaz kısmına koy.Tam oturmasa bile sıkıntı değil göz bebeğini oynatarak otutturursun.Çıkarması bence daha kolay.Yine yukarı bak lensi işaret parmağınla aşağı çek iki parmağınla çimdir al.Göz tak çıkar alışıyor bir süre sonra.

    Aynı seylerı yapıyorum
    Ilk gun taktık cıkardık gozlukcude rahattım,evde cıkartırken zorlandım kullanmıycam yav falan dedım ,sımdı cok rahatım fena alıstım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Repentless Adapazarı Opmar'dan aldım Reçetem var zaten doktordan daha yeni aldım ertesi hafta aldım lensi. Videolara 1000 defa baktım fakat bir yararını göremedim. Videodaki herkesin gözü eşek gözü gibi lens vantuz gibi yapışıyor benim gözlerim küçük ayriyetten kirpiklerim de uzun o yüzden resmen işkence oluyor.

    @Constantine Videolarda hafif koni şeklinde olması gerektiği yazıyordu bende o şekilde denk getirmeye çalıştım sürekli, dediğiniz gibi rakamlarda çıkıyordu. Gözbebeğime temas ettiriyordum bir an yapışacakmış gibi bir hissiyat yaratıyordu sonra birdenbire düşüyordu. Sabah kutusuna yeni koyduğum solüsyon da denemiştim hiç olmamıştı. Son yazdığınız solüsyon damlatma yöntemini deneyeceğim yarın umarım işe yarar.
  • iwanthidan kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ters takıyorsunuz lensi, koni şekline falan takılmayın ayırt edemezsiniz öyle. Paşparmağınıza koyup takarken, takmadan önce ışığa tutun tüm çevresini kontrol edin biraz zor gözüküyor ama gözüküyor (1 2 3) yazması lazım. Rakamlar ters ise gözünüze yapışmaz dış kısmı çünkü, sizde muhtemelen ters kısmını deniyorsunuz yapışmama hiç duymadım çünkü.
  • 4 yıldır kullanıyorum, aynasız bile takıp çıkarabiliyorum.
    takmak 3 saniye, çıkarmak 2.
    takmakta zorlanıyorsan başını yasla arkaya, yastıkta uyur gibi, bi yandan göz kapağını kaldır ve kase şeklindeki lensi bırak gözüne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 3 ay önce başladım bunu kullanmaya ve ilk ay hiç takamadım hep doktor annem falan yardımlarla filan taktım, belli bi süre sonra göz o direncini kaybediyor ve artık daha rahat müdahale edilebiliyor o yüzden gayet normal başlarda takamamak. fakat gerçekten gözlüğe göre hem estetik hem de çok rahat bir ürün lens o yüzden bence asla ama asla pes etme gerekirs iki gün kalsın takama ama dursun onlar sakın iade etme. onun dışında takma taktiğine gelirsem videolardan farklı bir taktik vericem ben bu taktikle yendim korkumu; sol göz için lensi sağ işaret parmağına al göz kapağını sol elle yukarı çek, diğeri için de tam tersi. bu hem daha rahat hem daha hızlı taktik bence. ha eğer bu da olmadı dersen sol göz için sol işaret ve baş parmağını işaret parmağı gözün üstüne kalın baş parmak da alt kapağı tutsun sağ elinle lensi yapıştır. bu iki taktik de denenebilir. ama hangi türlü takarsan tak lensi yavaş yavaş yaklaştır sakın öyle hızlıca yapıştırıyım bitsin yok aman ha. taktıkça güven gelir ve daha rahat takarsın her seferde. hadi kolay gele. unutma sabrın sonu selamettir, sakın pes etme




  • Bende alalı 1 ay oldu 2-3 gün annem takıp çıkarttı sonra alışınca takıyon hemen 5 saniyeni almıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer gözün lensi kabul etmiyorsa lensi solüsyon ile bi ıslat daha kolay olacaktır
  • Zor falan değil takamayan beceriksizler gelmiş adamın moralini bozmaya. Örnek sağ gözüne takacaksan sağ üste bak ve lensi sağ gözünün sol alt kısmına koy sonra sol alt kısma bak o zaten kendiliğinden oturur gözünü daire şeklinde hareket ettirince. Sol gözün için de benzer biçimde sol üste bak sağ alta koy lensi sonra sağ alta bak yine oturacak. Çıkarırken de yukarı bak parmağınla aşağı doğru yani gözünün beyaz kısmına doğru çek iki parmağınla kıvırıp al. Zamanla alışacan zaten. Dünyanın en işe yarar icadıdır bana göre lens. Bulandan allah razı olsun. Gözlüğün canı cehenneme..
  • Ben 5 aydir kullaniyorum ilk aldigimda sinirden cope atacaktim bir goz icin 15 dakika ugrastim hele bise cikarirken sakin kullanmicam falan deme asiri rahat 😊 2 haftaya cok hizlica takip cikarirsin bak isaret parmaginla ust tarafi kaldir goz kapaginin orta parmaginlada alt tarafi lensi sol elinin patmagina al beyaz bolgeye gotur lensi bastir istersen girmiyosa gozlerini kirp saga sola gotur oturuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 senedir kullanıyorum. Takması 3 saniye , çıkarması 1 saniye . Verdiği rahatlık paha biçilemez
  • Benimde ilk aldığım zamanlar okul dönemime denk gelmişti 8:30'da ders başlıyordu 5-6'ya alarm kurarak 2-3 saat lens takmaya uğraşmıştım ilk hafta sonradan alışıyorsun arkadaşım bence iade etmek hayatının pişmanlığı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.