Şimdi Ara

kondansatör tipleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bildiğimiz üzere kondansatörlerin yapımında kullanılan bir sürü çeşit malzeme var.isimleri de ayrı bi karışık.arayınca doğru dürüst sonuç bulunamıyo bile.
    sorularım da şunlar :

    http://www.direnc.net/pictures/100nf%20polyster.jpg bu bildiğimiz klasik kutupsuz kondansatör.polyester diye geçiyo.
    http://www.futurlec.com/Pictures/C1000UPF.jpg bu da polyester diye geçmesine rağmen farklı/kaliteli gözüküyo.boyutları da biraz daha büyük.bu ikisinin farkı var mıdır , varsa nedir?

    http://www.futurlec.com/Pictures/C220UM.jpg bu da film , mylar hatta bazı yerlerde polyester olarak bile geçiyo.dükkanlarda kullanılan adı nedir? kaçak durumu daha az olduğu için daha kaliteli sanırım.ama özelliklerine bakınca hepsi polyesterden daha kötü.nedir bunun durumu ve de fiyat farkı var mıdır

    http://www.jestineyong.com/wp-content/uploads/2009/03/cap.jpg bunlar da normal elektrolitik kondansatör sanırım , sadece tipleri farklı.başka farkları var mıdır yoksa?

    son olarak da neden ülkemizde bu kadar çok çeşitli kondansatör yok acaba?karaköy ve yazıcıoğlu'da 20 30 dükkan gezmişimdir.sadece 1inde mylar kondansatör bulabildim.diğerlerinde hep aynı ufak polyesterler var







  • Heralde fazla rağbet olmuyor Türkiye'de.O sebeptendir ki farklı çeşitler pek getirmiyorlar.Klasik 2-3 tip iş görüyor.Mesala bizim burda bi elektronikçi var, adamda kutupsuz kondansatör yok.Satılmıyo diyo getirtmiyo.
    Onun dışında kondansatör tipleri hakkında wikipedia nın kondansatör sayfasından detaylı bilgi alabilirsin.Hatta polyester,film,seramik vs. cins kondansatörlerin karşılaştırmaları, üstün yanları, avantaj ve dezavantajları var.
  • wikipedia iyi hoş her şeyini açıklamış ama 20 çeşit kondansatör var.neye benzediğini bilmeden özelliklerini öğrenmek bi işe yaramıyo.
    o elektronikçi de ilginçmiş
  • hala tatminkar cevap bulamadım sorularıma.
    film kondansatör bulabildim dediğim dükkanda da çoğu değerde yoktu.
    şu dükkanda her türlü film kondansatör vardır diyebileceğiniz bi yer var mıdır?
  • farnell den sample isteyebilirsin 1 günde getiriyorlar...
  • farnell fikri iyiymiş daha kalıcı bi çözüm istiyorum.uğraşılmaz farnell'le
    yine de katalog olarak işimi gördü bi derece , şekillerini öğrenmiş oldum.teşekkürler
  • o tip ürünleri ben de bir zaman çok aradım. buldum da. sorun şu ki eski ürünlerdi. dükkan sahipleri beni tanıdığından kutuları karıştırmama birşey demiyorlardı ben de nerde dipte köşede kutu var onun en dibine inip en eski malzemeyi alıyordum. ama artık kalmadı. mylar (bir diğer adı damla tipi) kondansatörler de polyester film kodansatör ama piyasadaki en kaliteli kondansatörlerden. pek çok yerde bulunmuyor. üstelik bir dezavantajları da çoğunun bacak yapısı standartlara uymuyor. normal sarı polyesterlerin bacakları 0.2' yani 5mm dir. bu kondansatörler ise biraz daha büyük veya küçük oluyor. belki onların da kendi standardı vardır. karaköyü gezdim demişsin. bahadır abi yi tanıyormusun?
  • şu biraz yaşlıca olan , her şeye yardım eden abiyse bi kere tanışmışlığım var karaköy pasajında dükkanı varmış ama yerini bilmiyorum , ben yazıcıoğlu'da karşılaşmıştım onunla
    genelde ses devreleriyle uğraşıyorum hobi olarak.yorumlar da hep klasik tip polyesterlerin rezalet , film tipi olanların iyi olduğu yönünde.o yüzden böyle bi merak içindeyim
  • futurlec.com'dan mylar kondansatör almaya karar verdim , karaköy'le uğraşılmaz
    http://www.futurlec.com/ValuePacks.shtml
  • Bende bu elektronik işine tam olarak başlamak istiyorum hobi olarak
    Bi süredir bilgi toplama aşamasındaydım.Ama şimdi yüklü bir malzeme siparişi vermek istiyorum direnc.net üzerinden.Alacağım çoğu şeye karar verdim.Almışken bi seferde almak istiyorum.Kendim için bi liste oluşturdum.
    Ama ne tür kondansatörler almalıyım bu konuda pek fikrim yok.Genelde kablosuz veri iletimi üzerinde çalışmalar yapmak istiyorum.(IR ve RF)
    Ve pic lerle oynarım heralde.

    Hangi değerlerde ne kadar kondansatör önerirsiniz?

    Birde piclerle uğraşırken kristal ösilatör almalı mıyım?Mesala bazı devrelerde piclere 20mhz osilatör bağlanıyor.Birde osilatörlerin 555 entegresinin ürettiği frekanstan farkı ne tam olarak? Ve son olarak bir osilatörü devreye seri bağlasam bir ucundan + girip diğer ucundan dalgalı elektrik akımı çıkar mı?

    Ebaydan alabileceğim işe yarar şeyler var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dualwarior -- 9 Şubat 2011; 0:31:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.