Şimdi Ara

Komşunun havlayan köpeğinden bıktım, yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yan daireye taşınan komşunun, kendi kapıları her çaldığında ve her açıldığında kapının önüne çıkıp sürekli havlayan bi köpeği var. O ses apartman boşluğunda yankılanıp yatak odamdaki banyonun havalandırmasından yine bana geliyo, bütün evde köpek sesi, sanki evime köğek aldım allah belasını versin ya. Yönetime söylüyorum konuştuk diyolar aylardır böyle, 1-2 gün düzeliyo, sonra yine aynı.

    Şikayet falan da uzun süreç araştırdım, ben de onları rahatsız etmeye ses çıkarsam bu sefer başkalarını rahatsız edecem. Ama yine de haftaiçi il çevre müdürlüğüne şikayet edecem, umarım bi ses ölçüm cihazı falan yerleştirirler, en azında kanuni yönden elim kuvvetlenir.

    Apartmana bi koku falan bişey koysam da bu köpek kapıya yanaşamasa, insan sağlğına zararı olmayan ama köpeği rahatsız edecek bi koku olur bişey olur yardım lütfen.







  • Apartman yönetmeliğinde aksi belirtilmediği sürece dairede hayvan bakmak yasak.Belediyeyi arayın koşulşuz şartsız köpeği tahliye ederler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Yok hocam çok araştırdım, Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında barınma hakkı vs işi varmış. Ancak 65 db üzeri sürekli gürültü yaptığını ispatlarsam mahkemeden sonuç alabilirim anladığım. Mahkemeydi temyizdi derken en az 1 yıl daha bu işkenceyi çekeceğime başka yollar aramaya başladım, çünkü 4 aydır şikayet ediyorum yönetime, bu davarlar anlamıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek care tasinmak benim ust katimda 1 kopek. aprtman etrafinda da 4 tane kopek var. yillardir cok cektirdiler. insanlar duyarsiz kendi zevkleri icin hayvan besliyorlar. baskalari ne olursa olsun. hic birine hakkimi helal etmiyorum. yakinda tasinacagim insallah.
  • apartmanda köpekten şikayet edince hayvan düşmanı sapık cani ilan edilirsiniz, kafadan kontak anlayışsız hayvansever görünümlü özürlüler bütün hakkın kendilerinde olduğunu sanıyor.

    ilaveten köpekten köpeğe fark var yazın plaja bile kaç kişi köpeğini getiriyor uslu uslu dolanıp kimisi yüzüp sonra uzanıyorlar, bir keresinde ufak dengesiz bir köpek vardı olur olmadık habire herşeye sahibine bile cırlak sesiyle havlıyordu çevresindeki diğer insanlar bile ister istemez rahatsız olmuştu böyle bir köpeğin üst veya yan dairenizde olduğunu düşünün huzur kalmaz

    istanbulda bizim komşununda köpeği vardı günde bir iki defa sesi ya duyar ya duymazdık böyle hayvandan zaten şikayet edilmez. ama her saat başı car carr carr keskin sesiyle çekilmez o köpekte sorunludur sahibi de sorunludur

    ben olsam köpek kovucu sprey ve ürünler var alır asansör dahil bütün binanın içine sıkardım, insanın kendi evinde huzuru kaçıyorsa kaçıranın da huzuru olmamalı.
    https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/kopek-uzaklastirici-ve-kopek-kovucu-beaphar-sprey-100ml_pdp_583250685
    https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/3m-kedi-kopek-kovucu-sprey-500-ml-uzaklastirici-egitim-spreyi-uygun-fiyat_pdp_524102831

    ayrıca banyo havalandırması açılı kapanır menfez şeklindeyse üstünü kendinden yapışkan düz beyaz kaplama kağıdıyla kapatın ses azalır ama bitmez. banyoda oluşan buharı en yakıno danın camını açarak atmaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 28 Eylül 2020; 23:38:4 >




  • Hani haberlerde görüyorsunuz ya komşusunun köpeğini bıçakladı vs.Eğer psikolojik sorunu yoksa tetiklendiği için yapıyor.Herifin evinde köpek var gürültü yapınca balkona çıkartıyor tüm mahalle iyice çeksin diye.Allah yardımcınız olsun eğer mental olarak hayvansever bir çomarsa iyice geçmiş olsun.Lafda anlamaz bunlar.Ülkede hayvan sahiplenmeyi iyice denetlemek lazım gerek eğitim gerek sahiplendirme konusunda eğitemiyecek,besleyemyecek ya da barındıramayacak adamlara ciddi cezalar verilmesi gerek.Avrupada 2 ay yaşadım bulunduğum mahallede sahipli köpekler vardı pek çok cinsten lakin insana rahatsızlık derecede gürültü yapan tek bir haycan yoktu.Hele akşam tek tük ses duyordunuz.
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt
    Ya hocam sorma, şikayet eden hayvan düşmanı oluyo ama köpekleri sırf çocukları oyalansın diye alıp, bahçesi balkonu olmayan 4 duvar eve hapsedenler hayvansever geçiniyolar sorarsan.

    3M spreyi bi denemek lazım, portakal kabuğu yağı alıp onu sıkmayı düşündüm, o da rahatsız edermiş, ama nu ürün daha mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 29 Eylül 2020; 17:48:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

    Apartman yönetmeliğinde aksi belirtilmediği sürece dairede hayvan bakmak yasak.Belediyeyi arayın koşulşuz şartsız köpeği tahliye ederler.
    Keşke insanlar içinde öyle bir yasa olsa la

    Senin rahatını kaçıranı belediyeyi arayıp, barınağa (insanlar için özel barınak) gönderebilsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köpek düdüğünü bi araştır
  • UML kullanıcısına yanıt

    Bir çözüm bulabildiniz mi, çevre ve şehircilik il müdürlüğü ilgilenir mi?

  • Başvuruda bulunmadım, çünkü araştırmalarım sonucu tek başıma benim başvurmamın bi sonuca götürmeyeceğini anladım.


    Şikayetçi olanın dairesi içinde ses ölçüm cihazı konacak da, ölçüm sonucu 65 dB üzeri olacak da, üstelik rahatsız olmamız için ssin de sürekli olması gerekiyo. Üstelik dava açıp kazanmak için en az 3 dairenin şikayetçi olması gerekiyo.


    Ben biraz kendi yöntemlerimle karşı tarafı bezdirdim, sonra da oturdukları ev satıldı ve satın alan kişi kendi oturacağı için bu baş belasını çıkardı evden.

  • sevındım valla hocam derdınız son bulmuş.

    bende bu koku falan dıye yazmışsınız her gün üşenmeden gidin kapılarının önüne üstüne sıkın geçin diyecektim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UML kullanıcısına yanıt

    Kendi yontemlerin nedir acar misin biraz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.