Şimdi Ara

Kompresör ilk kalkış aşaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üstadlar selamlar,

    Buzdolabının kompresörü kalkış anında biraz sesli çalışıyor diğer odalardan duyuluyor. Sonrasında ise bir dakika bile sürmeden sesi kesiliyor. Bazen ise direkt olarak sessiz bir şekilde kalkış yapıp çalışıyor. Motorun ısısıyla mı alakalı acaba? Soğuk motor ilk çalıştırmada sesli çalışır mantığıyla tahmin yürütüyorum ama 1 dakika olmadan da ısınıp sesini kesemez diye düşünüyorum. Kaldı ki bu sıcak günlerde motorun dur kalk arasında soğumasına pek fırsat kalmıyor. Veya ekovatın yağlamasıyla mı alakalı? Yorumlarınızı bekliyorum hocalar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gazı yani içindeki refrigirantı azalmış mıdır diye akla geldi. Soğutması nasıl? Eski bir model mi yeni mi?

    Ayrıca kalkış rölesi olurdu eskiden şimdi ise yarıiletken malzeme kullanılıyor, kalkış anında destek vermesi gereken sargıları bu ufak parça bozulduuysa vermiyordur. Hatta sargılara zarar vermiş bile olabilir.


    Hermetik sistemlerde yağ azalması pek mevzu olmaz ama yağın farklı kısımlara yayılması ve ya eskimesi konu olabilir. Bunu düşünmeyin.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam 20 küsür yıllık. Soğutmada herhangi bi sıkıntı yok. İlk günkü gibi. Ve hatırlıyorum bildim bileli böyleydi 15 yıl öncede aynı şu anda. Yani sorun yok diye düşünüyorum. Çalışması bu şekil. Ama bazen dediğim gibi bir tık sesli kalkış yapıp bir dakika bile sürmeden sesi azalıyor. Bazen de sessiz kalkışa geçiyor. Takılıyor kafasına göre yani. Uzun süredir bildiğim bir şeydi geçen bir anda aklıma takıldı belki bir sebebi vardır diye sizlere sormak istedim.


    Edit: ilk mesajımda yazdığım bazen kalkış yaptığındaki ses diğer odalardan duyuluyor derken gece sessizliğinde dikkat edilirse duyuluyor. Öyle abes yüksek ses çıkarmıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cant Let Go -- 16 Ağustos 2021; 2:20:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt

    Uzmanlar terübe ile işi bitirecektir.

    Yağ değişimi istiyor olabilir. Bakım her zaman fayda sunar ama dolapta yağ değişimi demek refrigirantın çıkarılması tekrar konması demekir ve dolayısıyla bayaaa bi zahmet. Bazen eski makinalardaki aşınmalar dikkate alınarak farklı yağ da konulduğu olur. Aslında sibop kısmından içeri basınçla yağ eklenebilir ama eklemek değil değiştirmek konu tabii.


    Sebebi iyi anlamak lazım. Tıkalı bir filtre, ezilmiş bir akış hattı vb sorun olarak karşımıza çıkabiliyor.


    Marka model yazarsanız uzmanlar tecrübelerini sunabilirler. AYrıca taşınma vb olmuşmuydu dolapta?

  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt

    bazen dediğiniz saatler gündüz öğlen gibiyse voltaj düşüklüğünden olabilir 15 yıl bir motor için iyi ömür.

  • @karafetva Dediğimiz gibi yıllardır böyle. Dikkat ettim bugün hiç duymadım. Belki de bizlerin hüsnü kuruntusudur. Normali böyledir. Danfoss marka kompresörlü Bosch No Frost.


    @babus0606 hocam 22 yıllık motor. Temiz kullanılmaya dikkat ediliyor. Bu günlere dek bizlere eşlik etti. Saatler belli belirsiz öğlende oluyor, gece de. Ama dediğim gibi öyle yüksek bir ses değil dikkat edilince duyuluyor ve bir dakika sürmeden ses kesiliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt

    Dolabın yere basan ayaklarında, kompresörn bağlantılarında ve kompresöre balı yakın bakır borularda gevşeklik olabildiğini de hatırlatayım. Sıkmak icab eder zarar vermeden.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kompresörlerin içindeki yağ nasıl bir yağdır ki yıllardır değişmeden işlevini koruyor? Var mıdır bir bilginiz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt

    Kompresör yağı denir.

    Kapalı küçük hacim olduğundan kirletici unsurlar az. Buzdolabı da tam zamanlı çalışmıyor, yıllarca ömründeki çalışma zamanı çok değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.