Şimdi Ara

kombilerde ASBEST !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçen gün kombi sıcak su vermediği için baymak servisini çağırdım. modeli baxi ,10 yıllık neredeyse.
    bakan arkadaş yanma odasının etrafındaki beyaz yalıtım maddesinin içinde asbest olduğundan bahsetti. ben de kanserojen bu maddenin yasaklandığını kullanılmaması gherektiğini vs. anlatarak tartıştım. daha önceki evimdeki demirdökündeki malzemeyde aynıydı. fakat demirdöküm servisçileri onun bakalit malzeme olduğunu söylediler. bu işi bilen varsa cevap yazabilir mim



  • al birde bu eksikti. neyseki kapalı yanma odasında eve zararı yok diycem. ama dışarı atmıyormu yanma esnasında azda olsa bu maddeyi. evet bilen cevaplasın. çok önemli bir durum. kışın aşağı yukarı her evde yanıyor. ve biz dışarı çıktıkmı soluyoruz bu maddeyi. başka şansımız yok.
  • Amyant yada asbest dedikleri yüksek ısıya dayanıklı madde...Evet kanserojen.Kombinin içinde yalıtım malzemesi tuğla koyacak hali yok ince asbest koymuşlar..Sonuçta.yemek kabı değil, su kabı değil, fırının duvarı gibi...İçinde ateş yanıyor...Dumanı çıkıp gidiyor...Başka ne olacak ?...Ele, yüze, göze vücuda teması yok...Bilenler yazsınlar okuyalım...Ne zararı olacak ?...Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Ocak 2011; 16:59:23 >
  • Kombinin kazanında yanan o yüksek derecedeki gaz dışarı duman olarak çıktıgında o çıkan atık gazı solumak zararlı değil mi acaba.
  • Bu asbest denilen Cisim benim bildiğim şohben veya kombinin yanma hücresi(kömür sobasında ateş haznesi) kenarlarında bulunan koruyucu özelliği olan kalın sac kaplama değilmi bu?

    ama kombi yanarken içinde oluşan yüksek sıcaklıktaki baca gazı (220-320 derecedir) ama bu yanarken çıkan baca gazı zaten kombinin bacasından direk havaya karıştığı için bize zararı olacağını zannetmiyorum.. iyide madem zararlı niye konuluyor o zaman o kombiye anlamadım gitti.. madem öyleydi o zaman tüm kombileri yasaklasınlar..

    Neyse zaten genel olarak koruyucu kalın sac aksam ise sorun yok diyeyim hani fabrikalarda yüksek sıcaklıkta çalışan fırınlar(Isıl işlem,alimünyum eritme ocaklarının kenarları vs)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 2 Ocak 2011; 23:19:51 >
  • evet sadece kombilerde değil birçok eşyada var bu madde. su borularında bile var. yasaklandığında tüm boruların değiştirilmesi gerekmiş ama mümkün mü bir şehrin bütün su şebekesinin borularını değiştirmek? görünmeyen birçok yerde hala asbest içerikli borular kullanılıyor. birkaç gelişmiş ülke dışında bütün dünyada bu böyledir.
    aslında bacalı kombilerden daha çok hermetik kombilerde tehlike oluşturuyor. çünkü hermetik kombilerde baca uzunluğu sınırlı olduğundan tamamen dışarıya verilemiyor, duman balkonda birikiyor.
    eski çağlarda kağıt yerine asbest levhalar kullanılırmış. şükür ki o çağlarda yaşamadık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcvctm76

    evet sadece kombilerde değil birçok eşyada var bu madde. su borularında bile var. yasaklandığında tüm boruların değiştirilmesi gerekmiş ama mümkün mü bir şehrin bütün su şebekesinin borularını değiştirmek? görünmeyen birçok yerde hala asbest içerikli borular kullanılıyor. birkaç gelişmiş ülke dışında bütün dünyada bu böyledir.
    aslında bacalı kombilerden daha çok hermetik kombilerde tehlike oluşturuyor. çünkü hermetik kombilerde baca uzunluğu sınırlı olduğundan tamamen dışarıya verilemiyor, duman balkonda birikiyor.
    eski çağlarda kağıt yerine asbest levhalar kullanılırmış. şükür ki o çağlarda yaşamadık



    Verdiğiniz bilgi için sağolasınız hocam yapacak birşey yok biz böyle idare edeceğiz bu arada bizim kombi duvara monteli ve bacası dışarı çıkıyor hermetik birde üstelik balkon yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 2 Ocak 2011; 23:35:29 >




  • bir hekim olarak asbestin neden olduğu bir çok hasta gördüm.
    asbest nevşehir eskişehir çevresinde ak toprak, çorak toprak, gök toprak, çelpek, höllük veya ceren toprağı gibi isimlerle de bilinir. köylüler bu toprağı evlerinin içini sıvamada kullanır.duvarla her temas, asbestin çok küçük partikuller halinde havaya karışmasına neden olur. solunan havadaki asbest akciğere girer ama boyutundan dolayı tekrar dışarı atılamaz ve kanserleşme süreci başlar. yıllarca solunması nedeniyle başta mezotelyoma diye bilinen akciğer zarının kanserine sebep olur ve kısa sürede ölüme götürür.
    kombi yanma odası duvarında eğer asbest varsa matıken baca vasıtasıyla yaşadığımız çevreye asbest partikülleri karışması gerekir .
    "yani sevgili taşkafa akşam evine giderken arabanda dahi olsan bu maddeyi soluyorsun demektir."
    ha şimdi diyeceksiniz neden kanser vakaları artmadı?
    ankaraya ilk kombi 1988 de geldi. yaygın kullanımı ise daha yeni. kısacası bu süre kanserleşme için yeterli değil.
    burada kilit soru gerçekten asbest kullanılıyor mu? bu soruya yanıt veren arkadaşların konuyla ilgisini bilebilmemiz açısından mesleğini belirtmeleri önemlidir.
    hepinize saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tawara -- 3 Ocak 2011; 11:49:43 >




  • yanma odasının içinde değildir yaw.. kombilerin resminde görünmüyor ama içinde olacağını zannetmem. ama yine de çok ısınıyordur. ne olursa olsun zararlı
  • Kombilerin yanma odasında yalıtım için kullanılan malzeme Seramik elyafı. Özellikle yeni kombilerde asbest içermez diye el kitaplarında uyarı görürsünüz. Ancak daha önceki kombilerin yanma odalarında kullanılan malzeme seramik elyafı mıydı yoksa başka bir malzememiydi, bir şey diyemiyorum ya da seramik elyafı içerisinde gene Asbest lifleri kullanılmış da olabilir. Çünkü asbest kullanımı ve üretimi 2008 yılında Türkiye'de yasaklandı. Ancak eğer böyle bir malzeme kullanıldıysa 5-10 sene daha stoklardan devam etmiştir. Benim de en karşı olduğum noktalardan biri, evine kombi bakımı için eleman çağırıp kombinin komple içini açtırarak yanma odasını elektrikli süpürge ile temizleten yanma odasındaki parçaları mutfak lavabosunda yıkatanlar. Eğer kombilerde asbest varsa asbest tozlarını ve liflerini Evin her tarafına dağıtmış oluyorsunuz. Asbest ve lifleri havada saatlerce hatta günlerce asılı kalabiliyor. Hatta perdelerinizi koltuklarınıza halılarınıza ve üzerindeki kıyafetlere bile içine kadar işleyebilir. Asbest 0.1 Mikron büyüklüğünde partiküller olduğu için gözünüzle göremezsiniz. Eğer tozunu solursanız, 9-30 yıl aralığında akciğer kanseri, yutarsanız Mide zarı karaciğer mesane veya bağırsak kanseri olma ihtimali çok yüksek. Çünkü Asbest lifleri vücut tarafından atılmıyor. 0.1 Mikron partikülleri ile iğnemsi yapıda.

    Seramik elyafının bile kanserojen olup olmadığı konusunda bilimsel bir makale yok maalesef. Ama asbest, kesin olarak kanserojen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.