Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (684. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.248
Cevap
313
Favori
1.445.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 682683684685686
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Warmhaus Priwa model kombiye sahibim. Benim sorunum; kombi bacasının birleşim yerlerinden damla damla su akması. Kombinin çalışmasında bir problem gözlemlemedim şimdiye kadar. Kombiyi 35 derecede çalıştırıyorum, petek sıcaklıkları ve evin genel sıcaklığı gayet iyi, fakat ekteki fotoğrafta da görüldüğü gibi baca birleşim yerlerinden damla damla su akıyor ve balkonu ıslatıyor. Bu sorun neden kaynaklanmaktadır? Çözümü nedir? Baca eğimi ile ilgili bir sıkıntı mı var acaba?

     KOMBİ ARIZALARI BURAYA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecaservisi

    Okuyucunun arızalı olma ihtimali daha yüksek çünkü ince bir tel yapısı var o okuyucunun içinde ve çok hassas yanlış hatırlamıyorsam geçmeli plastik bir türbin var ve o türbin kolay arıza yapmaz ama siz bence okuyucu ve türbini beraber değiştirin.
    Hocam bir sorum daha var. Benim gördüğüm Ariston Egis kombilerde 3 yollu vana üzerinde bir step motor var. Benim kombide böyle bir motor yok. Bu şekilde nasıl çalışıyor anlamadım ama . Bu arada akış türbini ve sensörü geldi bu akşam takıp deneyeceğim.
  • Arkadaşlar merhaba bosch zwa24-2a kombimize durduk yere bir şey oldu.Geçen haftalar da çalışırken bu hafta kombiden sıcak su geliyor ancak petekleri ısıtmıyor nedeni ne olabilir acaba
  • emr_dgl E kullanıcısına yanıt
    contaları duzgun takılmamaıs sanırım.Cihazınız yogusmalıysa egim yukarı dogru olmalı ve su kombi içine dogru akmalıdır.Hermetik cihaz ise egim asagıya dogru olmalıdır.
  • SwordsMan kullanıcısına yanıt
    3 yollu vanalar 2 cesittir.Steper motorlu ve 220 v motorlu olmak üzere
  • Gametracker kullanıcısına yanıt
    cihaz tesisat konumunda calısmıyormu.Calısıp peteklermi ısınmıyor.Calısıp petekler ısınmıyorsa pompa arızalıdır yada 3 yollu vana
  • SwordsMan kullanıcısına yanıt
    iki çeşit ariston egis var. genelde yaygın olan o resmini gördüğün çift eşanjörlü, birde seninki gibi tek eşanjörlü egisler var. onlarda 3 yollu vana olmaz. turbin ve okuyucu gurubu aynıdır. kombilerin kartında akış algılama rölesi yoktur. ya siz yanlış anladınız yada yanlış bilen biri size yanlış anlattı. turbin okuyucuya su girse dahi bozulmaz bozulacak yapıda değildir(sızdırmaz reed sensör). gelelim sinyaldeki kararsız demene; turbinde dizili şekilde boşluk-mıknatıs-boşluk-mıknatıs şeklinde halka mıknatıs var. suyu açınca turbin döner ve kesik kesik sinyal verir. suyu arttırdığında kesik kesik sinyal artar ve kombi çalışır.(saniyede 3 peek olursa çalışmaz 4 peek olursa çalışır). sen suyu kapattığında mıknatısın ya boşluk yada mıknatıslı olan kısmına geldiği için kararsız diyorsun ama bu normal çünkü bu kombi sinyal var yada yok diye değil saniyede 4 sinyal aldığı zaman çalışır. eğer suyu arttırdığın zaman sinyal kesiliyor veya sürekli sinyal(buzzer) veriyorsa turbin suyun basıncıyla yatağında kitleniyor/sıkışıyor.




  • Gametracker kullanıcısına yanıt
    bu kombi tek eşanjörlüdür. kullanım suyunda pompa çalışmaz. eğer bi müddet kaloriferi çalıştırmadıysanız pompası sıkışmış olabilir normaldir, çok rastlanan bi durumdur. hatta kaloriferi kullanıyorken bile bu arızayı yapabilir. musluğu açınca pompa durur kaloriferde çalışır. bazen kalkış yapamayabilir.
  • dabu D kullanıcısına yanıt
    fiyat normal veya bi tık üzeri olabilir aynı işi daha pahalı veya daha ucuz yapan olur. eğer gerçekten pompa sarsıntılı ise ve değiştirdilerse normal(kronik wilo pompa sorunu), zaten üzerindeki pompanın gücü(watt) düşük olduğu için sirkülasyonda da biraz geri kalıyor. tesisat temizliğine gelince; tesisat kirli ve temizledilerse bu da normal. ama çok yakması şikayetiyle bu yapılanların çok az etkisi olur farketmek zor. bu kombi problem ve diğer baymak hermatik kombileri baca bileziği ve gaz ayarı yapılmadıkça yakıt konusunda problemdir.
  • Akış türbinini değiştirince sorun düzeldi. Yardımlarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam merhaba. Demirdöküm aden kombim var. Kombi her gün basınç düşürüyor. Tesisatta kaçak yok. Göstergede basınç sürekli düşüyor ve bar arızası veriyoruz. Su basıyoruz kombi çalışmaya başlıyor ama arkasındaki tahliye borusundan bastığım kadar suyu akıtıyor. Kaloriferlerde hava yok. Borularda görünen bir su sızıntısı yok.

    Kombi çalışmaya başlayınca da 2 sorun yaşıyorum.

    1- dereceyi kaça alırsam alayım sürekli en üst seviyede yanıyor resmen kaloriferlere ve özellikle kombiye el değmiyor. Kısaca sıcaklık ayarlayamıyorum.
    2- kombiye su basıp kombi çalışmaya başlayınca 3 5 dk sonra göstergedeki basınç 3 4'lere dayanıyor. Kombiyi kapatınca yavaş yavaş düşüyor.

    Bunların çözümü için kombinin nerelerine bakmalıyım? Bunlar neden olur ustam?

    Şimdiden cevap için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinan5734 S kullanıcısına yanıt
    yüksek ısıda yanma arızası ekran kartı problemi, değişmeli (petekteki sıcaklık ile ekran ledlerindeki sıcaklık uyuşuyorsa ise). eğer petekteki sıcaklık yüksek fakat ekran ledlerinde çok düşük sıcaklık görünüyorsa kalorifer ntc tam oturmuyor(askıda kalma) yada bozuk
    basınç yükselmesi ve su akıtması; genleşme tankı havasına bakılacak(hava basılacak/değişecek), ve emniyet ventili değişmeli
    servis çağırmalısın.
    su akıtma problemi tamamen kullanıcı hatası/bakım yaptırmamak. ekran kartı problemi yine kullanıcı kaynaklı zırt pırt düğme çevirme veya parça deformasyonu
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz durumu yaşıyoruz, orta uzak ve uzak peteklerin altı ısınmıyor. Fakat geçen sene tüm peteklerin temizliğini yaptırdık. Tekrar mı yaptırmamız gerek? Yoksa sadece filtreyi mi temizlemeliyiz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • petekler her yıl kirlenmez/temizlenmez tabi. iyi temizlenememiş veya kombiden kaynaklı bi sorun olabilir. bazı kombilerde 3 yollu veya başka sorunlar olabiliyor
  • Sinan5734 S kullanıcısına yanıt
    genleşme tankının havası bitmiş yada patlak.
  • insanların aklına su petek temizleme olayını soktularya baskada bisey demiyorum artık.yazık günah valla.Her yıl falan petek temizlenmez.Belkide hiç temizlenmez.Kombininiz pompasını bakdırın peteklerin reglaj ayarını yapın.Petek temizleme işi yüzünden kombilerin pompasını bozuyolar.Peteginizin içinden cıkan siyah suya falanda aldanmayın.Cıkması normal
  • Herkese merhaba

    Demirdöküm neva kombimin son zamanlarda bir problemi var. Kombi çok sık devreye giriyor.
    1dk arayla calisiyor 30sn yaniyor sonra kapaniyor. Herhangi bir ariza kaydi yok. Hsonu filtrelerini kontrol edecegim ama muhtemelen baska bir sorunu var.

    Ntcden kaynaklaniyor olabilir mi?
    Tek ntc mi var birden fazla ise hangisi sorun cikqrtiyordur?

    Ayni sorunu yasayip cozenlerden yardim rica ediyorum
    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_yildiz O kullanıcısına yanıt
    Filitreyi temizle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Buderus Kombide sürekli bu sesler çıkıyor

    Bosch servis Tesisat tıkalı ondan dedi Makinalı temizlik yaptık filtreler temizlendi Durum aynı Zaten Peteklerin ısınmasında hiç sorun yoktu

    [/link]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erennavas -- 24 Ocak 2020; 13:54:43 >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm için bu genleşme tankı fiyatı nedir birde hava basma ücreti nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 682683684685686
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.