Şimdi Ara

kolay dolar hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dolar kısa sürede yükseldiği için, belki de 1 ay önce almadığımız bir ürün için üzülüyoruz. Hani krizi fırsata dönüştürecektik ya, bazılarımız için olmadı.
    23 Ekim 2008 itibariyle, ürünlerin fiyatlarına bakarken birşey dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
    Bir ürünün size maliyetini bulmak için dolar cinsinden fiyatını 2 ile çarpıp KDV dahil YTL fiyatına erişiyorsunuz.

    Mesela 100 dolar + KDV'ye satılan bir rün için cebinizden 200 YTL çıkıyor (bugün)

    Bu arada şahsi fikrim, firmalar (özellikle internette) ürün fiyatlarını, bu gidişle arttırmaya devam ederlerse müşteri bulmakta zorlanacaklar. Sanırım bazı dükkanlar fiyat etiketlerini YTL cinsinden yazmaya başladılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 23 Ekim 2008; 15:49:59 >



  • zor. neden zor çünkü dolar atıyorum 2 ay sonra daha düşük bir seviyeye gelince bu sefer tüketiciler yani biz bu sefer de indirim talep edecegiz. bilisim sektorunde urunlerin doviz ile satilmasi normal, piyasaya her zaman yeni urunler cikiyor ve kaldı ki firmalar da urunlerini dolar ile alıyorlar. yapılabilecek ne olur sadece kar seviyelerinden kısabilirler.
  • Tamam distribütörlerde bu ürünleri dolarla alıyorlar ama şu anda piyasa da satılan ürünlerin bir çoğu dolar 1.20 YTL civarıda iken ithal edildi. Bu nedenle şu an için firmalar fahiş kar ediyor. Dolardaki bu artış ve belirsizlik sürerse distribütör firmalar bir süre ithalat yapmazlar.
  • Çok güzel yazmışsın da sistemdeki en büyük bela da bu zaten. Adam dolar 1.20 iken ürünü ithal etti ve rafına ya da deposuna koydu. Dolar şimdi 1,60 küsür. Adam malı sana 1,20 kura göre satar ise rafa veya depoya yeni alacağı ürünü nasıl alacak? Ticaret dediğin şey kar için yapıldığına göre ve malın da dönmesi gerektiğine göre söylediğin şey havada kalıyor. Burada firma fahiş kar ediyor gibi peşin bir laf söylemek olası değil. Firmalar genelde 1,20 sabit kura göre de fahiş karlar ediyorlar; ancak doların oynamasından oluşan fiyat farkında fark firmanın cebine girmiyor. Bu fark, biz ülkece fakirleşirken yurt dışına gidiyor.
  • kriz bütün dünyayı etkiliyor.
    kısa vadede doların düşmesi zor.
    emin olun ilerde her şey bugüne göre ya daha ucuz olacak yada çok pahalı olacak. Bence bizler alım yapmayalım.
    ikinci el bölümünde bile aynı şahısın aynı ürüne ha bire zam yapıp fiyat yükseltiyor. hemde ayrı ayrı başlıklarda birinde 499 dan 449a düşürdüm diyor. birinde yani daha yenisinde başka bi topic açmış 499 olur diyor.
    ALMAYALIM arkadaşlar bir süre o süreyi 1 yıl yapalım mümkünse
    bakın neler oluyor.
  • Kendimi firma yerine koyduğumda elbette elindekini satarken dolar üzerinden zam yapmakta haklı. Ancak onun handikapı şu: Elektronik ürünleri satıyorlar. Ve ürün satılmakta gecikirse de değeri düşüyor, hatta sıflanabiliyor. Aramızda mağaza sahibi ve distribütörler de vardır, yanlışım varsa düzeltsinler. Kriz sebebiyle, toptan alımlarda, mağaza sahipleri, distribütörlerden fiyat düşürmelerini istiyorlar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: CYSTEIN
    1,20 kura göre satar ise rafa veya depoya yeni alacağı ürünü nasıl alacak?

    Bu dönem kimse için kar etme dönemi değil. Ortada bir zarar olacak ve hepimiz bölüşeceğiz. Mağaza - distribütör (ithalatçı), tüketici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 23 Ekim 2008; 16:03:07 >
  • konu hakkında bişey yazmayacağım ama bu konunun sıcak fırsatlar bölümünde ne işi var? böyle tartışma konularının yerinin Konu Dışı bölümü olduğunu düşünüyorum.
  • Konun açıldığı yer yanlış oncelikle, ondan sonra da eklemek istediğim bir kaç bişi var.

    Öncelikle ticarette sattıgın malı yerine koyma prensibi vardır, adam bugun sana bir mal satıyorsa, sattıgı gun o malı hangi fiyata yerine koyabilir diye bakarak, ustune de bir kar ekleyerek satar, bu ticaretin mantığıdır.

    Senin mantığınla bakarsak eğer, adam şimdi distribitorden mal aldı, dolar da 1.700, fakat bi ay sonra eğer dolar 1.400 olursa, sen o malı doların 1.700 deki kurundan satın almayı kabul edecek misin, tabii ki hayır. Ondan dolayı ticaret mantığıyla hareket ediyor firmalar, yapılan bir yanlış yok yani.
  • Eger Donguyu saglamazsa o malı 1.200 den alıp depoya koyduysa dolar 1.800 oldugunda 1.800 den satmazsa 1.200 den satarsa yerıne alıcagı malda 600 zarar edicek demektir buda butun urunlerın oyle oldugunu dusunursek kardan zarar etmez cebınden eder. sonra kepenkler asagıya ıner.
  • ticaret mantıgına aykırı dolar düşseydi bu kez ne olacaktı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.