Şimdi Ara

Kokuyorum Yardim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
61
Cevap
3
Favori
45.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm. 17 Yaşindayim son 2 senedir " Koku " konusundan dolayi kafayi yemek üzereyim. Sosyal biri iken asosyal olmaya başladim artik evden çikasim gelmiyor. Her sabah üşenmeden erken uyanir ve banyomu yaparim. Öyle suyun altina girip çikmakta değil 30 40 dakika kadar lifle ovalanarak banyomu yaparim gerekirse kese atarim. Kılları olabildiğince kısa tutarim. Kiyafetlerim parfüm ve yumusatici kokar. Roll on ve deodorant sürüp kiyafetlerimi giyerim. Çorabimin icine biraz pudra doker corabimi giyer ayakkabilarimi giyip cikarim. Minibuste sorun yok yolda sorun yok ama okula geliyorum, kendimden nefret etmeye basliyorum. Oturduğumda sanki bir koku varmis gibi hissediyorum. Bu histende öte kimse yüzüme " Çok pis kokuyorsun " demedi ama dolayli yoldan üzerime alindim. Yanimdaki samimi arkadasimin zaman zaman hirkami koklamasi, derste baskasinin yanina gectigimde " Hocam sinif kotu kokuyor " demesi ve sonradan konuyu baharatli kraker yiyenlere cevirmesi, bir kac kisinin sınıf cok koku kokuyor diyip benim oturduğum çevreden geldiğini söylemesi ve benim burnuma gelen kötü koku. Ten kokusu olabilecegi söylendi, ama böyle birsey olsa kiyafetlerime sinerdi diye dusunuyorum. Eve geliyorum terli terli kiyafetlerimi dahi kokladigimda kötü bir koku gelmiyor. Ağiz kokusu desem, ağzimda naneli şeker bile varken koktugumu dusunuyorum. En çok suphelendigim ayak kokusu. Ayagim kokar mi? Evet kokar. Bu yuzden pudra filan kullaniyorum. Ayakkabim çakma olsa ondan olabilir desem, oda değil. Ayakkabimi cikardigimda kokuyor evet. Ama ayakkabi giyerkende bu kadar kokabilir mi ya? Abi kafayi yemek üzereyim. Bazilari 1 hafta yikanmaz kokmaz, ben hergun özen gösteririm kokarım. Cinsel organ ve makattan geliyor desem, peygamber efendimizin sünnetine göre taharet aliyorum ondada bir sikinti yok. Sırf koku olabileceğini dusundugumden masturbasyonu bile azalttim.

    Benim gibi bir olay basina gelmis, geleni taniyan, bilgili birileri yardimci olabilirse sevinirim. Aileme ve yakin arkadaslarima soracak cesareti bulamadim. Bu yüzden doktorada gitmedim haliyle. Kendim çözmek istiyorum, koku olduğundan eminim.



  • Çok ama çok pis kokan bir insanla 4 yıl birlikte çalışmak zorunda kalmıştık, ne yapsa etse olmuyordu ve kokuyordu, sonunda pes etmişti, işten ayrılınca rahatlamıştık.

    Şimdi bir kaç basit öneri :

    1) Normal banyo lifi kullanıyorsan, ondan vazgeç; yerine şunlardan al bir kaç tane :https://cdnd.koctas.com.tr/product/orj/top-banyo-lifi-1000119338-333.jpg

    Dikkat et, bunların bir yumuşakları, birde zımpara gibi olanları var; kullanılan plastik malzemeye göre değişiyor. Zımpara gibi olanlar kullanılamıyor zaten, sen yumuşak olanlardan al. 2 liradan 30 liraya kadar olanları var; 5-7 lira arası olanlar senin işini görür; bu 30 liralık olanlara sadece "çüş" diyoruz.

    Sabun deriye işlemez, köpük işler deriye. Bu yüzden köpük derinin üzerinde ne kadar çok kalırsa, o kadar çok işler ve o kadar uzun süre kalıcı olur.

    2 ) Sabun olarak Dove sıvı sabun kullan. Bunlar arasında Klasik, Fresh Touch yada Silk Glow'dan birini seçebilirsin. Hangisinin kokusu tenin ile uyumlu ise onu kullan. Dove'u sakın saçlarını yıkamada kullanma; fena saç döküyor, bu yaşta kel kalabilirsin. Sadece vücudunda kullan.

    3 ) Yıkanma yöntemini şu şekilde değiştir: önce saçını bir defa şampuanla, durula, ikinci defa şampuanla, ama durulama. İkinci defa şampuanladığında saçlarının "kaymak" gibi aktığını ve şampuanın "çok köpürdüğünü" hissedeceksin.

    4) Ardından yeni aldığın plastik lifi ıslat; lifin değişik yerlerine toplamda 8-10 defa Dove sıvı sabun sık; sonra avuçlarının arasında ovalayarak lifi iyice sabunla köpürt.

    5 ) Önce yüzünü ve boynunu lifle köpürt, ardında önce kollarını, sonra göğsünü, ardından sırtını, sonra bacaklarını sabunla; ayaklarını ve ayak parmaklarının arasını lifle sabunla; en son koltuk altı ve malum bölgeyi en son sabunla. 1 dakika kadar bekle, sonra üstten başlayarak durulan. Lifte kalan köpükle ayaklarını ve parmak aralarını, sonra koltuk altı ve malum bölgeyi tekrar sabunla. Biraz bekle ve durulan. Durulanırken suyu life tut ve lifi de köpükten arındır.

    6 ) 4 ve 5. maddeleri tekrarla. Bu defa sabunlanırken lifin "kaymak gibi aktığını" hissedeceksin. En son durulandığında ise cildinde herhangi bir gerilim kalmadığını hissedeceksin. Köpük vücutta ne kadar çok kalırsa, deriye o kadar çok işler.

    7 ) Saçlarını durula.

    8 ) Baş havlusu ile saçlarını durula, fazla hırpalama, saçlarını yolarsın. Diplerine ulaşmaya ve mümkün olduğu kadar diplerdeki nemi almaya çalış. Sonrasında havluyu kafanda bırakabilirsin.

    9 ) Vücudunu iyice kurula.

    10 ) Ayaklarını ve özellikle ayak parmak aralarını kurula. Bu noktaya hiç dikkat edilmez, özellikle abdest aldıktan çorap hemen ayağa geçirildiğinden ve ayak ve özellikle parmak arası hiç kurulanmadığından mantar ve küf oluşumuna uygun zemin oluşur; bizim erkeklerin ayaklarının kokmasının temel nedeni budur.

    12 ) Ayağını her yıkadığında mutlaka ayaklarını ve parmak aralarını kurula.

    13 ) Yukarıdaki maddeleri uygularsan, bir süre sonra başka bir koku kullanmana gerek kalmadan tenin "doğal" bir kokuya kavuşur; Dove'un içerisindeki nemlendirici ve kokuyla bütünleşir, dengeye oturur.

    14 ) Çoraplarda mümkün olduğu kadar %100 Pamuk ve Bambu olanları tercih et; sentetik ( nylon, elastan vs ) ve yünden kaçın. Çoraptaki naylon oranı ne kadar yüksekse, terleme o kadar çok olur.

    15 ) Ayakkabılarda "nefes alan" ayakkabıları tercih et. Pahalılar, ama işe yarıyorlar.

    Özetle; yukarıdaki yöntemler cildini Dove sıvı sabunla uyumlu hale getir; vücudundan yayılan kokunun Dove ile bütünleşmiş bir koku olmasını sağla, ayaklarını ve parmak aralarını kurula; ayaklarının nefes almasını sağla.

    Umarım faydası olur.
    Durumuna üzüldüm kardeşim.Kötü bir his olsa gerek.Sana tavsiyem dostum diyebildiğin ve samimi oldugun yakın bir arkadaşın varsa ona açık açık sor bu durumu.Benden bir koku geliyor mu , rahatsız oluyor musun de durumu anlat.Eğer varsa birşey senin iyiliğin için durumu açıkça söyler.Sen de ona göre hareket edersin.Bana kalırsa durumun biraz psikolojik gibi.Yani ufak birşeyi büyüte büyüte çok kafaya takmış , takıntı yapmışsın.Ama gerçekten de ortada bi koku olayı varsa arkadaşın sayesinde ortaya çıkar sen de önlemini alırsın.
  • duş alıyorum, deodorant kullanıyorum demişsin de bunları yaptıktan sonra temiz giysiler giymiyorsan hiçbir önemi yok.

    aynı kıyafeti 2 gün giyme.
  • Şişmansan kilo ver. Değilsen iyi bir doktora görün.
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    Ayni kiyafetleri giymiyorum zaten. Kıyafetlerde temiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ConMerik

    Şişmansan kilo ver. Değilsen iyi bir doktora görün.

    Kilo sorunum yok. Dediğim gibi doktora gitmek son tercihim olucak çekiniyorum.
  • Lanetlenmişsin. Şaka bir yana git ailene sor anne suan kokuyor muyum de koktugunu anladigin zaman.
  • Durumuna üzüldüm kardeşim.Kötü bir his olsa gerek.Sana tavsiyem dostum diyebildiğin ve samimi oldugun yakın bir arkadaşın varsa ona açık açık sor bu durumu.Benden bir koku geliyor mu , rahatsız oluyor musun de durumu anlat.Eğer varsa birşey senin iyiliğin için durumu açıkça söyler.Sen de ona göre hareket edersin.Bana kalırsa durumun biraz psikolojik gibi.Yani ufak birşeyi büyüte büyüte çok kafaya takmış , takıntı yapmışsın.Ama gerçekten de ortada bi koku olayı varsa arkadaşın sayesinde ortaya çıkar sen de önlemini alırsın.
  • Hani bir ortam havasiz olucns agır bir koku olusur ya. O kokunun benden geldiğini düşünmemi sağlayacak bir koku hissediyorum. Ve bunun gerçek olabileceğini dusunuyorum. Çok samimi olmadiğim kişilerle yan yana oturamiyorum. Ams eve geliyorum kiyafetlerimi kokluyorum mis gibi kokuyor, ayaklarim bile çok az denilecek kadar kokuyor. Ama kalabalik ortamda hep bir koku oldugu, o kokunun benden geldigini hissediyorum. Ve bu histende daha öte. Aileme ve arkadaslarima danismaya cekiniyorum. Başka bir önerisi olan var mi?
  • Arkadaslar arkadasimla acik acik konusmasamda dolayli yoldan konustuk. Ayakkabi giymeme rağmen bir ayak kokumun olduğunu soyledi ilk 2 3 ders. Bende farkidnaydim. Sonra son derslere doğru geçti galiba dedi ama ben hala kokuyu almaya devam ediyordum. Çok takiyorsun dert ediyorsun dedi.



    Ayağim cok terliyor ne yapabilirim? Ayakkabilari yikayacağim.
  • Sen çok temiz olduğun için başkalarının kokusunu daha çok alıyorsundur. Ayrıca koku konularında da sana daha çok dikkat çektiği için öyle hissediyorsun, kendi kendine üzerine alınma, temizliğini yap gerisini boşver. Ayrıca samimi olduğun birisine sorabilirsin kokuyor muyum? Diye.
  • Arkadaşlar artik eminim ayaklarim kokuyor. Ama şöyle bir şey var zaman zaman karbonat kullandim bazen pudra. Ayakkabilar orjinal ve yeni yikandi. Ama ayakkabilarimi giyip okula girdiğimde. Terleyince leş gibi kokuyor. Ayakkabimi cikarmama bile gerek kalmiyor.

    Böyle birseyin olduğundan artık eminim. Ve bundan kurtulmak rahatlamak istiyorum
  • Solıtude S kullanıcısına yanıt
    Çok ama çok pis kokan bir insanla 4 yıl birlikte çalışmak zorunda kalmıştık, ne yapsa etse olmuyordu ve kokuyordu, sonunda pes etmişti, işten ayrılınca rahatlamıştık.

    Şimdi bir kaç basit öneri :

    1) Normal banyo lifi kullanıyorsan, ondan vazgeç; yerine şunlardan al bir kaç tane :https://cdnd.koctas.com.tr/product/orj/top-banyo-lifi-1000119338-333.jpg

    Dikkat et, bunların bir yumuşakları, birde zımpara gibi olanları var; kullanılan plastik malzemeye göre değişiyor. Zımpara gibi olanlar kullanılamıyor zaten, sen yumuşak olanlardan al. 2 liradan 30 liraya kadar olanları var; 5-7 lira arası olanlar senin işini görür; bu 30 liralık olanlara sadece "çüş" diyoruz.

    Sabun deriye işlemez, köpük işler deriye. Bu yüzden köpük derinin üzerinde ne kadar çok kalırsa, o kadar çok işler ve o kadar uzun süre kalıcı olur.

    2 ) Sabun olarak Dove sıvı sabun kullan. Bunlar arasında Klasik, Fresh Touch yada Silk Glow'dan birini seçebilirsin. Hangisinin kokusu tenin ile uyumlu ise onu kullan. Dove'u sakın saçlarını yıkamada kullanma; fena saç döküyor, bu yaşta kel kalabilirsin. Sadece vücudunda kullan.

    3 ) Yıkanma yöntemini şu şekilde değiştir: önce saçını bir defa şampuanla, durula, ikinci defa şampuanla, ama durulama. İkinci defa şampuanladığında saçlarının "kaymak" gibi aktığını ve şampuanın "çok köpürdüğünü" hissedeceksin.

    4) Ardından yeni aldığın plastik lifi ıslat; lifin değişik yerlerine toplamda 8-10 defa Dove sıvı sabun sık; sonra avuçlarının arasında ovalayarak lifi iyice sabunla köpürt.

    5 ) Önce yüzünü ve boynunu lifle köpürt, ardında önce kollarını, sonra göğsünü, ardından sırtını, sonra bacaklarını sabunla; ayaklarını ve ayak parmaklarının arasını lifle sabunla; en son koltuk altı ve malum bölgeyi en son sabunla. 1 dakika kadar bekle, sonra üstten başlayarak durulan. Lifte kalan köpükle ayaklarını ve parmak aralarını, sonra koltuk altı ve malum bölgeyi tekrar sabunla. Biraz bekle ve durulan. Durulanırken suyu life tut ve lifi de köpükten arındır.

    6 ) 4 ve 5. maddeleri tekrarla. Bu defa sabunlanırken lifin "kaymak gibi aktığını" hissedeceksin. En son durulandığında ise cildinde herhangi bir gerilim kalmadığını hissedeceksin. Köpük vücutta ne kadar çok kalırsa, deriye o kadar çok işler.

    7 ) Saçlarını durula.

    8 ) Baş havlusu ile saçlarını durula, fazla hırpalama, saçlarını yolarsın. Diplerine ulaşmaya ve mümkün olduğu kadar diplerdeki nemi almaya çalış. Sonrasında havluyu kafanda bırakabilirsin.

    9 ) Vücudunu iyice kurula.

    10 ) Ayaklarını ve özellikle ayak parmak aralarını kurula. Bu noktaya hiç dikkat edilmez, özellikle abdest aldıktan çorap hemen ayağa geçirildiğinden ve ayak ve özellikle parmak arası hiç kurulanmadığından mantar ve küf oluşumuna uygun zemin oluşur; bizim erkeklerin ayaklarının kokmasının temel nedeni budur.

    12 ) Ayağını her yıkadığında mutlaka ayaklarını ve parmak aralarını kurula.

    13 ) Yukarıdaki maddeleri uygularsan, bir süre sonra başka bir koku kullanmana gerek kalmadan tenin "doğal" bir kokuya kavuşur; Dove'un içerisindeki nemlendirici ve kokuyla bütünleşir, dengeye oturur.

    14 ) Çoraplarda mümkün olduğu kadar %100 Pamuk ve Bambu olanları tercih et; sentetik ( nylon, elastan vs ) ve yünden kaçın. Çoraptaki naylon oranı ne kadar yüksekse, terleme o kadar çok olur.

    15 ) Ayakkabılarda "nefes alan" ayakkabıları tercih et. Pahalılar, ama işe yarıyorlar.

    Özetle; yukarıdaki yöntemler cildini Dove sıvı sabunla uyumlu hale getir; vücudundan yayılan kokunun Dove ile bütünleşmiş bir koku olmasını sağla, ayaklarını ve parmak aralarını kurula; ayaklarının nefes almasını sağla.

    Umarım faydası olur.
  • Hic ter kokmuyorum bunu anladım. Ancak ayaklar, gerçekten ayaklarimi koparip atasim var.

    Her gün 3 defa yikarim ayaklarimi fakat okulda 8 saat zaman diliminde yikama firsatim olmuyor. Öncelikle sabah dusumu aldiktan sonra ayagimi kurular lapitak miydi neydi bir ayak kokusu önleyici krem vardi onu iyice yediririm. Ayni corabi 2 gun giymem, her gun yeni corap. Ayakkabima pudra döker giyerim. Ama gercekten anlamiyorum gidiyorum okula o ayak kokusu burnuma geliyor. Bakin ayak kokusu derken kastettiğim su patates, doritos peynirli tarzi değil. O kadar itici olmasada ağır bir koku var betimlemesi zor.
  • Hala sorunum çözülmedi :(
  • antibakteriyel sprey al, her çorap giymeden önce sık. sorunun çözüldüğünü görürsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solıtude

    Hic ter kokmuyorum bunu anladım. Ancak ayaklar, gerçekten ayaklarimi koparip atasim var.

    Her gün 3 defa yikarim ayaklarimi fakat okulda 8 saat zaman diliminde yikama firsatim olmuyor. Öncelikle sabah dusumu aldiktan sonra ayagimi kurular lapitak miydi neydi bir ayak kokusu önleyici krem vardi onu iyice yediririm. Ayni corabi 2 gun giymem, her gun yeni corap. Ayakkabima pudra döker giyerim. Ama gercekten anlamiyorum gidiyorum okula o ayak kokusu burnuma geliyor. Bakin ayak kokusu derken kastettiğim su patates, doritos peynirli tarzi değil. O kadar itici olmasada ağır bir koku var betimlemesi zor.

    ayak kokusunun nedeni mantar ve bakteri gibi şeylerdir bunlar yıkamayla, temiz çorap giymeyle, karbonatla vs. geçmez.

    eczaneye git 100-200 gram "borik asit" iste. fiyatı ucuz en fazla 5-10 lira falandır. beyaz toz gibi bir şey olacak. onu az miktarda ayakkabının içine dök sonra suyla çözelti hazırla bir miktar da suyun içine dök, ayakların o suda kalsın bir süre. 24 saat içinde kokudan eser kalmayacak.10 günde bir bunu tekrarla.
  • Ayağında herhangi bir hastalık var mı mantar gibi?Varsa eğer o da kokutur.
  • Bana ulasabilir misin solitide? Bendede ayni durum soz konusu.cozum bulanildin mi?lutfen geri donus yap
  • yediklerinle de alakasi olabilir
    pastirma kuyruk yagi bunlar cok kotu ter kokusu yapiyor
  • Sorun buldun mu bulduysan msj at
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.