Şimdi Ara

Kod nasıl okunmalı ve hangi kodlar okunmamalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben şu an bir kitaptan veri yapıları ve algoritmalar üzerinde çalışıyorum. Her unite sonunda çok fazla soru ve küçük çaplı projeler oluyor bu sebeple soruları çözdükten sonra bile başkaları nasıl yazmış diye araştırıyorum. Bazen öyle kodlar görüyorum ki çok basit bir şekilde yazılabilmesine rağmen sanki kodu yazan kişi "dur biraz karışık bir şey yapayım da kimse okuyamasın" der gibi kod yazıyor. Haliyle takıntımdan dolayı da anlamadan bırakamıyorum, bazen 20 30 dakikada yazdığım bir kodla aynı işlevi gören ve Big O Notation açısından da hiçbir fark olmayan kodları anlamak için 5-6 saat verdiğim oluyor. Bu en son başıma dün geldi, adam öyle bir kod yazmış ki oluşturduğu her metottaki parametlerin hepsi de ayrı bir metot. Bir aşağı bir yukarı gide gide yoruldum, en son kağıda yazıp adım adım gideyim dedim bir yerden sonra yine koptu. O gün yaklaşık 5 saatim gitti, iftarı bile açmadım gece 10'a kadar. Ben bu alışkanlığımdan ve takıntımdan kurtulmalı mıyım? Evet diyorsanız da nasıl kurtulmalıyım? Bir zaman sınırı falan mı olmalı, hani 1 saatte anlamadıysan bırak tarzı.








  • "1 saat sonra bırak" diye bir kural saçma.. kimisi vardır 5 saat bırak 5 gün vermeye değer, kimisi vardır 5 dk bile vermeye değmez. Bu ayrımı yapacak altyapıyı sana kazandıracak iyi bir okulda iyi hocalardan yıllarca ders almış olman lazım. Kendi başına öğrenmeye kalkışanların böyle bir imkanı yok. Yani çok zaman kaybedeceksin, senin gibiler için bu durum kaçınılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    "1 saat sonra bırak" diye bir kural saçma.. kimisi vardır 5 saat bırak 5 gün vermeye değer, kimisi vardır 5 dk bile vermeye değmez. Bu ayrımı yapacak altyapıyı sana kazandıracak iyi bir okulda iyi hocalardan yıllarca ders almış olman lazım. Kendi başına öğrenmeye kalkışanların böyle bir imkanı yok. Yani çok zaman kaybedeceksin, senin gibiler için bu durum kaçınılmaz.

    Hocam hazırlıktayım henüz yani onca zamanı da boşa harcamak istemiyorum haliyle dediğiniz gibi bir hocanın eksikliğini her zaman çekiyorum. Ancak dediğim gibi yani zamanım evde boş boş oturmayla geçeceğine bari bir şeyler katayım kendime diyorum.

  • bence böyle devam et. kodu okurken de debug kullanabilirsin. ilk senemde ben de gözümü kapattığımda uyku gelmiyordu. eğer debug kullanmayacaksan kodu parçalara böl aldığın parçadan sonraki satırları yorum satırına alıp yazdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.