Şimdi Ara

Kocaeli Otomotiv Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 175k sıralamam var,aslında hedefim elektrik elektronik mühendisliğiydi ama arabalara olan ilgimden dolayı da bu bölümü de düşünüyorum ama az üniversitede olması ve az mezunu olması kafamı karıştırıyor.Sizce yazmalı mıyım?
    geçen sene en son 160k'la almış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mxpayne -- 7 Ağustos 2020; 20:14:56 >



  • az mezunu olması avantaj değil mi sizce?
    İlginiz varsa yazılabilir ancak bölüm biraz daha meslek lisesi çıkışlı arkadaşlar için tasarlanmış ve o adaylara daha yatkın bilginiz olsun.
  • sm1leee kullanıcısına yanıt
    Hocam ama m.t.o.k değil ki,neden meslek lisesi için dediniz?
  • Makina yaz ee yaZ yapma etme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up bu bölümde okuyan yok mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mekos kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam o bölüme M.T.O.K aracılığıyla da girilebiliyor teknoloji fakültesinde eğitimi veriliyor incelerseniz görürsünüz.
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sm1leee

    hocam o bölüme M.T.O.K aracılığıyla da girilebiliyor teknoloji fakültesinde eğitimi veriliyor incelerseniz görürsünüz.
    Selamlar, ben o bölümde okuyorum , hem arkadaşa bilgi vermek açısından hem de yazdığınızı destekleyip biraz da düzeltmek açısından katkı vermek istiyorum konuya.

    Öncelikle bölümde 58 kişilik sayısal kontenjan, 12 kişilik de M.T.O.K kontenjanı var. Yani evet meslek lisesi biri baraj puanı geçtiği takdirde yüksek ihtimalle girebilir bölüme, bu doğru. Mühendislik bölümlerinin çoğunda rastlayabilirsiniz bu olaya, fakat bu bölümün meslek lisesi çıkışlılar için tasarlandığı anlamına gelmez. Eğer M.T.O.K ile bölüme giriş yapıyorsanız bilimsel hazırlık diye bir sistem var, bunu İngilizce hazırlık gibi düşünebilirsiniz ama İngilizce yerine Matematik, Fizik ve Kimya görüp öğrenciler eksiklerini kapatmış oluyor ve daha sonra bölümde alacağı mühendislik derslerine hazır hale getirilmeye çalışıyor. Eğer bilimsel hazırlık okumak istemiyorsanız sınavı geçmeniz lazım ki başarı yüzdesi %0'a yakın, geçip gelenler yine daha temel derslerde sıkıntı yaşamaya başlıyor zaten çünkü biraz ileri seviye. Bu sebepten dolayı bölümü bırakan bir çok arkadaş oldu maalesef.

    Teknoloji fakültesinde olması sizi yanıltmasın, bölümde 5 profesör var, örneğin mühendislik fakültesinde mekatronik mühendisliği bölümünde "statik ve mukavemet" dersini veren profesör bizim bölümün profesörü, ve bu dersi "statik" ve "mukavemet" olarak iki ayrı parça halinde veriyor, müfredat olarak daha zengin oluyor böylece. Yine Mühendislik fakültesinde Termodinamik dersini veren profesör bizde Termodinamik I ve II olarak çift ders veriyor. Müfredat olarak bölüm en çok mühendislik fakültesindeki makine mühendisliği ile benzer.

    Daha iyi fikir sahibi olmanız açısından ders programını şu link üzerinden inceleyebilirsiniz;http://otomotiv.kocaeli.edu.tr/

    Aynı zamanda bu ileride olumlu veya olumsuz yönde değişebilir fakat çok iyi Erasmus fırsatları sunan bir bölüm. Bunu Almanya'da Erasmus yapan biri olarak söylüyorum. Fakat ileride anlaşmalar iptal olma riski taşıyor.




  • Gokhantiryaki1 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam,aydınlattınız beni. Benim gibi otomotiv,elektrik-elektronik ve bilgisayara merakı olan biri için bu bölüm genel anlamda nasıldır? İstanbulda oturuyorum ve servisle gitmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mxpayne

    Çok teşekkürler hocam,aydınlattınız beni. Benim gibi otomotiv,elektrik-elektronik ve bilgisayara merakı olan biri için bu bölüm genel anlamda nasıldır? İstanbulda oturuyorum ve servisle gitmeyi düşünüyorum.
    Senin gibi biri için aslında zevkle girilebilecek bir çok ders var, aklıma gelenler şu şekilde;

    1) Temel Elektrik Elektronik
    2) Bilgisayar Programlama
    3) Otomotiv Elektrik Elektroniği
    4) Otomatik Kontrol
    5) Elektrikli ve Hibrit Taşıtlar
    6) Mekatroniğin Temel İlkeleri
    7) Bilgisyar Destekli Teknik Resim
    8) Sonlu Elemanlar Analizi
    9) Bilgisayar Destekli Modelleme

    Ders Listemiz her sene güncelleniyor bunlara ek olarak yine bazı dersler açılabilir. Bu arada bu saydıklarım dışında elektrik-elektronik ve bilgisayar programları ile bağlantılı bir çok ders var haberin olsun, ben sadece seni ismiyle tam olarak tatmin edecekleri yazdım Örneğin iyi elektrik elektronik bilmeden yakıt enjeksiyon sistemleri, ölçme tekniği, motor performans testleri vs. bir çok ders zor geçilir

    Benim dönemimden sonra elektrikli hibrit taşıtlar dersi mesela zorunlu oldu ben seçmeli olarak almıştım hoca araştırma yapmaya teşvik etmek amaçlı sunum ödevi vermişti elektrikli araçların kablosuz şarjı ile alakalı sunum yaptım video konunun ilk mesajında var izleyebilirsin, reklam gibi olacak ama kanalıma da abone olursanız sevindirirsiniz beni malum pek abonem yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhantiryaki1 -- 7 Ağustos 2020; 22:47:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.