Şimdi Ara

KOCAELİ KAYALAR KİA TARAFINDAN KANDIRILDIM.(Lütfen öne çıkar) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
4
Favori
22.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
414 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • curiolus C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben büyütmüyorumki konu kendi kendine büyüdü gayri ihtiyari ama basit bir konuda değil bugün benim başıma geldi yarın sizden birinin bilginiz olsun diye yazdım olay budur.
  • Merhabalar,

     

    Bu konuyu görünce bayide çalışan arkadaşımı aradım. Konunun burada

    anlatıldığı gibi birşey olmadığını öğrendim. Bu gibi durumlarda kimin ne kadar

    çok yazdığı değil gerçeklerin anlatılmasıdır. Okuduğum kadarıyla bir kişi

    herkese cevap yetiştirerek kendinin haklı olduğunu iddia ediyor.

     

    Konu şu şekilde gelişmiş. Bu kişiler 2 adet özürlü aracı almak

    için taa kalkmışlar istanbulda bayi yokmuş gibi kocaeline gelmişler. Çünkü bir

    sebep olması lazım. Bu da fiyat tabiki. Bu kişiler aracın 1 tanesi aracını

    sorunsuz teslim almış dolandırıcı dedikleri bayiden. Öpüşerek koklaşarak

    ayrılmışlar bayiden. Diğer aracında rapor vergi dairesi tarafından reddedilmiş.

    Bu işlemler de şu şekilde oluyormuş: Bayi araç faturasını kesiyor gerekli

    işlemleri yapıyor ve raporun aslıyla vergi dairesine sunuyor. burada memur

    gerekli kontrolleri yapıp araç alıp alınamayacağına karar veriyor. Sordum önden

    neden raporu götürmüyorsunuz diye. Memurlar kabul etmiyorlarmış. Tüm işlem

    başlayacak sonra onay veya red edeceklermiş. Rapor reddedilmiş. Resmi yazıyla

    da bildirilmiş neden reddedildiği. Sonrasında bu kişiler vergi dairesine

    ıslak imzalı dilekçe ile araçtan vazgeçtiklerini belirtmişler. İptal işleminin

    tek yetkili mercii vergi dairesiymiş, bayi kafasına göre iptal edemiyormuş. Sonrasında

    vergi dairesi aracın iptal işlemlerini yaparak aracı boşa çıkartmış. Rapor

    reddedildiği için bu kişiler vergi dairesinde kavga gürültü çıkartmışlar.

    yaklaşık 1 saat orada kavga etmişler. Oradaki memura ben senin memuriyeti

    bitiririm diye tehdit etmişler. Bu sırada bayiden bir çalışan da onlara refakat

    etmek için oradaymış. Orada yaşananlara şahit olmuş. Özürlüyüm diye yorum

    yaparak mağduriyet yaratmış(Allah herkese şifa versin) ama vergi dairesinde bu

    kadar tehdit nasıl bir kafadır.

     

    Kavga gürültüyle vergi dairesinden işini çözemeyince sonra bayiden 1-3 ay arası süre istemiş. Hatta bayiye demiş ki madem ben bu aracı rapordan dolayı alamayacağım benim adıma 5 bin tl karla satın ve parasını bana verin. Bayi de onlara kesinlikle beklemeyeceğini ve iptal işlemlerin yapıldığını ve evrakın vergi dairesine gönderildiğini iletmiş fakat bu kişiler ısrarla aracın bayide tutulmasını istemiş. 1 gün sonra bayide yönetim kadrosu dahil 13 kişi Koronavirüse yakalanmış. Halen yoğun bakımda olan durumu ağır olan çalışanları varmış.

     

    Bayi finans kadrosu evinde hasta yatarken bile müşterinin parası şirkette kalmasın ve kişiye iade edilsin gitsin başka yerden aracını alsın diye bankaya talimat verilerek parası bu şahsa iade edilmiş. Para bayide 4 iş günü kalmış 2-3 hafta değil. Ödediğin paranı iade etmişler nasıl bir dolandırıcılık hikayesi çıkartın? Öğretmenim yazmışsın birde.

     

    Burada nasıl bir olumsuzluk var anlamadım. Bir sürü art niyetli bilip bilmeden insanlar yazmış. Ben bu bayiden 3 tane araç aldım. Yıllardır tanıtırım. Belki 15 yıldır. Burada yazılanları okuyunca arayıp sorma gereği duydum. Olayın aslı astarı budur.





  • öğretmenim yazmışsın bir sürü hakaret içeren saygısızca cevaplar yorumlar yazmışsın. ülkeye küfredeceğine kendinden başla düzeltmeye. Allah o çocukların velilerine sabır versin. şurada yazdıklarını okusalar olumsuz bir durumda senin öğrencilere de nasıl davranacağını daha iyi anlarlar. Bazı ülkelerde 1 dilim ekmeğe muhtaç insanlar varken derdin büyüklüğüne bak.


    Başöğretmen den biraz örnek al. Ülke savaştan iken bile eğitime/insana ne kadar önem verip koruyup kollamış. sen bir araba alamadın diye ortalığı velveleye vermeye çalışıyorsun. sanki ülkede araç kıtlığı var.


    Çok yazık. Bir öğretmen araba alamadı diye hale bak.

  • hasandayı H kullanıcısına yanıt
    Dayıı Hasan Dayııı sen sana bir haksızlık yapılırsa sakın hakkını arama tamammı. Birisi sana zarar verirse öyle otur umursama tamammı. Çocuklarına çevrenede bunu tembihle tamammı Dayıcım. Sizin gibi hakkını savunamayan OKUDUĞUNU anlamayanları gördükçe üzülüyorum. Benim öğrencilerim ve velilerim öyle olmayacak inş.
  • Valla olayın detayını bilemiyorum.


    Ama bu arkadaşın şuan ki kurla daha o arabayı alabileceğini sanmıyorum.


    Kendimde şubat ayında Skoda Karoq aldığım için biliyorum. İmkanı yok şuan engelli limitine sokmuyorlar.


    Yalnız Kayalar için şunu söyleyebilirim Şubat ayında engelli aracı bakarken Kayalarada bakmıştım (Başiskele/Kocaeli de oturuyorum). O zaman bana sportage exclusive+ için 195.000TL demişlerdi. (Olması gereken fiyat 185.000 civarı) Telegram grubunda aynı bu araç için başka bayilerden 184.500TL ye bir suru arkadaş almıştı. Gel gelelim ben kendi aracımı aldıktan sonra prestigeleri 185.000 den vermeye başlamışlardı telegram gruplarında hep konuşuldu. Yani bayi için iyi niyetli diyemem ama ancak sonuçta da zorla satmıyorlar.


    (Aynı şekilde kendi Skoda 2021 Karoq premium cam tavanlı aracımı keleşlerden 195.000'ne almıştım(isim yazdırmıştım araç gelince direk aramışlardı başta 197.500 dediler neden öyle diye sorunca 195.000ne verelim size dediler bende kabul etmiştim çok istiyordum çünkü. (11bin tl elden istediler) ben aldıktan 1 hafta sonra bir çok kişi cam tavan 2021'i 188bin ile 190bin arasına aldı.


    Yani anlayacağınız bazı bayiler ne koparırsam kardır mantığı ile çalışıyorlar. Ama adamları suçlamıyorum sonuçta alan benim/biziz. (Ticari ahlak konusunda bu bayiler tartışılır yani biri 185.000 ne verirken biri 195.000ne satıyorsa ben buna fırsatçılık derim. Kimsede burada gelip bu gibi bayilerin ticari ahlakını savunmasın)


    Arkadaşa da Geçmiş olsun. Umarım kurlar tekrar düşer de gönlünüzden geçen aracı alabilirsiniz.





  • hasandayı H kullanıcısına yanıt
    "öpüşerek" dediğiniz andan itibaren yalancı olduğunuzu belli ettiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yetkililer şu durumdan ders çıkarır da ahlaksızların nasıl engelli raporuyla full paket jiplere bindiklerini görürler.

  • tnrylmz15 T kullanıcısına yanıt
    😂😂 zaten yetkilier veriyor bu hakkı canım kardeşim çok güldüm bu yorumuna. Ayrıca ahlaksız dediğin kişiler ENGELLİ. Hadi bana dedin karakterini belli ettin genelleme YAPAMAZSIN AYIP. Sen engelli insanların nasıl şartlar altında yaşadığını biliyormusun sen kanser oldunmu diyaliz hastasımısın gözünmü görmüyor kolunmu yok bacağınmı yok. Devletimiz var olsun bu hakkı vermiş bizde kullanıyoruz SANA NE!
  • hasandayı H kullanıcısına yanıt
    Biz olayı detaylı anlattık. Söylediklerimiz de en ufak bir yalan yanlışta yoktur. Doğrudur vergi dairesi ret etti, biz de tartıştık ama kimse boş boş konuşmasın. Hakkımı arayacağım, hukuki yola başvuracağım kanuna aykırı iş yapıyorsunuz demek tehdit etmek değildir. Hakkını hukukunu bilen vatandaş olmaktır. Biz aynı evrakları başka vergi dairesine sorduk, araç alabilirsiniz dedi. Bunu ne yapacağız?

    Fakat aracı kocaeliden aldığımız için mecburen ordaki vergi dairesiyle devam etmek zorunda kaldık. Onların eksik bulduğu ehliyette bir koddu. Biz eksikliği giderip geleceğiz dedik bayiye. Ama asla 1-3 ay arası süre istemedik. En az 2 haftada en fazla 4 haftada bu eksikliği hallederiz dedik. (Eksikliği de sadece 1 haftada hallettik) Arabayı bekletir misiniz dedik. Bizim paramız bayide kaldı, bayide arabayı bekleteceğini söyledi. Bu konuşmayı kardeşim ve satış müdürü Berna yaptı. Fakat 5 gün sonra para iadesi yaptılar, neden yaptınız dedim fatura iptali olduğu için iade etmek zorundayız dediler. Arabayı alacağımı söyledim. Bi sıkıntı olmadığını, satış müdürüyle ne konuştuysak onun geçerli olduğunu söyledi. Söyleyenin adı Melekti. Benden sonra da hemen kardeşim aradı, parayı niye iade ediyorsunuz sorunu çözdük 3 gün sonra tekrar fatura kesilecek dedi. Ona da tamam dediler. Bize hiç bir şekilde arabayı bekletmediklerini, başkasına sattıklarını vs.. hiç bir zaman söylemediler. Biz arabayı bekleteceğiz dedikleri tarihten 7 gün sonra arabamızı almak için aradığımızda bu rezaleti öğrendik. Ben bu anlattıklarımın üzerine kurana el basarım, yemin ederim. Size bu olayı anlatan kişiyi de tekrar arayın, çoluğu çocuğu ailesine üzerine yemin edebiliyor mu, kurana el basabiliyor mu bi sorun bakalım.

    Bayideki herkes korona olmuş diyorsunuz ya. O bayiyi kapatıp gitseler, karantina uygulansa, 1 ay giremese kimse oraya, bizim arabamız orda 1 ay kalsa biz hiç bir şey demeyiz. Herkes sağlığına kavuşsun der bekleriz. Peki böyle mi oldu???? Bizim arabamızın aparatlarını sökerken korona yok, çatır çatır başkasına satarken korona yok, sattıktan sonra alan kişinin fotoğraflarını çekip ınstagramda paylaşırken korona yok ama biz bu rezilliği ortaya dökünce ama bayide korona vardı. Geçin bunları geçin. Kimse yemez bu mağduriyet edebiyatını.




  • tnrylmz15 T kullanıcısına yanıt
    Senin Seviyene asla düşemem karakterim yetmez ona LAN senin gibilere denir terbiyesiz adam. İşine bak hadi hadi. Miş miş mış mış başka bişeyden anlamazsın sen.
  • Boşver hocam özür dilemelerine gerek yok.Muz cumhuriyeti olduğu için normal şeyler bunlar.Dua et paranı geri verdiler.Bazı firmaların kaporayı bile eksik verdiğini defalarca gördük.Öncellikle engelli bir birey olarak yaşananları sağlık açından kafana takma fazla.


    bu kansızlara yapılacak en güzel şey bayilerini böyle ifşalamaktır.Kocaeli nde çok tanıdığım var.Ben şahsen herkese haber verip bayiden uzak durmasını sağlayacağım.Böyle böyle ederek zarar verebiliriz bu kansızlara..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnrylmz15 T kullanıcısına yanıt

    Normal şartlarda fink atamıyor.

    Vergi indirimi almış kişi arabada yoksa polis yakalayinca ceza veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayi haklı.... 2 hafta sonra kıdu ekletemedim dersen nolacaktı? Kodunu vaktinde alaydın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasandayı

    Merhabalar,

     

    Bu konuyu görünce bayide çalışan arkadaşımı aradım. Konunun burada

    anlatıldığı gibi birşey olmadığını öğrendim. Bu gibi durumlarda kimin ne kadar

    çok yazdığı değil gerçeklerin anlatılmasıdır. Okuduğum kadarıyla bir kişi

    herkese cevap yetiştirerek kendinin haklı olduğunu iddia ediyor.

     

    Konu şu şekilde gelişmiş. Bu kişiler 2 adet özürlü aracı almak

    için taa kalkmışlar istanbulda bayi yokmuş gibi kocaeline gelmişler. Çünkü bir

    sebep olması lazım. Bu da fiyat tabiki. Bu kişiler aracın 1 tanesi aracını

    sorunsuz teslim almış dolandırıcı dedikleri bayiden. Öpüşerek koklaşarak

    ayrılmışlar bayiden. Diğer aracında rapor vergi dairesi tarafından reddedilmiş.

    Bu işlemler de şu şekilde oluyormuş: Bayi araç faturasını kesiyor gerekli

    işlemleri yapıyor ve raporun aslıyla vergi dairesine sunuyor. burada memur

    gerekli kontrolleri yapıp araç alıp alınamayacağına karar veriyor. Sordum önden

    neden raporu götürmüyorsunuz diye. Memurlar kabul etmiyorlarmış. Tüm işlem

    başlayacak sonra onay veya red edeceklermiş. Rapor reddedilmiş. Resmi yazıyla

    da bildirilmiş neden reddedildiği. Sonrasında bu kişiler vergi dairesine

    ıslak imzalı dilekçe ile araçtan vazgeçtiklerini belirtmişler. İptal işleminin

    tek yetkili mercii vergi dairesiymiş, bayi kafasına göre iptal edemiyormuş. Sonrasında

    vergi dairesi aracın iptal işlemlerini yaparak aracı boşa çıkartmış. Rapor

    reddedildiği için bu kişiler vergi dairesinde kavga gürültü çıkartmışlar.

    yaklaşık 1 saat orada kavga etmişler. Oradaki memura ben senin memuriyeti

    bitiririm diye tehdit etmişler. Bu sırada bayiden bir çalışan da onlara refakat

    etmek için oradaymış. Orada yaşananlara şahit olmuş. Özürlüyüm diye yorum

    yaparak mağduriyet yaratmış(Allah herkese şifa versin) ama vergi dairesinde bu

    kadar tehdit nasıl bir kafadır.

     

    Kavga gürültüyle vergi dairesinden işini çözemeyince sonra bayiden 1-3 ay arası süre istemiş. Hatta bayiye demiş ki madem ben bu aracı rapordan dolayı alamayacağım benim adıma 5 bin tl karla satın ve parasını bana verin. Bayi de onlara kesinlikle beklemeyeceğini ve iptal işlemlerin yapıldığını ve evrakın vergi dairesine gönderildiğini iletmiş fakat bu kişiler ısrarla aracın bayide tutulmasını istemiş. 1 gün sonra bayide yönetim kadrosu dahil 13 kişi Koronavirüse yakalanmış. Halen yoğun bakımda olan durumu ağır olan çalışanları varmış.

     

    Bayi finans kadrosu evinde hasta yatarken bile müşterinin parası şirkette kalmasın ve kişiye iade edilsin gitsin başka yerden aracını alsın diye bankaya talimat verilerek parası bu şahsa iade edilmiş. Para bayide 4 iş günü kalmış 2-3 hafta değil. Ödediğin paranı iade etmişler nasıl bir dolandırıcılık hikayesi çıkartın? Öğretmenim yazmışsın birde.

     

    Burada nasıl bir olumsuzluk var anlamadım. Bir sürü art niyetli bilip bilmeden insanlar yazmış. Ben bu bayiden 3 tane araç aldım. Yıllardır tanıtırım. Belki 15 yıldır. Burada yazılanları okuyunca arayıp sorma gereği duydum. Olayın aslı astarı budur.

    çalışanı aradığını yazmak için mi bugün üye oldun ?





  • ya arkadaş aracı almışsın işlemin ters gitmiş adamlar da para iadesi yapmış. türkçede bu dolandırıcılık yada kandırılma diye geçmez. nasıl bir öğretmensin anlamadım. ha takıntı yaptıysan onu de. senin parana biri çökerse ona dolandırılma yada kandırılma denir. başlıkta yalnış sende yalnışsın. hem öğretmensin hemde yalnış kelime seçip intikam aldığını zannediyorsan devam et zaten bişey olmaz.


    sen araç alacaktın işin ters gitti raporun kabul edilmedi. senin anlattığına göre raporu sana sanki bayi verdi. çok mantıksız yazdıkların. git hastaneye kız. biri rapor veriyo diğeri onaylamıyo şuç arabayı satanda. yersen tabi.


    tüm olanlara karşılık paranı da almışsın kendin yazmışsın. hangi dilde buna kandırılma denir anlamakta zorluk çekiyorum.


    senin paranı ödedilerse hala ne diye aracı başkalarına sattı diyorsun. mal kiminse ona satar kimse kimsenin nereye malı sattığına karışamaz. senin yaptığın alışveriş değil takıntı. hayatında ilk defa mı sorunla karşılaşıyorsun türkiyede ki böyle coştun hayret yani.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer akif

    Bayi haklı.... 2 hafta sonra kıdu ekletemedim dersen nolacaktı? Kodunu vaktinde alaydın.

    Bayi haklı değil. O zaman bekleyemem ben diyecek. Bastan reddedecekti teklifi. Nesini hakli buluyorsunuz anlamiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortune1905

    Bayi haklı değil. O zaman bekleyemem ben diyecek. Bastan reddedecekti teklifi. Nesini hakli buluyorsunuz anlamiyorum.



    Alıntıları Göster

    Çünkü hepsi yalanda ondan.


    İlk baş konuyu açan benim başıma geldi dedi. Ardından Osman nick'li başka birisi çıktı olay benim başıma geldi dedi.


    Bir kaç sayfa önce avukatım ben diyordu. Şimdi öğretmenim ben diyor.


    Babası ve kendisine engelli raporu çıkartmış. Babasına aynı aracı vergisiz şekilde almışlar. Kendisine ise vergi dairesi ve raporu izin vermemis. Bayide vergi dairesi raporunu uygun görmedi diye parasını iade etmiş.

    Kendi raporu araba almaya müsait değil. Müsait olmayan raporla kendine de araba almaya çalışıyor. Araba almaya uygun raporla almışlar zaten. Kia bayisinin bir suçu yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.