Şimdi Ara

Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
4
Favori
18.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulan yukarı tükürsen sakal aşağı tükürsen bıyık. Konuya yazabilecek bir şey yok. Yazmasan içini yiyor. Haksız desen değil, arada bir çoğumuzun aklına gelmediğini söylesek kendi adıma yalan olur.

    Keşke pes etmeseydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • intiharı övmek ve kollamaktan asıl suç işlyorsunuz da şu an neyse,daha beter günlerde gelebilir çok daha beteri ki bence geliyorda tüm dünyaya, insanlar intiharmı etsin canım önerileriniz müthiş..

    ki çocuğun intiharın siyasetle yada geçim sıkıntıısıyla %1 bile alakası bile yokken tamamen aşağlık kompleksine girmiş okumadım ola ola kargo elamanı oldum diye bunalıma girmiş, yaptığınız bildiğiniz suç aslında..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Eylül 2020; 14:2:32 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Nerde övmüşüm intiharı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

    1999'da 12 bin tl ile aldığımız ev şu anda 21 yaşında ve 350.000 tl ediyor. Senin verdiğin rakamlar üzerinden hesaplayalım. O zamanlar bir öğretmen bu evi 20 aylık maaşı ile alabiliyorken şimdi 70 aylık maaşı alabiliyor. Asgari ücretli ise 109 ayda alırken şimdi 152 aylık maaşı ile alabiliyor. Bir de sıfır ev fiyatlarına göre kıyas yap, aradaki uçurumu gör. Yine kendi kendini yanlışladın.

    Hocam bot o


    Sadece yalan söyler ve sallar.


    Yalanı ortaya çıkıncaya zırvalar. Alıntılayıp ciddi cevap vermeyin. Sadece dalga geçin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üsteki kafadarlarını kastedtim seni değil, iyki intihar etmiş demedikleri kaldı daha 18 yaşındaki genç bile sayılmaz çocuğa,nedeni akp var intihar edilmeli bir an once ya sabır..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Eylül 2020; 14:25:16 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    O zaman onları alıntıla, beni değil. Başkasının yazdıklarından ben sorumlu değilim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Yazık çocuk kargo firmasında çalışıyormuş.

    12 saat mal indir mal kaldır kaç gün dayanabilirsin bir düşünün bakalım

    İş çok beğenmiyor diyenler, bu çocuğun günahı vebali boynunuzda

    Kardeşim mesele ağır işte çalışmak değil.


    Meselene insan gibi muameleme görememek ve hakkını alamamak.


    Ülkemizdeki çoğu işveren (müdür v.s toplumun her bireyinin %90'ı)


    Nasıl daha fazla sömürürüm diye düşünüyor.


    Şey var birde mesela komik olan Burger King gibi rekor cirolar yapan firmaların tezgahında şey yazar.

    "Bu işyerinde asgari ücret uygulanmaktadır." :D daha azını istesende uygulayamazsın be a...

  • Koskoca neslin psikolojisini bozdular. Gençliğimizi elimizden çaldılar. Suriyelilere 50 milyar dolar harcadılar, Türk evladını yoksulluğa muhtaç ettiler. Daha söylenecek çok şey var da... Bu nesil size hakkını zerre helal etmiyor. Umarım hesabını bu dünyada da ve eğer diğer taraf varsa orada da ödeyeceksiniz.

  • Burada on plana çıkarılmak istenen "Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum." kelimesidir. İntihar tabiki uzulunecek, üzerinde düşünülecek bir olaydır. Fakat asla normal bir olay değil. Memnun olmadığımız hiç bir şey intihar nedeni değildir. İnsana düşen hayatımızın sonuna kadar mücadele etmektir. Zaten gencin yazdıklarının tamamını okuduğunuzda psikolojisinin ne halde olduğu anlaşılıyor. Kargo firmasında çalışmak kolay bir iş değil. Peki 50 sene önce inşaatlarda çalışanlar kadar zormu? Yada geçmişte savaş şartlarında yaşayan, aç açıkta kalanlardan zormu?
    Forumda nice genç insanlar var. Gaza gelipte geleceğinizi zorluklar içinde geçeceğini düşünmek yerine, İnterneti sizi geliştirecek şekilde kullanın. Gereksiz sosyal medya uygulamalarına ve gereksiz forumlara hayatınızda çok yer vermeyin. Bunun yerine yabanci dil öğrenin. Programlama dilleri öğrenin. Ofis programlarını ogrenseniz bile sizler için çok faydalı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya konuya cevap yazacam mesajlara bakıyorum hala şu kerimcem'e cevap verenler dolu. Yahu bu adam defalarca laf altından Atatürk'e hakaret eden bir adamdı forumda, her olaya bir hikaye tanıdık uyduran, yalan söylediği defalarca yüzüne vurulmuş ispatlanmış ama hala forumda hiç utanma sıkınma olmadan yazan biri. Bloklayın geçin. Zaten 1-2 ayda bir uzun süreli bölüm uzaklaştırması alıyor, gider yakında :)

  • Konuya gelince, diğer açılan konuya yazdığım mesajı kopyalıyorum;


    "İntihar çok kompleks ve çeşitli nedenlerin bir araya gelmesi ile ve çok büyük çoğunluk depresyonla beraber olan bir şeydir. Öyleki genetik yatkınlık bile etkili. Yani ailesinde intihar etmiş yakın akrabalar olması, kişinin depresyondayken intihar riskini arttıran birşeydir (kişinin o akrabalarının intiharından haberi olsun olmasın)


    Genç her ne kadar depresyonda değilim desede çok büyük olasılıkla ağır depresyondaydı. Zaten bunun değerlendirmesini kendimiz yapabilsek doktora gerek kalmazdı. Depresyonun illa tek ve kesin belirtisi üzüntü hissi veya mutsuzluk olacak diye birşey yok. Bir çok belirtisi var. Bu yüzden kafanızda normal olmadığını, olmaması gerektiğini düşündüğünüz fikirler düşünceler varsa, mutlaka hemen bir doktora, psikiyatriste gidin."

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    akp den once araba ev 1 senede alınıyordu zaten, piskolojisi bozuk depresyon, ülke ekonomik olarak yerin dibine girse bile intihar nedeni olamaz ki bir çok defa girmiştir, oooooo zaten dünyada olmamanız gerekiyordu çünkü anneniz babanız hayatta olmazdı ,büyükleriniz daha çocuk yaşta sırtından ter gele gele çalışmıştır hayatla mücadele etmiştir..

    genç zaten kendi başarısızlıklarından bahsetmiş daha çok hesap makinesiylemi okuyorsunuz acaba?

    2000'li yıllardan önce ev araba almak oldukça kolaydı. Kendi anne babamdan biliyorum. Biraz okuyan birisi çok ciddi paralar kazanıyordu. Ya da biraz zeki, biraz istekli birisi (sadece okumak değil istekli , düzgün, dürüst birisi bile olmak yetiyordu).


    Mesela annem bir fabrikada işçiydi, fabrikanın kreş hizmeti vardı. Ben ve abim kreşte büyüdük. Babam memur. Annem vasıfsız işçi olarak , babamdan çok daha fazla kazanıyordu. Ayrıca her ay erzak ve 3 ayda bir toplu erzak yardımı yapılıyordu, ayrıca maaşlarından kesip, şirket annemlere ev yaptı (Kooperatif şeklinde), annem 15 sene vasıfsız işçi olarak çalıştı. 3 tane evi vardı. 15 sene sonunda...



    Ama şimdi öyle değil malesef.


    Gençlerimize Allah kolaylıklar versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altai35 -- 24 Eylül 2020; 15:40:10 >




  • Erkek kardeşlerim de benzer ruh halinde. Geriye böyle bir not bırakmasınlar diye elimden geleni yapıyorum maddi manevi vs. Pandemi süreci bittiğinde veya baya bir azaldığında götüreceğim onları zaten yurtdışına. Zor şeyler bunlar yaşamayan anlamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarımı faturaya veriyorum ama yapacak bir şey yok. 149 TL elektrik faturası gelmiş ne kullandım? 7/24 çalışan bir buzdolabı var, akşamları 2,3 saat çalışan tv. Ne güzel hayat dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 29 Eylül 2020; 7:8:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    Erkek kardeşlerim de benzer ruh halinde. Geriye böyle bir not bırakmasınlar diye elimden geleni yapıyorum maddi manevi vs. Pandemi süreci bittiğinde veya baya bir azaldığında götüreceğim onları zaten yurtdışına. Zor şeyler bunlar yaşamayan anlamaz.

    Sadece parayla çözülecek iş değil bunlar. Yurt dışına götürmek daha iyi gelebilir. Bizim ülkede insanlar çok fazla kaygıyla yaşıyor. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanman lazım, sonra da iyi bir işe girmen lazım. 20li yaşların bunun stresiyle bitip gidiyor. Avrupalı gençler sadece istediği için okuyor. 20li yaşlarını hayattan keyif alarak ve yeni şeyler keşfederek geçiriyorlar.


    Akıl sağlığı gerçekten çok önemli. Fakat bunu korumak bu ülkede çok kolay değil.

  • Bu dünyanın Nuh Tufanı gibi bir tufana ihtiyacı var her yeri yerle yeksan edecek ZENGİN FAKİR AYRIMI YAPMAYACAK

    Bu düzen Melhame-i Kübra savaşı çıkmadan düzelemez


    @İAmSterdam06




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 24 Eylül 2020; 17:10:1 >
  • sonuna kadar haklı. bir ömür çalış ev araba alama. yarım kilo peynire 25 lira verdim. kazıklanmış hissettim. doğru düzgün peynirin kilosu 50 liradan aşağı değil. kahvaltılık iyi kalitede sosun kilosu 44 lira. iyi bir kahvaltı yapmakta zorlaştı. temel gıda maddeleri ucuz olmalı kaliteli peynir maksimum 30 35 lira olmalı. her alışverişte kazıklanmış hissediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomv -- 24 Eylül 2020; 16:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 22 yaşında bir genç olarak ne kadar çalışırsam çalışayım ev araba almak hayal oldu artık alsam bile yıllar boyunca borç ödeyeceğim.

  • Cok uzuldum be arkadasim 3 aydir issiz ve cebinde 50lira yok gecen gun is gorusmesine gitmek icin 100lira istedi benden bu adam 30yasinda Allah herkesin yardimcisi olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    geri kalan herkes genel müdürya ülkede bir sen vasıfsız kalmışsın. 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.