Şimdi Ara

Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorusu olana yardımcı olabilirim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
12
Favori
21.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • deliemre35 kullanıcısına yanıt
    neden kıskandın ki şimdi kendin hiç bir zaman kazanamayacağın için mi? Kazananların hepsi de bu forumda mı? Ellerine fırsat geçen insanşlar sorularını sormuş.Ekstra mezun biri daha faydalı olacaktır kafasında soru işaretleri olanlara
  • bilgisayar 1.sinif ogrencisi tatilde isine yarayacak ne yapabilir sence? 40 gun tatil var. 10 gununde tam tatil yapsan geriye 1 ay kaliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GaddarKerim007

    Hocam size birkaç sorum olacktı;
    1-Koç Üniversitesi'nde çap yapma oranı neden bukadar yüksek zira EEM gibi baba bir dal ile CS birlikte bitirmekten bahsediyorsunuz,bizim İYTE de bırak çap yapmayı elektronik bölümünde 3 üstü ortalama yapmak bile baya zor,yani demek istediğim nokta şu Koç Üniversitesi eğitimi diğer ünilere göre kolay mı?

    2-Hocam Python da ilerliyorum belki bilirsiniz Udemy de Jose Portilla nın bootcamp kursu var onda Advanced Modules kadar geldim(GUI ve Advanced Modules dersleri kaldı kursun bitmesi için) önceki noktaları unutmaya başlaıdığımı hissetim bundan dolayı bir tekrar yapcam Data types dan başlayarak OOP ile Functional Programming kısmını iyice oturttum baştan bir tekrar yapıp hafiften bide üzerine python da advanced seviyeye çıkmak için kaynak(kitap,video..vs) öneriniz var mıdır?

    3-Hocam Computer Science temelim olmadığı için direkt Python a giriştim ama şu noktada zorlanıyorum mesela API nasıl yazılır nedir gibi noktalarda şöyle açıklayayım mesela Youtube dan video indiren program yazmak istiyorum ama tam olarak ne yapacağım bilmiyorum if else statementları kafamda canlanıyor ama videoyu almak vs sanırım youtube yapısını bilmekten geçer diye düşünüyorum,bu noktada eksiklerimi kapatmak için sizce ne yapmalıyım?

    1- Cap oraninin yuksek olmasinin temel sebeplerinden bir tanesi okulun bu konuda ogrencilere rahat veren bir nitelikte olmasi, cap yapma sartlari cok yuksek degil ve kabul orani yuksek. Onun disinda farkli okullardan cok fazla arkadasim yok ama tanidiklara bakarak itu'den biraz daha kolay olabilir gibi dusunuyorum, ama genel olarak diger unilerden daha kolay denilemez. Bahsettigim arkadaslarin hepsinin ilk 10 binde, bazilarinin ilk binde oldugunu da belirteyim, zaten calismaya alisik, temeli olan insanlar yani.

    Python pek bilmiyorum ne yazik ki, bitirme projemde arada 15-20 satir bir seyler eklemem gerekti bir python koduna, onun disinda hic python yazmisligim yok. API nasil yazilir tarzi konular programlama bilginden ziyade kullandigin dil ve library'ler ile ilgili bir sey, yani bilmemen normal, arastirip hazir ornekleri inceleyip o sekilde ogrenmen gerekiyor. Ben oyle bir sey yazmam gerekse direk internetten bana gereken seyi google'larim, oyle denerim. Tutorial'imsi bir ornegi kendim yazarim adimlari takip edip bazi adimlari kendim yapmaya calisip, ondan sonra yardim almadan kendim baska bir kucuk proje yaparim.

    Ayrica Python ogrenmesem de gelecekte ogrenmeyi dusunuyorum, o yuzden biraz arastirmistim, yeni ogrenip de bilgilerini pekistirmek ve pratik kullanima dokmek icin su kitabi oneren cok cok fazla kisi gordum:
    https://automatetheboringstuff.com/

    quote:

    If you've ever spent hours renaming files or updating hundreds of spreadsheet cells, you know how tedious tasks like these can be. But what if you could have your computer do them for you?

    In Automate the Boring Stuff with Python, you'll learn how to use Python to write programs that do in minutes what would take you hours to do by hand-no prior programming experience required. Once you've mastered the basics of programming, you'll create Python programs that effortlessly perform useful and impressive feats of automation to:

    Search for text in a file or across multiple files
    Create, update, move, and rename files and folders
    Search the Web and download online content
    Update and format data in Excel spreadsheets of any size
    Split, merge, watermark, and encrypt PDFs
    Send reminder emails and text notifications
    Fill out online forms
    Step-by-step instructions walk you through each program, and practice projects at the end of each chapter challenge you to improve those programs and use your newfound skills to automate similar tasks.

    Don't spend your time doing work a well-trained monkey could do. Even if you've never written a line of code, you can make your computer do the grunt work. Learn how in Automate the Boring Stuff with Python.


    Senin yapmak istedigin seyi ve cok daha fazlasini iceriyor bu, sahsen bunu kullanmayi dusunuyorum ileride Python ogrenirsem. Ingilizce bildigini farzederek onerdim bunu, ama bilmiyorsan da zaten ogrenmelisin kesinlikle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: k3k

    bilgisayar 1.sinif ogrencisi tatilde isine yarayacak ne yapabilir sence? 40 gun tatil var. 10 gununde tam tatil yapsan geriye 1 ay kaliyor

    Ogrendiginiz dili kullanarak kendin kucuk projeler yapmaya calis kesinlikle. Hedefi cok buyuk tutmadan ufak ufak seyler yap, boylece hem seni usandirip biktirmaz, hem de eglenceli olur. Mesela fakultenizdeki dersleri icerip onlar arasindan secim yapabildigin bir GPA Calculator yazabilirsin. Bunu yazdiktan sonra da "save" secenegi ekleyip ekledigin seyleri bir not defterine kaydedip programi bir daha calistirdiginda o not defterinden bunlari load edebilirsin.

    OOP dili ogreniyorsaniz kucuk, text-based bir oyun yapabilirsin. Bunu yaparken de bol bol class kullanmaya, inheritance ve interface'ler kullanmaya, abstraction temelini oturtmaya dikkat edersen cok verimli bir calisma olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorum zaten Python İngilizce öğrendim ama terimlerde ve bazı kelime kullanımında cidden sıkıyor ve zorluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

    Work and traveldan tanıştığım bir arkadaş koç bilgisayar mezunuydu. Zamanın oks 1.si. İngilizce anadili gibi Türkçeden daha iyi biliyor. 4-5 yazılım dilinde de baya iyi, yurtdışı yarışmalara katılıp ödüller aldığı oldu. Mezun olduktan sonra bir yıl Avustralya'ya gitti. Geri geldi şu anda Beşiktaş'ta bir kafe işletiyor. Meraktan soruyorum sence bu kadar kendini geliştirmiş birisi daha iyi kazanmaz mıydı? Ya da yurtdışı olanağı bu adam için daha iyi olmaz mıydı?
    Herkesin deneyimi farkli oluyor. Belki, eger Avustralya'dan memnun kalmadiysa baska bir ulke deneyebilirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

    Hocam ben da ceng yazacağım. Yeditepe Üniversitesi düşünüyorum. Mezun olduktan sonra kesinlikle Türkiye'de bir gelecek planım yok. Hedefim yurt dışı. Önceliğim Amerika olmakla beraber, Kanada, birçok avrupa ülkesi , Avustralya gibi ülkelerde çalışmak istiyorum. Böyle bir gelecek için 4 yıl okurken neler yapmalıyız? Ne yaparsak daha kolay yurt dışına çıkarız? Yurt dışında yüksek lisans için burs nasıl kazanılır? Genel olarak yurt dışında çalışma imkanlarıya ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
    Merhaba,

    Size tavsiyem Java uzerine egitim aldiktan sonra (Okul veya kurs ya da kendi kendine) uzerine de birkac sene bir sirkette deneyim kazanirsaniz yurtdisina cikma sansiniz oldukca yuksek. Tabii Ingilizcenizin iyi seviyede oldugunu varsayiyorum.

    Ulke olarak ise size 2 ulke onerecegim suanda yasadigim yer olan Finlandiya ve Isvec. Sebepleri ise Avrupa icerisinde resmi dili Ingilizce olmadigi halde nufusunun %90-95'inin cok iyi duzeyde Ingilizce konusmasi, sosyal sistem olarak Amerika, Ingiltere, Almanya vs'den bile daha iyi bir sisteme sahip olmasi, vatandaslik almanin en kolay oldugu 2 ulkelerden olmalari, insanlarinin kibar ve nazik olmasi olarak sayabilirim. Tabi belirtilmesi gereken bir nokta da bu Ulkelerin Kuzey Ulkesi olmasi ve dolayisiyla da biraz soguk olmasi. Gerci son 4-5 yildir adam gibi kis bile olmadi. Hatta soyle diyeyim Istanbul'a buradan daha cok kar yagmisti.

    Eger baska sorulariniz varsa cevaplayabilirim.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.