Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.118
Cevap
104
Favori
158.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En buyuk e-kitap okuyucu ureticilerinden biri olan kobo, d&r ortakligi ile turkiyeye gelmiş.
    Su an satista.

    429 liraya satın aldım (ön sipariş) dünyadaki fiyatlarına baktım, gayet makul bir fiyat. Amazon paperwhite alacaktım, garantili ve Turkiyede destek mevzusu yuzunden kobo tercih ettim.

    Umarim pisman olmam, acikcasi yorumlar cok ic acici degil, en azindan kobonun musteri hizmetleri konusunda.

    Kullanan varsa yorum yapabilir mi?

    Edit: satın aldım, çok memnunum uzun uzun yorumlarımı yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 10 Ekim 2016; 17:06:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Baska konuda yazmistim, paylasiyorum burada almak isteyenler icin:

    Ilk Kindle ciktigindan beri Kobo, Nook ve Kindle cihazlarini kullanmis olan biri olarak (elimden 3 Kobo, 2 Kindle, 2 Nook gecti; simdi Kobo Glo HD kullaniyorum, genelde sat-al ya da almak isteyen arkadasa hediye et ve yeni al usulleriyle degistirdim) goruslerimi paylasabilirim.

    Ilk once kitap konusu. Eger Ingilizce (ya da Almanca vs.) okuyorsaniz en mantiklisi Kobo almak. Cunku bu yeni haber ile birlikte Kobo'nun ekitapcisi Turkcelesti ve Turkiye'ye hem kendi sattigi kitaplari, hem de D&R'da satilan Turkce kitaplari TL uzerinden satmaya basladi. Onun disinda Baen gibi, Waterhouse gibi ek kitapcilarla yayinevleri de Kobo uyumlu satiyor. Kindle alirsaniz Amazon'a mahkumsunuz. Tabii, bunlar benim gibi sadece orijinal alanlar icin gecerli.

    Elbette cevirme ve yandan yukleme mumkun, Amazon'dan alip Kobo'da okudugum cok oldu benim, ozellikle sadece Amazon'da satilan Amazon yayinlarini ve ozbasimlari. DeDRM sayesinde Calibre otomatik olarak tum DRM'leri kiriyor ama nasil yapildigini sormayin, yasadisi dagitim icin kullanilabilir ne de olsa, Kendiniz arastirin derim. Ama bilgisayar gerekiyor cevirme icin. Kobo'nun avantaji cihazin icinden istediginiz Turkce ya da yabanci kitabi alabilecek olmaniz. Disardayken bitirdigim bir kitabin devamini hemen almak istedigim cok oldu benim, Kobo'nun dukkanindan aldim da. Korsan kullanmiyorsaniz Kobo tek secenek gibi yani su anda; bu konuda tartisilacak bir sey bile yok. Amazon da dukkanindan satiyor Kindle icinden ama sadece Kobo Turkce kitap satiyor. Calibro da satiyor Turkce ama Calibro Kobo'nun ve Kindle'in rakibi degil yani, Calibro Sense bile artik eskimis ve kullanilmayan bir teknoloji ile uretilmis. Calibro Sense 2012'de çıkan eski Kobo Glo ile aynı ekranı kullanıyor, Kobo Glo HD son model ekranıyla çıkalı bir sene olmadı daha.

    Ikinci olarak cok onemli olan garanti ve servis durumu. Kindle bozulursa ne yapacaksiniz? 500tl cope!

    Ucuncu olarak ekran kalitesi. Kindle'lar capacitive dokunmatik ile geliyor, Kobo'lar infrared. Tabletlerden ve telefonlardan alisik olarak capacitive daha iyi diyebilirsiniz ama ekitap okuyuculari icin bu gecerli degil, tam aksi hatta. Capacitive dokunmatik icin ekrana fazladan bir capacitive layer gerekli bildiginiz gibi, ve bu goruntunun kalitesini dusuruyor biraz. Kagitliktan alip biraz daha alistigimiz ekrana yaklastiriyor, kontrasi dusuruyor. Ayrica sadece vucudun manyetik alani ile calistigi icin ciplak elle kullanmak gerekiyor. Disarda, kisin, eldivenle okuyamiyorsunuz. Yani hem Kobo'nun dokunmatigi daha rahat kullaniliyor, hem de beyazi daha beyaz, siyahi daha siyah; ekrani daha yakin kagida. Ekran olarak Kobo Glo HD en ust kaliteyi sunuyor su anda Kindle Voyage gibi ust seviye cihazlara kiyasla bile.

    Dorduncu ve en onemli nedenlerden biri ise tipografi. Kindle'lar tipografik olarak epey geride. Kerning, ligatures ve hyphenation kendi yuklediginiz kitaplarda ve sattigi kitaplarin iyi bir kisminda yok. Kabul edilemez bir sey bu, resmen sakat kitaplari. Kerning olmadan okuyamam ben, okuyan nasil okurum diyor kafam da basmiyor. Surada adam derdimi tutkulu bir sekilde anlatmis, bir goz atin:http://www.cgpgrey.com/blog/voyage-to-nowhere

    Sonuc olarak, su anda Kobo Glo HD yerine baska bir sey almayi dusunmeyin bile. Fiyat da yuksek degil. ABD'de 370TL (yok ve gumruk olmadan), EU'da (yine yol ve gumruk olmadan) 420TL. D&R'in fiyati tamamen yerinde yani. Daha ucuza ikinci el bulursunuz sadece.

    Daha ucuz olan Kobo'nun ya da Calibro'nun dokunmatik ve isiksiz modellerini almak isteyebilirsiniz. Tavsiyem almamaniz. Asagidaki resim abarti degil, dogrudan gunes isigi altinda tutmadiginiz surece durum boyle, mesela evinizde, lamba altinda filan:



    Kobo Glo HD ekitap okuyucularinin geldigi en ust seviye su anda. Renkli ekranlar cikana kadar da daha ustune gerek oldugunu sanmiyorum. 300ppi ustu zaten eInk uzerinde gorebileceginiz bir sey degil, tipografik destek tam, kitapcisi iyi calisiyor, manga okunuyor rahatca, isik da olabilecek en iyi sekilde calisip tam olarak esit yayiliyor. Daha ne olacak?

    PS. Kilif almayi lutfen ama lutfen atlamayin. D&R'deki kilif cidden cok iyi, Gecko Covers ama benim favori kilif ureticim. Eger pahali gelirlerse eBay'dan cok ucuza da bulabilirsiniz. Bunlarin ekranlari normal alistiginiz ekranlardan daha hassaslar, kirilabiliyorlar. Kilif sart.

    PPS. Bu cihazi yamalamak, yeni ozellikler eklemek, rendering'ini kendi zevkinize gore degistirmek mumkun. Sonra vakit bulursam anlatirim onlari da.
    4 ay önce emektar okuyucum Nook Simple Touch'un pili kendi kendini imha ederek mefta oldu, Çin'den pil getirtmek yerine pek fazla araştırmadan Kobo Aura aldım. Kobo Aura Epub'larda Nook'a göre çok daha iyi bir performans gösteriyor, ekranı daha net, Calibre ile Epub formatındaki kitabı Kepub'a dönüştürünce sayfalar arasındaki geçiş hızı artıyor, istatistik gibi ek özellikler Kepub formatında stabil çalışıyor. Yazılımın içindeki bir dosyada değişiklik yaparak siyah-beyaz renkleri tersine çevirip gece modu manuel olarak yapılabiliyor. Son güncellemeyle %2 ışık oranıyla %1 ışık oranının aynı seviyede ışık verme sorunu çözülmüş. Fakat daha yeni bir jenerasyona ait olmasına rağmen PDF dosyalarındaki geçiş hantallığından dolayı NOOK kadar verim alamamıştım. Yabancı forumlarda bu konuyu araştırdım ve PDF dosyalarını cihaza göre optimize eden bir program keşfettim. Dünyalar benim oldu. Sizinle de paylaşayım.


    Programın arayüzü:





    Tek yapmanız gereken sağ üst köşeden kullandığınız cihazı seçmek ve PDF dosyasını ADD FİLE butonuna basarak eklemek. Hızlı bir şekilde PDF dosyasını cihazın ekran boyutlarına göre küçültüp çıkartıyor. Bu sayede ders kitapları da dahil -grafik ve tablo içermeyen- pek çok PDF dosyasını rahatça okuyabiliyorsunuz. Program ücretsiz.

    İndirmek için:http://www.willus.com/k2pdfopt/
    Kobo Glo HD kullanıyorum dahili hafızalı araç kamerası alınca 32GB Samsung Evo Plus micro SD kartım boşa çıktı. Bildiğiniz üzere firma bu cihazın hafızasını micro SD kart olarak belirlemiş ve micro SD anakarta lehimli değil.
    Bende içindeki sandisk marka 4GB kartı USB image tool ile Samsung 32GB Evo plus karta klonladım. Daha sonra Minitool partition wizard ile alanı extend ettim.
    Sonuç olarak cihazın hafızası 32GB oldu. Ayrıca taktığım kart içinden çıkandan daha hızlı olduğu için performansta biraz iyileşme hissettim.



    KOBO AURA ONE kullaniyorum ilk ebook reader'im. alacak olanlara tavsiye ederim. genelde geceleri okuyorum hem uykumu getiriyor hafif turuncu isigi, hem goz yormuyor. cok ince ve hafif oldugu icin, normal kitap gibi eliniz kolunuz agrimiyor. simdi eskisinden daha cok kitap okudugum kesin bu sebeplerden dolayi. wifi kapali tutuyorum otomatik isik ayarini da kapali tutuyorum, bu sekilde her gun 2-3 saat arasi kitap okuyarak 2-3 haftayi geckin gidiyor sarji. 2-3 gunde bir wifi acip senkronizasyon yapiyorum pockete makale attigim icin. aura one tercih sebebim, elime alir almaz cok begenmemdi. hafifligi inceligi, boyutunun ideal olusu, normal kitap boyutunda, arti turuncu isik ozelligi ve su gecirmemesi de artiydi benim icin. uzun suredir dusunup glo hd yi sirf 6 inc cok kucuk geldigi icin hep ertelemistim. aura one ayni ppi degeri ile bu boyutta cikinca da pek dusunmedim. tek dusunduren sey batarya problemi oldugunu soylemeleri pilinin hic gitmedigini soylemeleriydi yurtdisindaki yorumlarda. cok tereddut ettim ama oyle bir sorun yok 2 ay gitmez eski ereaderlar gibi ancak bir ay gider minimum ayarlarla.

    pocket kullanamayanlar icin de cihazin dilini ingilizce yaparsaniz sorunsuz kullanabilirsiniz. cihaz dili turkce iken makalelere tikladiginizda reset atiyor, ingilizce kullaninca sorun cozuldu. pocket bilmeyenler icin; kobonun da destekledigi guzel bir uygulama. internette pcde tablette vs gezerken sayfalari, makaleleri pockete gonder diyerek kaydettiginiz sonradan ereaderinizdan telefondan tabletten yani pocket olan heryerden okuyabildiginiz bir uygulama.
    orjinal kilif almadim gereksiz pahali ve cihaz tek tusla zaten uyku moduna giriyor cikiyor, kapakla girmesi dezavantajdi benim icin. aliekspresden 7ser dolara birisi kapakli ince guzel bir kilif, birisi keçeden yapılmıs zarf seklinde, cantada tasimak icin iki kilif aldim ikisi de gayet guzel.

    e kitap temini icin meritokrasi agini kullaniyorum su an yaklasik 4600 kitap var. korsan sorun etmeyenler icin ya da benim gibi kullanacaklar icin bulunmaz bir hazine. ben genelde elimde zaten basili hali bulunan kitaplarin epublarini ereaderdan okuyorum. yurtdisinda oldugum icin kitap getirmek biraz sıkıntıydı ama yine de cok kitap getirdim bu zamana kadar. ereaderi en buyuk tercih sebebim de buydu. su an cocuklarima cocuk kitaplari getirdigim icin kendimden feragat etmeye baslamistim. ebook piyasasi artarsa aradigimizi bulursak ebook olarak almak daha mantikli benim icin de bundan sonra.

    evet, ne yazdin yahu diyenler icin bir aciklama da olsun, bu forumu yedim yuttum cihazi almadan once o yuzden de boyle bir yorumu borc bildim. umarim birilerinin isine yarar :)
    mahkeme sonucu para iadesi aldım
    d&r ın cevahir şubesine gittim bana daha önce pişkin pişkin yapcak bişey yok diyen zayıf uzun boylu bir müdürü vardı gittim mahkeme kararını eline verdim çatır çatır paramı aldım o parayla gittim Kindle aldım halen taş gibi çok memnunum.İnşallah o müdür işsiz kalmıştır da aklı başına gelmiştir
    Yandeks disk indirin telefonunuza yada bilgisayara.
    Pdf leri bu disk icinde "PDF" klasoru olusturun ornegin.
    Yandeksde bu PDF klsorunun baglantisini, buyuk harf kucuk harf dikkat ederek, kobo internet tarayicisina yapistirin,bir daha yazmamak icin favoriler olarak etiketleyin. Bir daha tarayici favorilerden bu klasoru linkini acip pdf 'leri indirebilirsiniz.

    Ben buldugum Pdf'leri ilk once yandeks diske kaydedip, bu sekilde cozuyorum. Eskiden dropboxda oluyordu, sonra hata vermeye basladi.
  • Baska konuda yazmistim, paylasiyorum burada almak isteyenler icin:

    Ilk Kindle ciktigindan beri Kobo, Nook ve Kindle cihazlarini kullanmis olan biri olarak (elimden 3 Kobo, 2 Kindle, 2 Nook gecti; simdi Kobo Glo HD kullaniyorum, genelde sat-al ya da almak isteyen arkadasa hediye et ve yeni al usulleriyle degistirdim) goruslerimi paylasabilirim.

    Ilk once kitap konusu. Eger Ingilizce (ya da Almanca vs.) okuyorsaniz en mantiklisi Kobo almak. Cunku bu yeni haber ile birlikte Kobo'nun ekitapcisi Turkcelesti ve Turkiye'ye hem kendi sattigi kitaplari, hem de D&R'da satilan Turkce kitaplari TL uzerinden satmaya basladi. Onun disinda Baen gibi, Waterhouse gibi ek kitapcilarla yayinevleri de Kobo uyumlu satiyor. Kindle alirsaniz Amazon'a mahkumsunuz. Tabii, bunlar benim gibi sadece orijinal alanlar icin gecerli.

    Elbette cevirme ve yandan yukleme mumkun, Amazon'dan alip Kobo'da okudugum cok oldu benim, ozellikle sadece Amazon'da satilan Amazon yayinlarini ve ozbasimlari. DeDRM sayesinde Calibre otomatik olarak tum DRM'leri kiriyor ama nasil yapildigini sormayin, yasadisi dagitim icin kullanilabilir ne de olsa, Kendiniz arastirin derim. Ama bilgisayar gerekiyor cevirme icin. Kobo'nun avantaji cihazin icinden istediginiz Turkce ya da yabanci kitabi alabilecek olmaniz. Disardayken bitirdigim bir kitabin devamini hemen almak istedigim cok oldu benim, Kobo'nun dukkanindan aldim da. Korsan kullanmiyorsaniz Kobo tek secenek gibi yani su anda; bu konuda tartisilacak bir sey bile yok. Amazon da dukkanindan satiyor Kindle icinden ama sadece Kobo Turkce kitap satiyor. Calibro da satiyor Turkce ama Calibro Kobo'nun ve Kindle'in rakibi degil yani, Calibro Sense bile artik eskimis ve kullanilmayan bir teknoloji ile uretilmis. Calibro Sense 2012'de çıkan eski Kobo Glo ile aynı ekranı kullanıyor, Kobo Glo HD son model ekranıyla çıkalı bir sene olmadı daha.

    Ikinci olarak cok onemli olan garanti ve servis durumu. Kindle bozulursa ne yapacaksiniz? 500tl cope!

    Ucuncu olarak ekran kalitesi. Kindle'lar capacitive dokunmatik ile geliyor, Kobo'lar infrared. Tabletlerden ve telefonlardan alisik olarak capacitive daha iyi diyebilirsiniz ama ekitap okuyuculari icin bu gecerli degil, tam aksi hatta. Capacitive dokunmatik icin ekrana fazladan bir capacitive layer gerekli bildiginiz gibi, ve bu goruntunun kalitesini dusuruyor biraz. Kagitliktan alip biraz daha alistigimiz ekrana yaklastiriyor, kontrasi dusuruyor. Ayrica sadece vucudun manyetik alani ile calistigi icin ciplak elle kullanmak gerekiyor. Disarda, kisin, eldivenle okuyamiyorsunuz. Yani hem Kobo'nun dokunmatigi daha rahat kullaniliyor, hem de beyazi daha beyaz, siyahi daha siyah; ekrani daha yakin kagida. Ekran olarak Kobo Glo HD en ust kaliteyi sunuyor su anda Kindle Voyage gibi ust seviye cihazlara kiyasla bile.

    Dorduncu ve en onemli nedenlerden biri ise tipografi. Kindle'lar tipografik olarak epey geride. Kerning, ligatures ve hyphenation kendi yuklediginiz kitaplarda ve sattigi kitaplarin iyi bir kisminda yok. Kabul edilemez bir sey bu, resmen sakat kitaplari. Kerning olmadan okuyamam ben, okuyan nasil okurum diyor kafam da basmiyor. Surada adam derdimi tutkulu bir sekilde anlatmis, bir goz atin:http://www.cgpgrey.com/blog/voyage-to-nowhere

    Sonuc olarak, su anda Kobo Glo HD yerine baska bir sey almayi dusunmeyin bile. Fiyat da yuksek degil. ABD'de 370TL (yok ve gumruk olmadan), EU'da (yine yol ve gumruk olmadan) 420TL. D&R'in fiyati tamamen yerinde yani. Daha ucuza ikinci el bulursunuz sadece.

    Daha ucuz olan Kobo'nun ya da Calibro'nun dokunmatik ve isiksiz modellerini almak isteyebilirsiniz. Tavsiyem almamaniz. Asagidaki resim abarti degil, dogrudan gunes isigi altinda tutmadiginiz surece durum boyle, mesela evinizde, lamba altinda filan:

     Kobo Kullanıcıları


    Kobo Glo HD ekitap okuyucularinin geldigi en ust seviye su anda. Renkli ekranlar cikana kadar da daha ustune gerek oldugunu sanmiyorum. 300ppi ustu zaten eInk uzerinde gorebileceginiz bir sey degil, tipografik destek tam, kitapcisi iyi calisiyor, manga okunuyor rahatca, isik da olabilecek en iyi sekilde calisip tam olarak esit yayiliyor. Daha ne olacak?

    PS. Kilif almayi lutfen ama lutfen atlamayin. D&R'deki kilif cidden cok iyi, Gecko Covers ama benim favori kilif ureticim. Eger pahali gelirlerse eBay'dan cok ucuza da bulabilirsiniz. Bunlarin ekranlari normal alistiginiz ekranlardan daha hassaslar, kirilabiliyorlar. Kilif sart.

    PPS. Bu cihazi yamalamak, yeni ozellikler eklemek, rendering'ini kendi zevkinize gore degistirmek mumkun. Sonra vakit bulursam anlatirim onlari da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adachi -- 25 Nisan 2016; 9:35:23 >
  • Adachi A kullanıcısına yanıt
    Uzun uzun cevaplar icin tesekkur ederim.
    Ben de almadan once bayagi arastirdim, hatta icindeki micro sd kart girisine kadar ogrendim. Ancak incelemelere baktım, kullanici yorumlarina pek bakmadim.

    Amazon paperwhite 3 ile kiyasladiktan sonra kobo glo hd'de karar verdim, satın aldım.

    Satın aldıktan sonra kullanici yorumlarına bakayım dedim, o da ne korkunclar.

    O yuzden biraz endiselendim, hatta siparisi iptal mi ettirsem diye dusundum, neyse etmeyecegim artik, ekranlarinin dayaniksiz oldugunu,ufacik catlakta bile kullanilamaz hale geldigini ben de duydum, herhalde d&r de magazada da satarlar o kiliflari, magazadan alirim artik.

    Dokunmatik farkini bilmiyordum, bildigim iyi oldu.

    İlk elektronik kitap okuyucum oldu, bayagi arastirdim, calibre vs, gene de paslasiriz ileride. Tekrar tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün dr.com.tr den sipariş verdim bugün geldi.
  • Ben de bir tane almayı düşünüyorum. Tercihim bu olacak büyük ihtimal.
    Ama fiyat BANA GÖRE biraz pahalı. 2. El bulabilirsem temiz bişey, daha iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün aldım.

    Kılıfı ebay'den sipariş ettim ancak ekran koruyucusu yok.

    Ekran koruyucuyu Türkiye'de bulabilir miyiz? Koruyucu olmadan kullanırsak sorun olur mu?
  • tequciqalpa13 T kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de dusundum, ancak sonra bu aletin olayinin ekrani oldugunu, ve jelatin ne kadar iyi olursa olsun yansima, matlastirma vs yapacagindan vazgectim. Eksiden ve yabanci platformlardan da arastirdigima gore kastetmedikce cizilmiyor bunlarin ekrani. Ben de kilif siparis ettim, bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım böyle giderse bayagi kalabaliklasacagiz.
    Bu konuyu ana konu yapalim isterseniz.

    Bilgi olsun diye bu linki vereyim:

    http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=207329&st=375&gopid=1064371540&#entry1064371540

    Gordugum kadari ile kobo ile en çok bilgi edinebilecegimiz forum burasi olmus. Cihaza custom rom dahi atilip, gece modu ozelligi bile verilebiliyor. Gerci kobo glo hd'den degil de sadece glo'dan bahsetmisler ancak yazilimlar ayni sonucta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jvcjvc

    Bunu ben de dusundum, ancak sonra bu aletin olayinin ekrani oldugunu, ve jelatin ne kadar iyi olursa olsun yansima, matlastirma vs yapacagindan vazgectim. Eksiden ve yabanci platformlardan da arastirdigima gore kastetmedikce cizilmiyor bunlarin ekrani. Ben de kilif siparis ettim, bekliyorum.

    Bugün bende glo hd modelini D&R'den aldım. Çizgi roman okumayı bekliyordum fakat performans alamadım. Dikey modda yazılar tam okunmuyor yatay modda ise sürekli aşağı yukarı yapmak zorunda kaldım. ePub benim için yeterli bir format. Bu formatta okuyacağım yüzlerce kitap var.

    Kılıf D&R'de pahalı olduğu için bende internetten satın alıcam.http://s.aliexpress.com/VfInyMji bu linkteki satıcı güvenilirmi siz nereden sipariş verdiniz ?
  • Arkadaşlar pdf dosyalarda bir sorun var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redible kullanıcısına yanıt
    Ben amazondan aldim. Saticinin yorumlar gayet iyi, alinabilir bence.

    Goruntu dosyalarinda e-ink verimli degil malesef en azindan bu ekran boyutunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta (d&r açıklamasından önce) ebay'de japon satıcıdan almış bulundum. :)
    Fiyatı 110$ + 11$ kargo, 340 tl civarı tuttu. 29 nisanda yurda girip 30 nisanda eve geldi. Akşam baya uğraştım, ancak bugün kitap satın alabildim. Kobo hesabı, Adobe digital edition hesabı ve son olarak da d&r hesabı açtım, kitapları satın alıp yükleyene kadar baya uğraştırdı beni. :)

    Artık çalışıyor. Ekran, çözünürlük, ışık ayarı vs çok iyi. Mutlaka kılıf şart, ekran zarar görebilir. Onu da ebay'den aldım ama satıcı çinli, gelmesi 1 ayı bulur herhalde.

    Benim için yeni bir deneyim, ama sıkça kullanacağımı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 1 Mayıs 2016; 18:21:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    Sanssizlik olmus sizinki, isterseniz d&r ulasin, garanti hizmeti verirler miymis...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    Pek sanmıyorum ama sıkıntı çıkarsa başvururum tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drdan bir tane kobo glo hd aldim
    daha oncede paperwhite ilk serisini kullanmistim
    genel olarak bunlarda pdf okumak icin almak isteyen varsa ben kesinlikle almasin derim ,tabii benim kisisel gorusum bu ,kindle kobo vs hic farketmez ,pdf okumak sikintili tat vermez
    kobonun ana sayfasi ve kitaplar sanki biraz soluk gibi ,kontrasti ayarlaniyor mu bilemiyorum ama kindleinki daha iyidi sanki .cok iddiali konusmayacagim ama sanki kontrast ile alakalli gibi geldi
  • Kobo siparişi verdiğim gün ebay'den kılıf siparişi de vermiştim, bugün geldi. Akşama fotolarını yollarım. 8 $ fiyatı var. İçinden dokunmatik kalemi ve ekran koruyucu film de çıktı. Ama filmi takmam sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 2 Mayıs 2016; 21:04:22 >
  • Resimleri mobilden bir türlü yükleyemiyorum (yükledim sonunda).

    Bu mesaja eklenen görseller:

     Kobo Kullanıcıları Kobo Kullanıcıları Kobo Kullanıcıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 3 Mayıs 2016; 6:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablet veya telefonundan okumaktan ne farkı var bunun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emple kullanıcısına yanıt
    e-ink isimli özel bir teknoloji kullanılıyor bu aletlerde. ekran aynı kitap gibi. tablet ve telefon ise malum, ekran parlak ve göz yoruyor. yılda 1-2 kitap okuyan için belki çok fark etmez ama kitap kurtları için müthiş birşey bu e-readerlar.
  • tequciqalpa13 T kullanıcısına yanıt
    Ekranina koruyucu takamazsin Kobo Glo HD'nin. Bunun ekrani capacitive touch degil, infrared. Dokunmalari algilayan ekran degil yani; ekranin userinde, cihazin kenarlarindan cikan bir infrared alan var. Hani filmlerde olur ya, kirmizi lazer-vari isiklar odayi kaplar, hirsiz aralarindan gecmeye calisir... Kobo'da tam olarak bu var iste. Resim daha iyi anlatabilir:

     Kobo Kullanıcıları


    Bu yapimlasi daha pahali bir sistem, fiyata bu da katkida bulunuyor. Ama ekran uzerine ek capacitive ekran konmadigi icin daha kaliteli oluyor goruntu Kindle'lardan. Amazon capacitive kullaniyor. Bir de infrared ekranlar eldivenle, kalemle, tasla, her seyle kullanilabiliyor.

    Bu ekran nedeniyle iste ekran koruyucu koymaya kalkarsan dokunmatigi calismaz, cihazi kullanilmaz hale getirirsin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.