Şimdi Ara

Km'si düşürülmüş araç satmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2013 focus tdci trendx aracımı satmak istiyorum. Ancak muayene kayıtlarından anladımki km düşürülmüş. Resmi aşağıya ekliyorum. Hukuki yollara başvurmak istemiyorum çünkü alırken de uygun fiyata aldım 1.5 yıl önce. Aldığım kişi de iş arkadaşım, o da durumum farkında değil.

    İade etme hakkım var kanunen ama 1.5 yıl önce aldığım fiyatlarla şimdiki fiyatlar aynı değil. Zarar etmeyeceğim makul bir fiyata, piyasanın neredeyse %20 altına bir fiyata vereceğim.

    Ancak soru şu: kanunen problem yaşamamak için satış esnasında hangi yasal yollarla yürümek gerekliki alan kişi bana dava açmasın.

    Tecrübe eden varsa, tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
    Km'si düşürülmüş araç satmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 22 Eylül 2021; 13:59:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Muayenede bile km düşürülmüş ise hafif kusur ile geçiyordu bir ara ilanda belirtin durumu satarkende durumu belirten bir satış sözleşmesi yapin herhangi bir sorun olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2012 yılında mercedes axor kamyon aldik bir tanıdıktan bize satmadan 500 bin km civarında 300 bine çekmiş muayende hafif kusur olarak yazılınca fafk etmiştik bizde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • satılık ilanına km nin düşürüldüğünü belirten cümleyi ekle ve ekran görüntüsü al. noter satışında eğer yazarlar ise bir cümleyle bunu eklet. o kadar. veya sattığın adamdan bunu söylediğine dair imza al. basit bir kağıda elle yazıp imzalaması yeterli.

  • Noter satışından önce alıcı ile aracı tse belgeli (noterde işletme için tse belgeli olması şart) bir ekspertize götürün, ekspertiz raporuna durumun özellikle yazılmasını isteyin ve satış esnasında raporu işletin. İleride olası bir şikayet- dava durumunda kanıt olarak sunarsınız.

    Satış esnasında noterler de km bilgisini işliyor fakat oynanmış beyanını yazarlar mı bilmiyorum, mantıken yazmaları lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı alırken tüv Türk onaylı d-expert de yaptırdım ekspertizi. Km bilgisi sorgulamıyoruz dediler. Yoksa ekspertizi şirketine dava açacaktım
    2. El oto ekspertizi halen saçma ve işlevsiz yürüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satış sözleşmesine km düşürülmüştür ve alıcının bilgisi vardır şeklinde ekleme yapmalısınız. Yoksa hukuksal acıdan sorun yaşanabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt

    Gitmeden önce soracaksınız, pek çok firma üst paketlerde sorgulamayı yapıyor, yapmıyorsa da 50 lira fazla alır, tramer ve km sorgusunu rapora ekler. Bu kayıt zaten var, önemli olan noterde işlenmesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniden ekspertize sokmanın şart olduğuna emin misiniz? Bence noter satış sözleşmesine aracın km'si orjinal değildir/düşürülmüştür ve alıcıya bunun bilgisi verilmiştir şeklinde yazılması yeterli olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 22 Eylül 2021; 17:14:44 >
  • öncelikle bilen bilmeyen yazmış , durum şu : 1-sen aldığın adam dava açabilirsin . ya aldığın paraya iade edersin yada mahkeme bilir kişi atar güncel ücret belirlenir ona göre ödeme yaparlar sana .

    2-gelelim satsam sıkıntı olur mu olayına. sen almadan önce yapılmışsa hiç bir sıkıntı olmaz mağdur müşteki olarak ifadeni verirsin , dolandırıldığını söylersin senin arkadaşa kabak patlar . ondan da geri gidilebilir eksperle falan ama uğraşmaya değer mi tartışılır.


    ben satacağım dersen noterde km düşük olduğunu işletirsin olur biter.

  • Teşekkürler bilgilendirme için, ancak dediğim gibi aldığım kişiye dava açmayı düşünmüyorum. Zaten uygun fiyata vermişti,ben de satarken sahtekarlık olmaması içib dürüstçe satmayı planlıyorum. Zaten km sorguda çıkıyor, saklayacak birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 23 Eylül 2021; 1:40:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Taksi olarak kullanılmış sanırım araba 2 senede 89binden 230bin ondan önce 200binde düşürülmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 23 Eylül 2021; 9:26:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış sözleşmesinde belirtin ekstra olarak da ilanınıza yazın ve ilanınızın bir çıktısını alın(ne olur ne olmaz.)Alıcıyla konuşurken de hiç gerek olmasa bile MESAJ yoluyla durumu kendisine bildirin ilanınızda da orijinal km ye yakın bir km yazın.Aynı şekilde satış sözleşmesine de aracın orijinal km sini yazın göstergede olanını değil.Bunları yaptıktan sonra başınıza bir şey gelemez diye düşünüyorum.

  • Ekspertizde zaten km düşürme bilgisi yer almaz. Bilemezler. Ancak böyle tuvtürk veya resmi servislerde araç bakımı işlemlerinde böyle tutarsızlıklarla km düşürme işini yakalamak mümkün. Bir de aracın özellikle iç mekan yıpranlamarı ile anlaşılabilir.

  • Ya tavsiyelere bak yok expertize götür yok elinden yazı al millet kafayı yemiş. Arkadaş; satış sırasında noter km bilgisini soracak, orada gerçek km'yi söyle gitsin. Satış belgesini de sakla bitti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Noterde aracın kilometresinin düşürüldüğünü ekletebiliyordunuz sanırım. Son noter satışımda öyle bir şey hatırlıyorum.

  • Noter yazmıyor o şekilde. Km düşürülmüş bir araç sattık, satarken söyledik 2006 model doblo’ydu 150 bin civarında sattık 120’de almıştık ama biz aldığımızda aslında 200 binmiş araç.

    Alıcı bilerek aldı aracı, noterde ekleme yapmadılar satış sözleşmesine, kendi aramızda bir tutanak düzenledik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.