Şimdi Ara

Klozet Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
31.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde kötü durumda bir klozet var ve değiştirmek istiyorum, alttan çıkışlı. Klozet almaya yeltendim ama deli ettiler beni, gittiğim heryer görmemiz lazım birşey diyemeyiz diyor. Usta geldi bir kere o kendi anlaşmalı olduğu bir mağazadaki klozeti aldırmaya çalışıyor bana. Gidip duvara sıfır alttan çıkışlı bir klozet alsam taktırabilir miyim yoksa bu lanet şeyin de çeşitleri mi var? Önce söktürüp tespit yaptırmam mı gerekiyor?

    Allah aşkına biri yol göstersin, kafayı yemek üzereyim. Evde hanımla birbirimize giriyoruz :)

    Son olarak duvara sıfır klozet tavsiyesi verebilecek var mı? Teşekkürler.



  • Merhabalar,

    Gömme rezervuarlı klozetlerin yapısı klasik tiplere göre farklıdır. İki method ile yapılır. Birincisi, ilk inşaat yapılırken kolzeti koyacağınız yere çelik profil karkası montaj yapılır sonra banyo duvarları ile beraber bu taşıyıcı kısımda örtülür. İkinci method mevcut duvar incelenir uygun ise kırılır bu gömme rezervuar içine yerleştirilip montaj yapılır.Üçüncü method ise mevcut duvar kırılmayacaksa veya yeterli kalınlıkta değilse, duvarın ön kısmına taşıyıcı profillerin montajı yapılır sonradan üzerine duvar örülür. Bu durumda mevcut duvarınızdan yaklaşık 15 cm kadar dışa bir çıkma olur. O alanıda dekorastif süslerle yada başka eşyaları koyarak değerlendirebilirsiniz.

    Birde şunu unutmamalı mevcut atıksı gideri de uygulanacak methoda göre yer değiştirilecektir. Buda maliyete etki eder.

    Kendi görüşüme göre beğendiğiniz herhangi bir gömme klozet modelini montajı yapılabilir, kendinizde alıp eve koyabilirsiniz. Ancak montaj konusu yerinde inceleme ile olacaktır ve insanların pek fiyatlandırma yaparken görmeden fiyat vermemeye yanaşması bundandır.

    Tavsiye olarak: Malzeme fiyatları değişkendir. Piyasayı iyi araştıran farklı farklı yerlerden fiyat alınız. Usta olarak da güveneceğiniz birini bulmanız daha makul maliyetlerde olmanızı ve işçiliğin kaliteli olmasını daha garantileyecektir.

    Bodrum'daysanız yardımcı olabiliriz. Aşağıda web sitemi paylaşıyorum.Bunun dışında her zaman merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

    www.tfkmimarlik.com

    Ayrıca aşağıya direkt gömülü yada önden cıkmalı olarak iki tipi hakkında fikir edinmeniz için fotoğraf ekledim. (İkiside aynı ürün)

    Klozet Sorusu
    Klozet Sorusu
    Klozet Sorusu




  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler, fakat şu anda gömme klozet düşünmüyorum. İleriki zamanlarda komple banyo revizyonu yaptıracağım zaman benim de aklımda olan bir konu gömme klozet.

    Şu anda kullanmakta olduğum klozet alttan çıkışlı ve duvara sıfır değil. Sıkıntısı olduğu için duvara sıfır dayanan klozetlerden almak istiyorum yine alttan çıkışlı. Öğrenmek istediğim herhangi bir sıkıntı olur mu montaj aşamasında, gider yerinin belli bir yeri ya da çapı var mı değişiklik gösteren?

    Yoksa bir şekilde ayarlanıyor mu? Rahat bir şekilde alayım mı?

    Teşekkürler.
  • cermek kullanıcısına yanıt
    Giderler standarttır. 100 mm lik boru vardır. Alacağınız klozette mevcut gider üzerine oturtulacaktır.Ancak şu durum söz konusu olur. Duvara yaklaştıracağınız için ara mesafe kırılarak mesela 20 cm geri alınarak boruya ilave yapılacaktır. Eğer illa kendiniz yapacaksınız, klozeti kendi başınıza sökebilirsiniz. Yere sabitleyen vidaları sökün belinizi incitmeden rezervuarı söktükten sonra alt kısmı kaldırın. Zaten kısım o borunun üzerine oturtma yapılıyor herhangi bir vida yapıştırıcı filan yok. aşağıda faydalı bir kaç link buldum size paylaşayım.

    Bunun dışında eğer yakın tarihte komple tadilata girmeyecekse banyonuz, bir yandan da gömme fiyatı alsanız iyi olur çok fark ödemeden yaptırma imkanınız olabilir. Hem dekoratif olur hem de temizliği rahat olur.

    http://www.kar-el.com.tr/tbgoster.aspx?id=KLOZETLER%C4%B0N%20P%C4%B0S%20SU%20BAGLANTI%20BORULARININ%20DUVAR%20ve%20YERE%20MESAFELER%C4%B0

    https://www.tesisat.org/alaturka-ve-alafranga-tuvalet-tasi-montaji.html

    http://www.mekanikci.com/klozet-baglantisi-nasil-yapilir.html

    https://www.umraniyetesisat.com/faydali-bilgiler/klozet-montaji-nasil-yapilir/

    Son link baya iyi görselleri. Kolay gelsin.




  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardımınız için, anladığım kadarıyla sıkıntı çıkmayacak.

    Son linkten gördüğüm kadarıyla ayarlanabilen esnek bir boru var galiba, boru sayesinde sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum.
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Şuan inşaat halinde olan evime alttan çıkışlı klasik klozet tesisatı döşenmiş bunu duvardan gömmeli bir klozete dönüştürme ihtimlimiz var mı acaba ?
  • siz istediginiz klozeti alabilirsiniz suan var olan tahmin ettigim kadarıyla klasik olandır siz duvara sıfırla degiştirceniz galiba şöyle anlatayım eski klasik klozetlerde gider biraz ön tarafta kalabilir duvara sıfıra nazaran kırma ihtimaliniz varsa bu sorun kolayca giderilir ama kırma ihtimaliniz yoksa kendi borusu kısa gelebilir yada körüğü gergin kalabilir ama tesisisatcılarda bununla ilgili parcalar var elimde fotograf yok ama parcaları mevcuttur istediginiz ustaya yaptırabilirsiniz ustanızı biraz iyi secin olay bu sorun yaşamazsınız kolay gelsin.
  • gömmeli klozete dönüştürebilirsiniz bir usta yardımıyla kolayca sorunu cözebilirsiniz size tavsiyem mümkün oldugu kadar iç takımı yani duvara gömülecek olan kısmı kaliteli ve bilinir markalardan seçmenizdir bununla ilgili bir cok sorun yaşıyorum genellikle cok su kacırıyorlar ve düğmelerle ilgili bazen yedek parca bulmakta zorlanıyorum onun için iç takımı kaliteli alın lütfen ustanızıda iyi secin gönyeli ve güzel oturtugu zaman bir sıkıntı cıkmaz kolay gelsin
  • Alacağınız ürün konusunda satıcılar haklı. Her ürün duvara sıfırlanamıyor.

    İnce ve kalın olan rezervuarlar mevcut, buna ek olarak alaturkadan alafrangaya dönüştürülmüş tuvaletler mevcut.

    Mevcut tuvalet "kadası" ile 2-3 santim öne arkaya oynayabilir. Ayarlı kada veya körüklü kada ile 5-10 santim oynayabilir.

    Benim size tavsiyem; mevcut kolezeti yandaki vidalardan söküp (2 kişi) dikkatlice kaldırıp giderin merkezinden duvara kadar ölçüp yerine geri takmanız olacaktır. Bu ölçü ile de yapı marketten bölümün gerçek sorumlusu ile klozet seçmeniz olacaktır.


    Fakat unutmayın ki, tuvalet sökülüp geri takıldığı için yerdeki silikon veya derz gitmiş olacak. Az da olsa sızıntılar olabilir. Klozet değişim süresini uzatmayın.
  • arkadaşım sana ürüne uygun fiyat olarak yrdımcı olabilirim
    duvara gömme rezervuar yapacaksan creavit veya bocchi markasını öneririm ikiside birbirinden kalitelidir ayrıca servis garantisi vardır arıza durumunda gelip ücretsiz olarak yaparlar
    duvara dayalı klozet yapacaksan sana 220 tl ye duvara dayalı klozet verebilirim ama dersenki gömme yapacagım şu an kampanyada olan creavit markalı ürünüm var çok kısa süre için geçerli olan bu kampanyayı incelemeni tavsiye ederim iyi günler.
    banyomega




  • Serhend88 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin hayırlı geceler.
    Evimde duvara askılı klozet var muhtemelen kada sı kısa kesilmiş. Yeni kada aldım.
    Kadayı kaç santime ve neye göre kesmeliyim bilginiz için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı geceler hayırlı işler
  • Mete hann M kullanıcısına yanıt

    Bu video iş görür sanırım.


  • Selamlar, duvara gömme rezervuar yapacaksanız creavit markasını öneririm, ürünleri gerçekten kalitelidir, servis garantisi zaten var, herhangi bir arıza durumunda ücretsiz sorunu gideriyorlar. Buraya sitelerinin adresini bırakıyorum. https://www.creavit.com.tr/

  • flachspüler modelini bulamıyorum. : (


    Klozet Sorusu
  • Serhend88 kullanıcısına yanıt

    bilgiler için teşekkürler..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkeser07 -- 14 Kasım 2022; 12:29:37 >
  • Creavit klozetleri öneririm ömürlük olurlar çok sıkıntıda çıkmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.