Şimdi Ara

Kloroform Ne Kadar Sağlıklı ? Sararmış Farlar için Çözümünüz Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    10 yaşında bir aracım var. Farlarım güneş altında kaldığı için çok fazla sarardı. İnternette düzinelerce kloroform videosu var. Bu videolara bakınca ortaya güzel iş çıkıyor ama bazı yorumlarda bu işlemin aslında aracın farı için çok zararlı olduğu söyleniyor.


    Bir diğer işlem ise pasta+cila yöntemi. Fakat kloroform kadar etkili olamıyor. Sizin fikriniz nedir, kloroform yapanlar aylar sonra sorun yaşadılar mı çok merak ediyorum. Cevaplarınız çok değerli.




  • bazı farlar plastik , bazıları camdır.


    kloroform dediğiniz şey, asit türünden birşey ise plastiği eritip yakabilir. şimdi çok bilmişler gelir yazar, ayrıntısını kloroformun. hatta formülünü bile yazarlar sana.



    pasta cila mıdır bilmiyorum ama kendi farımda zımpara + cila yapıyorum. işe yarıyor.


    zımpara yapınca ister istemez, cam plastiği inceliyor ama yapacak birşey yok.

  • zımpara + plastx ile kurtarmıştım ben tamam farlar ilk günkü gibi olmadı ama etkili oldu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 9 Ekim 2021; 12:51:8 >
  • Profesyonel bu işi yaptırmak istiyorsanız far-par' ı tavsiye ederim. Olay zımparalmanın ardından şeffaf akrilik özel bir venik atabilmekte. Klorofomum orta vadede fat yüzeyini bozacağını düşünüyorum. Uzun ömrülü de değil.

  • Kloroform sarartmaz. Akrilik, polikarbonat grubu plastiklerin yapıştırılmasında kullanılır. Akriliklerin üretimlerinde de kullanılan "doğal" eriticisidir. 94'te yaptığım taklit buzlar hala sararmadı mesela, yapışma yüzeyini ayırt etmek mümkün değll.


    Plastikler alkollerle uzun bir sürede reaksiyona girer, okside olurlar ama çabuk buharlaşan alkoller veya kloroformla değil.


    İlerde tekrar sararmaları on sene sürmeyebilir ama bunun kloroformla ilgisi yok. UV ile olan reaksiyondur, basitçe eskidiği için sararcak.


    Kloroformun yaptığı şey plastiği eritip çiziklerin birbirne geçip yüzeyin düzelmesini sağlamak. Sararamış plastiklerdeki UV reaksiyonunu da tersine çevirmenin yolu var ama o farklı bir şey.

  • en garantilisi yenilemek eğer mercekli , ledli değişik pahalı bir far değilse :)

  • Sanırım farın camını değiştiren yerler de var ama her farınki oluyor mu bilmiyorum, belki pahalı farları yapıyorlardır sadece.

  • zımpara + kloroform ile temizlendikten sonra PPF film kaplama yaparsanız çok üzün süre hiç bir sıkıntı olmadan kullanabilirsiniz. Leon aracımda 1 sene önce yaptırdım ilk günkü gibi duruyor.

    Kloroform yaptıktan sonra film veya vernik atmak gerekiyor.

  • Ben de kloroform yaptirdim. Farlar cizik icinde ve vernigi kalkmis haldeydi. İslemden sonra cam gibi oldu ve aydinlatma bariz sekilde iyilesti.
  • cila (plastx vs) ile kloroformun elde ettiği parlaklığa/şeffaflığa ulaşmak mümkün olmuyor. kloroform yüzeyi eritip (mikron düzeyinde tabiki) düzleştirdiği için mükemmel sonuç veriyor.

    vernik vs uygulanacaksa klorofom sonrasında uygulanmalı bence.

  • bende zımpara + pasta kloroform yaptırdım 3 4 ay kadar oldu. halen sorunsuz kullanıyorum bir değişiklik yok. seneler sonra ne olur bilemiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.