Şimdi Ara

*KLİMA VS CİHAZLARDA İONİZERLERİN ZARARLARI HAKKINDA ÖNEMLİ TESPİTLER.* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
7
Favori
73.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yerli sitelere bakarsanız iyonizerin astıma iyi geldiği söylenirken yabancı ve düzgün kaynaklara baktığınızda 9köy'ün ne kadar bilinçli olduğu anlaşılıyor. Teşekkürler.
  • Bazen konular üst konu olduğunda böyle dikkatten kaçabiliyor. bakınız o kadar faydalı bilgi içeren konuya kasım 2015 den beri kimse bir satır yazmamış.
    Güncel görünsün diye mesaj attım takip edeceğim sonra.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben hiç bir yerde negatif iyon = ozon diye bir bilgiye rastlamadım, burada ikisini eşitleyip negatif iyon = zehir gibi bir sonuc algısı hissettiren arkadaşlar delillerinin açıklamalıdırlar.

    Eğer negatif iyon = ozon değil de iyon üretimi sırasında ozon da üretiliyor denmek isteniyorsa hangi yöntemle iyon üretirken ne kadar ozon ortaya çıktığı ve zararlı miktara ulaştığı da gösterilmelidir.

    Diğer taraftan Mitsubishi, negatif iyonu elekronik bir yöntemle değil, klima içine koydukları turmalin plaka ile doğal olarak ürettiğini iddia ediyor, böyleyse eğer turmalin taşı aynı zamanda ozon mu üretiyor?

    Klima alacağımdan ve Toshibanın negatif iyon üretmeyen ve daha ucuz olan suzumi ve iyon üreten ve pahalı satılan daiseikai modeli arasında kaldığımdan ve burada açıklananlar kafamı karıştırdığından yazıyorum.

    Bu konularda teknik ve/veya uygulamaya dayalı bilgi sahibi olanlar bizi aydınlatırlarsa herkese faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasoul -- 1 Ekim 2016; 13:45:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seasoul

    Ben hiç bir yerde negatif iyon = ozon diye bir bilgiye rastlamadım, burada ikisini eşitleyim negatif iyon = zehir gibi bir sonuc algısı hissettiren arkadaşlar delillerinin açıklamalıdırlar.
    Yok negatif iyon = ozon değil de iyon üretimi sırasında ozon da üretiliyor denmek isteniyorsa hangi yöntemle iyon üretirken ne kadar ozon ortaya çıktığı ve zararlı miktara ulaştığı da gösterilmelidir.

    Diğer taraftan Mitsubishi, negatif iyonu elekronik bir yöntemle değil, klima içine koydukları turmarin plaka ile doğal olarak ürettiğini iddia ediyor, böyleyse eğer turmarin taşı aynı zamanda ozon mu üretiyor?

    Klima alacağımdan ve Toshibanın negatif iyon üretmeyen ve daha ucuz olan suzumi ve iyon üreten ve sadece bu nedenle çok pahalı satılan daiseikai modeli arasında kaldığımdan ve burda açıklananlar kafamı karıştırdığından yazıyorum.

    A benden de o kadar. İonizerli mi iyonizersiz mi? Tartışmaya sağlam verilerle açıklık getiren var mı ?




  • 4-5 yıl önce Negatif iyon konusunu neredeyse aylarca araştırmıştım. O dönemde, burada konuşulan Ozon konusu dikkatimi çekmişti. O araştırmalarım sonucunda edindiğim bilginin özeti:

    Negatif iyon kesinlikle çok yararlı. Fakat elektrik ile yapılan üretimlerde, Ozon da ortaya çıkıyor ve Ozonun 0.1 ppm (9-10 m2 lik bir odada) üzerinde zararlı etkileri var. Miktarı arttıkça, sürekli solunması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu işi bilen ve ciddi yapan firmaların üreteçlerinde, üretilen negatif iyon miktarının yanısıra, ozon miktarı da yazılıyor. "<0.05 ppm" gibi.

    Eğer ben klima alacak olsaydım, iyon ve ozon üretim değerlerini belirten güvenebileceğim bir markanın, ozon üretimi mümkün olan en düşük seviyede olanını alırdım. Bunun haricinde illa evimde güvenebileceğim bir negatif iyon üreteci olsun diyorsam, gece lambası şeklinde üretilmiş, tuzu ısıtarak iyon salınımı yapması sağlanan modellere yönelebilirdim.

    Son bir bilgi daha: Ortalama 20 m2 lik, elektrikli cihazların da bulunduğu kapalı bir alana, sürekli çalışmayacaksa, 1 milyon/cm3 den düşük üretim yapan iyon üretecini hiç almasanız da olur. Onun yerine arada bir açıp güzelce havalandırın, aynı etkiyi alırsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozkececi



    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
  • Buradan bir selam edelim hak edenlere :)

    Konu güncellenecek.
  • Emeği geçenlere teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eozkececi E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Baymak elegant 12 btu klimayı inceleyebilir misiniz bu değerler belirtilmiş mi ?
  • İonizer modu kapalıyken bir zararı olmaz değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 24 Temmuz 2018; 8:37:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevengeRain

    İonizer modu kapalıyken bir zararı olmaz değil mi ?
    Merhabalar. Zararı olmayacaktır. İonizer modunda negatif iyon jeneratörü adlı parça devreye girmektedir. Onun dışında herhangi bir etkisi yoktur.
  • extinct kullanıcısına yanıt
    Hocam, bahsettiğiniz klima negatif iyon üretme özelliğine sahip değil. Gümüş iyon ve aktif karbon filtre diye bahsedilen kısım sizi yanıltmasın, onlar filtreleme kademesinin özellikleri.

    Not: Geç yanıt için kusura bakmayın. Bir süredir foruma girmiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozkececi -- 23 Ocak 2019; 16:57:1 >
  • eozkececi E kullanıcısına yanıt
    rahatlıkla iyon özelliğini kullanabiliriz yani =) teşekkürler
  • 9koy isimli kullanıcı, bizim almayı düşündüğümüz Electrolux markasına da "Ozoncu" demiş

    Almayı düşündüğümüz modelde, "Bio Filtre, Aktif Karbon Filtre,Hassas Toz Filtresi" deniyor.Gümüş iyon filtre yok, iyonizer diye bir özelliği de yazmıyor. Nasıl ozoncu oluyorlar, merak ettim.
  • Lg deluxe 18 btu klimayı düşünüyorum. İyonizer zararlı ise bosşuna para vermenın alemi yok 700-800 fiyat düşüyor çünkü iyonizer olmayan modeli ile arasında.. bilgisi olan varmı bu cihaz ile ilgili ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.