Şimdi Ara

Klima ve doğalgaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir'de üniversite okuyorum şu sıralar ev bakıyorum. Yazın ev bulmak daha kolay ama şu an çıkma imkanım varken çıkmak istiyorum. Klimali bir evde karar kıldım ama tam emin de değilim. 1+1 Salonun iki tarafı cam. Yatak odasında ve salonda klima var başka ısıtma yok. Ailem pek yanaşmadı daha pahalı gelir diye doğalgazdan. İnternette bazısı daha mantıklı bazısı değil diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Klima 7/24 çalışmayacak. Fiyat olarak doğalgazlı mı bakmayalım? Artısı eksisi nedir doğalgaz ve klimanın?



  • Up
  • Merhaba. İzmir'de ısınma ihtiyacı diğer bölgelere nazaran daha az olacaktır. Ayazı fenadır ancak klima ile ısınma konusunda İzmir şanslıdır. Şu da var,doğalgaz ile evin tümü ısıtılır. Klima ise bulunduğu alanı ısıtır. Isı pompası adını verdiğimiz klima sistemiyle kalorifer tesisatının kombinasyonu olan sistemler istisnadır.

    Doğalgaz olsa da her yeri ısıtmam,her peteği açık bırakmam diyorsanız,bulunduğum alan ısınsın yeterli diyorsanız Klimalı ev tercihi daha uygun olur.

    Bununla birlikte klimaların da kendi aralarında tüketim ve verim değerleri farklıdır. Eski tip On-Off klimalardan ise tüketim fazla olacaktır. Inverter klima ise bu durumda üstteki şart dahilinde klima daha kârlı olacaktır.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.