Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1913. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19111912191319141915
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yanılllmıyorsam koku probllemi lg dual plus için ve forumda bir kişi tarafından dile getirildi. kesin kararımı vermeme bir kaç haftam var o zamaana kadar daha detaylı araştıracam. şuaan için wifi ve r32 nedeni ile ayrıca fiyat avantaajı nedeni ile lg dual plus veya delluxe modelleri mantıklı geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali9949 A kullanıcısına yanıt
    Ses geçirimsizliği iyi.
    Paşa kılıcı çiçeği geceleri oksijen üretiyormuş. Yatak odasında havasızlığı önlemek için, o da denenebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 6 Aralık 2018; 12:8:5 >
  • Arkadaşlar ben de sigma plus 18000 lik klima aldım eve. Dur kalk şeklinde çalışıyor klima. En düşük fan ayarı bile sesli geliyor bana. Ideal ortam sıcaklığına ulaşınca motor direkt duruyor, sonrasında üfleme vs de duruyor, tekrardan çalışmaya başlayınca Turbo modu aktifmiş gibi gürültülü ve sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor. İnanın gece uykumdan kalktığım oluyor bu yüzden. Bu normal bir durum mu. Memnun kalmadım bu yüzden açıkçası. Pişman oldum diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jon doe

    Arkadaşlar ben de sigma plus 18000 lik klima aldım eve. Dur kalk şeklinde çalışıyor klima. En düşük fan ayarı bile sesli geliyor bana. Ideal ortam sıcaklığına ulaşınca motor direkt duruyor, sonrasında üfleme vs de duruyor, tekrardan çalışmaya başlayınca Turbo modu aktifmiş gibi gürültülü ve sesli bir şekilde çalışmaya başlıyor. İnanın gece uykumdan kalktığım oluyor bu yüzden. Bu normal bir durum mu. Memnun kalmadım bu yüzden açıkçası. Pişman oldum diyebilirim
    hocam garantıyı arayın bı yerler gevsemıstır bunlar basıt sorunlar. Burda a 101 de sigma klıma var iyonızer olsaydı alırdım ama ıyonızer olmadıgı ıcın almamıstım cok guzel bır klıma uretmıs sıgmalar ordakı sessız ve guzel sogutup ısıtıyor...

    aslında herkese tavsıyem boyle marketlerde beledıyelerde vs gorduklerı sureklı kullanılan acık klımalara baksınlar sorsunlar cunku kullanıcıların yorumları onemlı. ben marketlerde beledıyelerde vs sureklı gittigim yerlerde dikkat edıyorum ornegın beledıyede baymak vardı oda camasır makınesı gibi ses yapmaya baslamıstı sonrakı hafta gittigimde ise servis bakım yapmıs yıne sessı falan kalmmaıstı .. Seri uretım ufak aksaklıklar yasanıyor ama sonra sorunalr cozuluyor. iyonızerlı baymakları o yuzden tavsıye ederım fıyatı uygun, sigma da iyonızersız olarak tavsıye edebılecegım keza altusta oyle ender klımalardan kaliteli urunler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: recooz

    yanılllmıyorsam koku probllemi lg dual plus için ve forumda bir kişi tarafından dile getirildi. kesin kararımı vermeme bir kaç haftam var o zamaana kadar daha detaylı araştıracam. şuaan için wifi ve r32 nedeni ile ayrıca fiyat avantaajı nedeni ile lg dual plus veya delluxe modelleri mantıklı geliyor.
    1 kişi mi :D hocam bastan bır bakın derım mesajalra zira cok daha fazla .. hatta mıllet konu falanda actı adamın biri hergun filtre yıkamaya baslamıstı mıllet sıyırmıs bu lg nın koku problemı yuzunden :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSİNKAYAA

    Arkadaşlar iyi akşamlar,

    Benim 30m2 salonum için hem ısıtmada hemde soğutmada kullanabileceğim bir klima ihtiyacım var. Ev antalya da ve kuzey cephe. Isıtması ve soğutması güzel olan bana uzun vade de problem yaratmayacak bir klima arayışındayım.Fiyat konusunda 6.500 - 8000 tl'lere malesef çıkamıyorum.Uygun ve makul önerilerinize muhtaç durumdayım.
    Merhabalar. Max bütçeniz nedir ? 6500 mü yoksa 6500'den aşağı mı?
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam maksimum 4500 TL’ye çıkabiliyorum. Bilindik servis ağı yaygın olan Antalya’da hem ısıtmada hem soğutmada kullanabileceğim 30m2 salonda ekonomik bir klima aramaktayım. Evin ana kliması olacak.Ev kuzey cephe. Amerikan mutfak değil. Ara kat. Tavan yüksekliği 2.57

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSİNKAYAA

    Hocam maksimum 4500 TL’ye çıkabiliyorum. Bilindik servis ağı yaygın olan Antalya’da hem ısıtmada hem soğutmada kullanabileceğim 30m2 salonda ekonomik bir klima aramaktayım. Evin ana kliması olacak.Ev kuzey cephe. Amerikan mutfak değil. Ara kat. Tavan yüksekliği 2.57
    Merhabalar. Binada izolasyon var ise,ısı kaybı fazla değil ise 18000 btu bir klima yeterlidir. İsterseniz ücretsiz keşif hizmeti veren bir firmadan talepte bulunmanız da faydalı olur.

    Bütçenizi aşmayacak şekilde Midea'yı tavsiye edebilirim. Airfel,Uğur,Bosch vb. klimalar Midea üretimidir. Airfel ağırlıklı olmak üzere bu markaları da tercih edebilirsiniz Midea adına.

    Gree Lomo modeli şu anki indirimle bütçeniz uygundur.

    Baymak Elegant Plus serisi,ses konusunda sıkıntı görmediğin bir cihazdır. Bunu tavsiye edebilirim.

    Daha uygun fiyatlara Arçelik vb. var ancak bütçeniz bu modellere yettiği için,başka alternatiflere gerek olmadığını düşünmekteyim.

    Mümkünse yine keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim. Kuzey Cephe ve tavan yüksekliğinden dolayı belki bir üst kapasite gerekebilir. Ancak 30m2 için 18000 btu'nun rahatça yeteceğini düşünmekteyim bu şartlarla birlikte.

    Saygılarımla...




  • Merhabalar,

    2011 senesinde yine bu başlık altındaki konudan aldığım değerli tavsiyeler üzerine, 24000 btu değerinde mitsubishi heavy SRK71ZE-S1 modelini almıştım.

    İzmir Karaburun'da kuvvetli deniz rüzgarlarına maruz kalan bir yerde, toplasanız yılda sadece 3 ay aktif olan ve yine sadece ısıtma amaçlı kullanmış olduğum klimam, geçen akşam fırtınalı bir havada ani yaşadığımız voltaj dalgalanmasından ötürü arızalandı. Önce kumanda üzerinde kurmadığım halde "Timer On" şeklinde bir yazı çıktı. Cancel yapınca da arızaya geçti. Timer ışığının 7 kere yanıp sönmesi dış ünite fan motoru arızasını gösteriyordu. Nitekim bu yakınlarda olan bir klima teknisyeni arkadaş dış üniteden fan motorunu söktü. Fan motoruna giren ince kablolardan bir tanesi hafif kararmış ark yapmış dedi arkadaş. Ana kartın da bu sebepten etkilendiğini ama tamirle halledilebileceğini ancak yeni fan motoru sipariş etmek gerektiğini söyledi. Ana kart tamiri için 500TL, fan motoru için ise 322 dolar yani 1750TL gibi bir rakam verdi.

    Bu fan motoru için farklı fiyat bulabilirim umuduyla farklı mitsubishi iklimsa bayiilerini aradım. 1250TL ile 1800TL arası teklifler aldım. Sebebini sorunca da net bir bilgi alamadım. Bir kişi yine mitsubishinin daha ucuz bir fan motorunu soketlerinde ufak bir oynamayla takabilirim dedi. 1 kişi de farklı bir markanın motorunu 1000TL ye, mitsubishininkini de 1250TL ye takarım dedi. Tabii bu fiyatlar sadece parça fiyatı. İşçilik hariç.

    Kafam çok karıştı.
    Benzer bir sorunu daha önce yaşamış ya da bu konuda bir fikri olanların değerli görüşlerine ihtiyacım var.
    Teşekkürler.




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam Panasonic be50tke modeli için 4500 tl - York monterosa için ise 4.400 tl fiyat aldım. Bunlar hakkında bilginiz var mıdır ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSİNKAYAA

    Hocam Panasonic be50tke modeli için 4500 tl - York monterosa için ise 4.400 tl fiyat aldım. Bunlar hakkında bilginiz var mıdır ?
    Merhabalar. Panasonic'in bu modellerinin servisi artık sıkıntılı. İthalatçı riskli,haliyle yedek parça ve servis de riskli. Panasonic'te Z ile başlayan 2018 yeni etherea modelini tavsiye ederim. Diğerleri distributorden dolayı riskli bir konumda. York monterosa ise Midea üretimi bir cihazdır. Bölgenizde servisi yaygın ise tavsiye ederim. Panasonic'e göre daha mantıklı bir tercih olacaktır. Panasonic de cihaz olarak gayet güzel ama,önünde engel var servisten yana.

    Saygılarımla...
  • MİTSUBİSHİ SRK35ZSP-S 12000BTU

    21 metrekare güney cephede bulunan odam için klima almayı düşünüyorum.Yer Antalya.Önceliğim elbette yazın iyi soğutması.Bu model iyi midir?Nette 4000-4200 tl arası bulunuyor.Başka önerileriniz varsa söyler misiniz max bu fiyatta ?@klima5505



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKADAM. -- 7 Aralık 2018; 0:9:36 >
  • altinbas07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Bi pm de bana gönderseniz. Hem daikin fiyatı için hemde mitsubishi için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKADAM.

    MİTSUBİSHİ SRK35ZSP-S 12000BTU

    21 metrekare güney cephede bulunan odam için klima almayı düşünüyorum.Yer Antalya.Önceliğim elbette yazın iyi soğutması.Bu model iyi midir?Nette 4000-4200 tl arası bulunuyor.Başka önerileriniz varsa söyler misiniz max bu fiyatta ?@klima5505
    Merhabalar. Bu cihazın belirgin dezavantajlarından biri yekpare kasası. Bildiğim kadarıyla filtreleri üst kısımda ve ön panel tek parça. ZMP-S serisiyle teknik olarak aynı cihaz. 4000tl civarında bulabiliyorsanız tavsiye ederim hocam. Soğutma da ağırlıklı ise talebinize yeterli gelecek bir cihazdır.

    2. olarak İklimsa grubundan General Electric'in 12000btu'luk olan modelini de tavsiye edebilirim. Özellikle kompresörü kalitelidir. Ama Mitsubishi Heavy de üzmez.

    Saygılarımla...




  • Antalya Muratpaşa da 14 m2 lik 2,70 cm yüksekliğinde doğu ve güney cepheli ara kat olan cocuk odasına 12000 lik klima almayı düşünüyorum. (kiracı olduğum için ileride farklı yerlerde de kullanmak adına.)

    Tavsiyeleriniz çok önemli çünkü kafam çok karışık. çok pahalı bir şey almaya müsait değilim. 2,500 - 3,500 olursa tavsiyeleriniz sevinirim. Sesli çalışan bir makine olmasın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_yazgan -- 8 Aralık 2018; 1:6:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora_yazgan

    Antalya Muratpaşa da 14 m2 lik 2,70 cm yüksekliğinde doğu ve güney cepheli ara kat olan cocuk odasına 12000 lik klima almayı düşünüyorum. (kiracı olduğum için ileride farklı yerlerde de kullanmak adına.)

    Tavsiyeleriniz çok önemli çünkü kafam çok karışık. çok pahalı bir şey almaya müsait değilim. 2,500 - 3,500 olursa tavsiyeleriniz sevinirim. Sesli çalışan bir makine olmasın lütfen.
    Merhabalar.

    Ses konusu göreceli bir kavram. Ancak genel manada sessiz denebilecek ürünleri tavsiye etmem gerekirse,bütçenizi de aşmayacak şekilde ;

    Gree Lomo 12000 (York Sierra,Sigma Plus)
    Midea Blanc 12000(Airfel,Daylux)
    Lg Standart Plus 12000
    Lg Deluxe 12000

    Marka modellerini tavsiye edebilirim. Parantez içinde sıraladıklarım aynı marka modelin farklı marka tarafından ürettirilmiş halidir.

    14m'de klima,inverter de olsa kuvvetle muhtemel dur kalk yapacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bora_yazgan

    Antalya Muratpaşa da 14 m2 lik 2,70 cm yüksekliğinde doğu ve güney cepheli ara kat olan cocuk odasına 12000 lik klima almayı düşünüyorum. (kiracı olduğum için ileride farklı yerlerde de kullanmak adına.)

    Tavsiyeleriniz çok önemli çünkü kafam çok karışık. çok pahalı bir şey almaya müsait değilim. 2,500 - 3,500 olursa tavsiyeleriniz sevinirim. Sesli çalışan bir makine olmasın lütfen.

    Artık çoğu klimaların iç üniteleri sessizdir yeni nesil eğimli fan motoru kullanıyorlar ama asıl sorun dış ünitelerde. Midea nın dış üniteleri hala nispeten sesli. Kullanılan kompresör GMCC ama kompresör sesininin uğultusunu ben duvarlardan rahatlıkla duyabiliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    İç ünitenin sessiz olabilmesi için, fan kademesi minumumdayken ısıtacak veya soğutacak kapasitede seçilmesi gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 10 Aralık 2018; 10:32:29 >
  • Üstadlar merhaba,

    toplamda 50m2 1+1 evimde ,salon 35 m2 olmak üzere 24000lik klima yeterli midir?Müteahhit elektrikli kombi takmış ısınma için çok yüksek maliyetli oldu.Acil klima almam lazım salon dogu cepheli 2metreye 2 metre çift cam pencere var ara kat yalıtımı iyi bir ev.

    Bir firma şu 3 modeli önerdi.

    https://www.ege-ticaret.com/Hitachi-RAK60PPA-22200-BTU-Inverter-Duvar-Tipi-Klima,PR-83.html

    https://www.ege-ticaret.com/urun/lg-s3-m18ja2fa-dual-plus-18-000-btu-r32-gaz-a-inverter-klima (bu modelin 24000 liği)

    https://www.ege-ticaret.com/urun/general-ashg24lfca-24000btu-inv-split-klima

    bu 3 ürününde benim istemiş olduğum baymaktan veya midea'dan kat ve kat üstün olduğunu belirtti özellikle ısınma konusunda.

    https://www.ege-ticaret.com/Baymak-Elegant-Plus-24-A-24000-BTU-Inverter-Klima-Montaj-Dahil,PR-217.html

    https://www.ege-ticaret.com/Midea-Blanc-MSMADU-24HRDN1-24000-BTU-Inverter-Duvar-Tipi-Klima2018,PR-203.html

    Sizce ısınma konusunda ve ve elektrik tasarrufu konusunda hangi ürünü tercih etmeliyim.

    Alternatiflerde olabilir.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.




  • Herkese hayırlı günler. Klima hakkında daha önce evde tecrübem olmadığı için tecrübelerinize, fikirlerinize ihtiyacım var.

    1. Olarak ağustosta bitecek kendi dairem için şuan mevcut ötv indirimi yılbaşına kadar sürecek ve yazın fiyatlar daha da artar düşüncesiyle şimdiden alıp bayide bekletmek sizce de mantıklı tercih mi?

    2. Olarak 31m2 güney cephe salonda genel olarak soğutma amaçlı kullanıcam hangi marka,model ve kaç binlik önerirsiniz İstanbul da ev. Bütçe olarak abartıya kaçmadan iyi birşey olsun isterim uzun ömürlü. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19111912191319141915
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.