Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2483. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.223
Cevap
701
Favori
4.430.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24812482248324842485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mertaali M kullanıcısına yanıt
    Klima5505 hocamızın önceki yorumlarına bakmanızı öneririm bu klimayla ilgilide illaki bir yorumu olmuştur. Ben malesef marka marka model model klimaların iç yapısına hakim değilim bende hocamıza sorup satın aldım zamanında ve gayette memnunum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertaali

    Merhabalar

    15 ya da 18 btu klima ariyorum. Bilgisi olan varsa alttaki klima icin yorum yapabilirseniz ya da baska bir marka model onerebilirseniz cok sevinirim

    LG Dual Eco S3-W18KL3BA 18K A++ 18000 BTU Inverter

    18 lik dual cool klimaya sahibim...Bi kaç gün benden kaynaklı memnuniyetsizlik olsada şimdi memnunum...Dış ünite nedense biraz ufak gibi gorunuyor ama sesi cok fazla değil.Oyle rahatsız edecek bir sesi yok.Benim pimapen camın arkasında ama ses duymuyorum.İç ünite çok sesli değil guzel ufluyor...Ufleme sıcaklığı olarak buz gibi uflemiyor.Karsısında seni hasta edecek bi soğuk uflemiyor.Ama yarım saatte 27 metrekare yeri sogutuyor.Filtre var ustunde.Kaldığım ev sıfır bina oldugu icinmidir nedir 10 gunde filtre dolmus ve sogutmuyordu.Ben de klima bozuk sandım..Benim dual cool modelde sağa sola ufleme var kumanda ustunden.Ama açısı oyle cok geniş değil...Sormak istediğin soru varsa yardımcı olayım ben cok arastırdım....





  • kelleco K kullanıcısına yanıt
    Normal. Gayet iyidir. Soğutma benim cihaz 18 binlik salon 30-35 M2 güneş alır 5. Kat üstüm çatı. Ona rağmen süper soğutuyor kısa sürede. Kışın da iyi. Bende buradan sordum geçen sene tavsiyeler üzerine almıştım. Memnunum. Kendi adıma tavsiye ederim yani.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mertaali M kullanıcısına yanıt

    3 sene önce LG'nin 12000 btu modelini alacaktım. Son anda koku yapıyor dediler almaktan vazgeçtim. Sonra bir eczanede gördüm. Sordum, hakikaten koku yapıyormuş. Arçelik 12325 modelini aldım. Soğutma için işimi görüyor ama ısıtma için kullanmıyorum.

  • gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    Yeni evlerde alçı tozu çok fazla olur ve filtreyi direk tıkar dikkat etmek lazım. Sorunun çözülmesine sevindim yeniden :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Başta @klima5505 hocam ve diğer deneyimli arkadaşların yorumlarına ihtiyaç duymaktayım. @klima5505 hocam henüz dönmedi sanırım, döndüğünde umarım yanıtlayabilir.


    Antalya’da son kat, doğu-güney cepheli yaklaşık 45m2 salon mutfak birlikte alan için sadece soğutma amaçlı klima alacağım. Koridor olmadığı için 2 yatak odası da aynı alana açılıyor, oralar da klima etkisinden faydalanabilir diye düşünüyorum. Toplam alan 90m2. İlk amaç 45m2’ilk alanı soğutmak. Diğer odaların üstü ve salon kısmi çatılı, çatı olmayan alanda da gün ısılar mevcut. Yalıtım var ancak çok kaliteli değil, yine de iş görüyor. Kışın doğalgaz ile sorunsuz ısınıyor ev.


    Öncelikle 18000-22000-24000 BTU seçeneklerinden hangisine yönelmeliyim?


    Bütçe olarak 10.000TL seviyelerindeyim. Çok zorlama ile 12.000TL’ye çıkabilirim. BTU yeterliliğine göre marka ve model seviyeleri bütçe limitleri dahilinde değişebilir.


    LG Dual Plus, Sigma Plus, Gree Fairy (24000 BTU için); Midea Prime, Daikin Shira Eco, MH Premium (18000-22000 BTU için) seçeneklerini düşünüyorum.


    Bu ürünler nasıldır? Farklı marka ve model önerileriniz olur mu?


    Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.





  • blanco714 B kullanıcısına yanıt

    Benimle dalga geçmediyse başka markanın yetkili satıcısı olan bir arkadaşım daikinlerin sessiz üffleme yapmadığını söylemişti :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gvdfl

    Salon tipi klima hakkında her yeri taradım yeterli bilgi malesef ulaşamadım.İnverter anladığım kadarıyla çoğu salon tipinde yok(uygun fiyatlı) 16000 tl den başlıyor

    York Airfel Baymak Bosch bazı modelleri 13 14 k civarında.Enerji sınıfları düşük genelde.Trifaze elektriğe ihtiyaç duyuyor bazıları avantaj dezavantajı var mıdır?


    Son olarak 48000 btu elektrik tüketimi tasarrufu açısından f/p salon tipi öneriniz varmı?

    Hocam aynı şekilde bende arıyorum.



    Salon tipi olarak 13-14k civarı maksimum 150 m2 dükkanımızda kullanacağız, 1 adet 12.000 lik klima var ancak yeterli gelmemektedir ekstra olarak alınacaktır önerilerinizi bekliyorum. Ses konusu çok önemli değil ısıtmasıda iyi olması tabii ki tercihtir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmd

    Satıcı kargoya verdik diyor. UPS takip resimdeki gibi. UPS'yi aradım. Kargo henüz verilmedi diyor. Dalga mı geçiyorlar anlamadım. İlk kargo 3 güne geldi bu cumartesi verildi görünüyor ama hareket yok.



    Alıntıları Göster

    Ürün geldi tek parça satıcı resmen dalga geçiyor DIŞ ÜNİTE tek geldi. Hepsiburada bu satıcıya çanak tutuyor. Ayın 13ünde açılan destek kaydına halen dönüş olmadı. REZALET başka bir şey değil


    özet geçeyim.


    BiRNUMARA satıcısından ayın 4ünde ve 10unda klima aldım. İlki 3 gün içinde geldi. Servis kurulumu için beklerken diğerini de kendime sipariş ettim. İkincisi de ayın 10'unda kargoya verildi bildirimi geldi. Servis geldi bu ilk kargo ürünü BOZUK çıktı. Servis değişim için merkeze mail atacağız dedi. Normalde 2 haftayı buluyor arada 10 gün bayram var. Servis yok 25 günü bulur ortalama dedi. Annemler klimasız kaldı. Durum böyle iken ayın 13'ünde HB müşteri hizmetlerini aradım ürün neden 3 gündür kargoya verilmedi dedim. Sistemden dolayı geç güncellenebiliyor dedi. Akşamına UPS genel merkezi aradım yok kargo verilmedi dedi. Satıcıya yazdım zaten bu satıcı 3-4 gün gecikmeli mesajlara cevap veriyor. Bu da bozuk çıkarsa hepten perişan oluruz dedim. Hepsiburadayı müşteri hizmetlerine gene aradım ve whatsaptan yazdım. Yok efendim şöyle böyle, size ulaşacak da öyle iptal olacak, dedim kargoya verilmedi iptal edin başka satıcıdan alacağım. Tamam dediler acil olarak kayıt açtık en geç 3 iş günü içinde cevap gelir dediler. Ne geri döndüler ne arayan oldu. Kargo ayın 16'sı cuma akşamı verildi. Gene arada hepsi buradaya yazdım neden 3 gün geçti dönen olmadı. Aciliyeti bildiriyorum dedi. Resmen dalga geçtiler o gün bugün geri dönen olmadı. İkinci ürüne ne mi oldu onu da söyleyeyim kargo sabah geldi ben daha iade olacağını söylemeden kargocu bana ne desin ilk defa böyle bişey oldu DIŞ ÜNİTE tek geldi dedi. Nasıl dedim aha gel bak dedi sadece tek parça gelmiş. Satıcı da artık benimle dalga geçtiğini anlamış oldum. İlk ürün bozuk çıktı ikinci ürün bilerek kargoyu 6 gün bekletip 10 günlük bayram tatiline girmeden cuma akşamı kargoyu verdi 16 gün burdan yiyecek. Klima eksik parça gönderildi. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Hepsiburada yıllardır beyaz eşyadan tutun tüm alışverişimi burdan yapıyorum daha hafta sonu bile 6 farklı alışveriş yaptım. Bu eksik parçalı ürün sonrası artık hepsi burada benim için bitmiştir. Allaha havale ediyorum.





  • mstfmd kullanıcısına yanıt

    Hocam yazdıklarınızı çok üzülerek okudum ve çok geçmiş olsun diyorum. Ama merak etmeyin paranız bir şekilde geri ödenir ancak tabiki verdiği stresin malesef bedeli yok. Yazmamdaki amaç, ben de Hepsiburada üzerinden aynı satıcıdan haziran ayı içinde LG Dual Plus aldım. Ve şaşırtıcı şekilde 2. iş günü bana teslim edildi ve aynı gün sorunsuz kuruldu ve o gün bu gündür kullanıyorum. Teknoloji tabiki biraz şans işi ancak kendimi çok şanslı hissediyorum. Aynı şeyler benim de başıma gelebilirdi. Yeni alacak arkadaşlara tavsiyem hepsiburada'dan alışveriş yapacaksanız, hepsiburadanın kendi direkt sattığı ürünleri tercih edin. 3. parti satıcılar her zaman risk teşkil ediyor. Ve yorumlara kanmayın, çoğu yanıltıcı olabiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmd

    Ürün geldi tek parça satıcı resmen dalga geçiyor DIŞ ÜNİTE tek geldi. Hepsiburada bu satıcıya çanak tutuyor. Ayın 13ünde açılan destek kaydına halen dönüş olmadı. REZALET başka bir şey değil


    özet geçeyim.


    BiRNUMARA satıcısından ayın 4ünde ve 10unda klima aldım. İlki 3 gün içinde geldi. Servis kurulumu için beklerken diğerini de kendime sipariş ettim. İkincisi de ayın 10'unda kargoya verildi bildirimi geldi. Servis geldi bu ilk kargo ürünü BOZUK çıktı. Servis değişim için merkeze mail atacağız dedi. Normalde 2 haftayı buluyor arada 10 gün bayram var. Servis yok 25 günü bulur ortalama dedi. Annemler klimasız kaldı. Durum böyle iken ayın 13'ünde HB müşteri hizmetlerini aradım ürün neden 3 gündür kargoya verilmedi dedim. Sistemden dolayı geç güncellenebiliyor dedi. Akşamına UPS genel merkezi aradım yok kargo verilmedi dedi. Satıcıya yazdım zaten bu satıcı 3-4 gün gecikmeli mesajlara cevap veriyor. Bu da bozuk çıkarsa hepten perişan oluruz dedim. Hepsiburadayı müşteri hizmetlerine gene aradım ve whatsaptan yazdım. Yok efendim şöyle böyle, size ulaşacak da öyle iptal olacak, dedim kargoya verilmedi iptal edin başka satıcıdan alacağım. Tamam dediler acil olarak kayıt açtık en geç 3 iş günü içinde cevap gelir dediler. Ne geri döndüler ne arayan oldu. Kargo ayın 16'sı cuma akşamı verildi. Gene arada hepsi buradaya yazdım neden 3 gün geçti dönen olmadı. Aciliyeti bildiriyorum dedi. Resmen dalga geçtiler o gün bugün geri dönen olmadı. İkinci ürüne ne mi oldu onu da söyleyeyim kargo sabah geldi ben daha iade olacağını söylemeden kargocu bana ne desin ilk defa böyle bişey oldu DIŞ ÜNİTE tek geldi dedi. Nasıl dedim aha gel bak dedi sadece tek parça gelmiş. Satıcı da artık benimle dalga geçtiğini anlamış oldum. İlk ürün bozuk çıktı ikinci ürün bilerek kargoyu 6 gün bekletip 10 günlük bayram tatiline girmeden cuma akşamı kargoyu verdi 16 gün burdan yiyecek. Klima eksik parça gönderildi. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Hepsiburada yıllardır beyaz eşyadan tutun tüm alışverişimi burdan yapıyorum daha hafta sonu bile 6 farklı alışveriş yaptım. Bu eksik parçalı ürün sonrası artık hepsi burada benim için bitmiştir. Allaha havale ediyorum.



    Alıntıları Göster

    SATICI BİRNUMARANIN SİSTEME DAHA SANA URUNU GONDERMEDEN SİSTEME TESLİM EDİLDİ DİYE GİRMESİ DE CABASI....Hepsiburadayı suclu buluyorum ben nerede cakal var ses çıkarmıyor





  • 8000 TL'ye kadar alınabilecek en iyi 18.000 BTU'luk klima nedir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BİRNUMARA ADLI SATICIDAN GELEN KUTU... HEMKUTU DAHA ONCE ACILMIS PAKETLENMIS EZIK HEMDE DIS UNITE VE IC UNITE FARKLI DIS UNITE GECEN SENEKI MODEL IC UNITE YENI MODEL....SATICI YENI MODEL GONDERECEGINI TEYIT ETMISTI.URUN BANA TESLIM EDILMEMESINE RAGMEN teslım edıldı olarak yazıldı



    Buyuk harf ıcın kusura bakmayın yazmıs bulundum...

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mettfrost

    Hocam yazdıklarınızı çok üzülerek okudum ve çok geçmiş olsun diyorum. Ama merak etmeyin paranız bir şekilde geri ödenir ancak tabiki verdiği stresin malesef bedeli yok. Yazmamdaki amaç, ben de Hepsiburada üzerinden aynı satıcıdan haziran ayı içinde LG Dual Plus aldım. Ve şaşırtıcı şekilde 2. iş günü bana teslim edildi ve aynı gün sorunsuz kuruldu ve o gün bu gündür kullanıyorum. Teknoloji tabiki biraz şans işi ancak kendimi çok şanslı hissediyorum. Aynı şeyler benim de başıma gelebilirdi. Yeni alacak arkadaşlara tavsiyem hepsiburada'dan alışveriş yapacaksanız, hepsiburadanın kendi direkt sattığı ürünleri tercih edin. 3. parti satıcılar her zaman risk teşkil ediyor. Ve yorumlara kanmayın, çoğu yanıltıcı olabiliyor.

    Bu şans değil dalga geçmek başka bir açıklaması var mı sizce? İlk ürün için evet şans yapacak bir şey yok. Ancaka ikinci ürün için yaşadığım süreç resmen rezalet. Ürün neden kargoya verilmez.. madem verildi neden tek parça gönderilir. Bu beni resmen cezalandırma başka bir şey değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmd

    Bu şans değil dalga geçmek başka bir açıklaması var mı sizce? İlk ürün için evet şans yapacak bir şey yok. Ancaka ikinci ürün için yaşadığım süreç resmen rezalet. Ürün neden kargoya verilmez.. madem verildi neden tek parça gönderilir. Bu beni resmen cezalandırma başka bir şey değil.



    Alıntıları Göster

    1 agustosa kadar calısıyorum.1 agustostan sonra Ayrıntılı olarak magduriyetını belgelerle ortaya koy lg firmasına sikayet edelim....Sonucta lgnin urunlerını satıyor....





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mettfrost

    Hocam yazdıklarınızı çok üzülerek okudum ve çok geçmiş olsun diyorum. Ama merak etmeyin paranız bir şekilde geri ödenir ancak tabiki verdiği stresin malesef bedeli yok. Yazmamdaki amaç, ben de Hepsiburada üzerinden aynı satıcıdan haziran ayı içinde LG Dual Plus aldım. Ve şaşırtıcı şekilde 2. iş günü bana teslim edildi ve aynı gün sorunsuz kuruldu ve o gün bu gündür kullanıyorum. Teknoloji tabiki biraz şans işi ancak kendimi çok şanslı hissediyorum. Aynı şeyler benim de başıma gelebilirdi. Yeni alacak arkadaşlara tavsiyem hepsiburada'dan alışveriş yapacaksanız, hepsiburadanın kendi direkt sattığı ürünleri tercih edin. 3. parti satıcılar her zaman risk teşkil ediyor. Ve yorumlara kanmayın, çoğu yanıltıcı olabiliyor.

    semih murat ve ben sorun yasadık ...Tesaduf diye birsey olamaz





  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    1 agustosa kadar calısıyorum.1 agustostan sonra Ayrıntılı olarak magduriyetını belgelerle ortaya koy lg firmasına sikayet edelim....Sonucta lgnin urunlerını satıyor....



    Alıntıları Göster

    şu ilk ürün zaten muamma bakalım lg değişecek mi elimizde mi patlayacak

  • gerçek konfor Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

  • Dış ünite yere kondu, bide aparatı eğimli ya! dış üniteyi yamuk koymuş oldular. Bunun için ayak takozu gibi bir şey eklemem lazım mı bildiğin aşağı bakıyor ünite, yere sabit değil.

  • Arkadaşlar merhaba. Vaillant marka klima kullananların tecrübelerine ihtiyacım var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24812482248324842485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.