Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24312432243324342435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre The Sorcerer

    Merhaba.

    Yeni taşındığım evin planı aşağıdaki gibi. Ne yazık ki klima montajı yapabileceğim salon ile balkon arasında mutfak var. Ve dış üniteyi binanın dışına kıyamıyorum, sadece balkona koyabiliyorum. Ev Ankara'da. Yazın çok soğutmak gibi bir derdim yok, sadece 16-22 arası gibi batan güneşin aşırı sıcağını kırmak istiyorum. Salonda kapı yok (o yüzden planda metrekaresi çok görünüyor ama o değere antre full dahil :) Salon artı iki oda hep açık. Kedim var o yüzden cam çok az aralık açabiliyorum ve şu an bile akşamları yanıyorum :) Bu arada bina 4-5 yıllık ve yalıtımı baya iyi. Ama salonda camlar yere kadar ve batıya baktığı için aşırı sıcak oluyor akşamları.

    18000 yeterli olur mu bu durumda sizce?

    Bir de saçma olacak ama alttaki yatak odasına yakın koridora iç ünite koyup dış üniteyi köşe odadan balkona çıkartmak çok saçma bir fikir mi olur (yeşilimsi çizim)?

    Mutfaktan geçen montaj mantıklı bir montaj olur mu, diğer odaları biraz da olsa serinlemek çok mu zor olur?

    Teşekkürler şimdiden.

    Merhaba.


    Hayırlı olsun,güle güle oturunuz.


    Öncelikle yeşil olan kısımda klima bypass yapacaktır. Yani üflediği soğuk havayı emerek kendini yanıltacaktır. Bu da klimanın ayarladığınız sıcaklık değerinden önce kendini kısmasına,dur-kalk yapmasına sebep olabilir.


    En makul konum kırmızı olanıdır. Antre de hesaba dahil olduğu için,sadece salon m²'sini düşünürsek 18000 Btu yeterli olacaktır.


    Mümkün mertebe sürekli veya uzun süreli çalıştırarak diğer alanlarda etkisini görebilirsiniz. Ancak kısa süreli çalışmalarda soğutulan hava,diğer alanlarda etkisini hissedene kadar ortamın ısısını emer ve ısınarak ortamın sıcağını kıramaz. Çünkü havadan transfer edilen ısı miktarı yeterli gelmez.


    Bu nedenle açtığınızda en azından 5-6 saat çalıştırabilme imkanınız olmalıdır. 16-22 arası gelen güneşin sıcağını kıracağınız sürenin tamamı boyunca çalıştırabilirseniz bu iyi bir tercih olur.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: İhsanERGEZEN

    Hocam yukarıdaki resimde görüldüğü 1mm bakır boru olarak duvar altı tesisatı yaptırdım, dışarıdan boru alıp sonrasında servisle uğraşmak istemedim, bu sebeple fiyat farkını ödeyerek teknik servise yaptırdım, boruyu kendileri getirip taktılar. Ben sıva ve boya işlemlerini yaptırdıktan sonra da klimanın montajını yapacaklarını söylediler.



    Tesisat yapılırken duvar içerisinde bu boruların terleme yapıp yapmayacağını özellikle servis elemanlarına sordum ve kesinlikle yapmaz dediler, sonrasında yukarıdaki görüntüde boruların dışına sarılan beyaz renkli kaplamanın bir yerinde açıklık gördüm ve servisi aradım, bu beyaz kaplamanın boruların dışındaki siyah süngerimsi izolasyonu sıkıştırması sebebiyle izolasyon çapını daraltmış olduğunu, beyaz kaplamanın bu sebeple sökülmesi gerektiğini, tesisatı yapan elemanların yanlış iş yapmış olduğunu belirttiler ve tekrar ekip yönlendireceğiz dediler.


    Bu bahsettikleri izolasyon süngeri de bu şekilde hocam. Şimdi konuyla ilgili açıkçası servisin yaptığı ve daha sonra yapacağı işçiliğe pek güvenim kalmadı, ilerde bu tesisat sıva altında terleme yaparsa geri dönüşü mümkün de olmayacak benim için. Bu sebeple sıva altında bu tesisatın terleme yapmaması için ne yapılması gerekiyor hocam?


    Ayrıca bu izolasyon süngeri yeterli midir sizce? Bir de soldaki bakır boru sağdakinden daha ince bir yapıda, bu durum normal midir ? ikisinin de aynı kalınlıkta olması gerekmez mi?


    Sizin görüşleriniz çok değerli benim için şuan hocam, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Diğer alternatif belki ucuz olacaktı ama çok dolambaçlı olacaktı. Böylesi daha iyi olmuş.


    Çekilen boru,kauçuk izolasyona sahip. Dışı beyaz olan bir de poliüretan izolasyonlu borular var. İkisinin de izolasyonu gayet iyidir.


    Borularda terlemeyi önleyen,en dış katmana sarılan dekoratif bant değildir. Çıplak bakırın üzerindeki (fotodakine göre) siyah olan kaplamadır.


    Dışa sarılan dekoratif bant,boru ile beraber dışarı götürülen drenaj borusu,elektrik kablosu gibi malzemeleri bir arada tutmaya yarıyor. O bantın hiçbir şekilde terlemeyi önleyici etkisi yoktur. Esas terlemeyi önleyen,hava ile teması kesen siyah izolasyondur.


    Yani fotoğraftaki gibi dışa sarılan bantta açıklık olması hiç önemli değil. Yeter ki siyah olan izolasyonda yırtık olmasın. Terlemeyi siyah izolasyon önler,üste sarılan bant sadece boru ve kabloları bir arada tutmaya yarar,başka hiçbir vasfı yoktur.


    Dışa sarılan dekoratif bant,buradan gördüğüm kadarı ile çok çok sıkı sarılmamış.


    O açıklık ise boruya dönüş verildiği için meydana gelmiş. Demek ki boru düz iken dekoratif bantı sardılar,sonra büküp dışarı verdiler. Bu durumda açıklık olması gayet doğal ki,o bantın bahsettiğim gibi boru ve kabloları toparlamak dışında bir vasfı yok. Adı da "dekoratif klima bandı"dır. Yani sıva üstünde kalan borunun dekoratif bir görünüme sahip olması için kullanılır.


    Sıva altında gerek var mı ? Yok ama olmuşken de boruyu söküp bantı sökmenin hiçbir mânâsı yoktu. Borunun sıva altında zarar görecek,güneş görecek hali yok. O nedenle bantı gereksiz yere sarmışlar. Ama zararlı mı ? Hayır.


    Elinizle o bantın açık olduğu yerden mümkünse kontrol edin,bantı çok mu sıkı sarmışlar. Ben sıkı olduğunu zannetmiyorum,bandın şekline bakarak.


    Şayet bant sıkı sarılmamış ise izolasyonu sıkıştırmaz. Bant sıkı sarılı değil ise ben herhangi bir anormallik,işçilik sorunu göremiyorum.


    Boru çaplarının birbirinden farklı olması normaldir.


    İnce boru sıvı (likid) hattı olup , kalın boru buhar hattıdır. Boru çaplarının farklı olması normaldir,aynı çapta olmazlar.


    Borunun terlemesini önlemek adına bu izolasyon gayet yeterlidir. Sadece sıva yapılırken aralar da doldurulursa daha sağlıklı olur ancak,bunu yaparken boru izolasyonu yırtılmamalıdır. İçiniz rahat olsun,herhangi bir şekilde terleme yapacak bir durum görünmüyor.


    Boruların uçları kapatılmış,bu güzel. Montaj esnasında borunun iç ünite ile bağlandığı kısmı da izolasyon süngeri ile kapatılacaktır. Böylelikle terleme olayı tamamen imkansız hale gelecektir. Tek yapmanız gereken,söz konusu ucu bantlı boruların iç üniteye bağlantısı bitince üzerini izolasyon süngeri ile (iç ünitenin kendi borusunun süngeri de olabilir) kapatmaları gerekir,ona dikkat etmelisiniz. Yani ucu bantlı olan borulara havşa açılıp iç ünitenin boru çıkışlarına bağlandıktan sonra açıkta kalan bakır kısımlar da izole edilmelidir.


    Saygılarımla...






  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    3.900 tl'ye lg aldim hocam. Zaten 15 dk calistirdim buz gibi oldu yatak odası :) yeter de artar bana bu klima. Samsung Ar35 ile kiyaslarsak hangisini tavsiye edersiniz(Bir arkadasim da daha iyi diyerek Ar35 aldı. 12btu o da )

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackeagle001

    3.900 tl'ye lg aldim hocam. Zaten 15 dk calistirdim buz gibi oldu yatak odası :) yeter de artar bana bu klima. Samsung Ar35 ile kiyaslarsak hangisini tavsiye edersiniz(Bir arkadasim da daha iyi diyerek Ar35 aldı. 12btu o da )

    Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum :)


    Açıkçası f/p sınıfında ikisini de tavsiye etmekteyim. Segment olarak aynı durumdalar. Isıtma performansı olarak Midea üretim olan AR35 bir tık daha önde (bu fark,düşük dış ortam sıcaklıklarında pratikte hissedilmektedir). Ancak onun haricinde ikisi arasında fiyatı uygun olan tercih edilebilir. Arada uçurum fark yoktur.


    Yani aslında sizin de arkadaşınızın da fiyata oranla iyi tercihlerde bulunduğunu söylememiz mümkündür.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    LG marka klimalar uzun ömürlü mü acaba? 5 yıl sorunsuz kullansam benim için yeterli.

    arçelik 12325  ile dual Plus arasında kaldım karar veremiyorum :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbih

    LG marka klimalar uzun ömürlü mü acaba? 5 yıl sorunsuz kullansam benim için yeterli.

    arçelik 12325  ile dual Plus arasında kaldım karar veremiyorum :(

    Merhaba.


    Arçelik ile LG birebir aynıdır.


    Arçelik 325 kodlu seriler = LG Dual Eco


    LG Dual Plus = Arçelik 565 kodlu seriler (+ olarak 565 ve 560'larda Ionizer özelliği var,Dual Plus'a ek olarak)


    "Elektronik şans işidir" sözünün meydana getirdiği istisnayı hesaba katmazsak uzun ömürlü cihazlardır. Düzgün bir montajla+vakum da yapılırsa sorun çıkarmadan 5 yıl,hatta daha fazla kullanma imkânınız olur. Ama kul yapısıdır,her marka için geçerli olmakla birlikte ummadık bir arıza çıkma ihtimali vardır. Bunu göz ardı ederek uzun yıllar kullanabileceğinizi söyleyebilirim.


    Dual Plus ile 325 (Ekolojik serisi) kıyaslanırsa Dual Plus üstün gelir. Ayrıca LG iç-dış ünite arası boruyu bakır kullanır. Arçelik tam alüminyum kullanır. LG bir kademe daha avantajlıdır bu konuda.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    peki baymak elegant plus önerir misiniz? garantisi 5 yıl

  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt

    düzeltiyorum elegant prime.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbih

    düzeltiyorum elegant prime.

    Merhaba.


    Baymak klimalar AUX markasının üretimidir. Üretici bakımından yorumlayacak olursak LG ve LG lisansı ile üretilen (Arçelik vs.) cihazlardan sonra sıraya koymanızı tavsiye ederim.


    Saygılarımla...

  • Merhaba,


    4+1 - 179 metrekare evimize bir adet 24000'lik klima almak istiyoruz. Ev Ankarada, güney cephe, yazın evin içi sürekli 30 derecelerde geziyor. Önemli olan soğutma performansı, ısıtma için kesinlikle kullanılmayacak.


    Kaliteli bir cihaz almak istiyorum. Yaklaşık 10-12 metre bakır kablo ihtiyacı olacak.


    Daikin Shira Plus: 17000 TL

    Mitsubishi Heavy Diamond: 15700 TL


    Bu iki klimadan hangisini tavsiye edersiniz ya da önerebileceğiniz başka marka/model klima var mı?

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar,



    Sizin de seçenekler arasında ilk sıraya koyduğunuz Mitsubishi Heavy Industries 50ZS-W (18000) Premium modeli klimayı Form Group üzerinden aldım ve taktırdım. Öncelikle size ilginiz için tekrar teşekkür etmek isterim.


    Süreçten bahsedeyim, keşif amacıyla teknik servisi çağırıp 15 binlik başlangıç modeli ve 18 binlik premium modeli arasında kaldığım bilgisini teknik ekip ile paylaştım. Yeterlilik açsından yaptıkları değerlendirmenin akabinde iki model arasındaki farkları da benimle detaylıca paylaştılar. Takılması gereken sigortayı belirttiler. Evin duvarlarının perde beton olmasından ötürü uygun deliği kendilerinin açamayacağını ifade ettiler (Ancak deliği açıp açamayacaklarını anlamak için epey uğraştılar, konuyu kestirip atmadılar). Vakum işlemini sorduğumda ise çok net bir "elbette" cevabı aldım. Yine sayenizde öğrendiğim bu süreci de sorunsuz geçireceğimi anlayınca 18 binlik modele karar verip satış ofisi ile işlemleri tamamladım.


    Elektrik ve delik açma işlemlerini tamamladıktan sonra servisi arayarak kurulum için 2 gün sonrasına tarih aldım. Keşfe gelen ekip bu sefer klimamı getirdi ve titizlikle montajı gerçekleştirdi. Bu pandemi döneminde maskelerini hiç çıkartmayan ve montajı temiz bir şekilde gerçekleştiren ekipten oldukça memnun kaldım.


    Henüz havalar tam ısınmadı ancak yaptığım kısa süreli testlerde klimanın performansından oldukça memnunum. Termometre üzerinden yaptığım kontrollerde, klimanın ekonomi modunda çalışırken dahi odayı epey hızlı bir şekilde soğuttuğunu gördüm. Daha sıcak havalarda da yüzümü kara çıkartmamasını ümit ediyorum :)





  • Merhababalar,


    Salona klima almayı düşünüyorum. Yaklaşık 30m2 salon. Samsung AR35 12000BTU ve Baymak Elegant Prime 12000BTU modelleri dikkatimi çekti. Bu ikisi arasından hangisini önerirsiniz? yada farklı model de olabilir.


    Birde dış üniteyi dış duvara pencerenin altına yada yanına yaptırmayı düşünüyorum. 3.kattayız. Yaklaşık içeriye doğru 7m kadar boru gider diye düşünüyorum. Bunlarla ilgili servis sorun çıkartırmı?


    @klima5505

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    @klima5505

    hocam selamlar,

    daha önceden size danıştığım samsung klimayı aldırdım

    https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar12txhqbwk-sk//


    samsung ar35 12000 btu klima teyzemin sürekli oturduğu giriş kat salonuna (18 metrekare salon+6 metrekare amerikan mutfak) geçen hafta taktırdık artık kış oladığı için soğutmada açıp test etmiş güzel soğuttu dedi, ancak kışın ısınmada da kullanacak umarım yeterli gelir, eğer ısınmada yeterli gelmezse söktürüp yukardaki odaya aldırıp alt kata 18 lik alınacak daha sonra


    klimanın kullanılacağı yer altınoluk denize 600 metre mesafede kalıyor


    18'lik yerine 12'lik tercih etmemizin nedeni kışın komşularda hep 18 ve 24 var bu klimalar sürekli dur kalk olarak çalışmış olması.


    ilerleyen süreçte kışın ısıtma durumunu ve yazın sıcaklarda alınan soğutma performansıyla ilgili sonuçları paylaşacağım.










  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.


    Arçelik ile LG birebir aynıdır.


    Arçelik 325 kodlu seriler = LG Dual Eco


    LG Dual Plus = Arçelik 565 kodlu seriler (+ olarak 565 ve 560'larda Ionizer özelliği var,Dual Plus'a ek olarak)


    "Elektronik şans işidir" sözünün meydana getirdiği istisnayı hesaba katmazsak uzun ömürlü cihazlardır. Düzgün bir montajla+vakum da yapılırsa sorun çıkarmadan 5 yıl,hatta daha fazla kullanma imkânınız olur. Ama kul yapısıdır,her marka için geçerli olmakla birlikte ummadık bir arıza çıkma ihtimali vardır. Bunu göz ardı ederek uzun yıllar kullanabileceğinizi söyleyebilirim.


    Dual Plus ile 325 (Ekolojik serisi) kıyaslanırsa Dual Plus üstün gelir. Ayrıca LG iç-dış ünite arası boruyu bakır kullanır. Arçelik tam alüminyum kullanır. LG bir kademe daha avantajlıdır bu konuda.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Hocam LG deluxe klima beni dert sahibi etti dış ünite traktör kadar ses çıkardığı halde motoru değişmiyorlar sözde motor 10 yıl garantili ayrıca yağmur gibi su damlıyor iç üniteden ve soğutmuyor kurulumda da duvarda da 3 delik açtılar .Onun için sizden LG dışında bir klima önerisi rica edecektim 15 m2 için 9000btu yeter sanırım. Bütçem 5500 TL


    Ben bu ikisi arasında kaldım


    Demirdöküm A5 Performans A+++ 9000 BTU

    SHARP AY-XP9VHK Tokyo Serisi A+++ Enerji Sınıfı 9.000 BTU



    Sanırım demirdökümün iyon ve kendini temizleme özelliği yok

    Sharp ise servis ağı sıkıntısı ve yedek parça maliyeti beni düşündürüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daywalkerrrr -- 6 Mayıs 2021; 6:56:30 >




  • Beko 18.000 BTU klimayıgi kurdurdum...vakum yaptılar lakin boru kalın etli alüminyum boruymus.sorun olur mu? Servis yaklaşık 10 yıldır Beko Arçelik in alüminyum boru kullandığını söyledi... resimler aşağıda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumhurfatih -- 6 Mayıs 2021; 12:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurulum dan...



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    sonunda karar verip LG S3-M12JA2FA Dual Plus 1200BTU satın aldım. umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırım.

  • VitesKolundakiTesbih V kullanıcısına yanıt
    Ne kadara nerden aldınız hocam?
  • 4200₺'ye tanıdık bir toptancıdan aldım.

  • 
Sayfa: önceki 24312432243324342435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.