Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23882389239023912392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DespotHkn

    Ben 2 ay önce soğutma amaçlı tavsiyeleriniz almıştım. şimdi o tavsiyelerinize baktığımda fiyatlar 500 lira gibi düşmüş. Biraz daha beklemelimiyim, piyasa düşmeye devam eder mi ? çünkü artık ısıtma için alan kalmadı, soğutma için ise daha tam mevsim gelmedi geçiş düzeyindeyiz.

    Merhaba.


    Açıkçası şahsen net bir yorum yapamıyorum. Piyasa çok değişken durumda. Eskiden yaza doğru ve kışa doğru kampanyalar yapılıyordu. Yazın yapılan kampanyalar ister istemez daha etkiliydi. Ancak ısıtma amacıyla klima kullanan tüketiciler de arttıkça kışın da kampanya yapılmadan geçilmiyordu. Şimdi durumlar çok belirsiz. Bekleyin desem,fiyat artabilir ve zararlı çıkabilirsiniz. Eğer bütçeniz de rahat ise,alma imkanınız var ise bekletmeden alın derim. İleriye dönük daha da düşük fiyat çıkacağını zannetmiyorum.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigobren

    cevabınız için teşekkür ederim. klima için ödeme yaptım, haftaya kurulum yapılacak. deneyimlerimi kullandıktan sonra paylaşacağım.


    kurulum sırasında dikkat etmem gereken bir şey var mı? örneğin vakum yapılması gerekiyor diye hatırlıyorum. kurulum yapacak ekipten ben mi talep edeceğim vakum yapılsın diye?

    Rica ederim. Hayırlı olsun. İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım.


    Kurulum esnasında vakum yapılması çok önemlidir. Esasen bu servisin uygulaması gereken standart bir prosedürdür. Ancak servis elemanları 10-15 dakikayı kâr bildiği için bunu yapmadan cihazı devreye alma yoluna gidebiliyorlar.


    Vakum işleminin yapılmasını istediğinizi daha montaja başlamadan kendilerine iletmenizi,şart koşmanızı tavsiye ederim. Vakumu gereksiz kılacak hiçbir bahane henüz geçerli değildir,kabul etmeyiniz. Servis geldiğinde vakum yapılmasını mutlaka istediğinizi belirtiniz.


    Klimanın elektrik bağlantısına müdahale etmeyip,elektrikçi çağırıp bağlatın diyebilirler. Servislerin çoğu elektrik bağlantısına karışmamaktadır ve servis tarafında bunun uygulanması zorunlu değildir. O nedenle kalıcı elektrik bağlantısını sizin yaptırmanızı isteyebilirler. Test amaçlı çalıştıracaklardır.


    Uygun görmediğiniz bir kısım varsa mutlaka belirtiniz.


    Borulamanın düzgün yapılmaması (özellikle estetik açıdan düzgün yapılma imkanı olup da uygunsuz bir boru montajı olması) durumunda bunu mutlaka belirtiniz.


    İç ve dış ünitenin montajıyla ilgili uygun olmayan kısımları da mutlaka montaj bitmeden belirtiniz (iç-dış ünitenin düzgün asılmaması,istediğiniz yere konumlandırılmaması vb.)


    Bazen kullanıcılar montaj bitiminde bu durumun farkına varıyor ve çare aramaya başlıyor. Montaj bittiği için düzeltme prosedürleri vb. uygulama süreçleri uzuyor da uzuyor. O nedenle montaj esnasında doğru bulmadığınız tüm noktaları servis elemanlarına bildiriniz.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Görsel dış üniteye mi ait ?


    Bakır olması bir avantaj. Model aynı olsa da üretim yılı farklı olsa gerek. Zira bir önceki mesajda paylaşmış olduğum cihaz da aynı seriydi ve yassı alüminyum kondanser kullanıyor,günümüzdeki modelleri gibi.


    Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster
    Dün dıs üniteye de baktım.
    Onlarda baki boru hatta güneşte kala kala rose gold rengine dönmüş.

    Iyi forumlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar yaşam alanı ortalama 40 m2 olan açık mutfak 1+1 yeni bina evim için soğutma ağırlıklı klima bakıyorum ev ne kadar yeni olsa da izmir bölgesinde yazlar çok sıcak geçtiği için hangi klimayı almam gerektiğini bilemiyorum orta veya üst segment bir cihaz bakıyorum belirli bir fiyat aralığım yok yardımcı olabilir misiniz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: melodramm

    Dün dıs üniteye de baktım.
    Onlarda baki boru hatta güneşte kala kala rose gold rengine dönmüş.

    Iyi forumlar...

    Alıntıları Göster

    Merhaba. Son bakır cihazlardan biri denk gelmiş,güzel de olmuş.


    İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sartans

    Merhabalar yaşam alanı ortalama 40 m2 olan açık mutfak 1+1 yeni bina evim için soğutma ağırlıklı klima bakıyorum ev ne kadar yeni olsa da izmir bölgesinde yazlar çok sıcak geçtiği için hangi klimayı almam gerektiğini bilemiyorum orta veya üst segment bir cihaz bakıyorum belirli bir fiyat aralığım yok yardımcı olabilir misiniz ?

    Merhabalar.


    Mutfağın kullanıldığı esnada oluşan ek ısı ve m^2 cinsinden alanınızı göz önünde bulundurursak 21000-24000 Btu cihazlar daha sağlıklı olur. Yalıtım çok çok iyi ise sıraladığım modellerin 18000 Btu olanları da yeterli olacaktır,diğer türlü 21000-24000 Btu kapasiteler uygun olacaktır.


    Üst segment için ;


    Mitsubishi Electric Legendera MSZ-LN60VG (21000 Btu)


    Daikin Shira Plus FTXM60N (22000 Btu)


    Mitsubishi Heavy Industries SRK63ZR-W *(Form Group firmasından fiyat almanızı tavsiye ederim. Bu firmanın ithal ettikleri güncel seridir,İklimsa'nın ithal ettikleri bir önceki seridir).


    Fujitsu ASYG24KMTA


    *Mitsubishi Heavy Industries iki firma tarafından ithal edilmektedir. İklimsa ve Form Group. İklimsa'nın ithal ettiği cihazlar da tercih edilebilir ancak R410A gazlıdır.

    Form Group'un ithal ettiği cihazlar aynı model de olsa daha günceldir,R32 gazlıdır. Bu nedenle M.Heavy tercih edecek olursanız Form Group'tan fiyat almanızı tavsiye ederim.


    Orta Segment İçin ;


    Panasonic Etherea KIT-Z71-TKE


    Fujitsu ASYG24KLCA (Orta-Üst diyebileceğimiz noktada)


    Mitsubishi Electric Deluxe Power MSZ-GF60VE


    Mitsubishi Electric Enviro MSZ-AP60VG


    --Daha uygun fiyatlı orta sınıf olarak ;


    Demirdöküm A5 Performans


    Sigma Plus INVDMG


    Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.


    Üst segmentte Japon markalar yer almaktadır. Orta Segmentte de yine Japon cihazlar tercih edilebilir. Düşüncelerinize göre daha uygun fiyatlı alternatifler sunabilirim ancak daha da indirirsek giriş sınıfı cihazlara da yer vermemiz gerekebilir.


    Saygılarımla...





  • Öncelikle teşekkür ederim tavsiye için fakat ekstradan çıkan kombi masrafım yüzünden sanırım 12000 lik samsung ar35 modelini almak zorunda kalacağım bütçe dostu daha iyi alternatifiniz varsa çok mutlu olurum tabiki keşif ekibi de 12000 lik bir klima tavsiye etti evin tek batı cephe arakat ve yalıtım düzeyinin iyi pimapenlerinin egepen olmasından dolayı büyük ihtimalle yeterliymiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sartans

    Öncelikle teşekkür ederim tavsiye için fakat ekstradan çıkan kombi masrafım yüzünden sanırım 12000 lik samsung ar35 modelini almak zorunda kalacağım bütçe dostu daha iyi alternatifiniz varsa çok mutlu olurum tabiki keşif ekibi de 12000 lik bir klima tavsiye etti evin tek batı cephe arakat ve yalıtım düzeyinin iyi pimapenlerinin egepen olmasından dolayı büyük ihtimalle yeterliymiş.

    Rica ederim.


    Samsung AR35,fiyatına göre iyi bir cihazdır. Keşif ekibinin birebir görüp de yorumlamış olması daha etkili tabi ki ancak 12000 Btu bu alan için yetersiz kalacaktır. Tabi yine takdir sizindir.


    İdeal oda şartlarında bile 12000 Btu,25 m^2 civarı alana hitap etmektedir.


    Elinizde keşif raporu var ise,ileride bir sıkıntı olursa faydası olacaktır.


    Alternatif olarak E.C.A Syplos R32 veya Viessmann Dynamic serilerine bakmanızı tavsiye ederim. Bu iki seri aynı üreticinin ürünüdür ve Samsung AR35 ile eşdeğer durumdadır. Aynı şekilde bu cihazlar da fiyatına karşılık hakkıyla performans sunacak örneklerdir. Bu cihazlara da bir bakınız derim.


    Saygılarımla...





  • Bu yılın f/p ürünü hangisi acaba 12000 lik için
  • Merhaba
    Daikin ftxb35b sanırım böyle bir model var 4. Yılında sadece ısıtma için kullanıyoruz tegora diye geçen model
    Ben bu ahıra Eco diye geçen modellerden almak istiyorum sanırım oda 35kv di model olarak bu tegorwya göre kalite olarak çok fark eder mi sizce yoksa ugrastigimiza değer mi ve biz sadece ısıtma için kullanıyoruz buna göre değerlendirin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByÇINAR

    Bu yılın f/p ürünü hangisi acaba 12000 lik için

    Merhaba.


    Fiyatına göre performansı iyi olan cihazların sayısı artırılabilir ancak 2020 yılında çıkan cihazlardan yola çıkarsak Samsung AR35 f/p ürünüdür.


    2020 yılında ürettirildi,ses vb. açılardan izlenimler olumlu yönde. Performansı da giriş sınıfı cihazların alışılmış seviyelerinde ancak ısıtma dahil sorun çıkarmayan bir cihazdır. 2021 yılına dair net yorum için ise biraz zaman geçmesi gerekecektir.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sunyy2003

    Merhaba
    Daikin ftxb35b sanırım böyle bir model var 4. Yılında sadece ısıtma için kullanıyoruz tegora diye geçen model
    Ben bu ahıra Eco diye geçen modellerden almak istiyorum sanırım oda 35kv di model olarak bu tegorwya göre kalite olarak çok fark eder mi sizce yoksa ugrastigimiza değer mi ve biz sadece ısıtma için kullanıyoruz buna göre değerlendirin lutfen

    Merhaba.


    Daikin Shira Eco,Tegora'ya göre göz ardı edilemeyecek boyutta kalitelidir. Ama şu da var,mevcut cihazınızdan memnunsanız onu kullanın derim. Daha 4 yıl olmuş,yeni sayılır. Ancak bu cihazın yerini değiştirip başka yere taşıtacak ve mevcut cihazın yerine Shira Eco alacaksanız,buna değer.


    Isıtma ağırlıklı kullanımınız da göz önünde bulundurulursa Shira Eco memnun edecek bir seçenektir.


    Saygılarımla...





  • LG S3-W24K23BA Dual Eco A+++ 24.000  samsungun ar35 serisine tercih edilebilir mş ? 10 sene kompresor garantisi varmış.


    bu klima nasıldır? samsungun servisi beni düşündürüyor ne dersiniz? yerine tercih edilebilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prozium77 -- 18 Ocak 2021; 18:48:28 >
  • Yatak odasi icin 9000 btu cogunlukla sogutma icin, kişin bazen kombiyi desteklemek icin isitmada kullanabilecegimiz marka model tavsiyeniz ne olurdu? Sessiz calismasi onceligimiz.


    Vestel, Vestfrost, Feders Electric, Esty, ECA,Finlux, Arcelik, Baymak, Fujiplus, Samsung, Copa touch line, Airfel


    Marka siralamasinda ilk 3 nasil olur sizce?


    Aydın merkez 1. Kat Doğu cephe 15 m2 Bütçe 3000-3200

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    @klima5505 bilmiyorum satabilsem alırım aslında ben ısıtmada kullanıyorum hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prozium77

    LG S3-W24K23BA Dual Eco A+++ 24.000  samsungun ar35 serisine tercih edilebilir mş ? 10 sene kompresor garantisi varmış.


    bu klima nasıldır? samsungun servisi beni düşündürüyor ne dersiniz? yerine tercih edilebilir mi?

    Merhaba.


    Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise tercih edilebilir. Bu cihazın eşdeğeri Arçelik Ekolojik serileridir (24325 kodlu) Aradaki fiyat farkı sorun değilse bu cihaza da bakın derim. Servisi LG'den de yaygındır.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: goxelgokcell

    Yatak odasi icin 9000 btu cogunlukla sogutma icin, kişin bazen kombiyi desteklemek icin isitmada kullanabilecegimiz marka model tavsiyeniz ne olurdu? Sessiz calismasi onceligimiz.


    Vestel, Vestfrost, Feders Electric, Esty, ECA,Finlux, Arcelik, Baymak, Fujiplus, Samsung, Copa touch line, Airfel


    Marka siralamasinda ilk 3 nasil olur sizce?


    Aydın merkez 1. Kat Doğu cephe 15 m2 Bütçe 3000-3200

    Merhaba.


    Vestel,Vestfrost,Finlux aynı üreticinin ürünüdür. - Buna Grup 1 diyelim.


    Feders Electric, Esty,FujiPlus,Baymak,Copa - Buna da Grup 2 diyelim.


    E.C.A,Airfel,Arçelik,Samsung'a da - Grup 3 diyelim.


    Sıralamada


    1- Grup 3


    2- Grup 2


    3- Grup 1


    şeklinde sıralama yapmanızı tavsiye ederim.


    Grup 1 Vestel grubudur.


    Grup 2'deki cihazlar çeşitli markalar tarafından üretilmektedir. Kalite sınıfları birbirine yakındır.


    Grup 3 ise yine çeşitli markalar tarafından üretilen cihazları içerir. Arçelik istisnadır,LG lisansıyla kendi üretmektedir.


    Marka bakımından sıralayacak olursak


    1-E.C.A Syplos


    2-Samsung/Airfel (Samsung AR35 serisi için bu sırada yer verebiliriz)


    3-Arçelik şeklinde tercih yapılabilir.


    E.C.A sessiz ve performanslıdır,ancak servisi pek yaygın değildir. Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise tavsiye edebilirim.


    Samsung'ta da kendi üretimleri yerine AR35 , AR5000H gibi serileri tercih etmenizi tavsiye ederim. Kendi üretimleri dayanıksız durumda maalesef.


    Arçelik de soğutma ağırlıklı kullanımlarda iş görebilecek,servis ağı yaygın bir markadır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sunyy2003

    @klima5505 bilmiyorum satabilsem alırım aslında ben ısıtmada kullanıyorum hocam

    Merhaba.


    Eğer ki cihazınızdan memnunsanız,tüketim vb. açılardan sorun yoksa bu cihazın ömrünü bitirmesini bekleyin derim.


    Satabileceğinizden eminseniz,Shira Eco'ya yükseltmek iyi bir atılım olur. Bir ilan açıp denemenizi tavsiye ederim,kesin karar verdiğinizde.


    Bu nedenle kişisel durumunuza göre bu iki kısmı değerlendirmenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.


    Vestel,Vestfrost,Finlux aynı üreticinin ürünüdür. - Buna Grup 1 diyelim.


    Feders Electric, Esty,FujiPlus,Baymak,Copa - Buna da Grup 2 diyelim.


    E.C.A,Airfel,Arçelik,Samsung'a da - Grup 3 diyelim.


    Sıralamada


    1- Grup 3


    2- Grup 2


    3- Grup 1


    şeklinde sıralama yapmanızı tavsiye ederim.


    Grup 1 Vestel grubudur.


    Grup 2'deki cihazlar çeşitli markalar tarafından üretilmektedir. Kalite sınıfları birbirine yakındır.


    Grup 3 ise yine çeşitli markalar tarafından üretilen cihazları içerir. Arçelik istisnadır,LG lisansıyla kendi üretmektedir.


    Marka bakımından sıralayacak olursak


    1-E.C.A Syplos


    2-Samsung/Airfel (Samsung AR35 serisi için bu sırada yer verebiliriz)


    3-Arçelik şeklinde tercih yapılabilir.


    E.C.A sessiz ve performanslıdır,ancak servisi pek yaygın değildir. Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise tavsiye edebilirim.


    Samsung'ta da kendi üretimleri yerine AR35 , AR5000H gibi serileri tercih etmenizi tavsiye ederim. Kendi üretimleri dayanıksız durumda maalesef.


    Arçelik de soğutma ağırlıklı kullanımlarda iş görebilecek,servis ağı yaygın bir markadır.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.


    Bulunduğum bölgede ECA servisi olup olmadığını araştıracağım.


    Siz ECA'nın Spylos serisini yazmışsınız ama birde Niobe serisi var sanırım. O nasıldır?


    1. ECA Niobe 9 Taksit 3000 TL
    2. ECA Spylos ESA 1309A100 9 Taksit 3170 TL
    3. Arçelik Ionizer 09310 AA 5 Taksit 3200 TL
    4. Arçelik Ekolojik 09305 4 Taksit 3200
    5. Airfel LTXN25U 9 Taksit 3300
    6. Samsung AR5000H 9 Taksit 3340 TL


    Birde almayı düşündüğüm yerlerde fiyatlar bu şekilde. ECA'nın servisi yok ise sizce hangisini tercih etmeliyim?





  • @klima5505 öncelikle cevaplandırdığınız sorular adına size teşekkürlerimi sunarım.
    Bende demirdöküm a5 var 25 derecelerde ısınmak için kullanıyorum.Bazen dıs ünitede uçak motoru çalısır gibi ses duyuyorum ,her zaman değil benim tahminim rolantiye girince yapıyor olabilir.Başka platformda bir arkadaş yazılımı tam yapamadıklarından oluyor diye bahsetmişti.Biraderimde de aynı klimadan var bunun nedeni sizce nedendir ? Gürültülü bir ses geliyor ona yakın odadan hissedilir derecede duyuluyor bu ses.
  • 
Sayfa: önceki 23882389239023912392
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.