Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23532354235523562357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 32le10

    Şimdilik kiraya geçtim ama nasip olursa yaklaşık 1 yıla kadar kendi evimi almayı planladığım için boru maliyeti çok fazla artmasa sanırım daha iyi olacak.
    Cihaz başına da 6-8 bin aralığında bir tutarı gözden çıkardım ama siz de derseniz çok az daha artırırsak X marka çok iyi olur diye bu fikre de açığım. Çünkü yerleşip uzun süre kalmayı düşünüyorum o yüzden ucuza kaçıp birkaç yıl sonra tekrar uğraşmayayım diyorum.
    Tekrar teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam. Şimdiden evinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    15m^2 civarı alanlarınız için 9000 Btu cihazlar yeterli olacaktır.

    Cihaz başına 8000TL bandı gayet iyi bir seviye.

    Monosplit için,

    Mitsubishi Electric Kirigamine Zen

    Daikin Shira Plus

    Mitsubishi Heavy Industries Diamond

    Panasonic Etherea

    serilerini tavsiye edebilirim.

    Özellikle ilk 3 cihazın bayi ve servis ağı daha yaygındır.

    Bu cihazları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.


    Multi için de yine aynı markalardan fiyat almanızı tavsiye ederim. Borulamanın uzun olmaması adına düşündüğüniz sistemi uygulayabilirsiniz.

    Yani 1+1 bireysel bir cihaz + 2 iç üniteli multi cihaz,1 iç ünite daha sonra takılacak şekilde bir kombinasyon yapılabilir.

    Bu tercihlerinizde de iç ünite modellerinin,

    Mitsubishi Electric'te Enviro

    Daikin'de Shira Eco

    Mitsubishi Heavy'de Premium

    serisi iç üniteleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Yani iç ünite modeli olarak asgari model tercihiniz bunlar olursa iyi olur. Bütçeniz için uygunsa daha üst iç ünite modellerini de tercih edebilirsiniz.

    Soğutma ve ısıtma kısmını sorunsuz olarak gerçekleştirebileceğiniz örneklerdir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankeyto

    Teşekkür ederim. Vestel r32 flora doğa a++ 18000 btu tavsiye eder misiniz peki ? Malum bütçe meselesi..

    Alıntıları Göster
    Rica ederim.

    Vestel Flora için, R410A gazlı olanını bulabilirseniz daha iyi olur. Bir önceki versiyon olmasına karşın bir tık daha iyidir.

    R32 olanı da bütçenize göre tercih edilebilir.

    Bir miktar daha artırma imkanınız varsa E.C.A Syplos serisine bakmanızı tavsiye ederim.

    Bu marka modelde de R410A ve R32 gazlı olan mevcuttur,güncel olan R32 gazlı olanı tavsiye edebilirim. Bu cihaz bütçeniz açısından uygun değilse veya içinize sinmezse Vestel'i tercih edebilirsiniz. Bu sıralamayla gitmenizi tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    Merhabalar, U şeklinde bir salonumuz var. Bu salonda kapının karşısına klimayı taktırmayı düşünüyoruz. Aslında en uygun alanda orası görünüyor. Kapıyı açık bırakırsak eğer klimadan çıkan hava kapıdan da dışarı çıkıp diğer odaların sıcaklığını hafifletebilir. Kapı karşısı mantıklı olur mu yoksa odayı daha çok gören bir duvara mı kurulmalı?

    Kendi odamda 9000'lik airfel kullanıyorum. Klimadan genel olarak memnunum. Enerji tüketimine pek dikkat etmiyorum ama salonda daha fazla kullanım olacağından enerji sarfiyatı önemli bir konu. Yeni klima için bütçemiz 5000 tl civarında. Bu fiyata hangi klimalar tavsiye edilebilir?
    Merhabalar.

    U şeklinde bir salon için,klima odanın "kısa" olan duvarına monte edilmelidir. Bu sayede klima uzun bir alana üfleme yapmış olur. Uzun olan duvarlardan birine konumlandırıldığında,klimanın karşısındaki duvar,klimaya yakın olduğu için üflenen hava klimaya geri dönerek klimanın kendini daha erken kısmasına sebep olabilir. Ayrıca ısıtılan veya soğutulan (şartlandırılan) hava ortama eşit miktarda yayılamaz.

    Bu bağlamda kısa duvarları tercih etmeniz(kapının üstü veya karşısındaki duvar) daha uygun olacaktır.

    (Kapının,odanın kısa duvarlarından birinde olduğunu varsayarak bunu söylüyorum)

    Diğer alanlara da etki etmesini istediğiniz için en mantıklısı kapının karşısındaki duvara konumlandırılması olacaktır.

    Salonunuz kaç m^2 acaba ?

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZAGORYX

    Merhaba sorunum şu ben dükkanı kışın ısıtmak için klima istiyorum dükkan 40-45 m2 kadar bana hem tasarruflu hemde kaliteli bir ürün önerebilir misiniz
    Merhaba.

    Max. bütçeniz nedir acaba ? Asgari 24000 Btu bir cihaz gerekli olacaktır.

    Saygılarımla...
  • Merhabalar 3 ay oluyor fairy 18000 btu klimayı alalı ama ilk aldığım günden beri klima soğutup fana geçince rutubet kokusu gibi bir koku gelmeye başlamıştı ve devam ettiği için aldığım bayi ile görüştüm ve nem alma modunda çalıştırmamı söyledi 2 hafta böyle kullandım gene sorun çözülmedi bu sefer satış sonrası destek ile telefonda görüştüm biz bayi ile görüşelim baksınlar dedi ve bugün bayi sahibinin Kendi gelip baktı problemin drenaj hortumunun giderin içine koyulduğu için oradan kokuyu çekip içine sinmiş olduğu yönünde oldu.hem montajda eğim e bakıp tava da su birikiyor mu ona bakıp hemde dezenfekte edelim teslim edelim dedi.Benim içime sinmedi u-crown 12000 btu ile değişim yapabilir miyim diye sordum yaparız ama ne gerek var dedi bende en azından cold plazma özelliği var dedim satıcı da o lafta dedi en fazla 3 m3 havayı temizliyecegini söyledi.sizce ne yapmalıyım fikir verir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: morthoron

    Tekrar Selamlar,
    Oğlum için yazdığınız iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu mesajı yazdıktan sonra evdeki havanın temizlenmesi için xiaomi air purifier 3H (https://www.mi.com/tr/mi-air-purifier-3H/ ) marka model bir cihaz aldım ancak klima ihtiyacım da devam etmektedir. Tek klima ile tüm evi idare etme şansım var mı bilmiyorum ama varsa bu seçenek yoksa da alacağım cihazı salona koymayı düşünüyorum. Hava temizleme cihazını da oğlumun odasına koyarım. Aşağıya evin kaba bir krokisini eklemeye çalıştım. Umarım faydalı olur. Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler diliyorum.

    Selamlar.

    Rica ederim.



    1 adet klima ile tüm alanları iklimlendirebilirsiniz. Ancak iklimlendirilen havanın tüm alanlarda etkisini hissedilir boyutta görebilmeniz için cihazın mümkün mertebe hiç kapatılmadan çalıştırılması gerekir. Bu ayrıca aç-kapa şeklinde kesintili kullanıma göre tasarruf sağlar.

    Klimanın salonda konumlandırılmasını istiyorsanız,daireniz açısından da uygunsa(söz konusu yerde dış ünitenin bulundurulacağı bir alan/cephe vs. mevcut ise)

    "1" no'lu alanda konumlandırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede kapıyı açık tuttuğunuzda hava diğer alanlara daha kolay ulaşacak,daha etkili bir sirkülasyon meydana gelecektir.


    Alternatif olarak "2" no'lu alana,koridora konumlandırabilirsiniz ancak burada cihazın hiç kapanmadan sezon boyunca çalışması uygun olacaktır. Bu sayede etkili bir serinlik/ısınma ve tasarruf elde edilebilir.

    Salona konumlandırdığınızı düşünürsek 28m^2 alanda yalıtımınız çok iyi ise 12000 Btu cihaz yeterli olur. (35 kodlu cihaz)

    Aksi halde (Shira Plus için söylüyorum) 42 kodlu olan 14000 Btu'luk cihazı tercih etmeniz uygun olacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanylcn

    Merhabalar. Mutfak için klima almayı düşünüyorum. Hem soğutma hem ısıtma için kullanılacak. 20 mt2 ve koridora acılan kapı açık duracak. Yalıtımlı yeni bina. Sigma plus 18000 mi yoksa samsung ar35 18000 mi tavsiye edersiniz.
    Merhabalar.

    Sigma Plus daha performanslıdır. AR35 ise daha yeni çıkan bir seridir.

    İkisi arasında fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz. Düzenleme : ( 20m^2 alana göre > ) 18000'lik olduğu için AR35 de yeteri kadar performanslı bir çalışma sunacaktır.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 19 Eylül 2020; 21:56:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro3435

    İyi günler. Salona ısınma amaçlı klima almayı düşünüyorum. Salon yaklaşık 23 metrekare. Evim Balıkesirde giriş katı ve çok rüzgar alıyor. Kuzey cephe. Bodrumdan da soğuk geliyor.

    12000 BTU mu, 15000 BTU mu yoksa 18000 BTU mu tavsiye edersiniz?

    18000 BTU
    Arçelik 18325 Ekolojik Inverter Klima 18000 BTU/h
    Beko 31825 Ekolojik Inverter Klima 18000 BTU/h
    DEMIRDOKUM Kion A++ Enerji Sınıfı 18000 BTU

    12000 BTU
    Arçelik 12325 Ekolojik Inverter Klima 12000 BTU/h

    15000 BTU
    Arçelik 15325 Ekolojik Inverter Klima 15000 BTU/h

    Sıralamanız nasıl olurdu? Bu klimaları kullananlar memnun mu?
    Merhaba.

    Binanızda yalıtım var mı acaba ?

    Bu bilgiyi de eklerseniz daha net yorumda bulunmuş oluruz,risk almamış olursunuz.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Binada yalıtım var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ufukemre9

    Merhabalar 3 ay oluyor fairy klimayı alalı ama ilk aldığım günden beri klima soğutup fana geçince rutubet kokusu gibi bir koku gelmeye başlamıştı ve devam ettiği için aldığım bayi ile görüştüm ve nem alma modunda çalıştırmamı söyledi 2 hafta böyle kullandım gene sorun çözülmedi bu sefer satış sonrası destek ile telefonda görüştüm biz bayi ile görüşelim baksınlar dedi ve bugün bayi sahibinin Kendi gelip baktı problemin drenaj hortumunun giderin içine koyulduğu için oradan kokuyu çekip içine sinmiş olduğu yönünde oldu.hem montajda eğim e bakıp tava da su birikiyor mu ona bakıp hemde dezenfekte edelim teslim edelim dedi.Benim içime sinmedi u-crown ile değişim yapabilir miyim diye sordum yaparız ama ne gerek var dedi bende en azından cold plazma özelliği var dedim satıcı da o lafta dedi en fazla 3 m3 havayı temizliyecegini söyledi.sizce ne yapmalıyım fikir verir misiniz?
    Merhabalar.

    Öncelikle drenaj hattı gidere verildiği zaman bu durum meydana gelebiliyor. Bunu engellemek için lavabolarda örneğini gördüğümüz sifon yöntemi kullanılabilir. Split klimalar için üretilmiş olanları da mevcuttur. Bu sifonu drenaj hattı ile su gideri arasına bağladığınızda kokuyu engelleyecektir.

    Cold Plazma vb. özellikler hakkındaki yorumu esasen doğrudur. Klimada odak noktası iklimlendirmedir. Kayda değer anlamda hava temizleme özelliği bekleyemeyiz. Bu nedenle sadece bu özellik için değiştirmeyin derim. Ancak daha yüksek bir modele geçmiş olmak isterseniz U-Crown'a geçmenizi tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro3435

    İyi günler. Salona ısınma amaçlı klima almayı düşünüyorum. Salon yaklaşık 23 metrekare. Evim Balıkesirde giriş katı ve çok rüzgar alıyor. Kuzey cephe. Bodrumdan da soğuk geliyor.

    12000 BTU mu, 15000 BTU mu yoksa 18000 BTU mu tavsiye edersiniz?

    18000 BTU
    Arçelik 18325 Ekolojik Inverter Klima 18000 BTU/h
    Beko 31825 Ekolojik Inverter Klima 18000 BTU/h
    DEMIRDOKUM Kion A++ Enerji Sınıfı 18000 BTU

    12000 BTU
    Arçelik 12325 Ekolojik Inverter Klima 12000 BTU/h

    15000 BTU
    Arçelik 15325 Ekolojik Inverter Klima 15000 BTU/h

    Sıralamanız nasıl olurdu? Bu klimaları kullananlar memnun mu?
    Merhaba. Bilgi için teşekkür ederim,bu mesajınız üzerinden yorumlamış olalım. Yalıtım olduğuna göre,

    18000 Btu cihazlara gerek yoktur.

    Arçelik 15325

    Arçelik 12325

    şeklinde tercihleri 2'ye indirebiliriz.

    Ekolojik serisinde ve diğer serilerde,kısacası aynı olan serilerde Beko ile Arçelik arasında fark yoktur. Yani Arçelik Ekolojik ile Beko Ekolojik birebir tepeden tırnağa aynıdır.

    Kuzey cephe sebebiyle 15325 daha garanti bir tercih olur.

    18000'likler ise yalıtım olduğu için fazla gelecektir.

    Kion ise Altus ayarında bir cihazdır. Yine Arçelik üretimidir ancak Altus'da olduğu gibi sadece temel özelliklere sahiptir. Arçelik ve Beko Ekolojik serileri daha fazla özelliğe sahiptir.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    U-crown a geçersem ne gibi kazancım olur ki sizce

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam sağolun. Samsung dan yana kullanayim o zaman tercihimi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, kapasitenin yüksek olması enerji verimliliğinden daha önemli gibi geliyor bana, sonuçta düşük kapasiteli ürün sürekli çalışmak durumunda kalabilir ama kapasitesi yüksek olan ürün daha az çalışarak enerji verimliliği sağlayabilir gibi geliyor yanılıyor muyum hocam ? 18565 e doğru kayıyor fikrim doğrumu yapıyorum bilemiyorum. Peki hocam kış için alacağım klima almak için doğru bir zaman mıdır? Yoksa fiyatları düşer diye beklemeli miyim ?

    cevaplarınız ve ilginiz için ayrıyeten teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar.

    U şeklinde bir salon için,klima odanın "kısa" olan duvarına monte edilmelidir. Bu sayede klima uzun bir alana üfleme yapmış olur. Uzun olan duvarlardan birine konumlandırıldığında,klimanın karşısındaki duvar,klimaya yakın olduğu için üflenen hava klimaya geri dönerek klimanın kendini daha erken kısmasına sebep olabilir. Ayrıca ısıtılan veya soğutulan (şartlandırılan) hava ortama eşit miktarda yayılamaz.

    Bu bağlamda kısa duvarları tercih etmeniz(kapının üstü veya karşısındaki duvar) daha uygun olacaktır.

    (Kapının,odanın kısa duvarlarından birinde olduğunu varsayarak bunu söylüyorum)

    Diğer alanlara da etki etmesini istediğiniz için en mantıklısı kapının karşısındaki duvara konumlandırılması olacaktır.

    Salonunuz kaç m^2 acaba ?

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Odanın dizaynı aşağıdaki çizimdeki gibi hocam düşündüğümüz alan ya klima yazan yer ya da tv üstüne bir yer olacak. Oda 25-30 m2 arasında. Yorumunuza göre klimanın konumu tv üstünde olmalı. Antreden diğer odalara hafiften serinlik verse ya da antrenin sıcaklığını düşürse o bile bir nebze faydalı olacaktır ama kapının karşısında olunca klimanın bulunduğu odada klimanın faydasını daha az göreceksek tabiki tv'nin üstüne konumlandırılabilir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.

    Max. bütçeniz nedir acaba ? Asgari 24000 Btu bir cihaz gerekli olacaktır.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Efendim bize de yazlık için lazım ortalama bişe 24lük tasarruflu parasinin hakkini veren 6bin civarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Antalya'da yaşıyorum ve 1 ay önce klimam bozuldu. Artık sıcağa dayanamadığım için acil olarak bir klima almam gerek. Klimanın bulunacağı oda yaklaşık 18 metrekare olacak. Sade o odayı soğutması benim için yeterli. Birkaç klima arasında kararsız kaldım ama. Toshiba klimalar çok ilgi çekici geliyor. Tavsiyeniz varsa değerlendirebilirim. Klima - Klima Fiyatları - Alarko Carrier

    Bir de Daikin klimalar güzel duruyor. Onlar arasında da tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.https://www.akrep.com/beyaz-esya-ve-ev-aletleri/klima

    Herkese çok teşekkürler.

    Not: Bütçem 6-7 bin TL arası.




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle tekrar teşekkür ederim ilgilenip her mesaja geri dönüş yaptığınız için.
    Bugün mitsubishi bayiine gittim ve keşif için arkadaşlarla görüştüm. Muhtemelen yarın gelecekler ve söyledikleriniz ışığında bir maliyet çıkarmalarını isteyeceğim bakalım nasıl olacak.
    Bu arada kampanyalı (25 Eylül son gün)
    fiyatlarının olduğu broşürün fotoğrafını diğer arkadaşların da faydalanması için ekliyorum. Gelişmelerle ilgili de yol gösterici olması açısından paylaşımlara devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ufukemre9

    U-crown a geçersem ne gibi kazancım olur ki sizce
    Merhabalar. Isıtma amaçlı kullanımınız var ise U-Crown düşük dış sıcaklıklarda daha iyi ısıtma sağlar. Soğutma amacıyla sadece model yükseltmiş olmanız adına faydası olur. Eğer ki fiyat farkı istiyorlar ve yüksek bir fark ise bu durumda Fairy'de kalmak daha iyi olur. Yani cazip bir teklif var ise U-Crown'u düşünün derim.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 23532354235523562357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.