Şimdi Ara

Klima soğutmada eksiklik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımın motor kısmında önemli bakımlara gittiğimden klima gazı da boşaltılmıştı. Klima gazını yeni doldurttum. Kaçak kontrolü yaptırdım ve kaçak maçak yok. Herhangi bir yerde herhangi bir tıkanıklık yok. Araç 97 Hyundai Elantra. Bu nedenle polen filtresi de yok. O yüzden polen filtresi değiştir demeyin.

    Sorun şu: Klima hayvan gibi üflüyor ama geçen yıla göre nerdeyse hiç soğutmuyor. Geçen yıl 1'inci kademede verdiği soğukluğu bu sene 4'üncü kademede ancak verebiliyor. Biraz daha detaylandırayım: Akşamları klima çok net soğutuyor ama gündüzleri sıcakta cidden çok zor soğutuyor. Oysa geçen yıl güneş müneş sıcak mıcak dinlemeksizin buz gibi yapıyordu arabanın içini.

    Merak ettiğim şey şu: 2012'de klima gazını speedy denen serviste doldurtmuştum. Son 3 senedir yani o gün bugündür hayvan gibi soğutuyor ve buz gibi oluyordu içerisi. Bu sefer ise sanayideki rastgele bir dükkandan doldurttum gazı.
    Acaba gazdan gaza soğutma oranı değişkenlik göstertebilir mi? Eğer öyleyse hemen gidip yine speedyde doldurtacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 1 Ağustos 2015; 22:20:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • kalite elbette farkeder ama her araç için klima gazı miktarı (gr olarak) fark eder.o rastgele sanayici kafasına göre basıp eksik bırakmış olabilir.Büyük bir ihtimalde sorun buradandır diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsn_33

    kalite elbette farkeder ama her araç için klima gazı miktarı (gr olarak) fark eder.o rastgele sanayici kafasına göre basıp eksik bırakmış olabilir.Büyük bir ihtimalde sorun buradandır diye düşünüyorum.

    Evet olabilir. Benim araç 680 gr klima gazı alıyor fabrika verilerine göre. Lakin adam kaç gr bastı, takip etmek o anda aklıma gelmedi. Neyse sağlık olsun; gidip bir 70-80 TL daha bayılayım adam gibi bir yere.
    O kadar düşünüp sorunun gramaj olabileceğini düşünemememe şaşırdım. Hatırlatmanız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 1 Ağustos 2015; 20:06:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.tecrübe=yenilen kazıklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayi esnafına mümkün olduğunca uzak durmak lazım. kaliteyi ilke edinmiş yerler tespit edin ve ordan başka yere gitmeyin. mesela ben kendi şehrimde burası normal sanayisi var hep dandik motorcular vs ilgilenmiyorlar bile sonra gel vs gibi lafları var. yakın bir şehirde kapı açma yeri bozuldu içeriden açılmıyordu tel kopmuş adam öyle bir işçilik yaptı ki sormayın fabrikasyon parçasından iyi oldu yumuşacık oldu. adam parça aldırmadı yaptı valla kaput teli kullandı ayar çekti vs fena uğraştı parası da 30-35 gibi bişeydi.başım sıkıssa gideceğim oraya ve aynı ustaya söyleyeceğim derdimi.http://www.topalogullariotomotiv.com/ burası şehir dışından gidenler olursa ve arabanız bi problem açarsa gidin öneririm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.