Şimdi Ara

Klima açıkken gaza basınca artarak çıkan uğultu sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 1.3 Fiorino . Klimayı açınca ilk 5-10 dakika her şey normal. Ancak klima 5-10 dakika çalıştıktan sonra motordan, gaza basınca 1500 devirden itibaren bir uğultu sesi geliyor. Klimayı kapatınca ses kesiliyor ve klima kapalıyken motorda bu şekilde bir uğultu kesinlikle yok. Ayrıca kenara çekip rölantide motor kaputunu açıp bir bakayım dedim, klimayı açar açmaz fan devreye giriyor sanırım. Kapatır kapatmaz fan da kapanıyor. Yukarıdaki ilk durumda bahsettiğim ses bu fan sesi olabilir mi? Kaç tane aracım oldu, klima açıkken gaza basınca uğultu çıkaran hiçbirisi olmamıştı. Tahminim hava sıcak olunca ve klima da zorlanyınca fan devreye giriyor, ancak gaza bastıkça fan sesinin de artması normal mi?_ yani sabit kalması gerekmiyor mu? Bu durumda gaza bastıkça sesin artması şarj dinamosu yada klima kompresörü ile alakalı olabilir mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Videodaki gibi aralıklarla yüksek devirde fan çalışıyorsa fan rezistansı arızalıdır. Normalde düşük devirde sürekli çalışmalıdır.

  • 2.5 yildir dediğiniz gibi kullanıyorum. Hic bir sorunla karşılaşmadım
  • barca1899 B kullanıcısına yanıt
    sizdeki araç Fiorino mu?
  • evet hocam buna benzer bir durum var, ara ara fan son hızda çalışıyor, bazen aniden duruyor. tabi dediğim gibi sadece klima açıkken yaşanıyor bu durum. yarın sanayiye gideyim bakalım, sorun fan rezistansı ise yüksek meblağlar ödemeden hallederiz işi :)
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Fan rezistansı düşük maliyet olanı, mümkünse kendiniz değiştirin. İşin içine kompresör de girerse sürpriz olur. Fan rezistansının gaza basmayla uğuldama yapmasının alakası yok ama kompresörün var.
  • tam aracı satacaktım 10 gün sonra. hatta 15 gün önce bir arkadaş talip oldu, madem satacaksın bana sat, araba alacağım dedi. Ben de piyasasından 2-3 bin ucuza arkadaşa verecektim, eşim olaya müdahil olup ucuza satmamı engelledi, arkadaş da darıldı. Bu olaydan 1 hafta sonra bizim klima gümledi gibi geliyor bana. gaza bastıkça sesin çoğalması bana hiçbir şekilde normal gelmiyor çünkü. klima kompressörü kasnak bilyası sesi de olabilir bu .
  • benim 1,6 m jet lineada böyle bir ses meydana gelmişti ,
    geçen sene ,İstanbulda çok yagmur yağmıştı , asfalt üstü 20 sm ve fazlası su ile kaplıydı ,
    sanırım bilyalar su aldı , gaza bastıkça ses yükseliyordu ,
    klima kasnak bilyası bozulmuş , ses devamlı geliyordu ,klima kapalı açık farketmiyordu ,
    yeni kasnak 400 tl , işçilik 160 tl , klima kompresörü ,çok dar bir yerde ,motor kulaklarını söktü usta ,motoru biraz aşağı alıp öyle sökebildi ,
  • Sıfır Doblo aldım klima acinca uğultu sesi onda da var..araba devirlendikce artan bir ses..fan da klimayı açar açmaz çalışmaya başlıyor ancak araç hareket ederse yavaşlıyor yada duruyor..araç durunca yeniden son hıza yükseliyor..çok detayciyimdir kullandığım her aracı istemsizce dinlerim..bence bu bir sorun değil ancak uğultu sanki arıza varmış gibi hissetmenize neden oluyor..
  • pixelbs kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun hocam, bende klima kapalıyken ses yok, bu açıdan sizin durumdan farklı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.