Şimdi Ara

Klavyeye şekerli çay döküldü (Logitech G512 Carbon (Tactile))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilmiyorum ne kadar yararlı olur ama yine de sizlerle paylaşmak istiyorum.


    Dün akşam Logitech G512 Carbon (Tactile) klavyeme bardağın sonunda kalan şekerli çay döküldü. Akabinde kasadan bağlantısını söküp ters çevirdim ama sanki 2 yudum çay değil 1 bardak dökülmüş gibi hissiyat verdi.


    Bir müddet sonra tekrar taktım ve klavye tamamen gitmişti. Önce usb algılıyor sonra da bağlantısı sökülmüş gibi uyarı veriyor ve klavye çalışmıyordu. Garantisi devam eden bir ürün fakat Logitech ile görüştüm bu konuyu bunun garantiyi kapsamadığını söylediler.


    Bende hemen yeni klavye almaktansa elimden geldiğince uğraşmak istedim ve şu an size klavyemden yazıyorum :)


    Amatörce sağdan soldan gördüğüm şeyleri yaptım. Klavyeyi tamamen söktüm, devrede tuşlara denk gelen kısımlar kare kare beyaz leke olmuştu oksitlenmiş gibi. Bu durum 30dk da gerçekleşti. Muhtemelen devredeki iletişim hattı kesildi yani ben öyle yorumluyorum.


    Önce bir bezi nemli bir şekilde elime alıp sadece beyaz olan kısımları temizlemeye çalıştım baktım bu böyle çok uzun sürecek, sonra aseton geldi aklıma. Tüm devreyi dikkatil bir şekilde asetonla sildim. Tüm beyaz lekeleri önden yok ettim. 10dk sonra meraktan kasaya taktım ve tüm ışıklar geldi bir anda. Garantiye almak adına gittim pirince yatırdım. Sabah olunca da tekrar asetonla bir kez daha sildim. Sonra klavyeyi temizledim ve taktım çok şükür şu an çalışıyor.


    İlerde bir problem olur mu bilmiyorum ama inşallah olmaz :)


    Başına gelen olursa çöpe atıp yenisine almaktansa en azından bu yaptığım denenebilir.


    Bu arada yaptığım şeyler belki yanlıştır belki farklı bir sebepten çalışıyordur bilmiyorum. Bilenler aydınlatırsa daha sağlıklı olur :)


    İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Coşkun -- 7 Haziran 2021; 17:0:47 >







  • Bu klavyedeki en büyük sorun tahliye kanalının olmamasıydı bu arada. İçine giren sıvı olduğu gibi devreye temas ediyor. Almayı düşünenler varsa böyle bir şey başlarına gelebileceği için tekrar düşünsünler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.